Megtakarítás cikkek

hirdetés

Így tömje be a lyukakat a cégszámlán

Így tömje be a lyukakat a cégszámlán

Tipikus hiba a kezdő vállalkozók életében, hogy olyan lelkesen hajóznak a kitűzött céljuk felé, hogy észre sem veszik, amikor süllyed alattuk a bárka. Ha nem akarja, hogy csúfos véget érjen a nagy reményű vállalkozása, nézze át néha a pénzügyeit, és keresse meg a lyukakat a cég költségvetésében.
Nyugdíj vállalkozóként? Tegyünk érte!

Nyugdíj vállalkozóként? Tegyünk érte!

A vállalkozóra nem jellemző, hogy nyugalmasan töltené a napokat. Küzdünk a cég fejlődéséért vagy éppen talpon maradásáért, próbálunk gondoskodni a munkatársainkról, családunkról. Önmagunkat azonban többnyire hanyagoljuk. Aztán jön a meglepetés, ha kiderül, hogy mi sem bírjuk töretlen erővel és energiával az idők végezetéig. Mit tehet a vállalkozó, ha nem minimálnyugdíjas akar lenni, hanem szeretné élvezni a dolgos évei gyümölcsét?
Hat egyszerű tipp, hogy jobban kezelje pénzét

Hat egyszerű tipp, hogy jobban kezelje pénzét

Felelősen működtetni egy vállalkozást és kezelni a pénzügyeket két nagyon különböző dolog. Adunk néhány tippet, hogyan növelheti megfelelően nagyra a bankszámláján lévő összeget a szorgos évek folyamán.
Bevált spórolási tippek, amire nem is gondolnánk

Bevált spórolási tippek, amire nem is gondolnánk

Már ötlete sincs, hogy lehetne néhány forintot megtakarítani a cég működésén? Mutatunk néhány – olykor extrém – ötletet ihletadónak, a legnagyobbaktól.
Több magyarnak van hitele, mint megtakarítása

Több magyarnak van hitele, mint megtakarítása

Jól körülhatárolható azon országok köre, amelyek lakossága nagyobb arányban rendelkezik megtakarítással, mint hiteltartozással. A legtöbb régióbeli országban alacsony a banki megtakarítások hányada és ehhez képest nagyfokú a lakosság eladósodottsága.
hirdetés
Ön optimistább mint tavaly?

Ön optimistább mint tavaly?

Minden ötödik magyar gondolja úgy, hogy a következő egy évben jobb lesz az ország gazdasági helyzete, és minden harmadik megkérdezett optimistábban látja a saját háztartása anyagi helyzetét is - bár még mindig jócskán a negatív tartományban vagyunk.
Elviszi a pénzünket a kaja- és rezsidémon

Elviszi a pénzünket a kaja- és rezsidémon

Mindennapi kiadásokra költik keresetük nagyobb részét a gazdasági szempontból aktív magyarországi felnőttek, és átlagosan annak mindössze 4 százalékát tudják félretenni. A megkérdezettek között 23% azok aránya, akik rendszeresen képesek megtakarítani, de közülük is legtöbben legfeljebb havi 50 ezer forintot – derült ki a Generali nemrég elkészült 1200 fős, reprezentatív kutatásából.
Így szórjuk el a fizetésünket

Így szórjuk el a fizetésünket

A napi, apróságoknak tűnő, pár száz forintos vásárlási tételek éves szinten százezres kiadásokat jelentenek. Egy megspórolt kávé, péksüti vagy otthonról hozott ebéd akár a lakásfelújítás vagy az autóvásárlás alapja is lehet, éves szinten összesítve.
Az egyetlen járható út

Az egyetlen járható út

Egy felmérés szerint nagyon csekély azok aránya, akik szerint az állami nyugdíj- és egészségügyi rendszer harminc év múlva is képes lesz ellátni a feladatát. Ennek ellenére Magyarországon az öngondoskodás gyerekcipőben jár: keveset rakunk félre, rövid időre.
Az adótervezők kedvence maradhat a TBSZ

Az adótervezők kedvence maradhat a TBSZ

Az év eleji szigorítás ellenére is hatékony szja-optimalizálási eszköz maradt a Tartós Befektetési Számla (TBSZ). A jövő januártól belépő számlahordozhatóság – és az ebből adódó szolgáltatói verseny – még tovább növelheti a TBSZ népszerűségét.
hirdetés

Kiütötte a különadó az önkéntes kasszákat

Az idén decemberben két évtizede fennálló önkéntes pénztári szektornak nem sok oka van az ünneplésre. Idén több tízezer pénztártag szüntette meg tagságát, de az évek óta stagnáló befizetések is csökkenő pályára kerültek. Közben a kasszák az elmúlt négy évben 84 milliárd forint nagyságú különadót fizettek, és a banki tranzakciós illeték is egyre nagyobb teherrel sújtja a szektort - írja a Független Pénztárszövetség közleménye.

Még vonzóbb lehet a TBSZ

Rekordszámú tartós befektetési számla nyitását hozhatja az idei év, a 2010-ben bevezetett tartós befektetési szerződés (TBSZ) népszerűsége ugyanis a KBC Securities tapasztalata szerint az utóbbi két évben jelentősen nőtt.

Drágulást várunk, de jól vagyunk

A GfK Hungária Komplex Fogyasztói Bizalom Index minden komponense növekedésre váltott annak ellenére, hogy a lakosság megdöbbentően magas fogyasztóiár-emelkedést vár idén.

Egyre kevesebben tudnak megtakarítani

A megtakarításokkal rendelkezők aránya továbbra sem növekszik a hazai lakosság körében, 2004 óta a legalacsonyabb arányt látjuk 2013 első félévében is – állítja a GfK Hungária a Retail Banking Monitor felmérésének adataira alapozva. A fogyasztói bizalom erősödésére utal, hogy a megtakarítási célok között némileg emelkedik a nyugdíjas évekre és az üdülésre/utazásra való felkészülés fontossága.

A rezsi nálunk nem gond, de a megélhetés miatt aggódunk

A régióban Magyarországon aggódnak legkevesebben a rezsiárak növekedése miatt, ugyanakkor a magyarok négyötödét továbbra is a megélhetési költségek előteremtése foglalkoztatja leginkább, jobban, mint bármely más környező ország lakosait. Az elmúlt fél év során sokat javult az ország jövőbeni gazdasági teljesítményének megítélése és a megkérdezettek optimistábban látják a saját háztartásuk anyagi helyzetét is, annak ellenére, hogy a túlnyomó többségnek nincs semmilyen megtakarítása. A magyar háztartásokra a megfontolt költekezés és az átgondolt hitelfelvétel jellemző – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. anyacégének hat országban, az ügyfelei körében végzett újabb kutatásából.

Mennyit tegyünk félre a gyerekek tandíjára?

Szerdán este a felvételi pontszámok megjelenésekor kiderül, hogy a korábbinál is költségesebb lehet a diploma megszerzése. Ősztől az államilag finanszírozott képzéseken várhatóan jóval kevesebben kezdhetik meg tanulmányaikat a korábbi évekhez képest, míg az önköltséges képzések akár milliós anyagi terhet jelenthetnek a diplomára vágyók számára. Az Aegon Alapkezelő Diplomapersely elemzésében azt vizsgálta, hogy az önköltséges felsőfokú tanulmányok esetén milyen összegű rendszeres havi megtakarítás szükséges ahhoz, hogy a szülőknek ne jelentsen vállalhatatlan terhet a diploma megszerzésének támogatása.

Lakásról álmodoznak a fiatalok

Minden harmadik fiatalnak van lakásterve, s a pénzügyi konstrukción is gondolkodnak, amellyel meg tudnák valósítani a Fundamenta Lakáskassza friss kutatása szerint. Komoly problémát jelent ugyanakkor sokak számára az önerő biztosítása. Ehhez egy jó lehetőség a lakástakarék-pénztári megtakarítás. A Bankmonitor.hu friss elemzése a csökkenő betéti kamattal jellemezhető időszakban épp e módozat kedvező hozamszintjére hívja fel a figyelmet.

Mire cserélnénk a gyengén kamatozó betéteket?

A csökkenő betéti kamatszint miatt a betétektől elpártoló megtakarítók elsődleges célpontjának számító befektetési jegyek után rögtön a részvények következnek a KBC Equitas online felmérése szerint. A pénzügyek iránt aktívan érdeklődők 80 százalékos arányban nyitottak voltak a külföldi értékpapírok iránt is.

A kamatok esnek, de a betét népszerű maradt

A relatív többség tisztában van azzal, hogy a befektetési alapokkal magasabb hozamot is elérhetne, mégis a legtöbben betétben, illetve folyószámlán helyeznék el új megtakarításukat – derül ki a Budapest Alapkezelő kutatásából.

Hogyan válasszunk céges bankkártyát?

A felhasználhatóság és a költségek szempontjából jelentős eltérések vannak a bankkártyák között. A plasztikokhoz kapcsolódó jelzések ismerete biztonságot ad, s az esetek többségében számottevő költségmegtakarítást jelenthet a tulajdonosnak.

Túl sok a készpénz – Nem éri meg!

Hatszor annyi készpénzt tartanak maguknál a magyar háztartások, mint az Nyugat-Európában megszokott, ez a szám az idén bevezetett tranzakciós adó hatására tovább nőtt. A Bankmonitor.hu legfrissebb elemzése szerint az indokolatlan készpénztartás hosszabb távon jelentős mínuszt eredményezhet a családok költségvetésében az elmaradt kamatbevételeken és az készpénzhasználat egyéb járulékos költségein keresztül. A készpénztartással elmaradó hasznot tovább növelheti, hogy a jegybanki kamatvágás ellenére magasabb lett a bankbetétekkel elérhető átlagos reálhozam az inflációs előrejelzés kedvező változásának köszönhetően.

Tévhitek miatt nem terjed az e-számla

A legtöbben a fizetés meggyorsítására használják az e-számlát, pedig kiválhatná a papíralapú változatot, jelentős megtakarítást és hatékonyság növekedést hozva a kisebb cégeknek is. Sajnos még mindig sok a tévhit és a félelem, ezért alacsony a befogadási hajlandóság is.

Lízingeljünk napenergiát!

Az emberek nem veszik meg a benzinkutakat vagy a közműipari vállalatokat. Akkor miért kellene megvásárolniuk a szoláreszközöket, vélik azok az üzletemberek, akik a szolárpanelek lízingeléséből húznak jó pénzt. A fogyasztónak a megtermelt energiát számlázzák ki havonta.

Így is gondoskodhatnánk a gyermekeinkről

Nehéz helyzetben van az, aki szülőként, nagyszülőként 0-14 éves gyermeke, unokája számára takarékoskodna a kiskorú nevére szólóan, ugyanis csak korlátozottan érhetők el ilyen konstrukciók a hazai bankoknál – derül ki a Bankmonitor.hu friss piaci körképéből.

Csökkennek a betéti kamatok

Három hónap alatt harmadszorra is csökkentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az alapkamatot, a múlt héten bejelentett kamatvágást azonban már „beárazta” a lekötési ajánlataiba a bankok többsége – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből. Nemzetközi összehasonlításban még így is magasnak számít a magyar kamatszin.

Ők azok, akik egyre fontosabbak a bankoknak

A következő években akár a mostani három-négyszeresére is nőhet magyarországi lakossági bankpiacon belül a jelenleg 800-1200 milliárd forint méretűre tehető prémium banki szegmens, amely ezzel meghaladhatja a bankoknál és befektetés szolgáltatóknál tartott teljes megtakarítási állomány egy negyedét – derül ki a Bankmonitor.hu és a myClient stratégiai és üzletfejlesztési tanácsadó cég friss piacfelméréséből.

Mit mutat a Malacpersely?

A fiatal felnőttek körében egyre népszerűek a rendszeres megtakarítási programok. Elsősorban olyanok érdeklődnek e lehetőségek iránt, akik nem rendelkeznek még felhalmozott tartalékkal, ám havonta félretéve összegyűjthetik azt a tőkét, amelyet később befektethetnek – derül ki a CIB Bank Malacpersely elemzéséből.

