étterem

anglia, élelmiszer, élelmiszerpazarlás, ensz, étterem, fenntartható fejlődési célok, hulladék, ikea, kávézó, költség, megtérülés, pocsékolás, sdg

Egy év alatt nyereséget hoz az éttermeknek az élelmiszerpazarlás csökkentése

Kriston László

Az ENSZ adatai szerint a világszerte elkészített élelmiszerek harmada végzi a szemetesben. Egy új felmérés szerint egy év alatt megtérül, ha az éttermek és kávézók arra költenek, hogy átalakítsák folyamataikat az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében. Az egy év lejárta után pedig 2 százalékkal csökkennek a költségeik. De még így is tovább folyik az élelmiszerpazarlás náluk.

Tovább olvasom »
bioüzemanyag, csomagküldés, dhl, élelmiszerár, étterem, fáradt olaj, főzés, hajó, kifőzde, konténer, teherszállítás, tengeri áruszállítás, termőföld, újrafeldolgozás, zsír

Az éttermi kaja is segítheti a csomagszállítás zöldülését

Kriston László

A DHL már felajánlja a fogyasztóknak azt az opciót, hogy bioüzemanyaggal működő hajókon érhet célba a feladott csomag és szállítmány. De ez talán csak akkor lehet igazán zöld megoldás, ha a főzésből visszamaradt olaj- és zsírmaradékokat újrahasznosítva állítják elő az üzemanyagot, nem pedig még több bioüzemanyag-alapanyagnak alkalmas növény termesztésével.

Tovább olvasom »
étterem, fogyasztói szokások, vendéglátás

Egy jó étteremért utazni is hajlandó a magyar

piacesprofit.hu

Általánosságban igaz a magyarokra, hogy messzebbre is elutaznak egy étterem miatt – derül ki egy friss kutatásból. Érdekesség, hogy a legtöbben az ismerőseik ajánlása alapján keresnek fel egy vendéglátóhelyet, és a válaszadók több mint fele hangulattól függően dönt az új és a megszokott között.

Tovább olvasom »
adóterhek, áfa, csökkenés, étterem, házhoz szállítás, vendéglátás

Rendeljünk vagy beüljünk? Hol fizetünk kevesebbet?

piacesprofit.hu

A Falatozz.hu ételrendelő portál elemzése szerint az új éttermi áfakulcs bevezetésével bár nagy mértékben a beülős éttermek adóterheit csökkentik, mégsem minden esetben járnak jobban, mint a házhoz szállító társaik. Az étkezőhelyi vendéglátást nyújtó konyhák adóterhei 9%-kal alacsonyabbak, mégsem biztos, hogy jobban jártak ezzel, mint a kiszállítást bonyolító éttermek, akiknél 27%-os maradt az áfakulcs.

Tovább olvasom »
barista, étterem, kávé, minőség, vendég

Vacsorázni sem megyünk oda, ahol rossz a kávé

piacesprofit.hu

Az étterembe járó vendégek négyötödénél már egyértelmű elvárás a jó minőségű kávé, ami a vendégek étteremválasztását is befolyásolhatja. Gyovai Györgyi, a Nespresso hazai ügyvezetője szerint épp ezért fontos, hogy vendéglátóként milyen kávét és élményt adunk a vendégeknek, miközben a munkavállalók megtartására is törekszünk.

Tovább olvasom »
balaton, belföldi turizmus, bisnode, étterem, iparág, körkép, szállodaipar, vendéglátás

Csökkenő cégszám mellett növekvő árbevétel a vendéglátásban

piacesprofit.hu

A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás iparágának ciklikussága kétségtelen, hiszen a nyári időszakban megduzzadnak a piac bevételei az ország adottságainak és az általa vonzott turistáknak köszönhetően. Nem volt ez másképp az elmúlt három év folyamán sem, derül ki a Bisnode elemzéséből, melyben a szezonalitást kiszűrve vizsgálta meg, hogy mi is mondható el az ágazat mutatóiról éves vonatkozásban.

Tovább olvasom »
2017-es trendek, étterem, gasztronómia, vendéglátás

Nemzeti fogások és medvekarom az utcán

piacesprofit.hu

Soha nem volt ekkora a hazai street food választék. A food truck-ok nemcsak megszaporodtak, hanem néhány kocsi igazi ínyencségeket is kínál az utca népének. Nem csoda, hogy mesterszakácsokat ejt rabul a műfaj, hiszen az újhullámos street food minőségi, ízletes, gyors, és olyannyira változatos, hogy már kategorizálni is lehet. A legfőbb irányzatokról Vad-Horváth Zoltán, a hazai Street Food Egyesület vezetője számolt be.

Tovább olvasom »
étterem, üzleti ötlet, vállalkozás indítás, vendéglátás

Megérné most éttermet nyitni

piacesprofit.hu

A magyarok 14 százaléka szeretne a szomszédjába valamilyen vendéglátóipari egységet – derül ki a K&H: üzletet ide! legfrissebb adataiból. A programban részt vevők szerint 700 étteremre és 500 új cukrászdára lenne szükség országszerte.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor