hirdetés

10 millióért vesz 4 csillárt az Országgyűlés

Az Országház átalakítása zajlik, ez pedig magával vonja új berendezési tárgyak beszerzését is - legalábbis erre következtethetünk egy nemrég megkötött szerződésből.
hirdetés

Új csillárokat vesz az Országgyűlés az Országház "A" osztályának átalakításához - derül ki a Parlament honlapján közzétett szerződésből. Az augusztus 12-én megkötött szerződés 4 darab 12 égős csillár beszerzésére vonatkozik, melyért az Országgyűlés Hivatala összesen 9,5 millió forintot fizet ki – írja az Mfor

A kép illusztráció
MTI/Mónus Márton

Ebből arra lehet következtetni, hogy nem olcsó berendezési tárgyakról van szó, hiszen átlagolva 2,3 milliós egységárat kapunk. Persze, elképzelhető lenne, hogy különböző árakon különböző típusú csillárokat szereznek be, ám mivel egy "osztályra" kerülnek, jóval nagyobb esély mutatkozik arra, hogy egységes áron szerezték be a csillárokat.

A tárgyakat egyébként a Decolux Kft.-től szerzik be, a cégnek október 31-ig kell leszállítania azokat. A cég idén rendszeres beszállítóvá vált, hiszen ez már a harmadik velük kötött szerződés idén, de korábban, még 2013 végén is kötöttek üzletet az Országgyűlés Hivatalával.

Legutóbb közel két hónappal ezelőtt, július 8-án szerződtek 7,9 millió forintra, ezért cserébe az Országházban használt réz elemeket kellett minta után újragyártaniuk.

június 24-én 8,5 millió forintra szerződtek a Hivatallal. Ekkor szintén az Országház "A" osztály átalakításához használatos csillárokkal volt dolguk, azokat kellettfel újítaniuk.

A rekordösszegű szerződést azonban 2013 októberében szignózták a felek, a Decolux 31,5 millió forintért szállított rézcsillárokat és falikarokat az Országházba.

A társaság azonban nemcsak az Országházba szállít be. Honlapjuk szerint, termékeik megtalálhatók többek között

  • a Fiumei úti Sírkertben, a volt Majláth palotában, vagyis az Úri utca 54-56 szám alatti ingatlanban,
  • a Fővárosi Törvényszéken,
  • a győri polgármesteri hivatalban,
  • és a gödöllői Grassalkovich Kastélyban is.
A cégnek a beszámolói alapján egyébként 2015-ben lódult meg a szekere, hiszen a korábbi 29 milliós árbevétel után 58,5 millió folyt be a kasszába, ezt a szintet pedig némi ugrálással, de sikerül tartaniuk. Tavaly 89 millió forintra tettek szerint (az előző évi 70 után), melyből a végén 18,1 milliós adózott nyereséget tudtak kimutatni.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo