Innovatív kisvállalkozás cikkek

hirdetés

A virágpiacon is van innováció

A virágpiacon is van innováció

Óriási sikert értek el az egyik legnagyobb és legelismertebb nemzetközi design versenyen, az A' Design Award-on a Kun Richárd, a viaFlora Csoport projektvezetője által megalkotott világító virágok.
50 ezer eurót nyerhetnek innovatív egészségügyi vállalkozások

50 ezer eurót nyerhetnek innovatív egészségügyi vállalkozások

Üzleti terv fejlesztésre, majd termék, szolgáltatás bevezetésére nyerhetnek jelentős, önrész nélküli összeget egészségügyi innovációval foglalkozó magyar kkv-k. A partneri hálózat a pénz mellett tudással is segít!
Sikeresen szerepeltek a magyar startupok Izraelben

Sikeresen szerepeltek a magyar startupok Izraelben

Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be a „startup nemzet” szívében, Tel-Avivban megrendezett Axis innovációs konferencián a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programjának közreműködésével.
Már elérhető a nulla százalékos k+f hitel

Már elérhető a nulla százalékos k+f hitel

Februrár utolsó napjától van lehetőség a hiteligénylések benyújtására a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitel” című pályázati felhívás keretében. A hitelprogram keretösszege 32 milliárd forint, a vállalkozások nulla százalékos kamattal igényelhetik a hitelt.
Lehet készülni az újabb export pályázatra

Lehet készülni az újabb export pályázatra

Megjelent az "Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés megvalósítása érdekében" pályázati felhívás; a mikro-, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok 5 milliárd forint vissza nem térítendő fejlesztési forrásra pályázhatnak a GINOP keretében - közölte Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-vel.
hirdetés
Magyar szoftver lesz az onkológusok Google-ja?

Magyar szoftver lesz az onkológusok Google-ja?

Kétszer már jól látta a jövőt dr. Peták István, az Oncompass alapítója, aki most új irányba tereli az általa alapított orvosi startupot. Az egészségügyi keresőprogramok globális csatájában szeretné győzelemre vinni a cégét azzal a szoftverrel, amelyet az Amerikai Egyesült Államokban az onkológusok Google-jaként emlegetnek. Ám ha nem tud elég gyorsan piacra lépni, könnyen lehet, hogy elveszti elsőségét.
Az innováció valójában kreatív rombolás

Az innováció valójában kreatív rombolás

Az innováció nem egy eszköz vagy projekt, hanem olyan működés, amely akár felboríthatja a dolgok megszokott menetét, vagy megkérdőjelez létező jelenségeket. Ezért jobbak benne a kisvállalatok.
Új pénzügyi eszköz induló vállalkozások fejlődéséhez

Új pénzügyi eszköz induló vállalkozások fejlődéséhez

A Bizottság két új pénzügyi eszköz elérhetővé tételével kívánja ösztönözni az induló innovatív vállalkozásokba és a fenntartható városfejlesztésbe való beruházást.
Megnyílt a jelentkezés a leggyorsabban fejlődő cégek versenyére

Megnyílt a jelentkezés a leggyorsabban fejlődő cégek versenyére

Megnyílt a jelentkezés a Deloitte tizenhetedik alkalommal megrendezett Technology Fast 50 versenyére, amely ebben az évben is a közép-európai régió leggyorsabban növekvő technológiai vállalatait rangsorolja. Idén először különdíj kategóriát is hirdettek a leginnovatívabb technológiai fejlesztéssel jelentkező cégek körében.
Jön már a pénz a közép-magyarországi cégeknek is

Jön már a pénz a közép-magyarországi cégeknek is

Júniusban három, összesen közel 31 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőség is megnyílik a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A közép-magyarországi és a pest megyei cégek május 31-től, június 13-tól, illetve június 17-től nyújthatják be kérelmeiket, amennyiben szeretnének fejlesztéseikhez, versenyképességük növeléséhez vissza nem térítendő támogatást igényelni.
hirdetés

Így lesz sikeres az uniós pályázat

Gallyas Katalin az amszterdami A-Lab startup-inkubátor falain belül találkozott magyar startup cégek vezetőivel és lapunk tudósítójával, s osztotta meg praktikus tanácsait az uniós pénzgyűjtésről.

Így nem bánják a teknősök a sörözést

A tengerbe kerülő szemét évente sok százezer vízi élőlény halálát okozza. Egy innovatív kisvállalkozás megtalálta a megoldást az egyik leggyakoribb hulladékkal kapcsolatban.

Pályázzon, hogy pályázhasson!

Azért, hogy minél több hazai kkv pályázzon sikeresen a Horizont 2020 programban, külön pályázatot hirdetett meg a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal az ebben, valamint egyéb közös EU-s és regionális programokban való magyar részvétel ösztönzésére.

Közeleg a határidő!

Az Innovációs Nagydíjon kívül, összesen hat innovációs díj kerül átadásra az Országházban, azon társaságok között, melyek 2016. február 17-ig beadják pályázatukat.

Hatékony és eredményes - ez az igazi innováció

Célorientáltság és piaci beágyazottság nélkül nem lesz sikeres, hosszú távú eredményeket produkáló innováció. A versenyképesség érdekében át kell programozni a fejünkben az innovációról élő képet, a hatékonyságnak és kockázatvállalásnak is helyet kell szorítani - hangzott el a Piac & Profit K+F, Innováció a 21. századi Európában című konferenciáján.

Muszáj bírni a változást a túléléshez

A már évek óta tartó gazdasági átalakulás alatt még a legsikeresebb vállalkozások sem lazíthatnak: folyamatos növekedési és innovációs kényszer alatt állnak. Gyorsan kell reagálniuk a külső piaci hatásokra, ami folyamatos alkalmazkodást követel meg a szervezettől is.

Szerezzen EU-forrásokat innovatív ötleteinek megvalósítására!

Rengeteg pénz vár az innovatív vállalkozásokra a jelenlegi Európai uniós pályázati ciklusban, azonban elnyerésük nem könnyű feladat. Milyen közvetlen brüsszeli források támogatják az innovációt a Horizont 2020 program mellett? Hogyan vehetik igénybe az EU Tudományos és Innovációs Társulásai által nyújtott támogatást a kutatásfejlesztést végző cégek, kutató és oktató intézmények? Szakértők segítenek a felkészülésben november 11-13 között.

Kényszereket is hoz a K+F-támogatás

Egyre több cég növelné K+F-ráfordításait a Deloitte friss felmérése szerint, ugyanakkor meglepően sokan nem ismerik az ezekhez kapcsolódó lehetséges kedvezményeket, vagy nem élnek velük. A támogatások közül pedig csak a vissza nem térítendő ösztönző.

Minél kisebb a cég, annál nagyobb a munkavállalók szava

A száznál kevesebb főt foglalkoztató cégek nyitottak leginkább az innovatív megoldásokra, és a beosztottakat is sokkal inkább bevonják a döntéshozatalba, derül ki a Profession.hu cégvezetőket megszólaltató kutatásából.

Innovációhoz nem kell labor

A magyarországi vállalkozások 95 százaléka egyáltalán nem foglalkozik innovációval. Vagyis sokan csak azt hiszik, mert nem tudják, hogy a fejlesztés, amit végrehajtanak, innovációnak minősül. Pedig nagy pénzek várnak azokra a cégekre, amelyek ilyen céllal pályáznak – hangzott el a Piac&Profit konferenciáján.

A nagy ugrás: hogyan lesz vállalat a vállalkozásból?

Hogyan alakul át egy néhány főt foglalkoztató vállalkozás vállalattá? Mi az a gát, amit a vállalkozások többsége nem tud megugrani, ahol az egyébként sikeres cégvezetők elbuknak, és mik azok a módszerek, amelyekkel teljesíthető a nagy ugrás.

Innovációra lesz pénz

Az ígéretek szerint a tervezettnél korábban, már júliusban meghirdetik az új innovációs és kutatás-fejlesztési (K+F+I) pályázatokat, amelyek alkalmasak a teljes vállalkozói szektor innovációs, illetve kutatás-fejlesztési feladatainak finanszírozására. És nem is akármilyen, akár 80%-os intenzitás mellett - hívja fel a figyelmet a Glósz és Társa Pénzügyi Tanácsadó iroda.

Változóképesség nélkül lehúzhatjuk a rolót

A multikulturális környezetben működő cégeket nem lehet már ugyanolyan módszerekkel és attitűddel sikerre vinni, mint húsz éve. Dinamizmus, innováció képesség - kortól függetlenül erre van szükség.

68,5 millió euró innovatív vállalkozásoknak

14 ország 42 kis- és középvállalkozását választották ki támogatásra a Horizont 2020 programon belüli kkv-eszköz legújabb fordulójában - közölte az Európai Bizottság. Ismét van magyar cég is a nyertesek között.

Hobbiból vállalkozás? Meg lehet csinálni!

Fotóriporternek indult, újságíró, majd szociológus lett, hogy végül profi üzletasszonnyá váljon. Mikrovállalkozása és saját márkaneve van. A szakmában a legjobbak közt tartják számon és még mindig nagyon fiatal, ő Wild Judit, aki ékszereit Vadjutka márkanév alatt forgalmazza.

Jön a pénz a kkv-knak a Bizottságtól

Összesen 387 kis- és középvállalkozás (kkv) kapja meg hamarosan a támogatását a Horizont 2020 kutatási és fejlesztési programból.

Mindennapi innováció

Újat kitalálni, fejlődni és fejleszteni jó dolog és cégmérettől, szektortól függetlenül mindenkinek szüksége lehet arra, hogy valami új dolgot vigyen bele a megszokott (és többnyire bevált) ügymenetbe. Mit jelent a mikro- és kisvállaltoknál a mindennapi innováció?

Az Év Szava: startup

Az innovatív, gyors növekedéssel kecsegtető vállalkozások népszerűségét jelzi, hogy a startupot - illetve annak magyarítását választotta egy nyelvi portál az Év Szavának. pedig csak néhány száz ilyen vállalkozás lehet Magyarországon.

8 magyar a világ 100-as innovátorlistáján

Nyolc magyar szerepel a régió világszínvonalú innovátorait felvonultató New Europe 100-as listán. Ezzel Magyarország a közép-kelet-európai régió élvonalában van.

Világszínvonalú magyarok

Nyolc magyar szerepel a régió világszínvonalú innovátorait felvonultató New Europe 100-as listán. Ezzel a számmal Magyaroszág a közép-kelet-európai régió élvonalában foglal helyet. A New Europe 100-as listát a Res Publica együttműködésben a Google-lal és a Visegrádi Alappal, a Financial Times-szal, és több tucatnyi közép- és kelet-európai intézménnyel állította össze.

Következő szinten az s3 stratégia

Két hét alatt 19 megyében, közel 1200 fő részvételével zajlott le a nemzeti intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia első fordulós társadalmi egyeztetése, a megyék fejlesztési priorizációs irányainak meghatározása érdekében.

Ön szerint hová menjen a pénz?

Záró szakaszába lépett az intelligens szakosodáson alapuló kutatási és innovációs stratégia (S3) tervezési folyamata, mely elengedhetetlen feltétele a Strukturális Alapokból érkező, több mint 700 milliárd forintnyi EU-s K+F+I forráshoz történő hozzáférésnek. Azért, hogy a hozzáférhető támogatási forrásokat a lehető leghatékonyabban használhassa fel Magyarország, konzultáció indul.

Találmány hasznosítás jogszabályok hálójában

Hiába innovatív egy cég, ahhoz, a találmányok fejlesztéséhez, majd ezek pénzt hozó termékké alakításához számos jogi szabályt kell ismerni, átlátni és jól alkalmazni. Jogi szakértőnk, a DANUBIA IP Innovációs Tanácsadó Kft. most induló sorozatában ebben segít.

Itt az első 3 magyar, akinek pénzt hoz az innovativitás

Az innovatív kisvállalkozásokat támogató Horizont 2020 kkv támogató eszközét három magyar cég nyerte el az első körben. Egy élelmiszeripari, egy egészségügyi és egy alacsony szén-dioxid kibocsátású energiatermelési projekt került a nyertesek közé.

Miért nem elég kreatívak a vállalkozások?

Amikor vállalati innovációról beszélünk, akkor szinte mindenkinek csak a startup cégek jutnak az eszébe, pedig a régebbi, hagyományos üzleti modellen alapuló vállalkozásokban is rengeteg innováció lehet. De tenni kell érte.

A gazdasági címlapsztárok valódi szerepe

2006-ban nem létezett itthon a „startup-jelenség”, 2012-ben már tartottak meetupokat, konferenciákat, s felbukkantak az első sikertörténetek. Ma pedig egy hónap alatt annyi versenyt, rendezvényt hirdetnek, mint 2012-ben egy év alatt. Korányi Lászlóval, a Nemzeti Innovációs Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettesével beszélgettünk.

A magyarok a legaktívabb pályázók

A magyar innovatív kis- és középvállalkozások (kkv) európai élvonalban vannak a 2014-2020-as időszakra szóló Horizon 2020 program kkv-pályázatán: a 35 uniós és a keretprogramhoz társult országból a hatodik legtöbb, 166 projektjavaslatot nyújtották be Brüsszelbe.

Már nem az olcsó másolatok országa Kína

Makacsul él a hiedelem, miszerint Kínában nincs kultúrája az innovációnak, másolnak csak. Valójában azonban az ázsiai ország lépést tart a legmodernebb globális üzleti trendekkel, leginkább a közösségi oldalak háza táján. Íme, Kína 7 leginnovatívabb vállalata a Fast Company válogatása alapján.

Innovatívabb Európa - egy része

Az Európai Unió fokozatosan áthidalja az innovációs szakadékot, amely közte és Egyesült Államok és Japán között fennáll. Az uniós tagállamok teljesítményében mutatkozó különbségek azonban továbbra is igen szembetűnőek, és csak lassan fogyatkoznak.

Néhány száz igazi startup lehet Magyarországon

Néhány száz innovációban élen járó magyar cég működhet jelenleg a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke szerint. Vannak már nagy sikersztorik, a következő a Be-novative vagy a Remote-Aid lehet.

Nem mind startup, ami kicsi

Bár a startup ma valamiféle varázsszóként működik, hatása nem tökéletes. Bár évente több tízezer magánember alapítja meg első vállalkozását, ám ezeknek a cégeknek a 99 százaléka a legjobb esetben is mikrovállalat marad, csupán töredékük válik a szó legszorosabb értelmében „startup” vállalkozássá.

Feltörekvő magyar vállalkozások mutatkoztak be Moszkvában

Feltörekvő, fiatal magyar vállalkozások mutatkoztak be fejlesztéseikkel pénteken a Balassi Intézet Moszkvai Magyar Kulturális és Tudományos Információs Központjában.

Magyar siker amerikai módra

Kevesen merik felrúgni a biztosnak tűnő alkalmazotti létüket – különösen, ha az nem is mondható rossznak – azért, hogy belevágjanak az ismeretlenbe, és kifejlesszenek egy alkalmazást, amelynek a célja a vállalati innováció serkentése. A Be-novative ötletgazdáját és alapítóját azonban a szenvedélye hajtotta.

Húsz magyar gazella ugorhat nemzetközi porondra

Nagy sikerrel zárult a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által meghirdetett Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) pályázatok beadása: a benyújtási határidőig beérkezett 20 pályamű mutatja a program iránti kimagasló érdeklődést.

Stop gombra csaphat a startup-piac

Túl kevés a hazai startup vállalkozás, és ezzel a kevéssel szemben is sokszor lehetetlen feltételeket támasztanak a potenciális befektetők. A Jeremie tőkeprogramra szánt pénz jelentős része így „bennragadhat”.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Nagyot drágult a kötelező biztosítás és a casco

Nagyot drágult a kötelező biztosítás és a casco

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások átlagdíja március elején 52 322 forintot tett ki.

Pénzszerzés

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Egyre kevesebb a járművezető a BKV Zrt.-nél.

Jogi kisokos

Laikusok döntöttek Donald Trump peréről

Laikusok döntöttek Donald Trump peréről

Donald Trump az első egykori elnök az Egyesült Államok történelmében, aki ellen vádat emeltek bűncselekmény miatt.

Cégblog

A Mol Limo másképp száguld

A Mol Limo másképp száguld

A Mol Limo új díjazást vezetett be a biztonságosabb autózásért.

Klímablog

Forradalmi döntés Brüsszelből

Forradalmi döntés Brüsszelből

Megállapodott az uniós tanács és parlament a megújuló energiaforrások részarányának megkétszerezéséről.

Gazdaság

Átlag 200 ezer forint felett lehet lakást bérelni Budapesten

Átlag 200 ezer forint felett lehet lakást bérelni Budapesten

Ugyan a korábbinál kedvezőbb áron lehet ingatlant bérelni Budapesten, de az árszint még így is meghaladja a tavalyi átlagot.

Társadalom

Laikusok döntöttek Donald Trump peréről

Laikusok döntöttek Donald Trump peréről

Donald Trump az első egykori elnök az Egyesült Államok történelmében, aki ellen vádat emeltek bűncselekmény miatt.

Infokom

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo