mszp

fidesz, jobbik, lmp, mszp, orbán, parlament

Mozgalmasan indul a tavasz

PP/MTI

Hétfőn kezdődik az országgyűlés tavaszi ülésszaka. Mintegy hatvan folyamatban lévő előterjesztés van a képviselők előtt a parlamenti honlap adatai szerint, a kormány ez időszakra vonatkozó jogalkotási programjában több mint negyven javaslat szerepel, és sarkalatos jogszabályok megalkotása is vár a képviselőkre. Az országgyűlés frakciói üléseznek ezen a héten. A két kormánypárti képviselőcsoport frakcióülése szerda este kezdődött Egerben, a háromnapos évadnyitóra minden miniszter és államtitkár is hivatalos. A szocialisták hétpontos gazdaságélénkító csomagjukat véglegesítik, az LMP az Új Ellenállás gyakorlati részletein és népszavazási kezdeményezésein dolgozik, a Jobbik a szerinte elhibázott, a gazdagokat támogató gazdaság- és szociálpolitika kiegyensúlyozására készít indítványokat.

Tovább olvasom »
jobbik, költségvetés 2012, lmp, mszp, parlament

Reakciók a 2012-es költségvetésre

PP/MTI

Valóban országvédelmi költségvetésről van szó, mondta Rogán Antal a Fidesz-véleményt összegezve, a szocialistákat képviselő Mesterházy Attila szerint viszont cinizmus az elmúlt húsz év legnagyobb megszorítását országmentésnek nevezni. A Jobbik úgy véli, a büdzsé a „nemzetvesztő politikának a gipszlenyomata”. Az LMP egyik vezérszónoka, Scheiring Gábor szerint pedig a költségvetési tervezet számai és a miniszteri felszólalás közötti szakadék egyetlen lehetséges magyarázata, hogy Matolcsy György nincs tisztában azzal, mit tartalmaz az általa jegyzett előterjesztés.

Tovább olvasom »
fidesz, mszp, orbán, parlament, választás

Történelmi mélyponton Orbán népszerűsége

piacprofit.hu

A lakosság fokozódó elégedetlensége már korábban is jeleztkezett, szeptemberre azonban a kiábrándultság a korábbiaknál is súlyosabb jelekben mutatkozott meg – derül ki a HVG megbízásából készített Medián-felmérésből. Már önmagában az is sokat elárul a magyarok jelenlegi hangulatáról, hogy abban az elméleti esetben, ha mostanában választást tartanának, a jogosultak mindössze 40 százaléka járulna az urnákhoz.

Tovább olvasom »
foglalkoztatás, mszp

“Meddig lesz még magyar munkahely?”

piacprofit.hu

Meg kell állítani a kormányzat gazdasági ámokfutását, mert a nemzetközi beruházók elriasztásával lassan nem lesz miről vitatkoznunk, hiszen elfogynak a munkahelyek – fogalmazott Herczog Edit az MSZP munkás és foglalkoztatáspolitikai tagozatainak közös rendezvényén.

Tovább olvasom »
fidesz, jobbik, lmp, mszp, parlament, választás

Magabiztos maradhat a Fidesz

MTI

Változatlan a pártok támogatottsága; a Fidesz és az MSZP támogatóinak aránya 24, illetve 13 százalék, a biztos pártszavazók körében pedig továbbra is mintegy kétszeres a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben – olvasható az Ipsos legújabb felmérésének összefoglalójában.

Tovább olvasom »
fidesz, gyerek, mszp

MSZP: embertelen, érzéketlen a Fidesz

MTI

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy állítsa le embertelen kampányát, amellyel arra biztatják a gyermeküket vállalni nem akaró vagy nem tudó leendő szülőket: az abortusz helyett az örökbeadást válasszák; erről Kormos Kata, az MSZP szóvivője beszélt.

Tovább olvasom »
mszp

Aggódik az MSZP

MTI

A köztársaság újraélesztéséért, a szabadság és a demokrácia jelképeként fát és virágot ültettek, valamint veszélyes hulladékot gyűjtöttek az MSZP fővárosi szervezetének vezetői szombaton az egykori pártszékházuk előtti téren.

Tovább olvasom »
fidesz, jobbik, mszp

Pénteki össztűz a Fideszre

PP/MTI

Az MSZP szerint a munkahelyek száma nem tud gyarapodni, ráadásul sokak reálkereste csökkent az utóbbi időszakban, míg a Jobbik azzal vádolja a kormánypártot, hogy csak a gazdagoknak kedvez.

Tovább olvasom »
mszp, nyugdíj

Nyugdíjígéretére emlékezteti a köztársasági elnököt az MSZP

MTI

Az MSZP továbbra is arra kéri a köztársasági elnököt, járjon el annak érdekében, hogy a kormánytöbbség ne fogadja el a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjak és a korhatár előtti rokkantnyugdíjak csökkentését, megvonását, illetve felülvizsgálatát lehetővé tévő, mintegy 600 ezer embert érintő alkotmánymódosítást. Ha pedig ez mégis megtörténne, Schmitt Pál ne írja alá a jogszabályt.

Tovább olvasom »
fidesz, foglalkoztatás, kormányprogram, mszp, munkahelyteremtés

Aki tud dolgozni, az dolgozzon is!

MTI

A miniszterelnök szóvivője és a Fidesz frakcióvezetője szerint Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson “negyvenegynéhány éves”, tapasztalt, életerős emberek munkájáról, éppen ellenkezőleg, a nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell számukra a munkalehetőséget.

Tovább olvasom »
gyurcsány, mszp, sukoró

Itt az idő, hogy Gyurcsány saját pártot alapítson?

MTI

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök közölte, hogy új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall a Magyar Szocialista Párt tavalyi választási vereségét követően a párt átalakítására tett “utolsó erőfeszítés” – jelentette a Bloomberg hírügynökség. A Bloomberg honlapján megjelent tudósítás szerint a volt kormányfő, egykori MSZP-elnök Budapesten (külföldi) újságíróknak nyilatkozva beszélt erről.

Tovább olvasom »
alkotmány, mszp

Mesterházy és az alkotmány

MTI

Nem tesznek esküt a szocialista parlamenti képviselők az új alkotmányra; a következő választásoknak akkora tétje lesz, mint a rendszerváltás óta egyiknek sem – nyilatkozta a Népszava szombati számában Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke. Az elnök úgy fogalmaz: “mi esküt tettünk már az alkotmányra – a jelenleg érvényben lévőre -, ennek alapján kaptuk a mandátumunkat. Nincs szükség új eskütételre.”

Tovább olvasom »