hirdetés

Három foglalkoztatási forma, amivel spórolhatunk a karácsonyi őrületben

A legtöbb cégnek nem éri meg egész évben foglalkoztatni azokat a munkavállalókat, akikre csak az év bizonyos időszakában van szüksége. Érdemes ezért olyan rugalmas foglalkoztatási formákon gondolkodnunk, amelyekkel törvényesen alkalmazhatunk csak egy szezonális időszakra egy dolgozót. Ezek közül sorolunk fel hármat.
hirdetés

Kép: Pixabay

Éppen a karácsonyi szezonban sok cég szembesül azzqal a gonddal, hogy a hétköznapokban hiába rendelkezik megfelelő munkaerő-kapacitással, éppen az év legsűrűbb részében lenne szüksége plusz munkaerőre - és nem csak a kereskedelemben. Vannak is olyan foglalkoztatási formák, amelyek megfelelnek a szezonális üzletek követelményeinek. Bemutatjuk a három legelterjedtebbet!

Megbízási jogviszony

Megbízási jogviszony keretében akár ingyen is dolgoztathatunk, ráadásul járulékot sem kell fizetnünk. Egyebek közt ebben is különbözik a munkaviszonytól. A Polgári Törvénykönyv (Ptk.) 6:280. paragrafusa rendelkezik az ingyenes megbízási szerződésről, mely szerint ingyenes megbízási szerződés keretében foglalkoztatható bárki bejelentési-, illetve járulékfizetési kötelezettség nélkül (ennek segítségével kerülhetjük el az ünnepi leállásokat. De vannak még más tippjeink is!) .Csakhogy ennek igénybevételéhez fontos, hogy megfeleljünk a szigorú szabályoknak, különben könnyen rémálommá válhat egy munkaügyi ellenőrzés. Hogy miben különbözik a megbízási jogviszony a konvencionális foglalkoztatástól, arról itt olvashat bővebben!

Munkaerőkölcsönzés

A munkaerő-kölcsönzés hagyományosan az igények gyors változásának követésére jött létre, és elsősorban a munkaadóknak biztosított a rugalmasságból fakadó előnyöket. Ebből is ered, hogy a kölcsönzötti munkaviszonyra sokszor eltérően tekintenek a munkavállalók és a munkaadók. A munkavállalók egy része ódzkodik a kölcsönzötti léttől, attól tartva, hogy átmeneti munkához jut, és ráadásul akár hátrányos megkülönböztetésben is részesülhet.

A tavalyi második félévben beinduló gazdasági növekedés a munkaerő-kölcsönzés piacát is megmozgatta. A gazdaság megindulásával ugyanis a multinacionális és hazai kölcsönvevők jellemzően nem mertek vagy nem akartak saját állományba felvenni munkatársakat, így a foglalkoztatás bővülése munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül valósult, valósul meg.

A kölcsönzött munkavállalók egyáltalán nem élik meg hátrányként ezen foglalkoztatási típusban való munkavállalást, hiszen ugyanolyan biztos jövedelemforrást jelent számukra, mint az alkalmazotti jogviszony.

A munkaerő-kölcsönzés feltételrendszerét a Munka Törvénykönyve pontosan szabályozza.

Diákmunka

A kétezres évek óta gombamód szaporodnak a diákszövetkezetek, a tapasztalatok pedig vegyesek. A kkv-k és a multik is szívesen alkalmaznak diákmunkásokat, szezonális kapacitásnövelésre és gyakornokként. A diákmunka akkor lehet a legmegfelelőbb, ha a pozíció betöltése rugalmasságot igényel. Egy felmérés szerint ugyanis a diákok rugalmasságával és munkához való hozzáállásával voltak megelégedve leginkább, ami a gyakornoki pozíciók legáltalánosabb követelménye is. A fent említett tendencia folytatására enged következtetni az, hogy a vállalatok 70 százaléka lehetségesnek tartja, azon belül pedig 33 százalékuk biztos abban, hogy szeretné bővíteni diákmunkaerő-bázisát.

Összegyűjtöttük, mire kell ügyelnie, ha diákmunkást alkalmaz!

Mikor mennyit spórolhatunk a cégnek?
Valljuk be: a járulékokon szívesen spórolunk munkáltatóként, akár úgy is, hogy csak a tényleges munkaidő felére jelentjük be a munkavállalóinkat, ám egy esetleges ellenőrzéskor akár a többszörösét is bukhatjuk az így megtakarított pénznek. Ha viszont tartósan munkanélkülit vagy pályakezdőt foglalkoztatunk, legálisan csökkenthetjük kiadásainkat. Összefoglaltuk, ki után és pontosan mennyi járulékkedvezményt vehet igénybe a munkaadó.
hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo