hirdetés

Ilyen a magyar kampány: "Ki költ többet magára?"

Kósa Lajos szerint nem igaz, hogy a jelenlegi kormány többet költ magára, mint az előző. A Fidesz alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján leszögezte: a három hónap alatt 120 milliárd forinttal kevesebbet költött a Fidesz-kormány, mint a szocialisták három hónap alatt.
hirdetés

A Vasárnapi Hírek számításai szerint a jelenlegi kormány jóval többet költ magára, mint az előző. A lap úgy számol, hogy a Bajnai-kabinet a 87 állami vezetőnek havonta összesen 76 millió 122 ezer 800 forintot fizetett. Az Orbán-kormány - saját bevallása szerint - e célra havonta mindössze 45 millió 329 ezer 300 forintot költ, de e számításból természetesen kihagyták a közigazgatási és helyettes államtitkárokat. Az ő fizetésükkel ez az összeg 101 millió 172 ezer 500 forint havonta, tehát a 116 tagú apparátus 25 millió forinttal "drágább" a Bajnai-kabinetnél.

A mutyi és az urambátyám

Az MSZP hétfőn kiadott egy közleményt, amelyben többek között azt írja: úgy tűnik, az "urambátyám" típusú feladatkiosztás után az államigazgatásban tovább folytatja a mutyizást a Fidesz; az Orbán-kormány tavasszal még az olcsó állam ígéretével ámította a magyar választókat, bő két hónappal a beiktatása után azonban kiderült: hatékonyabbá nem, költséghatékonyabbá pedig végképp nem tette a közigazgatást.

A Bajnai-kormány idején csökkentett fizetést vettek fel az állami vezetők, Orbán Viktor "fékezett habzású" rendszerében azonban már ma is "havi huszonötmillió közforinttal többet költünk" a miniszterek és államtitkárok javadalmazására - vélik a szocialisták.

Kósa Lajos ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: külön mókás, hogy a szocialisták beszélnek urambátyám világról, azok után, hogy az elmúlt időszakban minden héten letartóztattak egy szocialista politikust a legváltozatosabb bűncselekményekkel kapcsolatban, ami általában éppen az urambátyám világról szólt.

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo