Potom pénzért lehet cégünk Angliában

Milyen dokumentumok szükségesek a cégalapításhoz Angliában? Mit kell tennünk cégalapítás után? Kötelező-e a bankszámlanyitás és ha igen, akkor hogyan? Szabó Éva, az EVLAteam okleveles könyvelője beszélt erről a Piac és Profit Brit-Magyar Üzleti Fórumán.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az angol cégalapítás egyik legnagyobb előnye, hogy alig 24 óra alatt, melyből 3 óra a cégbejegyzés, mindössze 15 fontért saját cégünk lehet. Kevesebb adminisztrációval jár, alacsonyabb cégalapítási és fenntartási költségekből is megúszhatjuk. Nincs külön ügyvédi költség, amennyiben letöltjük a cégbíróság honlapjáról a cégalapításhoz szükséges iratmintát és nem szeretnénk azt kiegészíteni semmivel. Ráadásul közzétételi díjat sem kell fizetnünk. Lényeges különbség a magyar cégalapításhoz képest, hogy egy angliai vállalkozás létrahozása során nincs szükség törzstőke elhelyezésére.

Kép:Pixabay

Cégbejegyzéshez szükséges adatok, papírok
● Székhely címe
● Az ügyvezető adatai
● A tulajdonosok adatai
● A tőke megnevezése
● A társasági szerződés
● A bejegyzés hivatali illeték befizetését igazoló papír
Az alapítást követő napon már lehet bankszámlát nyitni, de a bankszámlát nem kötelező Angliában vezetnünk. Az angol folyószámlához a legtöbb bank igényli az angol rezidens ügyvezetőt (legalább egy olyan személyt, aki már 183 napot töltött Angliában) vagy angol forgalmat, de jó, ha tudjuk külföldi bankszámlanyitás esetén általában szükséges nemzetközileg hitelesített (Apostille) hiteles cégkivonat. Ez utóbbiban a cég ügyvezetőjének kell személyesen eljárnia.

Amint a cég aktívvá válik, vagyis megkezdi tevékenységét, könyvelésre is szükségünk lesz, hívja fel a figyelmet Szabó Éva hozzátéve a kisvállalkozásoknak nem szükséges könyvvizsgált könyvelést vezetniük. Ehhez azonban nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy egy cég kizárólag 6,5 millió font forgalom és 3,26 millió font mérleg főösszeg alatt számít kisvállalkozásnak Angliában.

A könyvelés a pénzmosás ellenes szabályozások szerint az adóhivatal vagy szakszervezetek felügyelete alá tartozik, ezért fontos, hogy csak regisztrált könyvelőt alkalmazzunk.

Cégalapítás után, a bankszámlanyitás és a könyvelő megbízása mellett, ha szükséges regisztrálnunk kell a társasági adóra legkésőbb a tevékenység megkezdésétől számított 3 hónapon belül is szükséges elvégeznünk.Továbbá  áfa –és munkáltatói regisztrációt elvégeznünk és a kötelező bevallásokat beadnunk, amennyiben a törvény minket erre kötelez.

Tényleg kell a vasalt ing!
Minőségi érvek, ápolt külső és politikamentes párbeszéd – csak 3 fontos szabály, amit érdemes betartanunk, ha angliai céggel tárgyalunk. Milyen, a gyakorlatban hasznosítható praktikákat vethet be egy külföldi vállalkozás tulajdonosa, ha Angliában szeretne üzletet kötni? Martin Williams, a European Business Solutions (EBS) alapítója erről beszélt a Piac és Profit által rendezett Brit-Magyar Üzleti Fórumon. Tanácsait itt olvashatja.

Véleményvezér

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo