végelszámolás

kényszer-végelszámolás, kft, törzstőke, törzstőke emelés, új Ptk., végelszámolás

Mi lesz azokkal, akik nem emelnek törzstőkét?

PP/MTI

2017. március 15-e a végső határidő, amikorra a cégeknek az új Ptk. előírásaival összhangba kell hozni működésüket. Kft.-k esetében ez a jegyzett tőke hárommillió forintra való emelését is jelenti, aminek még mindig sokan nem tettek eleget. Mi történik azokkal, akik bukják a határidőt?

Tovább olvasom »
csőd, fizetési fegyelem, kényszertörlés, kockázatos partnerek, üzleti kockázatok, végelszámolás

Kevesebben mentek csődbe tavaly

piacesprofit.hu

A csődök és felszámolások száma nagyjából húsz százalékkal esett vissza, míg a kényszertörlések száma több mint huszonöt százalékkal mérséklődött 2016-ban. Ezzel szemben a végelszámolások száma közel tíz százalékos emelkedést mutatott, derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből.

Tovább olvasom »
cégbedőlések, üzleti kockázatok, végelszámolás, vendéglátás

Már kocsmát nyitni sem éri meg?

piacesprofit.hu

Lényegesen kevesebb cég tevékenykedik a vendéglátásban, mint tavaly év elején: több mint 1500 vállalkozás húzta le a rolót, a folyamat idén jelentősen felgyorsult. Ez a jelenség rávilágít, hogy milyen kockázatos lehet egy vendéglátó vállalkozással üzletelni.

Tovább olvasom »
cégjog, kényszertörlés, végelszámolás

Amikor a látszat csal

piacesprofit.hu

Az elmúlt évben – 2014. július és 2015. június között – 5625 cég vonult ki végelszámolással a piacról, csaknem 17 százalékkal kevesebb, mint a megelőző esztendőben (6768). Ha pedig a még korábbi adatokat nézzük: 2013 és 2014 között 15 171, egy évvel ezt megelőzően pedig 30 043 vállalkozás választotta a megszűnésnek ezt a módját. A statisztika tükrében tehát ebben az intervallumban körülbelül ötödére csökkent a végelszámoltak száma. Kedvező tendenciára gondol az olvasó, a kép azonban csalóka, mert egyidejűleg ugrásszerűen megnőtt a kényszertörlések száma is – tájékoztat a feketelista.hu.

Tovább olvasom »
építőipar, kényszertörlés, üzleti kockázatok, végelszámolás

A mély stabil, a magas rizikós

piacesprofit.hu

Az elmúlt időszakban egyre több hír jelent meg arról, hogy javul az építőipar helyzete, melyet az új erőre kapó ingatlankereslet is segít. Jó hír, hogy az elmúlt időszakban a felszámolások és kényszertörlések száma is csökkent, és 2015 végére további csökkenés várható, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében.

Tovább olvasom »
cégjog, cégtörlések, felszámolás, gazdasági válság, kényszertörlés, szállítói hitelezés, végelszámolás, versenyképesség

Óvodáskorú a magyar cégvilág

piacesprofit.hu

A Lehman Brothers csődje óta eltelt hat évben összesen 184 982 hazai cég dobta be a törölközőt, helyükre viszont 286 249 új társaság lépett. Alaposan megfiatalodott tehát a hazai cégvilág, a vállalkozások mintegy fele hatévesnél nem idősebb.

Tovább olvasom »
BT, cégátalakítás, végelszámolás

Végelszámolás, átalakulás: ezekre figyeljen, ha bt.-je van!

asalgo

Van egy évek óta működő betéti társasága, de az jóformán csak kiadást jelent? A vásárlók folyamatosan csökkentik vagy visszamondják a megrendeléseiket, újak pedig nincsenek a láthatáron. Vagy vannak esetleg hosszú távú szerződései, amelyeket nem tud felbontani, de ez a cégforma kedvezőtlen az Ön számára. Mit tehet? Hogyan szabadulhat meg cégétől?

Tovább olvasom »
cégbíróság, cégtörlések, végelszámolás

Újra elkezdtek beborulni a cégek

piacesprofit.hu

Az utóbbi időben csökkenések indult, októberben mégis minden korábbi rekordot megdöntött a cégmegszűnések száma – adta hírül az Opten céginformációs szolgáltató. Az egy hónapon belül törölt cégek mennyisége eddig mindössze kétszer haladta meg háromezret, most viszont 4131 cég jutott erre a sorsra. Megugrott az új cégek alapítása is.

Tovább olvasom »