Munkaerő kölcsönzés cikkek


Olcsóbb bérű, harmadik országbelieknek nyitotta ki a kormány a magyar munkaerőpiacot

Olcsóbb bérű, harmadik országbelieknek nyitotta ki a kormány a magyar munkaerőpiacot 

Könnyebbé vált harmadik országbeli állampolgárok, így akár az ázsiai térségből érkező munkavállalók minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztüli alkalmazása. Azon túl, hogy egyes szektorok munkaerőhiánya, valamint a bizonytalan gazdasági kilátások miatt a munkáltatók számára egyre előnyösebb munkaerőt kölcsönözni, az új rendelet akár kedvezőtlen következményekkel is járhat a munkaerőpiacon: növekedhet a bérfeszültség és a fluktuáció – hívja fel a figyelmet a Kapolyi Ügyvédi Iroda a nemrégiben életbe lépett kormányrendelettel kapcsolatos aggályokra.
Új világ kezdődött a hazai munkaerőpiacon

Új világ kezdődött a hazai munkaerőpiacon 

Egyre többen döntenek a munkaerő-kölcsönzés mellett.
10 százalék körüli lesz az idén a bérek növekedése

10 százalék körüli lesz az idén a bérek növekedése 

Vegyesen reagál a piac a minimálbér, garantált bérminimum 19,5 százalékos emelésére. A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége szerint összességében nagyságrendileg 10 százalék plusz, mínusz 2 százalékos piaci bérkorrekció prognosztizálható.
Kölcsönzött munkaerővel csalják el a járulékokat

Kölcsönzött munkaerővel csalják el a járulékokat 

Az utakísérőkön is takarékoskodik a Ryanair: kölcsönzi azokat, így megtakarítja a szociális járulékokat és a munkavállalók többlet-juttatásait.
Ráhajt a munkaerő-kölcsönzőkre a NAV

Ráhajt a munkaerő-kölcsönzőkre a NAV 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) január végén kezdte meg a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó társaságok ellenőrzését. Kiemelten vizsgálják a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési, bevallási és befizetési kötelezettségek teljesítését.
Maguktól is hullottak a munkaerő-kölcsönzők, a jogszabályváltozás csak rásegít

Maguktól is hullottak a munkaerő-kölcsönzők, a jogszabályváltozás csak rásegít 

Bár a munkaerő kölcsönzés egyre népszerűbb foglalkoztatási forma a hazai vállalkozások körében, mégis a 2014-es csúcs után évről évre csökken a munkaerő-kölcsönző cégek száma. A február 28-ig esedékes biztosítékemelés pedig további cégmegszűnésekhez vezethet – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adatbázisából.
Kölcsönzött munkaerőt foglalkoztat? Márciustól jó lesz figyelni!

Kölcsönzött munkaerőt foglalkoztat? Márciustól jó lesz figyelni! 

Számos munkaerő-kölcsönző cég megszűnhet a hónap végén egy új szabály miatt. A kölcsönzött munkavállalókat foglalkoztató vállalatoknak is jó lesz figyelni, minden rendben van-e a velük szerződésben álló céggel, bírságot a kölcsönbe vevő is kaphat.
Sokaknak megszűnt az állása mára

Sokaknak megszűnt az állása mára 

Egy uniós irányelv alkalmazása miatt a Munka Törvénykönyve alapján a december 1-től automatikusan megszűnik mindazon kölcsönzött munkavállalóknak a kikölcsönzése, akiket öt éve folyamatosan ugyanannál a kölcsönvevő cégnél foglalkoztattak. Az öt éves időtartamba a betegállomány, sőt, a gyed/gyes is beleszámít, és az is irreleváns, hogy az adott helyre időről időre több társaság kölcsönözte-e ki a munkavállalót. A Trenkwalder felhívja a figyelmet arra, hogy mindez már november 30-án is igen sok munkavállalót érinthet, és a jövőben folyamatosan, napról napra emelkedhet majd az érintettek száma.
Segít az adókedvezmény, könnyebben dolgozhatnak a megváltozott munkaképességűek

Segít az adókedvezmény, könnyebben dolgozhatnak a megváltozott munkaképességűek 

A munkaerő-kölcsönzés szabályozásának megváltozásával, az átengedhető adókedvezmény bevezetésével a cégek jobban érdekeltté váltak a speciális helyzetű munkavállalók foglalkoztatásában. A piacon zajló trendeket mégis ellentmondásosnak tartja a megváltozott munkaképességűek nyílt munkaerő-piaci integrálásával foglalkozó RehabJob.
Ugyanannyit kell fizetni a kölcsönzött melósnak – vagy mégsem?

Ugyanannyit kell fizetni a kölcsönzött melósnak – vagy mégsem? 

A kölcsönvevő cég köteles a kölcsönvett munkavállalót azonos mértékben díjazni, mint saját, az előbbivel azonos értékű munkát végző kollégáját. Ez utóbbi szabály alól azonban van néhány kivétel is.

Most már tisztán láthatunk a rehab járulék ügyében 

A rehabilitációs hozzájárulás szabályainak idén életbe lépett radikális változása kapcsán az eljárási szabályok tekintetében számos kérdés merült fel, amelyeket most tisztázott a Nemzeti Adó és Vámhivatal.

Lenyúlták a munkások nyugdíjjárulékát 

Egy napon belül két, munkaerő-kölcsönzésre szakosodott bűnszervezetet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói, akik egymilliárd forintot meghaladó értékben foglaltak le készpénzt, ingatlanokat, járműveket és több mint hatvan bankszámlát zároltak. A két ügyben 34 gyanúsítottat hallgattak ki, nyolcan vannak előzetesen letartóztatásban.

Erre ügyeljünk a rehabilitációs hozzájárulás bevallásánál 

Közeledik október 20-a, a harmadik negyedévre vonatkozó rehabilitációs hozzájárulás bevallási és befizetési határideje, mely – felkészülés hiányában – a munkaerő kölcsönzésben érintett vállalkozásokat érzékenyen érintheti.

Van, amikor tilos kölcsönözni 

Magyarországon viszonylag kevés tilalom vonatkozik a munkaerő-kölcsönzésre. Főszabály szerint bármely munkáltató, bármilyen okból, bármennyi munkavállalót kölcsönözhet, akár öt éves időtartamra. A HR Portál szakértői cikkében összefoglalja azt a néhány korlátot, amit viszont szigorúan be kell tartani.

Többet kerestek a kölcsönzött dolgozók 

Több mint százezer azoknak a munkavállalóknak a száma, akik munkaerő-kölcsönzőkön keresztül dolgoznak, jelentős részük betanított munkásként. Az átlagkeresetük tavaly meghaladta a 160 ezer forintot.

Félmilliárdos csalás fiktív számlás munkaerő-kölcsönzéssel 

Több mint félmilliárd forint kár érte a költségvetést azzal, hogy jól működő vállalkozások fiktív számlákat kiállító munkaerő-kölcsönzésre szakosodott cégeken keresztül csökkentették adó- és járulékfizetési kötelezettségüket – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből.

A kávéautomatán is százezreket lehet bukni 

Nem lehet különbség a saját és a kölcsönzött munkavállaló számára biztosított munkafeltételekben és juttatásokban, ha ugyanazt a munkát végzik. Még a kávéautomatához való hozzáférésben is egyenlőségnek kell lennie.

Munkaerő-kölcsönzés vagy színlelt foglalkoztatás?  

Hatékony és mindkét fél számára előnyös foglalkoztatási forma lehet a munkaerő-kölcsönzés. De nem lehet bármeddig és bárhogyan szerződni a kölcsönzővel, hiszen szigorú szabályok biztosítják, hogy ne lehessen csak az egyszerűség miatt kölcsönzött munkaerővel kiváltani a foglalkoztatottakat. Meddig munkaerő-kölcsönzés, és mikortól színlelet munkavállalás?

Ember kölcsönbe, nem sima ügy 

Egyre menőbb vállalkozási modell a munkaerőközvetítés. Ha úgy dönt, Ön is ezzel szeretné keresni a kenyerét jó, ha már most tisztázza, mi minden kell mire ezt a fő tevékenységi formát a cégébe bevezettetheti. Garantáltan nem lesz sima ügy.

Hogyan trükköznek a csaló munkaerő-kölcsönzők? 

Április végéig tartó, a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos szabályok betartására fókuszáló ellenőrzéssorozatot tartanak a megyei kormányhivatalok munkaügyi szakigazgatási szervei a nagyobb – főként termelő – cégek körében.

Most végre vennének fel embereket a cégek 

A munkaadók többsége kifejezetten nyitott az új munkaerőre sőt, 2015-ben vesz is fel új alkalmazottakat, de a kölcsönzött munkaerő foglalkoztatása még kevésbé elterjedt.

Munkaerőkölcsönzés: ügyeljünk a fordított áfára 

A megszavazott 2015-ös adóváltozások keretében a fordított adózás intézménye többek között kiterjesztésre került a munkaerő-kölcsönzés keretében és az iskolaszövetkezeteken keresztül történő foglalkoztatásra és érdemes ügyelni a szabályokra.

Három foglalkoztatási forma, amivel spórolhatunk a karácsonyi őrületben 

A legtöbb cégnek nem éri meg egész évben foglalkoztatni azokat a munkavállalókat, akikre csak az év bizonyos időszakában van szüksége. Érdemes ezért olyan rugalmas foglalkoztatási formákon gondolkodnunk, amelyekkel törvényesen alkalmazhatunk csak egy szezonális időszakra egy dolgozót. Ezek közül sorolunk fel hármat.

Kiderült, milyen ellenőrzésekre számíthatnak jövőre a cégek 

A munkaügyi hivatal kiemelten ellenőrzi jövőre többek között a munkaerő-kölcsönzéssel és a szabadsággal kapcsolatos szabályok betartását - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság 2015-ös ellenőrzési tervéből.

Tényleg jobban védi a kölcsönzötteket az új Mt? 

A két éve hatályba lépett új Munka Törvénykönyve lényegesen egyszerűsítette a munkaerő-kölcsönzést. Az új szabályok közül azonban némelyik komolyan érinti a kölcsönzötteket – és nem előnyükre.

A kölcsönzött munkaerőt is motiválni kell! 

A kölcsönzött munkaerőt ugyanazok a juttatások illetik meg, mint az állandó foglalkoztatottakat, de külön jót tehet a munkamoráljuknak, hogy sok cég véglegesíti azokat, akik kölcsönzöttként már bizonyítottak.

Népvándorlás a megélhetésért 

Hetente emberek százai vándorolnak az ország egyik feléből a másikba, hogy állásuk legyen. Az ok egyszerű: míg keleten egyre kevesebb a munka, nyugaton fellendült az ipar, aminek munkaerőre van szüksége.

A cégnek és a dolgozónak is jó a kölcsönzés 

Immár több mint 120 ezer munkavállaló kóstolt bele a kölcsönzötti létbe, a szakemberek pedig idén is jelentős bővülésre számítanak. Az atipikus foglalkoztatási forma elsősorban a fizikai munkakörökre jellemző.

Így nyer a magyar gazdaság is a külföldön dolgozókon 

A külföldi munkavállalás nyilván jelentős kockázatot is jelent, főleg, ha már a határon túl kezd valaki munkát keresni. Ebben segíthetnek a kölcsönző cégek, amelyeken keresztül valójában magyar alkalmazott marad a munkavállaló – uniós fizetésért.

Nem zsákutca, előszoba a kölcsönzés  

Nem zsákutca, hanem az állandó alkalmazás előszobája lehet a munkaerő kölcsönzés. A kölcsönzötti munkavállalás csökkenti a felek ismeretlenségéből fakadó kockázatokat, a legjobbakat egyre többször véglegesítik.

Van út az alkalmazáshoz a munkaerő-kölcsönzésből 

Friss adatok szerint folyamatosan nő azok aránya, akik kölcsönzött munkavállalóból állandó állományban lévővé válnak. A munkaerő-kölcsönzés tehát úgy tűnik, valóban segíti a cégeket és a munkavállalókat is.

Munka Törvénykönyve: semmi sem változott? 

Két éve lépett érvénybe az új Munka Törvénykönyve, amely lényegesen egyszerűsítette a rugalmas foglalkoztatási formákat. Egy friss felmérés szerint a cégvezetők többsége nem észlel könnyebbséget a szabályozás megváltozása miatt – igaz a legtöbben nem is alkalmazzák az új lehetőségeket.

Már a munkavállalók sem félnek a kölcsönzéstől 

Habár a Munka Törvénykönyvének tavaly életbe lépett változásaival komolyan megváltoztak a munkaerő kölcsönzés szabályai, a tavalyi második félévben beinduló gazdasági növekedés a munkaerő-kölcsönzés piacát is megmozgatta. A gazdaság megindulásával ugyanis a multinacionális és hazai kölcsönvevők jellemzően nem mertek vagy nem akartak saját állományba felvenni munkatársakat, így a foglalkoztatás bővülése munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül valósult, valósul meg.

Adatvédelmi aknára futhatnak az óvatlan munkaerő-közvetítők 

A hazai munkaerő-kiválasztó cégek és megbízóik adatkezelési és adatvédelmi gyakorlata gyakran nincs összhangban a hatályos jogszabályokkal. Számos közvetítő milliós bírságok kiszabását és adatbázisnak töröltetését kockáztatja azzal, hogy jogellenesen enged át adatkezelési jogosultságokat a munkaadónak.

Tisztességes céget is magával ránthat a csaló munkaerő-kölcsönző 

Az irreálisan olcsó munkaerő igénybevétele egy munkaerő-kölcsönző cégtől komoly kockázatokat hordoz, mivel az alacsony vállalási ár arra is utalhat, hogy a vállalkozás nem fizeti meg a közterheket és az áfát alkalmazottjai után.

A munkavállalóknak sincs ellenére a munkaerő-kölcsönzés 

A munkakeresők körében ma Magyarországon még mindig félelem és bizalmatlanság övezi a munkaerő-kölcsönzést, pedig a munkáltatók között egyre népszerűbb. Most egy felmérés azt mutatja, hogy a dolgozók is érzik, kölcsönzött munkavállalónak lenni egyáltalán nem jelent hátrányt.

A kisvállalkozás is "munkaügyissel" komplett 

Sok kisebb vagy közepes méretű cég nem teszi vagy teheti meg, hogy külön munkaügyes vagy bérszámfejtői végzettséggel rendelkező kollégát foglalkoztasson, a menedzsment többnyire a könyvelők hatáskörébe utalja a HR és/vagy munkaügyi területtel kapcsolatos teendőket. Érthető, mégis irreális ez a plusz feladatkör számukra. Hogy miért? A cukrász és a szakács is vendéglátásban tevékenykedik, és mégsem kéri senki a cukrásztól, hogy birkózzon meg egy báránysülttel…

Rugalmasság nélkül nem növelhető a foglalkoztatás 

A foglalkoztatási problémák megoldásának kulcsa a rugalmasság és a mobilitás lehet - mondta Pataki Károly, a Kelet-Közép-Európában piacvezető osztrák munkaerő-kölcsönző vállalat, a Trenkwalder International AG vezetőségi tagja.

A munkaerő kölcsönzésért indít kampányt a Work Force 

„Van munkám” címmel a munkaerő kölcsönzés, mint foglalkoztatási forma széles körben ismertté és szimpatikusabbá tételéért indít kampányt a magyar munkaerő kölcsönzési piac egyik jelentős, 100 %-ban magyar tulajdonban lévő szereplője, a Work Force Kft.

Nem könnyű visszatérni a kismamáknak a munkába 

A munkájukba visszatérni kívánó hölgyeknek nem csupán azt fontos pontosan tudni, hogyan szerencsés megfogalmazni magát a szándékot, hanem célszerű lenne előzetesen tájékozódniuk a munkaerőpiac és a munkáltató cég életében bekövetkezett változásokról. Eddigi tapasztalataink alapján a kölcsönzött alkalmazottak a fenti kérdésekkel előbb és könnyebben kopogtatnak a kölcsönző cég ajtaján, hiszen egy ilyen helyzetben a kölcsönző cégek semleges, mégis eredményesen közreműködő, mindkét fél érdekeit képviselő szereplők.

Kétséges a végkielégítés 

Amilyen mértékben átszövi életünket az új Munka törvénykönyve (Mt.), éppolyan hatással van az adózási jogviszonyokra. Alig másfél hónappal a törvény bevezetése után kiderült: a jogalkotó az új szabályok adózási vonzatáról több esetben is megfeledkezett. Januártól például kétséges a végkielégítés, gond lehet a kölcsönzött munkatársaknak járó egyenlő elbánás elvével és a több cégnek dolgozó munkavállaló esete is problémás.

Foglalkoztatás - Lehet másképpen is 

A folyamatos változások közepette nem könnyű megtervezni, hogy hosszabb távra hány alkalmazottra lehet szüksége a vállalkozásnak, vagy aktuálisan hány ember fizetését bírja el a cég büdzséje. Érdemes számba venni azokat a konstrukciókat, amelyek révén talán megtalálható az optimális megoldás. A júliustól hatályos munka törvénykönyvében pedig új foglalkoztatási formák is megjelennek.

Nem ujjonganak a kkv-k 

A júliustól hatályba lépett új Munka Törvénykönyve (MT) egyik célja a kormány szerint, hogy rugalmasabb legyen a munkaerőpiac. Ez pedig a munkáltatók oldaláról nézve könnyítést, alacsonyabb adminisztratív és akár bérköltséget is jelenthetne.

Te kit választanál? 

Hosszú ideig az volt a legfontosabb dolog a munkáltatók számára, hogy legyen elég emberük. A válság hatására viszont ma már az optimális létszám is nehezen tartható, sőt sok helyen arra kényszerülnek, hogy egy ember több funkciót is ellásson. Ez nemcsak az alkalmazott, de a cég szempontjából sem jó. Mert az ilyen ember pótolhatatlanná válik, ami kockázatot jelent a cég számára.

Munkaerőpiac: hátrányban a nők 

A Gallup 144 országra kiterjedő felmérése szerint minden negyedik országban szignifikáns a nők és a férfiak munkaerőpiaci részvétele közötti különbség. A kutatás szerint egyes országokban húsz százalékkal több férfi dolgozik, mint nő. Ugyanakkor Magyarországon a nők munkaerőpiaci részvétele kissé magasabb a férfiakénál.

Könnyen talál állást a mérnök, az informatikus és a könyvelő 

Mérnököt, informatikai szakembert, könyvelőt kerestek leginkább a vállalatok az elmúlt fél évben, de sok volt a betöltetlen állás az ügyfélszolgálati, kereskedelmi területeken is. Válságban több gyakornokot alkalmaznak a cégek.

A kismamák rosszul járnak, a munkáltatóknak több a lehetőség 

Sokan sokféleképpen értékelik a Munka Törvénykönyve változásait. A kismamák alapvetően rosszul járnak, a munkáltatók számára rugalmasabbá válik a foglalkoztatás, a munkaerő-kölcsönzők pedig kifejezetten örülnek. A június 18-án hozott módosításokkal szerintük akár a foglalkoztatás is bővülhet.

Csökkenhet a foglalkoztatás az új Munka törvénykönyve miatt 

Jelentősen csökkenhet a kölcsönzött munkavállalók létszáma a júliusban hatályba lépő új Munka törvénykönyve (Mt.) miatt, és ez egyben a foglalkoztatottság csökkenését eredményezheti, mivel a kölcsönzött dolgozók várhatóan nem kerülnek át teljes mértékben a kölcsönvevőhöz belső állományba.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Pénzszerzés

13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók órabére

13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók órabére 

Az idei második negyedévben 2104 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére.

Adózás

Win to win Németországban, vásárolnak az emberek, nőnek az adóbevételek

Win to win Németországban, vásárolnak az emberek, nőnek az adóbevételek 

A német adóbevételek 6,2 százalékkal nőttek júniusban.

Jogi kisokos

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek  

Augusztus 1-től 13 százalékról 15 százalékra emelkedik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabható bírság összegének felső határa.

Cégblog

Az emberre hasonlító robotokat vet be a Tesla

Az emberre hasonlító robotokat vet be a Tesla  

Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla.

Társadalom

Elküldték melegebb éghajlatra Szijjártó Pétert

Elküldték melegebb éghajlatra Szijjártó Pétert 

Az oroszok többsége még a béketárgyalásokról sem akar hallani.

Infokom

Hogyan készítheti fel cégét az AI-korszakra?

Hogyan készítheti fel cégét az AI-korszakra?  

Alig van túl a vállalati szektor az agilis átálláson, az egyre szélesebb körben alkalmazott forradalmi technológiai megoldások máris újabb szemléletváltást sürgetnek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo