hirdetés

Az MSZP felveszi a kesztyűt, mert kontroll nélkül a kormány

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP, hogy megmutassa, van "ellensúlya a fülkeforradalomnak" és a parlamenti kétharmad nem ad mindenre felhatalmazást a Fidesznek. A szocialista párt szombati budapesti politikai nagygyűlésén Mesterházy Attila pártelnök azt mondta: ha a kormány nem változtat politikáján, akkor az MSZP tavasszal az utcára vonul, és amint lehetőségük lesz rá, felelősségre vonják azokat, akik a "saját állampolgáraikat rabolták ki".
hirdetés

A Papp László Sportarénában tartott nagygyűlésen a szocialista párt elnöke  bejelentette: petícióban tiltakoznak a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosítása, az igazságtalan adórendszer, az indoklás nélküli elbocsátás, a visszamenőleges hatályú törvénykezés és az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítése ellen. Azt kérte az aláíróktól, hogy még legalább tíz embertől kérjék ugyanezt. A részvevők figyelmét arra is felhívta: ha bárkit jogtalan sérelem ér véleménye és értékrendje miatt, vagy visszaélést, korrupciót tapasztal, forduljon az MSZP szervezeteihez. Az MSZP helyi politikusaitól pedig azt várja, hogy álljanak a nyilvánosság elé és vállalják az ügyek képviseletét.

Mesterházy Attila álláspontja szerint ma közös hitre, a baloldali értékek nyílt vállalására van szükség; egy új generáció vezetésével, sokak támogatásával, egységes, erős baloldallal visszavezethetik országot az európai útra. Mi Venezuela helyett Európába indultunk - jegyezte meg. A szocialista politikus úgy fogalmazott: demokratikus, igazságos, szolidáris és modern Magyarországot szeretnének, és nem engednek 1948, 1956, illetve 1989 értékeiből.

Orbán, takarodj!

"Innen üzenjük a kormánynak, ha nem változtat arrogáns stílusán és politikáján, tavasszal az utcára fogunk menni és tízezrekkel együtt fogjuk harsogni: elég volt!" - jelentette ki. Ennél a mondatnál a résztvevők a miniszterelnökre utalva azt skandálták: "Orbán takarodj!". Mesterházy Attila indoklása szerint a baloldalnak a hangos tiltakozás eszköze maradt, mert a kormány felett már nincs kontroll. Ahol pedig ez nincs, ott nincs demokrácia és nincs mód a jogorvoslatra. Úgy vélte, százezrek vannak és milliók lesznek mellettük a tiltakozásban. Mint mondta, az MSZP történelmi felelőssége, hogy a párt alkalmas legyen egy a jelenlegi hatalommal szembeni összefogás vezetésére. Ezt meg tudják és meg is fogják csinálni - tette hozzá -, mert a Fidesz sem legyőzhetetlen. Többször is kijelentette, hogy az MSZP felveszi a kesztyűt, és azt kérte mindenkitől, ha egyetértenek vele, skandálják ezt közösen is. Ezután percekig kiabálták a "felvesszük" szót az emberek.

Annak ellenére, hogy néhány hónappal ezelőtt voltak, akik azt mondták, az MSZP nem tud talpra állni a választási vereség után, a baloldal él és készen áll a cselekvésre - mondta -, az MSZP megmutatja, megvédi az eddig elért eredményeket, az emberek pénzét, a demokráciát és a szabadságot. Úgy fogalmazott: van egy erős baloldali közösség, egy erős ellenzék, amely nem fél ezekért kiállni.

Időben szólunk!

Véleménye szerint a Fidesz jólétet, biztonságot és változást ígért, de bizonytalanságot, félelmet és káoszt hozott, illúziókat kelt, majd csalódást okoz. Mesterházy Attila bírálta egyebek mellett a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosítását, az új adórendszer bevezetését, a nyugdíjemelés mértékét és a jövő évi költségvetés tervezetét. Kifogásolta, hogy a kormány nem segít a nehéz helyzetbe került devizahiteleseken, korlátozza az Alkotmánybíróság hatáskörét, hetente módosítja az alkotmányt, leépíti a közszférát, "megszállja" a médiát, és meg akarja teremteni a lehetőségét annak, hogy mondvacsinált ügyek alapján "hajtóvadászatot" folytathasson ellenfeleivel szemben. Lehetővé válik, hogy valódi vád, bizonyíték, indok nélkül bárkit letartóztathassanak - hangoztatta.

A beszédet itt elovashatja, a petíciót innen letölteheti.

hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo