étterem

adóterhek, áfa, csökkenés, étterem, házhoz szállítás, vendéglátás

Rendeljünk vagy beüljünk? Hol fizetünk kevesebbet?

piacesprofit.hu

A Falatozz.hu ételrendelő portál elemzése szerint az új éttermi áfakulcs bevezetésével bár nagy mértékben a beülős éttermek adóterheit csökkentik, mégsem minden esetben járnak jobban, mint a házhoz szállító társaik. Az étkezőhelyi vendéglátást nyújtó konyhák adóterhei 9%-kal alacsonyabbak, mégsem biztos, hogy jobban jártak ezzel, mint a kiszállítást bonyolító éttermek, akiknél 27%-os maradt az áfakulcs.

Tovább olvasom »
barista, étterem, kávé, minőség, vendég

Vacsorázni sem megyünk oda, ahol rossz a kávé

piacesprofit.hu

Az étterembe járó vendégek négyötödénél már egyértelmű elvárás a jó minőségű kávé, ami a vendégek étteremválasztását is befolyásolhatja. Gyovai Györgyi, a Nespresso hazai ügyvezetője szerint épp ezért fontos, hogy vendéglátóként milyen kávét és élményt adunk a vendégeknek, miközben a munkavállalók megtartására is törekszünk.

Tovább olvasom »
balaton, belföldi turizmus, bisnode, étterem, iparág, körkép, szállodaipar, vendéglátás

Csökkenő cégszám mellett növekvő árbevétel a vendéglátásban

piacesprofit.hu

A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás iparágának ciklikussága kétségtelen, hiszen a nyári időszakban megduzzadnak a piac bevételei az ország adottságainak és az általa vonzott turistáknak köszönhetően. Nem volt ez másképp az elmúlt három év folyamán sem, derül ki a Bisnode elemzéséből, melyben a szezonalitást kiszűrve vizsgálta meg, hogy mi is mondható el az ágazat mutatóiról éves vonatkozásban.

Tovább olvasom »
2017-es trendek, étterem, gasztronómia, vendéglátás

Nemzeti fogások és medvekarom az utcán

piacesprofit.hu

Soha nem volt ekkora a hazai street food választék. A food truck-ok nemcsak megszaporodtak, hanem néhány kocsi igazi ínyencségeket is kínál az utca népének. Nem csoda, hogy mesterszakácsokat ejt rabul a műfaj, hiszen az újhullámos street food minőségi, ízletes, gyors, és olyannyira változatos, hogy már kategorizálni is lehet. A legfőbb irányzatokról Vad-Horváth Zoltán, a hazai Street Food Egyesület vezetője számolt be.

Tovább olvasom »
étterem, üzleti ötlet, vállalkozás indítás, vendéglátás

Megérné most éttermet nyitni

piacesprofit.hu

A magyarok 14 százaléka szeretne a szomszédjába valamilyen vendéglátóipari egységet – derül ki a K&H: üzletet ide! legfrissebb adataiból. A programban részt vevők szerint 700 étteremre és 500 új cukrászdára lenne szükség országszerte.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor