Mszp cikkek

hirdetés

Mozgalmasan indul a tavasz

Mozgalmasan indul a tavasz

Hétfőn kezdődik az országgyűlés tavaszi ülésszaka. Mintegy hatvan folyamatban lévő előterjesztés van a képviselők előtt a parlamenti honlap adatai szerint, a kormány ez időszakra vonatkozó jogalkotási programjában több mint negyven javaslat szerepel, és sarkalatos jogszabályok megalkotása is vár a képviselőkre. Az országgyűlés frakciói üléseznek ezen a héten. A két kormánypárti képviselőcsoport frakcióülése szerda este kezdődött Egerben, a háromnapos évadnyitóra minden miniszter és államtitkár is hivatalos. A szocialisták hétpontos gazdaságélénkító csomagjukat véglegesítik, az LMP az Új Ellenállás gyakorlati részletein és népszavazási kezdeményezésein dolgozik, a Jobbik a szerinte elhibázott, a gazdagokat támogató gazdaság- és szociálpolitika kiegyensúlyozására készít indítványokat.
Reakciók a 2012-es költségvetésre

Reakciók a 2012-es költségvetésre

Valóban országvédelmi költségvetésről van szó, mondta Rogán Antal a Fidesz-véleményt összegezve, a szocialistákat képviselő Mesterházy Attila szerint viszont cinizmus az elmúlt húsz év legnagyobb megszorítását országmentésnek nevezni. A Jobbik úgy véli, a büdzsé a „nemzetvesztő politikának a gipszlenyomata". Az LMP egyik vezérszónoka, Scheiring Gábor szerint pedig a költségvetési tervezet számai és a miniszteri felszólalás közötti szakadék egyetlen lehetséges magyarázata, hogy Matolcsy György nincs tisztában azzal, mit tartalmaz az általa jegyzett előterjesztés.
Történelmi mélyponton Orbán népszerűsége

Történelmi mélyponton Orbán népszerűsége

A lakosság fokozódó elégedetlensége már korábban is jeleztkezett, szeptemberre azonban a kiábrándultság a korábbiaknál is súlyosabb jelekben mutatkozott meg - derül ki a HVG megbízásából készített Medián-felmérésből. Már önmagában az is sokat elárul a magyarok jelenlegi hangulatáról, hogy abban az elméleti esetben, ha mostanában választást tartanának, a jogosultak mindössze 40 százaléka járulna az urnákhoz.
"Meddig lesz még magyar munkahely?"

"Meddig lesz még magyar munkahely?"

Meg kell állítani a kormányzat gazdasági ámokfutását, mert a nemzetközi beruházók elriasztásával lassan nem lesz miről vitatkoznunk, hiszen elfogynak a munkahelyek - fogalmazott Herczog Edit az MSZP munkás és foglalkoztatáspolitikai tagozatainak közös rendezvényén.
Magabiztos maradhat a Fidesz

Magabiztos maradhat a Fidesz

Változatlan a pártok támogatottsága; a Fidesz és az MSZP támogatóinak aránya 24, illetve 13 százalék, a biztos pártszavazók körében pedig továbbra is mintegy kétszeres a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben - olvasható az Ipsos legújabb felmérésének összefoglalójában.
hirdetés

Pártválasztás: az LMP nyert, az MSZP vesztett

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet legújabb, reprezentatív felmérése szerint júliusban nőtt a Fidesz és az MSZP szavazótábora közti különbség, a biztos pártválasztók között a kormánypártnak 23 százalékos előnye van.
"Megint Gyurcsány? Isten ments!"

"Megint Gyurcsány? Isten ments!"

A Századvég Alapítvány kutatása szerint nem fogadja jól Gyurcsány Ferenc visszatérését a közvélemény, szétesés és dezintegráció fenyegeti a politikai baloldalt a korábbi miniszterelnök visszatérésével kapcsolatban.
MSZP: embertelen, érzéketlen a Fidesz

MSZP: embertelen, érzéketlen a Fidesz

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy állítsa le embertelen kampányát, amellyel arra biztatják a gyermeküket vállalni nem akaró vagy nem tudó leendő szülőket: az abortusz helyett az örökbeadást válasszák; erről Kormos Kata, az MSZP szóvivője beszélt.
Aggódik az MSZP

Aggódik az MSZP

A köztársaság újraélesztéséért, a szabadság és a demokrácia jelképeként fát és virágot ültettek, valamint veszélyes hulladékot gyűjtöttek az MSZP fővárosi szervezetének vezetői szombaton az egykori pártszékházuk előtti téren.
Pénteki össztűz a Fideszre

Pénteki össztűz a Fideszre

Az MSZP szerint a munkahelyek száma nem tud gyarapodni, ráadásul sokak reálkereste csökkent az utóbbi időszakban, míg a Jobbik azzal vádolja a kormánypártot, hogy csak a gazdagoknak kedvez.
hirdetés

Nyugdíjígéretére emlékezteti a köztársasági elnököt az MSZP

Az MSZP továbbra is arra kéri a köztársasági elnököt, járjon el annak érdekében, hogy a kormánytöbbség ne fogadja el a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjak és a korhatár előtti rokkantnyugdíjak csökkentését, megvonását, illetve felülvizsgálatát lehetővé tévő, mintegy 600 ezer embert érintő alkotmánymódosítást. Ha pedig ez mégis megtörténne, Schmitt Pál ne írja alá a jogszabályt.

Aki tud dolgozni, az dolgozzon is!

A miniszterelnök szóvivője és a Fidesz frakcióvezetője szerint Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson "negyvenegynéhány éves", tapasztalt, életerős emberek munkájáról, éppen ellenkezőleg, a nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell számukra a munkalehetőséget.

Itt az idő, hogy Gyurcsány saját pártot alapítson?

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök közölte, hogy új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall a Magyar Szocialista Párt tavalyi választási vereségét követően a párt átalakítására tett "utolsó erőfeszítés" - jelentette a Bloomberg hírügynökség. A Bloomberg honlapján megjelent tudósítás szerint a volt kormányfő, egykori MSZP-elnök Budapesten (külföldi) újságíróknak nyilatkozva beszélt erről.

Mesterházy és az alkotmány

Nem tesznek esküt a szocialista parlamenti képviselők az új alkotmányra; a következő választásoknak akkora tétje lesz, mint a rendszerváltás óta egyiknek sem - nyilatkozta a Népszava szombati számában Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke. Az elnök úgy fogalmaz: "mi esküt tettünk már az alkotmányra - a jelenleg érvényben lévőre -, ennek alapján kaptuk a mandátumunkat. Nincs szükség új eskütételre."

Akinek nincs semmije, annyit is ér: Lázár "könnyen beszél"

Szombaton felkerült az internetre egy hangfelvétel, amelyen Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere a városi közgyűlésén úgy fogalmazott: "akinek nincs semmije az életben, az annyit is ér." Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerint Lázár János a hódmezővásárhelyi közgyűlésen tett kijelentése miatt nem alkalmas arra, hogy a Fidesz frakcióvezetője maradjon, de még azt is meg kellene fontolnia, hogy örökre visszavonuljon a politikától és a közélettől.  Az MSZP felszólítja Lázár Jánost, hogy kérjen bocsánatot az emberektől, akiknek becsületébe és önérzetébe belegázolt - hangsúlyozta a szóvivő. Az LMP szerint Lázár János kijelentései a szegényekről cinikusak és felháborítóak.

Ez nem adócsökkentés: 150 ezer ember jár csak jól

 A Fidesz olyan bérrendszert alakított ki, amelyben 150 ezer ember jól jár a 3 millió 800 ezer aktív keresőből - mondta Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja az MTI-nek vasárnap; a politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az új adórendszer igazságtalan, mert a döntő többség számára a bérek csökkennek, és egy nagyon szűk körnek nő a bére.

"Nincs miért változtatni az adórendszeren"

Az MSZP-nek vannak számításai és adatai arról, hány munkavállaló járt rosszul az egykulcsos, családi kedvezményekkel kiegészített új adórendszer okán - nyilatkozta Tukacs István, a párt képviselője a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában kedd este. Elmondta, hogy pártja két kulccsal adóztatna, a magasabb jövedelműek a közteherviselésből is többet vállalnának ezáltal. Nagy Anna kormányszóvivő, aki más témában volt a Közbeszéd vendége kedd este, röviden reagált Tukacs István szavaira, mondván: a kormányzat nem látja okát, hogy változtasson azon az adórendszeren, amely 450 milliárd forinttal többet hagy az embereknél.   

Két és félmillió fideszes, egymillió mszp-s

A Fidesz támogatottsága három százalékpontnyit csökkent, az összes választókorú körében 31 százalékon áll a kormánypárt, ami a választások óta a leggyengébb eredmény - ismerteti a Szonda Ipsos február elején végzett közvélemény-kutatását a pénteki Népszabadság.

Ismét kritizál az MSZP

Az MSZP szerint az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével a munkavállalók zöme rosszul járt, ráadásul az nem tölti be funkcióját, nem fogja élénkíteni gazdaságot, növelni a fogyasztást.

Ezeket a hibákat vétette a Fidesz az MSZP szerint

Az MSZP szerint gyötrelmes, sok kárt okozó kilenc hónap telt el a kormányváltás óta, mivel a kabinet a legfontosabb ígéreteit nem teljesítette - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Gúr Nándor országgyűlési képviselő.

"Az EP-ben nem közismert, hogy a szocialisták hazudnak"

 Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a szocialisták Magyarországot lejárató kampányt folytatnak. Kósa Lajos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a magyar európai parlamenti (EP) képviselők a magyar választóknak tartoznak felelősséggel.

Csökkenő szavazóbázissal is tartja magát a Fidesz

A Tárki Társadalomkutatási Intézet 2011. januári pártpreferencia-kutatása szerint - a november-december között kezdődött tendencia folytatásaként - az év első hónapjában kismértékben tovább csökkent a Fidesz-KDNP szavazótábora, miközben novemberhez képest csaknem másfélszeresére duzzadt a pártválasztásukban elbizonytalanodók aránya. Mindezek ellenére a kormánypártok népszerűsége még mindig jelentősen meghaladja a hónapok óta rendkívül alacsony támogatottsággal bíró ellenzéki pártokét. A Fidesz-KDNP-től távozó szavazók továbbra sem másik pártot támogatnak, hanem a bizonytalanok táborát növelik.

Mesterházy Washingtonban ellenállásra buzdít

Az idei az ellenállás éve lesz az MSZP számára, a jogállamiság korlátozásával és a rossz gazdaságpolitikával szembeni ellenállásé, amellyel párhuzamosan a párt alternatívát mutat fel a választóknak - jelentette ki kedden Washingtonban Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Woodrow Wilson Központban tartott előadásában.

Számolt az MSZP: 25 százalékkal csökkennek a nyugdíjak?

Az MSZP szerint 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentéshez vezethet, ha a nyugdíjakat a jövőben kizárólag a járulékbevételekből finanszírozzák. Szerintük Orbán Viktor múlt heti nyilatkozata arról árulkodik, hogy a kormány "szétverni" készül a százhúsz éve működő éves társadalombiztosítási rendszert.

"Orbánnak ugyanaz a ... problémája, mint Frankensteinnek"

Az MSZP szerint, ha Orbán Viktor valamiről beszél, akkor annak nagy valószínűséggel az ellenkezője az igaz - mondta szombati, budapesti sajtótájékoztatóján Szanyi Tibor.

Ilyen az MSZP szerint a Fidesz demokráciája!

Az MSZP szerint a kormány magának és támogatóinak, talpnyalóinak mindent megad, a dolgozóknak semmit, mindez ellen viszont tiltakozni nem lehet majd, mert korlátozzák a sztrájkjogot.

Az MSZP már "rabszolgaságot" emleget

Az MSZP szerint a kormány a rabszolgaságot vezeti be Magyarországon, ha elveszi a munkavállalók utolsó jogosítványait és korlátozza a sztrájkjogot. A szocialisták bíznak benne, hogy "a kormány visszavonul az elfogadhatatlan elképzelésétől, és nem akarja a munkavállalók utolsó jogosítványait is elvenni".

Az MSZP felveszi a kesztyűt, mert kontroll nélkül a kormány

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP, hogy megmutassa, van "ellensúlya a fülkeforradalomnak" és a parlamenti kétharmad nem ad mindenre felhatalmazást a Fidesznek. A szocialista párt szombati budapesti politikai nagygyűlésén Mesterházy Attila pártelnök azt mondta: ha a kormány nem változtat politikáján, akkor az MSZP tavasszal az utcára vonul, és amint lehetőségük lesz rá, felelősségre vonják azokat, akik a "saját állampolgáraikat rabolták ki".

Nem tetszik, hogy a kormány elveszi pénztári befizetését?

Az MSZP arra kéri a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tagot, hogy a következő napokban hívja fel, írjon e-mailt vagy menjen el az országgyűlési képviselőjéhez, és kérje, szavazza meg a parlamentben a szocialisták azon módosító javaslatát, amely lehetővé teszi, hogy a megtakarításaikról saját maguk dönthessenek.

MSZP: a férfiak is?

Kedvezményes nyugdíjba vonulhat minden olyan nő, aki 40 év munkaviszonnyal rendelkezik - jelentette be a kabinet döntését Nagy Anna kormányszóvivő. A szocialisták szerint a férfiakra is vonatkozhatna az új szabály.

MSZP: így lenne igazságos!

Az MSZP annak érdekében nyújtott be módosító indítványokat a jövő évi adótörvényekről szóló előterjesztéshez, hogy az adócsökkentés igazságos legyen és a munkahelyteremtést szolgálja - közölte Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője.

Schmittben bízik az MSZP és az LMP

Az MSZP és az LMP közösen fordul Schmitt Pál köztársasági elnökhöz, hogy "vesse latba tekintélyét és emelje fel szavát" az Alkotmánybíróság hatáskörét érintő fideszes javaslat ügyében - mondta az LMP frakcióvezetője Mesterházy Attila szocialista frakcióvezetővel közösen tartott szerdai, parlamenti sajtótájékoztatójukon.

Botka ellen segít, Miskolcon győzni akar a Jobbik

Visszalépett Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik polgármesterjelöltje Szegeden a kormánypárti B. Nagy László javára annak érdekében, hogy megakadályozzák a várost vezető Botka László (MSZP) újbóli megválasztását. A párt cserébe azt kéri a Fidesz-KDNP-től, hogy léptesse vissza miskolci polgármesterjelöltjét.

Hol vár győzelmet az MSZP?

A szocialisták országos és fővárosi kampányfőnöke szerint is jobban fog szerepelni a párt vasárnap az önkormányzati választáson annál, mint amilyen eredményt tavasszal elértek. Az MTI úgy tudja, hogy az MSZP a fővárosban négy polgármesteri szék megőrzésével mindenképpen számol.

Elsöprő Fidesz-győzelem várható vasárnap

A Nézőpont Intézet Heti Válasz megrendelésére készült szeptember végi kutatása azt mutatja, hogy a kormánypártok szövetsége továbbra is kétharmados támogatással rendelkezik: az aktív szavazók 61 (az összes megkérdezett 53) százaléka voksolna a Fidesz-KDNP-re. Az MSZP látszólag erősödik ugyan, valójában azonban a rejtőzködő szavazótábora bátorodott csak fel.

Kiderült: az MSZP a legkritikusabb

A Republikon Intézet elemzése szerint az Országgyűlés tavaszi és nyári rendkívüli ülésszakán az MSZP viselkedett leginkább az ellenzéki pártoktól megszokott módon. Az intézet a parlament őszi ülésszakának megkezdése apropójából vizsgálta a kormány és az ellenzék viszonyát.

Ilyen a magyar kampány: "Ki költ többet magára?"

Kósa Lajos szerint nem igaz, hogy a jelenlegi kormány többet költ magára, mint az előző. A Fidesz alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján leszögezte: a három hónap alatt 120 milliárd forinttal kevesebbet költött a Fidesz-kormány, mint a szocialisták három hónap alatt.

"Kikérjük magunknak, hogy lépten-nyomon lekommunistázzanak"

A Fidesz budapesti győzelmének megakadályozását és az MSZP becsületének helyreállítását nevezte pártja legfontosabb feladatának Szanyi Tibor a szocialisták önkormányzati választási kampányának regionális felkészítőjén. Az MSZP kampányfőnöke Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyei, valamint fővárosi párttagok előtt azt mondta: a kormánypárt "zavarba ejtően sok" pozíciót birtokol, ezért elsődleges, hogy ne Tarlós István legyen a főpolgármester, illetve hogy a Fidesz ne szerezzen többséget a fővárosi közgyűlésben. A jelenlévőket arra intette: tiltakozzanak, amikor a Fidesz börtöntöltelékként akarja láttatni a szocialistákat, a párttagok és jelöltek túlnyomó többsége ugyanis becsületes.

Az MSZP szívesen segít a Jobbiknak

Már az Antall-kormány megszüntette az előző rendszer politikai haszonélvezőinek kiemelt nyugdíját - reagált Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja arra, hogy a Jobbik törvényjavaslatára.

Mesterházy: "Ha lesznek demokratikus választások 2014-ben"

Mesterházy Attilát a küldöttek 87 százalékának szavazatával választotta pártelnökké a rendkívüli tisztújító kongresszus szombaton - tudta meg az MTI. Az elnökhelyettesi posztra Balogh András nagykövetet, a szocialisták államfőjelöltjét választották meg. Alelnöknek a küldöttek Kovács László volt uniós biztost és Szabadkai Tamást választották

MSZP: van lejjebb is

A Fidesz lendülete a választások után is töretlen, sőt május óta kissé még növekedett is a kormánypárt népszerűsége. Az MSZP támogatottsága pedig lassan az LMP szintjére kerül - olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásában.

Külföldi karrier: Gyurcsány 30 másodpercig elgondolkodott

Gyurcsány Ferenc "a politikailag belátható jövőben" vagyis a következő egy-két évben nem vállal formális vezető szerepet az MSZP-ben. A volt miniszterelnök-pártelnök az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: nagyjából harminc másodpercig elgondolkodott azon, hogy egy időre visszavonul, akár külföldön dolgozva, de nem akarta ezt. Nem kaland volt számomra a magyar politika - fogalmazott, hozzátéve: nem megy el az országból és nem adja fel a küzdelmeit. Gyurcsány Ferenc véleménye szerint a politikában a népszerűség "jön, meg megy". Normálisan, kulturáltan, de határozottan képviselem, amiben hiszek - jelentette ki.

Mesterházy bizakodó

Mesterházy Attila szerint az MSZP képes lesz megújulni, és személy szerint örül minden olyan kezdeményezésnek, amely növelheti a baloldal bázisát. A pártból kizártakat puszival üdvözölte.

234 szavazattal Szanyi nyert a 13. kerületben

Szanyi Tibor, az MSZP jelöltje nyerte a választásokat Budapest 19-es számú egyéni választókerületében, miután a szavazatszámláló bizottság belekeverte a külképviseleteken leadott szavazatokat a 45. szavazókörben már leadott voksokat tartalmazó urnába és összeszámolta azokat.

"Az MSZP megvédi a nyugdíjakat"

Az MSZP tiltakozik az ellen, hogy a Fidesz és a KDNP mégis bevezeti a svéd modellt a nyugdíjrendszerben, ami azt is jelenti, hogy "Magyarországot sajnos ebben a témában is rászedték".

Mesterházy havi 40 ezret ígér...4 év alatt

Mesterházy Attila szerint a bruttó keresetek mintegy 20 százalékkal emelkedhetnek a következő négy év átlagában. Ezt a cafeteria lehetőségeit kiszélesítésével és adócsökkentéssel érnék el szocialisták.

Magyarország: a vallásháború után elég egyetlen párt?

„Rengeteg feszültséggel tudja csak majd véghezvinni a döntéseit, a szükséges források előteremtését a kormány, mert a választók nem adnak felhatalmazást a további megszorításokra" - véli Tölgyessy Péter. Tamás Pál, az MTA Szociológia Intézetének vezetője szerint az értelmiség „törzsi politizálása" a felelős a lakosság számára is nehéz, komoly következményekkel járó, a társadalmat is megosztó súlyos ideológiai szembenállásért.

Hagyó nem menekül (Csak lányára iratta budai ingatlanjait)

Hagyó Miklós a tevékenységével, a vagyonával és az ingatlanvásárlásával kapcsolatban is áll a vizsgálatok elé. A volt főpolgármester-helyettes az MTI-nek szerdán elmondta: nem készül külföldre, Budapesten fogja tisztázni az igazát. A hvg.hu kedden számolt be arról, hogy Hagyó Miklós nemrég a lánya nevére íratta két budapesti ingatlanját. Ezzel kapcsolatban a szocialista párttagságát felfüggesztett politikus leszögezte: az ajándékozásban semmi nem korlátozza; hiteles közokiratokkal tudja igazolni az ingatlanszerzést. Az MTI felvetésére, hogy szerdai hírek szerint külföldre készül, azt válaszolta: erre nincs oka, szereti az országot, a várost, itt szeretne élni, és ebben a városban fogja tisztázni az igazát is.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Az előfizetők száma alapján mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile profitja tavaly 8 százalékkal, bevétele pedig 10,5 százalékkal nőtt.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál

Petícióval sürget bérmegállapodást a Postás Szakszervezet.

Klímablog

Naperőmű épült Szegednél

Naperőmű épült Szegednél

Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcs kapacitású naperőművet épített uniós támogatással Szeged határában.

Gazdaság

Egyre jobban érzi magát az eurózóna gazdasága

Egyre jobban érzi magát az eurózóna gazdasága

A vártnál jobban javult az euróövezet gazdasági teljesítménye márciusban.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.

Infokom

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Az iBanFirst kis- és középvállalkozások nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform budapesti fióktelepe megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo