Az nem megtakarítás, ha épp van a számlánkon pénz

Magasabb vagy emelkedő fizetések mellett is érhetnek kellemetlen meglepetések, ha nem rendelkezünk megfelelő pénzügyi védőhálóval. A magyar családok többsége nem rendelkezik megfelelő biztonsági tartalékkal. 

Miközben a legfrissebb adatok szerint 2018 júniusában 11,2%-kal emelkedett a bruttó átlagkereset az egy évvel ezelőtti értékhez képest, és a K&H felmérése alapján az általános tartalék az elsődleges megtakarítási cél, a magyar családok többsége nem rendelkezik megfelelő biztonsági tartalékkal. 

Kép:FreeDigitalPhotos.net/ratch0013

Csak az számít szabadon felhasználható megtakarításnak, aminek sem most, sem a következő hónapokban „nincs helye” a költségvetésünkben – hívja fel a figyelmet Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A pénzügyi szakember szerint a saját élethelyzetünket és életstílusunkat kell végiggondolni: mi történne, ha valami elromlana a háztartásunkban, az autónkban, esetleg egy betegség vagy baleset következményeit kellene azonnal kezelnünk? Mivel minden háztartás más felszereltséggel bír, így mi magunk látjuk legjobban azt, hogy egy váratlan esemény mekkora nagyságrendű kiadást jelentene

Fontos végiggondolni, hogy két-három hónap keresőképtelenség esetén is fenn tudjuk-e tartani háztartásunkat?
A háztartás fenntartásának állandó költségei (rezsi, bérleti díj, hiteltörlesztés, stb.) könnyen kiszámítható terhet jelentenek, de érdemes azt is megnézni, hogy mennyire vagyunk kiszolgáltatva a havi bevételeinknek.

Ha fentiekre nem sikerül igennel válaszolni, akkor pénzügyileg egyértelműen kiszolgáltatott helyzetben vagyunk – függetlenül a

A pályakezdők szerint fontos, hogy legyen megtakarításuk
Tudatosabbak a pénzükkel és nagyobb arányban tesznek félre – ez jellemzi a magyar fiatalokat egy friss felmérés szerint. A K&H ifjúsági indexe azt mutatja, hogy a19-29 éves korosztály inkább borúlátó a jelenlegi pénzügyeivel kapcsolatban.

konkrét jövedelmünktől.

Ezt a helyzetet azzal tudjuk enyhíteni, ha egyrészt számba vesszük kiadásainkat, hogy van-e olyan, amit el tudunk engedni – anélkül, hogy egy másikkal pótolnánk. Másrészt, ha emelkedik a jövedelmünk vagy kifut egy már megszokott fix költség, akkor az így felszabadult összeget ne éljük fel, hanem ez legyen a megtakarításunk alapja” – tanácsolja Zobor Zsuzsanna.

Ha pedig már van valamilyen megtakarításunk, akkor azt fontoljuk meg, hogy a fogyasztási célra félretett (pl. nyaralás, autóvásárlás) vagy a hosszabb távú célhoz kötött megtakarítási formákkal szemben (nyugdíj, lakásvásárlás) átmenetileg előtérbe helyezzük-e a biztonsági tartalékunk feltöltését” – javasolja a befektetési szakember.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo