Növekedés, szétválás, fúzió, öröklés, átszervezés? Szakértők segítenek!

Cégeladás, cégforma-váltás, befektető bevonása? Október 21-én nemzetközi és hazai jogban, adózásban, szervezetfejlesztésben jártas szakértők segítenek!

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A napi gondok mellett egy cégvezetőnek olyan nagyobb lélegzetvételű problémákkal is meg kell küzdenie, amelyek hosszú távon határozzák meg a cég sikerét –vagy akár túlélését. Cégeladás, cégforma-váltás, befektető bevonása? Terjeszkedés terve esetén a leányvállalatok és holdingok titkai? Sok vállalkozás vezetője számára ismerős kérdések.

Október 21-én a „KKV-AKADÉMIA: Céggondok, céges  variációk” című konferencián nemzetközi és hazai jogban, adózásban, szervezetfejlesztésben jártas szakértőink válaszolnak!

A generációváltás a hazai kkv-k egyik legnagyobb problémája lehet a következő években, hiszen a rendszerváltáskor alakított cégek vezetőinek többsége már nyugdíjas korú. A váltásra nagyon tudatosan fel kell készülni, hiszen egy rossz döntés a vállalat végét jelentheti. De az is, ha az alapítók nem ismerik fel, hogy már nem tudják kellő hatékonysággal működtetni, amit felépítettek. Az érzelmi nehézségek mellett a cég átadása komoly szervezeti és jogi feladat is. Érdemes megismerkedni a külföldön bevált, de már itthon is bevezetett lehetőségekkel is, mint a bizalmi vagyonkezelés intézménye.

Nem az utódlás kérdése az egyetlen, amivel foglalkoznia kell a biztosabb jövőt tervezők kkv-knak. A vállalkozások a növekedés érdekében új üzleti lehetőségek után kutatnak, sokan a külföldi terjeszkedésben látják a megoldást. Lehet, hogy az export erősítése mellett érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy külföldi leányvállalat létrehozásával „multivá” erősítsük a céget?  Van, amikor a gondok a legjobb megoldása a cégegyesítés vagy éppen szétdarabolás. Melyiknek mikor van haszna, mik az üzleti következményei?

A hatékony működéshez bizonyos esetekben a vállalkozás feltőkésítésére van szükség. Ehhez jogi és szervezeti szinten is fontos a felkészülés. De honnan lehet ehhez pénzt szerezni?

A nagy ívű tervezés mellett nem szabad megfeledkezni azokról a mindennapi nehézségekről sem, amelyek megoldás nélkül ellehetetleníthetik a cég működését. Bármekkora is a siker, ha a szervezet nem követi a növekedést, nem foglalkoznak a működésmenedzsmenttel, számos működési nehézséggel szembesülhet a vezető.

Hatalmas kockázatot jelent az is, hogy kivel is kötünk üzletet. A megbízható partnerek megtalálása nagyságrendekkel könnyebbé teheti a mindennapi működést, de fel kell készülni arra is, hogy hogyan kezeljük a kinnlevőségek okozta gondokat.

Jöjjön el október 21-én a KKV-Akadémia „Céggondok, céges variációk” című rendezvényére, ahol szakértők válaszolnak minden kérdésre!

Részletes program és regisztráció itt.

 

Véleményvezér

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo