Cégépítés külföldön cikkek


Felkészülés és teli zseb nélkül kár nekivágni Ausztriának

Felkészülés és teli zseb nélkül kár nekivágni Ausztriának 

Sok magyar vállalkozás számára vonzó célpont Ausztria, de a szakértők szerint az "ígéret földjére" is csak komoly felkészüléssel és vastag pénztárcával érdemes kimerészkedni.
Komoly adóváltozásokat hoz a Brexit

Komoly adóváltozásokat hoz a Brexit 

Leginkább az áfaszabályok változhatnak a Brexittel, céget alapítani továbbra is jó lesz Angliában – vélik a szakértők.
A magyar GDP is megsínyli a Brexitet, komoly harc lesz az uniós forrásokért

A magyar GDP is megsínyli a Brexitet, komoly harc lesz az uniós forrásokért 

Közel fél százalékponttal lassulhat a magyar növekedés is a Brexit miatt - erősítette meg Szijjártó Péter a nemzetgazdasági miniszter korábbi becslését. Komoly harcok lesznek a következő uniós költségvetési ciklus pénzeinek elosztásakor is, hiányozni fog a brit befizetés. A miniszter azt mondta, a kormány figyelni fog a kint dolgozó magyarok érdekeire a tárgyalások során, de egyébként sem valószínű, hogy mindenkit hazaküldenének.
Már nem vakrepülés a keleti terjeszkedés

Már nem vakrepülés a keleti terjeszkedés 

Románia magyar határhoz közeli területei az ígéret földjét jelenthetik a hazai kis- és középvállalkozásoknak. Nagy lehetőségeket rejt számukra az építőipar, a bútorgyártás, vagy éppen a mezőgazdaság. Ráadásul most már több erdélyi városban is várják a vállalkozó szellemű cégeket a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) regionális irodái, amelyek segítséget tudnak adni a hazai vállalkozásoknak.
Cégalapítás Angliában? Itt van, amit tudnia kell

Cégalapítás Angliában? Itt van, amit tudnia kell 

Az angol cégalapítás sokak számára vonzó lehetőségnek tűnik. Segítünk átlátni az alapvető cégindítási, adózási és bevallási szabályokat!
Nagy Britannia felé kacsintgat? Segítünk elindulni!

Nagy Britannia felé kacsintgat? Segítünk elindulni! 

Hatalmas lehetőségeket tartogat a hazai vállalkozások számára a brit piac. A gyors és egyszerű brit cégalapítás és kedvező adózási környezet mellett azzal is nyerhetünk, ha itthon keresünk kapcsolatot brit cégekkel. A Piac & Profit konferenciáján minderről lesz szó.
Így alapíthat céget Svájcban

Így alapíthat céget Svájcban 

Céget alapítani Svájcban elsősorban adózási okból érdemes, de célszerű felkészülni arra, hogy a folyamat drága mulatság. Mennyibe is kerül a svájci cégalapítás és az ezzel járó feladatok, kinek, milyen vállalkozást célszerű alapítania? Egyebek között erről beszélt Georg J. Wohl magyar származású svájci ügyvéd a Piac és Profit Piacbővítés Svájcban konferenciáján.
Így készüljön a horvát piacra

Így készüljön a horvát piacra 

A földrajzi közelség miatt egyre több magyar vállalkozó lát lehetőséget a több mint egy évvel ezelőtt uniós tagállammá vált Horvátországban. Kevésbé érzékelhetőek a piaci kockázatok a szomszédos országban, ezért sok magyar vállalkozó még azelőtt dönt a cégalapításról, mielőtt körültekintően felmérné, hogy vannak-e, és ha igen milyen típusú horvátországi piacra lépést gátló tényezők. Radácsi Milán Viktor Zágrábba akkreditált külgazdasági attasé a potenciális gazdasági ágazatok mellett a piacra lépés, cégalapítás kockázataira is felhívta a figyelmet a Piac&Profit Piacbővítés Horvátországban konferenciáján.
Cégalapítás Ausztriában: ezek a feltételek

Cégalapítás Ausztriában: ezek a feltételek 

Cégalapítás Ausztriában több jogi formában is lehetséges, az alapítás költségei elsősorban a választott jogi formától függenek. Minél komplexebb jogi formát választ az ember, annál magasabb költségekre kell számítania az alapításkor. Amíg az egyéni vállalkozás megkezdése alig okoz költségeket, egy GmbH alapítása jelentős kiadásokkal jár, hangzott el a Piac&Profit Piacbővítés Ausztriában konferenciáján.
Üzleti siker a közelben? Segítünk!

Üzleti siker a közelben? Segítünk!  

A tartós növekedéshez a külpiaci terjeszkedés a legbiztosabb út, mégis csak kevés hazai kkv próbálja ki magát külföldön. Közeli, de biztos célpontot keres? A Piac & Profit ezúttal az osztrák, svájci és horvátországi lehetőségeket mutatja be szakértői segítséggel!

Potom pénzért lehet cégünk Angliában 

Milyen dokumentumok szükségesek a cégalapításhoz Angliában? Mit kell tennünk cégalapítás után? Kötelező-e a bankszámlanyitás és ha igen, akkor hogyan? Szabó Éva, az EVLAteam okleveles könyvelője beszélt erről a Piac és Profit Brit-Magyar Üzleti Fórumán.

Akadályok nélküli piac? Irány Nagy-Britannia! 

Kétnapos cégalapítás, stabil jogi környezet és a nyereség kilencven százaléka kivehető tiszta haszonként. A hatóságok által követett elv: a nyereség útjába még az adók sem állhatnak. Igen, ilyen is van és nincs is olyan messze!

Külpiacra készül? Készüljön fel! 

A cégek életében a nemzetközi üzleti kapcsolatok ma már teljesen természetesek. Ennek megfelelően az üzleti viselkedéskultúrában finom egymáshoz idomulást figyelhetünk meg, ugyanakkor egységes üzleti viselkedéskultúráról egyáltalán nem beszélhetünk. Sosem szabad figyelmen kívül hagyni ezért a partner kulturális hátterét és szokásait.

Trópusi szigetek, nem csak nyaralásra 

Sokan csak a paradicsomi trópusi tengerpartokra gondolnak, ha a csendes-óceáni térség kerül szóba, pedig a térség országai jó lehetőségeket tartogatnak a magyar vállalatoknak, ugyanakkor a kihívások is hatalmasak – hangzott el a Piac & Profit és a BKIK közös rendezvényén.

A terméket az adja el, ha jó minőségű, és megfelelő az ára 

Sok magyar cég szívesen betörne a legnagyobb európai ország piacára, azonban komoly hibákat vétenek. Nem tájékozódik, nem beszéli a nyelvet, és nincs tisztában a helyi viszonyokkal a legtöbb Oroszország felé tapogatózó magyar vállalkozó – hangzott el a Piac & Profit KKV Akadémiáján.

Irány az adómentesség! 

Nem egyszerű az arab országokban céget alapítani, ugyanakkor a gyorsan fejlődő piac és nem utolsósorban a több országban is megtalálható gyakorlatilag adómentes környezet csábító célponttá teszi ezeket az országokat - emelték ki a szakértők a Piac & Profit KKV Akadémiáján.

Kft. hárommilliós törzstőkével? Van más megoldás! 

Egy kezdő vállalkozásnak gondot okozhat az új Ptk.-ban meghatározott magasabb törzstőke-követelmény. A Piac & Profit szakértője szerint viszont van egyszerűbb és olcsóbb megoldás is!

Megéri egzotikus tájakra látogatni! 

Hatalmas növekedési lehetőségek, kiaknázatlan piacok várják a cégeket a világ tőlünk nagyon távol eső szegleteiben. Jóllehet nagy kihívást jelent betörni az üzleti kultúrájukban, szokásaikban is eltérő piacokra, de sikertörténetek bizonyítják, hogy nem lehetetlen. A KKV-AKADÉMIA előadásain gyakorló üzletemberek és az egyes régiók szakértői villantják fel a lehetőségeket, és mutatják be a tudnivalókat országcsoportonként.

