hirdetés

Itt sem kell már készpénz a kamionosoknak

Immár Horvátországban is fizethetik az útdíjat UTA kártyával a magyar fuvarozók. A nemzetközi fuvarfeladatokat ellátó hazai teher- és személyszállító vállalkozások így már 26 országban nem csak tankolhatnak, de az útdíjat is olcsóbban és készpénzmentesen fizethetik.
hirdetés

A Magyarországon működő mintegy 19.000 közúti teher- és árufuvarozással, valamint személyszállítással foglalkozó vállalkozás számára jelent mostantól könnyebbséget az, hogy Horvátország is bekerült az UTA nemzetközi üzemanyag- és szervizkártya szolgáltató hálózatába, így immár itt is kiváltható az útdíj utólagos elszámolásra szolgáló (ENC) fedélzeti egység.

Kép: Pixabay

Ugyancsak fontos változás, hogy Szlovéniában április 1-től a fuvarozóknak már nem szükséges az autópálya üzemeltető által kibocsátott (Dars) kártyát kiváltaniuk és azzal a fizetőkapuknál fizetni az útdíjat. Az új rendszerben lehetőség nyílik arra, hogy UTA kártyával kiváltsák az útdíj utólagos elszámolását lehetővé tévő (DarsGo) fedélzeti egységet, amely révén az útdíj elszámolása az UTA rendszerén keresztül automatikussá válik és az fuvar során, az összes többi országban keletkezett útdíjjal együtt egy összesítő számlára kerül.

„1.125 km, illetve 606 km a díjköteles gyorsforgalmi úthálózatával Horvátország és Szlovénia megkerülhetetlen tranzitországok az olaszországi, dél-franciaországi, illetve a nyugat-balkáni országokba fuvarfeladatokat teljesítő magyar teher- és személyszállító vállalkozások számára” – mondta Réthy Kinga, az UTA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az üzemanyag és útdíjak összege jelentős megtakarítást jelent a fuvarozó vállalkozások számára.

A szállítmányozás egyre kevésbé a kkv-k terepe
A hazai árukereskedelem volumene 2017-ben éves szinten 3,8%-kal lehet magasabb a tavalyi eredménynél. Az import 4,4%-kos növekedése mellett az exportbővülés 3,2%-os lehet, és továbbra is a közúti szállítás dominanciája látható mind a nemzetközi, mind pedig a belföldi árukereskedelemben.
Horvátországgal együtt, az UTA üzemanyag- és szervizkártyát immár 40 országban és ezerrel több, összesen 55.000 elfogadóhelyen használhatják a fuvarozók az útjuk során felmerült üzemanyag és szerviz, 26 országban pedig út-, alagút- és híd díjak rendezésére.

A jelentős kedvezményeket és egyszerű ÁFA visszaigénylést biztosító szolgáltatás népszerűégét jelzi, hogy az elmúlt év során 690.000-ről 760.000-re nőtt a kibocsátott kártyák száma, amelyeket Európában 89.000 vállalkozás használ.

Ezen vállalkozások számára további pozitív fejlemény az, hogy az UTA, az üzemanyag és szervizkártya szolgáltatók közül elsőként, 2018. tavaszán egy olyan útdíj elszámolási megoldást vezet be, amely minden európai országban egy fedélzeti egységgel teszi lehetővé az útdíj elszámolást.

 

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo