üzemanyagár

alapkamat, fogyasztói árak, infláció, kamatemelés, növekedés, üzemanyagár

Növekvő infláció: jöhet a kamatemelés?

piacesprofit.hu

Szeptemberben 3,6 százalékos volt az éves infláció, havi szinten pedig 0,3 százalékkal nőttek az árak. Az év hátrelévő hónapjaiban bőven a 3 százalékos szint felett lesz az éves infláció, 6-9 hónapos időtávon pedig átmenetileg megközelítheti a 4 százalékot.

Tovább olvasom »
befektetés, olajár, üzemanyagár

Meddig emelkedhet az olajár?

piacesprofit.hu

A kőolaj világpiaci árának emelkedése miatt az elmúlt egy hónapban folyamatosan növekvő üzemanyagárak az autósok számára már jól érezhető drágulást jelentenek. Kérdés, hogy mennyire lehet tartós ez az emelkedés az olajpiacon, van-e még erő a nyersanyagban, mert azt bizony a befektetőknek érdemes lehet kiaknázni. Főként, ha az olajipari cégek hozamaira pillantunk – véli a K&H.

Tovább olvasom »
forintárfolyam, infláció, olajár, üzemanyagár

Nem lesz drágább a benzin, de olcsóbb sem

piacesprofit.hu

A benzinárak a hét 4 napján emelkedtek, de pénteken csökkentek, a gázolaj ára a hét első részének emelkedése után stagnált, majd pénteken csökkent. A heti ár- és árfolyam-változások alapján, figyelembe véve a pénteki 5-5 forintos áremelést, nem várható változtatás.

Tovább olvasom »
forintárfolyam, infláció, olajár, tankolás, üzemanyagár

Nem vár öröm az autósokra a kutaknál

piacesprofit.hu

A benzin és a gázolaj világpiaci ára is csökkent az elmúlt héten, viszont a forint is veszített az erejéből a dollárral szemben. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzinnél nem várható változtatás (0-2 forint), a gázolajnál 2-4 forintos emelés jelentkezhet.

Tovább olvasom »
adó, benzin, benzinár, költségkímélés, közlekedés, luxemburg, spórolás, szállítmányozás, turizmus, üzemanyag, üzemanyagár

Virul a benzinkút-turizmus Luxemburgban

KlimaBlogger

Nemcsak a kelet-európai polgárok járnak a határon túlra olcsóbban tankolni, Luxemburgban is dívik a benzinturizmus. A szállítmányozó cégek is direkt itt haladnak át kamionjaikkal, hogy olcsón tudjanak üzemanyagot szerezni. A miniállamban ugyanis jóval alacsonyabb az üzemanyagadó, mint másutt.

Tovább olvasom »
benzinár, jövedéki adó, üzemanyagár

Véget ért az olcsó üzemanyag kora?

piacesprofit.hu

Október 5-én, szerdán, a benzin ára 5-7 forint körüli mértékben emelkedhet meg, a gázolaj ára várhatóan 6-7 forinttal növekedhet, nemcsak a kőolaj ára, de a jövedéki adó is emelkedett. Elképzelhető, hogy a heti változtatást péntekre tolják ki.

Tovább olvasom »
adóemelés, jövedéki adó, olajár, üzemanyagár

Most már biztos, hogy októbertől drágul a tankolás

piacesprofit.hu

A NAV közzétette honlapján a nemzetközi olajár július eleje és szeptember 15-e közötti átlagát, ami hordónként alig 46 dollár. Mivel ez nem éri el az 50 dolláros szintet, a nyáron elfogadott törvény alapján október 1-től a az üzemanyagok jövedéki adója a benzinnél nettó 5, a gázolajnál pedig 10 forinttal nő.

Tovább olvasom »
infláció, jövedéki adó, olajár, üzemanyagár

Olcsó marad az olaj, jöhet az adóemelés

piacesprofit.hu

A heti átlagos üzemanyag piaci ár- és devizaárfolyam változások alapján szeptember 7-én, szerdán. a benzin árát várhatóan 0-3 forinttal, a dízelét pedig 4-5 forinttal csökkenthetik. Az olajár várhatóan alacsony marad, így októbertől emelkedhet az üzemanyagok jövedéki adója.

Tovább olvasom »