Fogynak a nyugdíjkasszák

11 magánnyugdíjpénztár maradt talpon és az önkéntes nyugdíjkasszákból is öttel kevesebb szolgáltatott adatot a második negyedév végén, mint egy évvel korábban. A PSZÁF friss jelentése szerint 25 ezren léptek vissza az állami társadalombiztosítási rendszerbe és tízezerrel lett kevesebb az önkéntes kasszák taglétszáma az év második három hónapjában. A nyugdíjpénztárak továbbra is veszteségesek szemben az egészségpénztárakkal, amelyek tagdíjbevétele ebben az időszakban is nőtt.

Így trükköznek a bankok a kamatokkal

Vannak igazán magas bankbetéti kamatok és ezek gyakran meg is győznek sokakat arról, hogy itt már pedig le kell kötni megtakarított pénzünkett. A bankok persze semmit se csinálnak véletlenül, és ha lehet, szívesen kiveszik a maguk részét a haszonból, ezért érdemes figyelni a magas kamatozású betétek lejártakor - hívják fel a figyelmet a Bankmonitor.hu elemzői.

Itt a lista! Hol fial a legjobban a pénz?

A legmagasabb, feltételek teljesítéséhez kötött forint alapú betéti lehetőség 9,13 százalékos kamatot és 5,64 százalékos reálkamatot garantál a lekötésekre, a mindenki számára feltételmentesen elérhető legjobb kamatszint pedig 8 százalékos az országos fiókhálózattal rendelkező bankok között - derül ki a Bankmonitor.hu aktuális, a 13 országos lefedettséggel rendelkező bankra kiterjedő betéti körképéből.

Hatékonyabb, olcsóbb, és még nyerhet is vele

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a környezetvédelem pluszkiadást jelent. A zöldebb iroda viszont elsősorban éppen takarékosságra tanít. A jó példákat díjazzák is - az ön irodája is versenyezhet!

Hitel, betét - Nem egyszerű a választás

A hitelfelvétel kérdéskörében a legtudatosabb a lakosság a pénzügyeiben, de bőven vannak még fehér foltok az ismeretekben. Egy a Bankmonitor.hu által elvégzett tesz eredményei szerint ma Magyarországon két szituációban képes dönteni a lakosság: szabad-e hitelt felvenni, ha rendelkezünk megtakarítással, illetve forintban, vagy euróban érdemes lekötni pénzünket. Komoly problémát jelent viszont a többség számára az, ha különböző kamatozási típusok közül kell választani, vagy ha arról kell dönteni, hogy feltörje-e lekötött bankbetétjét.

Bizakodóbbak vagyunk, de hitelt nem vennénk fel

Bár továbbra is jelentősen elmarad az elmúlt két év azonos időszakában mért értéktől, 2012 júniusában emelkedett a GfK Komplex Fogyasztói Bizalom Indexének értéke az első negyedévhez képest. A hitelfelvételi kedv némiképp az eddigieknél is alábbhagyott.

Az államnak is kell az emberek megtakarítása

Nemcsak az egyéni életút miatt fontos, hogy a magyarok pénzügyileg tudatosabbak legyenek és növeljék megtakarításaikat. A magyar gazdaságnak is fontos forrást jelentene, ha többet tudnánk félretenni. Az adósságunkat legalább elkezdtük leépíteni.

Lapos a pénztárca - Mire költünk a válság óta?

A takarékoskodás mellett újragondolt, értékalapú fogyasztással reagálnak a családok a válságra, s ennek velejárójaként jövedelmük mérséklődésére - derül ki egy Európa 12 országára kiterjedő friss felmérésből. A vállalkozók számára tanulságosak lehetnek az eredmények ahhoz, mely területeken, hogyan érdemes fogyasztóikat megszólítani.  

Bankbetét: zsebbevágó döntés

Átlagosan 3,21 százalékponttal magasabb kamatot kínálnak a különböző feltételek teljesítéséhez kötött bankbetétek, mint a hagyományos lekötések, de büntetnek, ha nem teljesíti őket az ügyfél. A Bankomonitor.hu friss felmérése a 10 legnagyobb lakossági bank 132 különböző betéti konstrukcióját vizsgálta. Ebből csak 19 volt, amely a kínált kamat mellé feltételeket is támasztott.

15 százalékkal is olcsóbb lehet az áram

Néhány forint spórolásért nem éri meg feláldozni az áramszolgáltatóval kialakult jó kapcsolatot, de előfordulhat, hogy a szolgáltatóváltás jelentős évi megtakarítást eredményez.

Tízezreket takarítanánk meg fejenként az IMF megállapodással

Évi nyolc százalékos kamat mellett naponta 4,6 milliárd, hat százalékos kamattal viszont csak 3,4 milliárd forintba kerül a 20 827 milliárd forintos adósságállomány kamatainak fizetése. A megtakarítás így évente 416 milliárd forint lehetne, ami fejenként több mint negyvenezer, a csecsemőket is beleértve. A külföldiek kezében levő forint kibocsátású állampapírokra 86 milliárd forinttal kevesebbet kéne kifizetni.

A kiszámíthatatlanság ára

A maradék nyugdíjpénztári megtakarítások bekebelezésének szándéka ismét a figyelem középpontjába állította az időskori megélhetés kérdését. Az állami nyugdíj mellett ugyan számtalan hosszú távú megtakarítási forma létezik a hazai piacon, a lakosságnak azonban csekély százaléka takarékoskodik idős korára. Ebben a jövedelmi viszonyok mellett komoly szerepe lehet a kiszámíthatatlan szabályozásnak.

Így biztosítható a békés öregkor

A hosszú távú eszközök szűkülő palettája a biztosítások felé tereli a megtakarítókat, állítja az ING Biztosító. Más felmérések viszont azt mutatják, hogy ma Magyarországon kevesen tudnak rendszeresen megtakarítani. Különösen a hosszú távra szóló lehetőségek nem kapósak. Ugyanakkor bizonyos életbiztosításokat adómentes juttatásként adhat a munkáltató, amennyiben a kedvezményezett a munkavállaló.

Elfogyott a pénzünk

A lakosság körében olyan alacsony még soha nem volt a megtakarítói hányad, mint tavaly, amikor is a hazai lakosság 18 százaléka rendelkezett valamilyen banki megtakarítással. Ez az érték 2004 óta a legalacsonyabb, alulmúlja még a 2008-2010 közötti válságos időszak megtakarítási arányszámait is.

Tonnányit spórolhat

Egy átlagos közepes méretű vállalat évente több tonna papírral kevesebbet használhat, ha elektronikus dokumentumkezelő rendszert használ. A csökkenő papírfelhasználás nem csak helyet takarít meg és az  iroda-ellátási költségeket csökkenti, hanem a bolygó jövője szempontjából is fontos.

Keresik a megtakarítás bajnokait!

A KÖVET Egyesület tizedik alkalommal buzdítja a vállalatokat és szervezeteket, hogy csatlakozzanak az Ablakon Bedobott Pénz Programhoz, mutassák be az elmúlt 5 évben megvalósított, gazdaságilag is megtérülő környezetvédelmi fejlesztéseiket, hogy elnyerhessék a 2012-es díjakat.

Így is lehet spórolni a benzinnel

A folyamatosan növekvő benzinár nem csak a fuvarozókat, de minden vállalkozót és fogyasztót is közvetlenül érint. Az üzemanyag spórolás egyik, itthon még kevéssé alkalmazott módja lehet cégek számára a flottakövetés.

Se nyugdíj, se megtakarítás

A lakosságnak már csak 16,4 százaléka rendelkezik megtakarítással Raiffeisen Bank és a GfK közös megtakarítási felmérése szerint. Az elmúlt három hónapban a megtakarítási képesség jelentősen visszaesett. Sem a végtörlesztés, sem a magánnyugdíjpénztári mizéria nem használ az öngondoskodásnak.

Váltásra fel!

Mivel a hazai piac továbbra is stagnál, és a bankok is csak egy szűk kör számára kínálnak hitelt, a kis- és középvállalati szektor szereplői ma sincsenek jobb helyzetben, mint a válság kezdetén. A talpon maradás a legfontosabb cél, a túlélés eszköze pedig a költségcsökkentés. E területen a különböző szolgáltatók versenyeztetése jelentős havi megtakarítást hozhat.

Akik végtörleszteni tudnak

Az idei évben a gazdasági környezet változása mellett a hazai gazdaságpolitikai intézkedések is jelentős hatással voltak a háztartások megtakarításaira. A piaci tényezők mellett az idén életbe lépett szja-változás, a magán-nyugdíjpénztári hozamok kifizetése, valamint a végtörlesztés befolyásolta leginkább a lakossági megtakarításokat. Miközben a vagyonosok a megtakarításukból, a hitelképesek forinthitelből törlesztenek. Aki egyik körbe sem tartozik, továbbra is nyögi a terheket.

Tízezreket spórolhatunk a karácsonyi vásárláson

A karácsonyi vásárlással még a forint jelenlegi, gyenge árfolyamával számolva is tízezrek spórolhatóak meg, derül ki a nemzetközi online fizetések vezető szolgáltatója, a PayPal által készített féléves árjelentésből. A külföldi webshopok kínálatából akár több tíz százalékkal olcsóbban juthatunk mobiltelefonhoz, tablet PC-hez vagy parfümökhöz.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
A Garantiqa-val a válság ellen – Investment 2 hitelgarancia

A Garantiqa-val a válság ellen – Investment 2 hitelgarancia

Az orosz-ukrán háború miatt kialakult válság egyre jelentősebb hatást gyakorol a vállalkozókra is.
hirdetés
Így tanulható a beszállítóvá válás

Így tanulható a beszállítóvá válás

Közel háromezer hazai cég vett részt abban az országos programban, amelynek keretében pénzügyi-, beszállítói-, exportfejlesztési és fenntarthatósági témákban cseréltek tapasztalatot.
„A Covid óta trendi lett egészségügybe fektetni” – mondja Straub Fanni, a Foglaljorvost.hu ügyvezetője

„A Covid óta trendi lett egészségügybe fektetni” – mondja Straub Fanni, a Foglaljorvost.hu ügyvezetője

Igazi sikertörténet a Foglajorvost.hu, amelyet több, mint egy évtized után adott el az OTP-nek Straub Fanni.

Költségkímélés

Spóroló üzemmódban a cégek - hol lehet meghúzni a nadrágszíjat?

Spóroló üzemmódban a cégek - hol lehet meghúzni a nadrágszíjat?

Bár jelenleg gazdasági világválságról még nem beszélhetünk, már jelen vannak a recesszió jelei.
Tartós, kiszámítható árak a változó körülmények között - Innovatív, előre mutató fejlesztések a dm-nél

Tartós, kiszámítható árak a változó körülmények között - Innovatív, előre mutató fejlesztések a dm-nél

A négy hónapon át nem emelkedő tartós áraknak, a jó ár-érték arányú dm márkás termékeknek, az online szolgáltatások fejlesztésének és a törzsvásárlóknak szóló kedvező ajánlatoknak is fontos szerepe van abban, hogy a dm az idei évet is sikeresen, forgalmi növekedéssel tudta zárni.

Adózás

Orbán Viktor munkahelygyilkos adóemeléstől beszélt

Orbán Viktor munkahelygyilkos adóemeléstől beszélt

A miniszterelnök szerint a globális minimumadó "munkahelygyilkos adóemelés", ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék.

Cégblog

Tartós, kiszámítható árak a változó körülmények között - Innovatív, előre mutató fejlesztések a dm-nél

Tartós, kiszámítható árak a változó körülmények között - Innovatív, előre mutató fejlesztések a dm-nél

A négy hónapon át nem emelkedő tartós áraknak, a jó ár-érték arányú dm márkás termékeknek, az online szolgáltatások fejlesztésének és a törzsvásárlóknak szóló kedvező ajánlatoknak is fontos szerepe van abban, hogy a dm az idei évet is sikeresen, forgalmi növekedéssel tudta zárni.

Klímablog

Bombabiztos erőművet építenek Bécsben

Bombabiztos erőművet építenek Bécsben

2040-re klímasemleges lehet a távfűtés Bécsben - épülhet az első geotermikus erőmű.

Gazdaság

Spóroló üzemmódban a cégek - hol lehet meghúzni a nadrágszíjat?

Spóroló üzemmódban a cégek - hol lehet meghúzni a nadrágszíjat?

Bár jelenleg gazdasági világválságról még nem beszélhetünk, már jelen vannak a recesszió jelei.

Infokom

Veszélyesek lehetnek az okosjátékok

Veszélyesek lehetnek az okosjátékok

Az okoseszközök működtetése is rejthet adatvédelmi kockázatokat az ESET tanulmánya szerint.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo