Minden, amit a bizalmi vagyonkezelésről tudni érdemes

Az új Ptk. idén Magyarországon is lehetővé tette bárki számára, hogy éljen a bizalmi vagyonkezelés 800 éves intézménye által kínált lehetőségekkel. Ki, mire és hogyan használhatja? Tudja meg szakértőktől!

A bizalmi vagyonkezelés nyugaton széles körben ismert és elterjedt. Magyarországon viszont, ahol a piacgazdasági keretek jóval később alakultak ki, mostanában válik aktuális problémává a jelentős értékű cégvagyonok generációk közötti átadása.

Még a fejlett tőkepiacú országokban is számos példa akad arra, hogy a hozzá nem értő kezekbe került, jelentős vagyon rövid időn belül semmivé válik. Ne adj’ isten, egy váratlan halálesetnél a vagyon kezelésére még nem teljesen felkészült vagy megfelelő élettapasztalattal nem rendelkező, esetleg az alapító számára elfogadhatatlan életmódot folytató örökösök elherdálják azt idő előtt. Elég, ha arra gondolunk, hogy egy jól működő társaságot vagy cégstruktúrát olyan örökösök kapnak, akiknek teljesen eltérő elképzeléseik vannak a vagyon sorsáról. Ez előbb-utóbb a társaságok működésének lehetetlenné válásához és az örökség elértéktelenedéséhez vezet. Ez nemzetgazdasági szempontból is aggályos, hisz egy ilyen helyzetben cégek mehetnek tönkre, munkahelyek szűnhetnek meg.  A 2014. március 15-én hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) bizalmi vagyonkezelésre vonatkozó rendelkezései ezt a helyzetet kívánják rendezni az angolszász jogrendből átvett „trust” jogintézményének hazai bevezetésével.

A bizalmi vagyonkezelés az üzleti és magánéletben egyaránt rendkívül sok érdekből és módon használható a vagyon védelmére, annak biztonságba helyezésére, megóvására.  A módszer hatékonyan kezeli a piacgazdaságban felmerülő összetettebb befektetések és vagyontárgyátadások kérdését is.

Milyen feltételekkel válhat egy szervezet bizalmi vagyonkezelővé, kik lehetnek eseti vagyonkezelők, mire vigyázzunk a tulajdonjogot is átruházó vagyonkezelői szerződés kötésekor, mire lehet praktikusan, előnyösen használni az új intézményt az üzleti életben és a magánéletben?  Minderre választ kaphat a Piac & Profit KKV AKADÉMIA  sorozatának 2014. december 4-i, bizalmi vagyonkezelés témájú rendezvényén!

A konferencia előadói tapasztalt jogászok, ügyvédek, adószakértők, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező üzletemberek azonnal használható, praktikus tanácsokkal szolgálnak az új jogintézményről.  A rendezvény végén a már jól ismert „Üzleti kézfogó” program  teremt alkalmat a résztvevőknek arra,  hogy egymással  üzleti kapcsolatépítés céljából is megismerkedjenek szervezett rendszerben, névjegycserével.

További információ és regisztráció itt.

Részletes tájékoztatás: [email protected], 06-1/239-9597 telefonszámon.

 

Véleményvezér

Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.
Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo