orbán-kormány

bíróság, brüsszel, donald trump, eu, európai bizottság, európai unió, kártérítés, kereskedelem, kormány, környezetvédelem, nemzetállam, orbán-kormány, per, szabadkereskedelmi megállapodás, usa, vám, világkereskedelem

Ezért szívás a szabadkereskedelmi egyezmény

Kriston László

A szabadkereskedelmi egyezmények lehetővé teszik a multinacionális nagyvállalatok számára, hogy akár dollármilliárdokra pereljék a kormányokat, ha környezetvédelmi törvény tiltásai miatt beruházásaik elakadnak, vagy nem kapnak engedélyt. Ez elveheti a nemzetállamok kedvét attól, hogy szigorú környezetvédelmi törvényeket hozzanak, illetve betartassák azokat . Kiárusította az Európai Bizottság alapvető jogaink egy részét. A GDP fontosabb Brüsszelnek.

Tovább olvasom »
orbán-kormány, uniós források, uniós pénzek

Újra jönnek az uniós pénzek

piacesprofit.hu

Újraindult a környezet és energia, a közlekedési és a társadalmi infrastruktúra operatív program uniós finanszírozása Magyarországnak – közölte Shirin Wheeler, Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos szóvivője.

Tovább olvasom »
földtörvény, mezőgazdaság, orbán-kormány

Itt az új földtörvény

piacesprofit.hu

Az új földforgalmi törvény a legfontosabb kérdéseket tartalmazza, a föld adás-vétellel és haszonbérlettel kapcsolatban. Ezután csak helyi földművesek vásárolhatnak földet, az adott településen, és hatósági eljárás lesz szükséges még a bérléshez is.

Tovább olvasom »
költségvetés 2013, minimálbér, orbán-kormány

Minimálbér: ki engedett kinek?

kfarkas

Alig 5,2 százalékkal, ötezer forinttal emelkedik a minimálbér összege jövőre – ez a megállapodás született a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) keddi ülésén a munkaadók és a szakszervezetek között. A minimálbér eszerint az idei 93 000 forintról 98 000 forintra, a szakmunkás minimálbér 108 ezerről 114 ezer forintra emelkedik 2013-ban.

Tovább olvasom »
forintárfolyam, IMF/EU-megállapodás, matolcsy-csomag, orbán viktor, orbán-kormány, varga mihály

Orbán: Magyarországnak nincs szüksége pénzre

Kolossa Katalin

Amiben a magyar kormány, valamint a hazai és külföldi elemzők biztos, hogy egyetértenek: több mint egy év elteltével sem tudni azt, lesz-e hitelmegállapodása Magyarországnak az IMF-fel és az EU-val. Varga Mihály főtárgyaló szerint akár eredménynek is tekinthető, ha nem lesz megállapodás, Orbán Viktor miniszterelnök pedig egyenesen arról beszélt szokásos pénteki rádióinterjújában – kiemelve a lakosság állampapír-vásárlási hajlandóságát –, hogy az országnak nincs szüksége pénzre, mert finanszírozható. Varga szerint a befektetőknek elég garancia kell legyen „a magyar állam, amely több mint ezer éve működik”.

Tovább olvasom »