"Pénzzel a tengeren is lehet utat építeni" 

A világ kilencedik legkisebb országában – fejlett ipar hiányában – a gazdaságot az üzleti szolgáltatások hajtják. A kormányzat igyekszik kedvező intézkedéseket bevezetni annak érdekében, hogy az idegenforgalom mellett ez az iparág is fejlődjön, és a külföldi befektetők figyelme Ciprus helyett Máltára irányuljon.

Célállomás: Új-Zéland 

Új-Zéland többéves kormányzati program keretében 2013-ra elérte, hogy a világ harmadik legjobb üzleti környezetét kínáló országaként tartsák számon. A változások hátterében elsősorban az a szándék állt, hogy a mindentől távol eső szigetre ne csak a turisták, hanem az üzleti élet szereplői is felfigyeljenek.

A város, ahol a világon a legjobb vállalkozni 

Gyakran adóparadicsomként emlegetik Szingapúrt. Az Oroszlánvárosban ugyanis az adózási és pénzügyi környezet egyedülálló a helyi cégek számára.

Üzleti tippek Szlovákia felé kacsintgató cégeknek  

Komoly perspektívája van a magyar vállalkozásoknak a szlovák piacon, ezt a gazdasági adatok is alátámasztják. Emellett a két ország javuló viszonya is arra ösztönözheti a magyar kkv-kat, hogy a hazai piacon kívül Szlovákiában is próbálkozzanak. A Piac&Profit és a BKIK konferenciáján ehhez kaphattak hasznos segítséget a cégek.

Sok magyar céget érinthet az új cseh szabályozás 

Merőben új alapokra helyeződik a Cseh Köztársaság eddigi magánjogi szabályozása. A 2014. január 1-jén hatályba lépő új cseh Polgári Törvénykönyv és Kereskedelmi Kódex az üzleti élet szinte valamennyi területét érinti.

A kapcsolat a sikeres keleti üzlet titka 

Sok tekintetben hasonlít Kínához Vietnám és Thaiföld Bundik Csaba a CETA Consulting szakértője szerint. Mint mondta, aki Délkelet-Ázsiában akar üzletbe kezdeni, induljon minél hamarabb, de tegye megfontoltan, felkészülten. Egyedül, befektetés nélkül nem fog menni. Nem csak pénzre van szükség, de időre, energiára és megfelelő kapcsolatok kiépítésére is.

Távol-Kelet: nagy lehetőség kicsiknek is 

Magyarország Európán kívüli legfontosabb kereskedelmi partnere Kína, Kína pedig erős kapcsolatok kialakítására törekszik Magyarországgal. Az élénk kereskedelmi kapcsolatok mellett sem könnyű azonban cégként megvetni a lábunkat odakint. Pedig érdemes kelet felé indulni, Hongkong és Szingapúr ma különösen vonzó célpontok lehetnek. A Piac&Profit konferenciáján a résztvevők hasznos tanácsokat kaphattak a Távol-Keleten való sikeres cégépítéshez.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Ezzel spórolhat online filmes előfizetésein

Ezzel spórolhat online filmes előfizetésein 

A Pénzcentrum megmutatta, hogy miként takaríthatjuk meg streaming-előfizetéseink költségeinek jelentős részét.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

A kiberbűnözők mostanában rákaptak a sportra

A kiberbűnözők mostanában rákaptak a sportra 

A népszerű sporteseményekben a kiberbűnözők is lehetőséget látnak.

Adózás

Sneakerárusok buktak a NAV-nál

Sneakerárusok buktak a NAV-nál  

Limitált gyártású cipők kereskedőinél indult revízió.

Jogi kisokos

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg 

A gyámhatóság nem jogalkotó: hipotetikus jövőbeni kockázatokra hivatkozva nem utasítható el a melegek örökbefogadásra való alkalmassága.

Klímablog

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll 

Idén februárban a saját célra termelő erőművekkel együtt 6000 megawatt fölé nőtt az összes napelemes beépített teljesítmény.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo