Beszerzés cikkek

hirdetés

Nagybevásárlás profin: éttermeknek, kisboltoknak, családoknak - egy helyen

Nagybevásárlás profin: éttermeknek, kisboltoknak, családoknak - egy helyen 

A vevők régóta, tudatosan választják a hazai élelmiszernagykereskedő, a METRO egységeit. Mi az újdonság? Erről kérdeztük Taferner Ákost, a társaság marketing osztályvezetőjét.
Mobiltelefont is tölthetünk az új Volánbuszokon

Mobiltelefont is tölthetünk az új Volánbuszokon 

A Volánbusz járműfiatalítási programja részeként száznegyven új busszal bővülhet a társaság járműflottája – tájékoztatott a közlekedési cég.
10 millióért vesz 4 csillárt az Országgyűlés

10 millióért vesz 4 csillárt az Országgyűlés 

Az Országház átalakítása zajlik, ez pedig magával vonja új berendezési tárgyak beszerzését is - legalábbis erre következtethetünk egy nemrég megkötött szerződésből.
Nem is gondolná, hogy min bukhatnak el árajánlatok

Nem is gondolná, hogy min bukhatnak el árajánlatok 

A piaci szereplők szerint rengeteg cég azért esik el a megbízásoktól, mert nem tud jól árajánlatot írni. Olyan apróságokon lehet elbukni, amire a legtöbben nem is gondolnánk.
Nagyon bejött a kkv-knak a lízing

Nagyon bejött a kkv-knak a lízing 

Közel 163 milliárd forint finanszírozott összeggel segítették magánszemélyek és vállalkozások, azon belül is a lízingkonstrukciók iránt egyre nyitottabb kkv-k beszerzéseit, fejlesztéseit a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai az első negyedévben. Ez az eredmény éves szinten 10 százalékos emelkedésnek felel meg.
hirdetés
Szintet léphetnek a kkv-k az új hitel segítségével

Szintet léphetnek a kkv-k az új hitel segítségével 

Főként új gépek és berendezések beszerzésére vennék igénybe a kkv-vezetők a megújult Növekedési Hitelprogramot (NHP), amely januárban indult el NHP fix néven – derült ki a Budapest Bank kutatásából.
Kézi vezérléssel nehéz fellépni a csalás ellen

Kézi vezérléssel nehéz fellépni a csalás ellen 

A SAS piackutatása szerint Magyarországon sok céget ér anyagi veszteség beszerzési csalás miatt. Ennek ellenére a vállalkozások többsége még mindig idejétmúlt, manuális felderítési technikákat alkalmaz.
Gépvásárlási lázban égnek a kkv-k

Gépvásárlási lázban égnek a kkv-k 

Az előző negyedévi megingást követően megugrott a kkv-k beruházási hajlandósága, jelenleg a cégek 78 százaléka tervez valamilyen fejlesztést. A célokat tekintve soha ennyien nem készültek még a gépek, berendezések beszerzésére, megelőzve ezzel a sokáig élen álló informatikai fejlesztéseket. Idén az iparban és a kisvállalkozásoknál várható a legtöbb fejlesztés, emellett szektor szinten erősödött a vállalatalapítási kedv – derült ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.
Kínai webshopból rendelne adómentesen? Így lehet

Kínai webshopból rendelne adómentesen? Így lehet 

A harmadik országból történő árubeszerzés lehet vám és adómentes is, ha webáruházból vásárolunk és ügyelünk az értékhatárra – figyelmeztet szakértő partnerünk, a Saldo.
Együtt könnyebb, és persze olcsóbb vásárolni

Együtt könnyebb, és persze olcsóbb vásárolni 

Beszerzői közösséget alakítottak február elején a tokaji borászok. Az összefogás által helyzeti előnybe kerülhetnek a helyi borászati vállalkozások, a közös beszerzéssel jelentős megtakarítást érhetnek el. A kezdeményezés borvidéki szinten itthon még új, ám más területeken már láttunk jó példákat. Mutatunk néhány külföldi gyakorlatot is.
hirdetés

Így bukják el üzleti lehetőségeiket a hazai beszállítók 

Minden 4. hazai beszerző szerint rendszeresen fordul elő, hogy a potenciális beszállítók válaszra sem méltatják őket az ajánlatkérés során – derült ki a Táblázat.hu friss kutatásából. A több mint 1100 hazai beszerző részvételével zajló felmérés arra is rávilágított, hogy nem feltétlenül a legjobb ár a nyerő: a beszállító gyorsasága, az ajánlat részletessége és a kapcsolattartás minősége többet nyom a latban.

Kasszabarát tippek kezdő vállalkozóknak 

Az induló vállalkozásokkal sokszor akkor szalad el a ló, amikor már kezdenek csöpörögni a bevételek a kasszába. Tippjeink segítenek elkerülni néhány banális hibát, amik súlyosan veszélyeztetnék a még gyengécske kasszát.

4 gyors spórolási tipp cégvezetőknek 

A legtöbb kkv a szakértők szerint két dolgot akar: növekedni és csökkenteni a költségeit. Néhány hasznos ár-összehasonlító oldal segítségével egyszerűen rájöhetünk arra, hogy hogyan tudnánk spórolni az energia-, a telefon- és internet-előfizetésen. De ha átnézzük a költségtételeket, számos olyan területet találhatunk, ahol jelentős megtakarítást is el lehet érni viszonylag kis erőfeszítéssel.

Gyorsabban, rendszerben – ez a nyerő idén 

A jövőben egyre fontosabb szerepe lesz a beszállítói minősítésnek mind a szolgáltató, mind a vásárló szempontjából.

Egy újabb terület, ahol jobb előre tervezni 

Ne csak értékesítési és marketingstratégiánk legyen 2016-ban, hanem idén már a beszerzéseket is tartsuk szem előtt! Ehhez ad most szakértőnk három tippet, amelyeket megfogadva eredményesebben működhet a vállalkozásunk.

A cégek közti üzletbe is betört a net 

Magyarországon egyre gyorsabban bővül a cégek közötti (B2B) online kereskedelem, aminek köszönhetően éveken belül behozható az ország 4-5 éves lemaradása, a globális piac trendjeihez képest – derült ki a Tablazat.hu online beszerzési portál elemzéséből.

Net vagy halál 

Egyre több ipari vásárló közvetlenül a gyártótól szerzi be a termékeket. Ha a disztribútorok meg akarják őrizni piaci pozícióikat, ki kell használniuk az e-kereskedelmi csatornák teljes potenciálját és kiemelkedő vásárlási élményt kell nyújtaniuk.

Hogy tárgyaljon egy kis cég a beszállítókkal? 

Ha egyéni vagy mikrovállalkozóként túl kicsinek érezzük magunkat ahhoz, hogy nagyobb beszállítókkal érdemi tárgyalásokat folytassunk, érdemes megfogadni szakértőnk 3 javaslatát. Ennek két hatása lesz. Egyrészt nagyobb az esélye, hogy eredményes tárgyalást bonyolítsunk le, másrészt magabiztosabban megyünk a megbeszélésre.

Árubeszerzés magánszemélytől 

Sok vállalkozásnál merülhet fel, hogy a később értékesített termékeket magánszemélyektől szerzik be. Kerüljük el a kockázatokat!

3 jó tipp, hogy ne bukjunk a beszerzésen 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik, azzal, hogy leadták a megrendelést valamire, nincs több dolga a beszerzőnek. Szakértőnk szerint viszont van még tennivaló, ha azt akarjuk, hogy minden rendben menjen.

Mire figyeljünk beszerzéskor az egységáron kívül? 

A magyar vásárlók - akár magánszemélyekről, akár cégekről van szó, híresen árérzékenyek, ez nem is meglepő. Azonban ha a céges beszerzéskor csak az árra figyelünk, rosszabbul járhatunk a végén. A Piac&Profit szakértője segít, mire figyeljünk még.

Egy jó rendszer kiváltja a szupersztárokat 

Vannak vállalkozók, akik szerint a munkaerő biorobotokból áll, akik bármikor cserélhetőek. Mások szerint csak a kiváló munkaerő teszi lehetővé a növekedést és a fejlődést. Az életben azonban nincsenek fekete vagy fehér megoldások. A beszerzésben sem.

A kkv-k is rákapnak az online árverésekre 

Határozottan nőtt egyetlen év alatt az ipari online árverések piaca. A tavalyi évben a teljes értékesített volumen 100 millió forinttal növekedett 2013-hoz képest, a regisztrált vásárlók száma egy év alatt megduplázódott. Új tendencia, hogy a kis- és középvállalkozások is egyre inkább jelentkeznek eladóként is, nemcsak vásárlóként.

Mire figyeljünk szolgáltatások beszerzésekor? 

Beszerzés szempontjából a szolgáltatások beszerzése speciális területnek számít. Hiszen míg az anyagok, eszközök, különböző termékek, jól megfogható terméktulajdonságokkal rendelkeznek, és ezek a katalógusokban, árajánlatokban egészen pontosan ellenőrizhetőek, szolgáltatások esetén lényegesen több erőfeszítést igényel, ha két szolgáltató termékét össze szeretnénk hasonlítani. Szakértőnk segít, hogy mire figyeljünk!

Így lehet olcsón gyártósorhoz jutni 

Mind az eladók, mind a vásárlók körében egyre népszerűbbek az online aukciók, amelyeken ipari, kereskedelmi vállalkozások eszközeit árverezik el nagy tételben. Az aukciókon különlegességek is gazdára találtak, mint például repülőgép-hajtómű, adóállomás vagy komplett acélöntő gépsor.

A beszerzők leghatékonyabb fegyvere 

Tudja mi az az egyetlen eszköz, ami akár 100%-kal is növelheti a hatékonyságot a beszerzés területén? A kérdezés tudománya.Az első és legfontosabb dolog, amit beszerzőként meg kell tanulni, vagy cégvezetőként meg kell tanítani az embereinknek, hogy merjenek és tudjanak kérdezni.

Sehol sincs a cégek közti online kereskedelem 

A hazai cégek jelentős többsége még mindig a klasszikus beszerzési módszereket részesíti előnyben. Míg tavaly az online kiskereskedelem a teljes forgalom 3,1 százalékát tette ki, addig az online nagykereskedelem mértéke egyelőre a hibahatáron belül mozog.

Három trendi spórolós tipp 

Érdemes a legújabb trendeket is figyelembe venni, ha olcsón akarjuk üzemeltetni a vállalkozásunkat: így ugyanis nem csak spórolunk, de a partnereink szemében innovatívak és céltudatosak leszünk. Ezért most adunk három trendi költségcsökkentő tippet.

Négy tipp, amivel spórolhatunk a beszerzésen! 

Ezer darab toll, amikor csak egy kell? Nem ad kedvezményt a szolgáltató? Pedig lehet spórolni a beszerzésen is, méghozzá nem is keveset. Összeszedtünk négy tanácsot, hogyan!

„Agrár-rezsicsökkentést” hirdetnek 

„Agrár-rezsicsökkentést” hirdet a Hangya Szövetkezeti Együttműködés közös beszerzések és értékesítések megszervezésével, amelyre akár már most nyáron sor kerülhet a gabonaértékesítésben.

Nyolc fontos teendő, mielőtt polcra kerül a termék 

Sokáig tartott, de úgy érzi, végre sikerült kifejlesztenie egy igazi újdonságot az piacon. Tesztelték már a barátai, ismerősei, elkészültek a végleges marketingtervek, folynak a tárgyalások az áruházak beszerzési igazgatóival. Íme 8 tanács, hogy a termékét megvásárolják, és a költségei ne vigyék el a hasznot.

Öt évvel vagyunk lemaradva 

Míg Nyugat-Európában az ipari beszállítók közel 75 százaléka elérhetővé tesz részletes információkat a keresett termékről weboldalán, addig hazánkban ez az arány csupán 29 százalék. Ez a különbség leginkább annak köszönhető, hogy a magyar ipari cégek még mindig elsősorban abból a meggyőződésből indulnak ki, hogy vevőik nem használják az internetet, ami már rég nem igaz. A hazai cégek közötti online kereskedelem öt évvel van lemaradva a nyugati országokhoz képest, ahol már épp ennyi ideje megtörtént a váltás – állapította meg a Tablazat.hu online beszerzői portál.

A bukás 8 leggyakoribb oka 

A magyar vállalkozások harmada bukja el a megrendeléseket. Jelentős részük ráadásul olyan hibák miatt esik el beszerzői megrendelésektől, amelyek könnyűszerrel orvosolhatók lennének.

Versenyhátrányban a hazai vállalatok a beszerzésnél 

A magyar vállalkozások nagy része azért esik el komoly megrendelésektől, mert nem elérhetők termékeinek adatai. Míg Nyugat-Európában a szükséges információk az esetek 60 százalékában megtalálhatók a cégek honlapján, addig Magyarországon ez az arány csupán 12–15 százalék körül mozog.

Év végére több a beszerzés – általában 

Magyarországon rendkívül nehéz dolga volna annak, aki előre meg akarná határozni, mennyit költenek a cégek beszerzésre. Manapság már a kisvállalkozások esetében is megszokott, hogy például elektronikai eszközeiket néhány évente lecserélik, míg gépkocsiflotta vagy nagyobb beruházást igénylő új gépek beszerzésére a nagyvállalatok sem szívesen szánják rá magukat

Szövetségben az áram és a gáz is olcsóbb  

Az elmúlt négy évben a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) 73 millió forint értékű költségmegtakarítást ért el a tagvállalatai számára meghirdetett közös energiabeszerzési tendereken: 50 millió forintot a gáz- és további 23 millió forintot az árambeszerzés terén.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Szuper olcsó hitel érkezett

Szuper olcsó hitel érkezett 

5 százalékos kamat mellett mostantól elérhető az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo