trafiktörvény

dohánytermék-értékesítés, kiskereskedelem, trafiktörvény

Az e-cigit is lestoppolják a trafikok

PP/MTI

Az eddig korlátozás nélkül értékesíthető új típusú dohánytermékeket, köztük az elektronikus cigarettát is a dohánytörvény hatálya alá vonná a törvényhozó, így azokat csak dohányboltban lehet majd forgalmazni – derül ki abból a négy törvény módosítását tartalmazó javaslatból, amit Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtott be kedden az Országgyűlésnek.

Tovább olvasom »
dohánykereskedelem, dohányzás, kiskereskedelem, trafiktörvény

Szombaton fontos változás jön a trafikokban

PP/MTI

Szombaton hatályba lép a dohánytermékek csomagolását szabályozó új kormányrendelet, amely szerint az új dohánytermékek már csak egységes csomagolásban kerülhetnek piacra, de a már piacon lévő márkák és típusok átmeneti mentességet kapnak – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Tovább olvasom »
dohányzás, kiskereskedelem, trafiktörvény, uniós szabályozás

Nagy baj lesz az új cigiszabályokból

PP/MTI

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) szerint a dohánytermékek egységes csomagolása drasztikus beavatkozás lenne a magyarországi piaci viszonyokba, ugyanakkor nem eredményezné a remélt egészségügyi hatásokat, végső soron a feketepiacot növelné.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, trafik pályázat, trafiktörvény

Itt a hatodik trafiktender

piacesprofit.hu

Megjelent a hatodik, 490 település számára hirdetett dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló nyilvános koncessziós pályázati kiírás. A pályázatokat a társaság postafiók címére, 2015. május 2-a 23 óra 59 percig lehet küldeni – postai bélyegzővel ellátva.

Tovább olvasom »
adóterhek, adózás 2014, áfa, e-útdíj, eva, jövedéki adó, kata, kiva, költségvetés 2014, környezetvédelmi termékdíj, nav, társasági adó, trafiktörvény, tranzakciós illeték

Többet adóztunk, mint valaha

piacesprofit.hu

Minden eddiginél több adót szedett be az állam a vállalkozásoktól. Mind az áfa, mind a társasági adó, mind a kata-kiva bevételek nőttek, kevesebb jött viszont be az evából és a trafiktörvénynek köszönhetően a jövedéki bevételek is csökkentek.

Tovább olvasom »