optimizmus

fiatalok, lehetőség, munka, optimizmus

Vannak, akik rózsaszínben látják a jövőt

piacesprofit.hu

Új rekord született a K&H ifjúsági indexének eredményei szerint: a 19–29 éves korosztály 35 százaléka gondolja úgy, hogy könnyen találna munkát. A dolgozó fiatalok 69 százaléka fizetésemelésre számít. Sőt, a munkájukat sem szerették még soha ennyien: az első negyedévben a megkérdezettek 57 százaléka mondta, hogy olyan állása van, ahol örömmel dolgozik.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gki kontjunktúra-index, optimizmus, üzleti hangulat, üzleti várakozások

Húsz éve nem láttak ilyet a szakemberek a magyar gazdaságban

piacesprofit.hu

A GKI konjunktúraindexe és ezen belül üzleti bizalmi indexe a felmérések több mint húszéves története során még soha nem volt olyan magasan, mint most júliusban. A GKI által, az EU támogatásával végzett vizsgálat szerint a fogyasztói várakozások viszont kissé romlottak júniushoz képest, bár így is határozott derűlátást tükröznek.

Tovább olvasom »
béremelés, donald trump, előrejelzés 2017, gazdasági előrejelzés, gazdasági előrejelzések, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés, optimizmus, üzleti várakozások

Vidámnak tűnik 2017

kfarkas

A meglehetősen hektikus 2016-os év után emelkedő béreket, felpörgő gazdasági növekedést jósolnak Magyarországnak a szakértők. A lakosság optimizmusa csúcsokat döntöget, várhatóan felpörög a fogyasztás, és emiatt visszatért a vállalkozások beruházási kedve is. Vidám év elé nézünk, amit viszont könnyen megtörhet egy-egy rossz hír.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, optimizmus, üzleti várakozások

Rózsaszínben látják a jövőt a magyar cégvezetők

piacesprofit.hu

A hazai vállalati döntéshozók jelentős része arra számít, hogy a nemzetközi gazdasági helyzet kiegyensúlyozott marad vagy javulni fog a következő 12 hónapban. A magyarországi kilátásokat illetően szintén pozitívan vélekedtek, hiszen a megkérdezettek fele stabilnak ítéli a magyar gazdaság helyzetét, minden harmadik válaszadó pedig javulásra számít – derült ki az EY legfrissebb Globális Tőkebizalmi Barométeréből.

Tovább olvasom »
megtakarítások, munkanélküliség, optimizmus

Már nem a munkanélküliség a mumus

piacesprofit.hu

Egyre kevésbé félünk a munkanélküliségtől, de egy váratlan kiadás még mindig komoly gondot jelent a lakosság felének. Ugyanakkor nőnek a lakosság megtakarításai és az európai átlaghoz képest jobban fel vagyunk készülve a rossz időkre.

Tovább olvasom »
családi vállalkozás, gazdasági kilátások, innováció, munkaerőhiány, optimizmus, üzleti várakozások

A jó munkaerő a siker kulcsa

piacesprofit.hu

Az alacsony növekedési környezet és a munkaerőpiaci nehézségek ellenére rugalmasak és sikeresek az európai családi vállalkozások – derül ki a KPMG felméréséből. A megkérdezettek szerint egy vállalkozás általában véve akkor sikeres, ha képes magához vonzani és megtartani a jó munkaerőt, illetve nyitott az innovációra.

Tovább olvasom »
fogyasztói bizalom, gazdasági kilátások, optimizmus, üzleti várakozások

Nyár végére elszállít a jókedv

piacesprofit.hu

Augusztusban – a jelentős júliusi emelkedés után – a GKI konjunktúraindexe érezhetően csökkent (–3,9-re), s ezzel visszatért idei mélypontjára. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások erőteljesen, a fogyasztóiak kismértékben romlottak.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gazdasági növekedés, optimizmus

Nyoma veszett a jókedvnek

piacesprofit.hu

Visszafogták következő egy évi pénzügyi várakozásaikat a hazai kkv vezetők, jelenleg átlagosan 5,6%-os árbevétel és 3,6%-os eredménynövekedést valószínűsítenek – derül ki a K&H kkv bizalmi index adataiból. Ezzel nyoma veszett az év elején tapasztalt kiugróan optimista hangulatnak. Kivétel ez alól az ipari szektor, ahol jóval az átlag feletti eredményekkel számolnak a cégek.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, munkaerőpiac, optimizmus

Kevésbé bizakodók a munkavállalók

piacesprofit.hu

Az alacsony végzettségűek, a mezőgazdaságban dolgozók, valamint a pályakezdők és a nyugdíjazásuk előtt állók körében csökkent a munkavállalói bizalom az elmúlt negyedévben – derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös munkaerőpiaci felméréséből. Az adatok alapján továbbra is a magasabb végzettségűek a legbizakodóbbak.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gki konjunktúra-index, optimizmus, üzleti várakozások

Vidámabb lett a hangulat júliusban

piacesprofit.hu

Júliusban érezhetően emelkedett a GKI konjunktúraindexe, az üzleti és fogyasztói várakozások is javultak, de még kissé elmaradtak az év elei magas szinttől. Az ipari és főleg szolgáltatási cégek várakozásai júliusban jelentősen javultak, az építőiparban romlott a hangulat.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, optimizmus, üzleti várakozások

Minél nagyobb a cég, annál bizakodóbb

piacesprofit.hu

A hazai vállalatok növekedési kilátásait mutató K&H nagyvállalati növekedési index óvatos optimizmust tükröz, jelenleg 8 ponton áll. A várakozások a vállalat méretével párhuzamosan egyre nagyobbak, míg a szektorok közül a kereskedelem látja legpozitívabban a következő egy évet.

Tovább olvasom »
fogyasztói bizalom, fogyasztói várakozások, lakossági pénzügyek, optimizmus

Idén elmaradhat a nyaralás

piacesprofit.hu

Bár rövidtávon többen látják optimistán az anyagi helyzetüket, 35 százalék még mindig azzal számol, hogy nem lesz pénze a nyaralásra, a gyerek taníttatásának költségei már nem nyomasztják annyira a magyarokat – állapította meg K&H kutatása.

Tovább olvasom »
felmérés, fogyasztói bizalom, optimizmus

Kit érdekelnek a bevándorlók – mi lesz a melóval?

piacesprofit.hu

Egyre optimistább saját kilátásait illetően a magyar lakosság, többen tartják jónak pénzügyi kilátásaikat, mint tavaly ősszel. Viszont aggódunk az egzisztenciánkért: a munkahelyünk elvesztésétől, az adósságoktól és az egészségügyi problémáktól jobban tartunk, mint a bevándorlástól vagy a terrorizmustól.

Tovább olvasom »