hirdetés

Megérné most éttermet nyitni

A magyarok 14 százaléka szeretne a szomszédjába valamilyen vendéglátóipari egységet - derül ki a K&H: üzletet ide! legfrissebb adataiból. A programban részt vevők szerint 700 étteremre és 500 új cukrászdára lenne szükség országszerte.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

A mostaninál jóval több vendéglátóipari egységre lenne szükség Magyarországon - legalábbis a K&H: üzletet ide! program eredményei szerint a szavazók 14 százaléka szeretne a közelében új vendéglátóhelyet, vagyis országszerte 2500 új egységre lenne szükség.

Kép: Fotolia

A vendéglátáson belül az éttermekre van a legnagyobb igény, közel 700 új vendéglőt hiányolnak a szavazók. Szintén népszerű a cukrászda, amelyből 500-zal több kellene. Emellett országszerte közel 400 új kávézó és 337 új szórakozóhelyet nyitnának. A sörözők-borozók kevésbé népszerűek, 150 kocsmával bővítenék a jelenlegi kínálatot, legkevésbé pedig a bárok hiányoznak a programban részt vett szavazóknak. Vendéglátóipari helyeket a legtöbben még mindig Budapesten hiányolnak, ezek közül csak a szórakozóhely kategória a kivétel: leginkább az Észak-Alföldön és a Dél-Alföldön hiányoznak a buli helyszínek.

A bank összesítéséből kiderül az is, hogy egy-egy vendéglátóipari egységnek többek között kedvező árakkal, interneten közzétett információkkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy kipróbálják a helyiek. Ahhoz pedig, hogy a kipróbálásból visszatérő vendégek legyenek, a finom ételek és a tisztaság mellett a jó megközelíthetőségre és bankkártya-használati lehetőségre is szükség van.

Nem egyszerű
2017 nagy újdonsága az éttermi áfacsökkentés, ami segíthetné a vendéglátóhelyek sikeres működtetését. Azonban hiába hangzott jól, egyelőre a vendéglátó egységek el akarják kerülni az esetleges büntetést, akkor jobban járnak, ha nem érvényesítik a kedvezményes, 18%-os kulcsot. A nagyon nehezen átlátható jogszabállyal kapcsolatos gyakorlati kérdésekre itt talál válaszokat.
A köztértnek is versenytárs?

Más kutatás is alátámasztja, hogy nem csak vágyakoznak éttermek után a fogyasztók, de ha van, valóban be is ülnek. Étteremben száz magyar közül tizennyolcan esznek hetenként legalább egyszer vagy többször. Száz fogyasztóból további tizenhárom havonta kétszer-háromszor étkezik otthonán kívül, tizenkettő pedig egyszer. Így a vendéglátóhelyek komoly versenyt támasztanak az élelmiszer-kiskereskedőknek és gyártóknak a fogyasztók „gyomor részesedéséért” és pénzéért folyó versenyben.

Térképen a hiányzó üzletek

A nemzetközi szinten már kipróbált, és sikerrel alkalmazott koncepció alapján elindított K&H: üzletet ide! program lényege, hogy igyekszik összekötni a keresletet a kínálattal. Egy online interaktív térkép segítségével a lakók bejelölhetik, hogy pontosan hol szeretnének új üzletet vagy szolgáltatást látni. A leadott szavazatok összesítése pedig megmutatja a lakossági igényeket. A program emellett hozzájárul ahhoz, hogy egy-egy mikroközösség tegyen azért, hogy az igényeinek megfelelően alakuljon a környékbeli kínálat.

hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo