humánerőforrás

deloitte, digitális átállás, digitális fejlődés, hr, hr tippek, humánerőforrás, munkaadó, munkavállaló, toborzás

Főnök helyett csapatra épít a jövő vállalata

piacesprofit.hu

A digitális forradalomnak és a most zajló demográfiai, társadalmi, politikai és gazdasági átalakulások kihívásainak megfelelő vállalati működési modell kialakítását tartja a legfontosabbnak a vállalati és a HR vezetők 90%-a. A Deloitte, a Humán erőforrás trendek című legfrissebb felmérésének tanulságai alapján a vállalatoknak át kell gondolniuk szervezeti felépítésüket, utánpótlás és HR-stratégiáikat, ha lépést akarnak tartani a piacot átformáló trendekkel.

Tovább olvasom »
gyakornok, humánerőforrás, kiszervezés, költségkímélés, pénzspórolás, spórolási tippek

Spórolni kell a dolgozón? Így nem fog fájni

piacesprofit.hu

Amikor minden fillért meg kell fogni, sokszor érdemes a kreatívabb megoldást választani. Hiszen egy ponton túl sem a beszerzési költségeken sem az áramszámlán nem tudunk tovább spórolni. Az embereken takarékoskodni általában nem jó ötlet – kivéve, ha okosan csináljuk. Ehhez adunk néhány tippet.

Tovább olvasom »
elkötelezett munkavállaló, elkötelezettség, hr, hr tippek, humánerőforrás, kompetencia mérés, munkavállalói lojalitás

5 tuti HR tipp kisvállalkozóknak

piacesprofit.hu

A HR feladata a kis cégekben sem csak az alkalmazottak felvétele és elbocsátása, esetleg a képzések megszervezése lenne, a kisebb vállalatok is sokkal többet várhatnak tőle. Lássunk 5 szakértői HR tippet, ami biztosítja, hogy a csapatunk hűségesen, magas színvonalon dolgozzon, és fejlődjön a vállalat és kollégák iránti közös felelősség érzete.

Tovább olvasom »
hr, humánerőforrás, tehetségmenedzsment, utánpótlás, üzleti analitika

Így lehet üzleti siker a HR-ből

piacesprofit.hu

A megfelelő informatikai háttérrel egymásra vetíthetőek az üzleti és a HR eredmények, így kiderül az is, mely munkavállalókat érintő kezdeményezések támogatják legjobban az üzleti célkitűzéseket – derül ki az SAP felméréséből.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, humánerőforrás, outsourcing

Így nem lesz krízis egy szimpla költözésből

piacesprofit.hu

Új irodába költözés vagy a meglevő iroda átstrukturálása akár 3–5 évenként aktuálissá válhat egy cég életében. A projekt menedzselése hónapokra lekötheti a cégvezetőt, illetve a beszerzőt, akik időnként önhibájukon kívül is válságmenedzselésre kényszerülnek, ebben az esetben érdemesebb külső segítséget igénybe venni – figyelmeztet az ESTON Ingatlankezelő.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, felügyeleti díj, humánerőforrás

Ne feledje befizetni a felügyeleti díjat!

kfarkas

Január végéig be kell fizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat! A fizetési értesítő a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapjának bevallási felületén érhető el. Az eddigi tapasztalatok alapján különösen fontos, hogy utalás előtt ellenőrizzék a bankszámlaszámot.

Tovább olvasom »
hr, humánerőforrás, munkaerő felvétel

A sikeres munkaerő-kiválasztás lépései

piacesprofit.hu

Munkatársaink beállítottságával, képességeivel a lehető leghatékonyabban kell gazdálkodnunk, mert tulajdonságaik, erősségeik egyben motivátoraik is. A legegyszerűbb motivációs eszköz tehát maga a munka, a feladat, hiszen ki ne szeretne sikeres lenni, más szavakkal: hatékony és hatásos lenni. Ha valaki szereti, amit csinál, és mindezért elismerik és megbecsülik, amellett, hogy jól érzi magát a bőrében, sokat hozhat a cég konyhájára is.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, fenntarthatósági csúcs, humánerőforrás

Szót kér a humán tőke

piacesprofit.hu

Senki számára nem kétséges, hogy amit végre kell hajtanunk, az mentalitásbeli változástól függ – kezdte előadását Botos Katalin, a Szegedi Egyetem professor emeritusa, az Antall-kormány egykori pénzügyminisztere a IV. Fenntarthatósági Csúcs konferencián. A megvalósíthatóság viszont a gazdaság szereplőin múlik, akiknek gondolkodásának alapvetéseit kell átalakítaniuk.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, hr, humánerőforrás

A legfontosabb HR feladatok minden céghelyzetre

piacesprofit.hu

Bármilyen furcsa, a változások kezelésének egyik legfontosabb alappillére a megfelelő humán erőforrás stratégia kialakítása. Kis- és középvállalkozásokban a vezetők általában a saját fejük után menve oldják meg ezt a feladatot, nem kérik HR szakember segítségét. Ebből pedig a legtöbbször gondok lesznek. Igaz, hogy az üzleti stratégiát a cégvezetőnek kell kialakítania, ez azonban megfelelő HR stratégia híján gyengén működik. Szakértőnk cikkéből megtudhatja, hogy melyek a legfontosabb HR feladatok, ha a cég most alakul, ha épp növekszik, ha stagnál, vagy ha karcsúsodik.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, hr, humánerőforrás

Mi fán terem a HR stratégia?

piacesprofit.hu

Akkor működik jól a cég és termel értéket, hasznot, ha a munkatársak képesek együttműködni a vezetéssel és egymással, ha a siker érdekében képesek csapatban dolgozni. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a dolgozók pontosan értik, mit akar tőlük a vezetés, és az elképzelésekkel képesek azonosulni is.

Tovább olvasom »
hatékonyságnövelés, humánerőforrás, motiváció

Nincs hatékony munka büszkeség nélkül

piacesprofit.hu

Egy idő után a mindennapi munka már nem ad sok újdonságot, rutinná, majd monotonná válik, elfogy a lendület. Nincs lelkesedés, nincs ötlet és nincs hatékonyság. A vezetők azzal szembesülnek, hogy munkavégzés helyett csak „munkába járást” kapnak. Mit lehet ilyenkor tenni? Hiszen jó szakemberek mind, évek óta itt dolgoznak, együtt kezdtük el a céget felépíteni, sőt sokszor tettek le eredményeket az asztalra, nem szeretnénk megválni tőlük.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, hr, humánerőforrás

HR nélkül lemarad!

piacesprofit.hu

Ha jól működik, észre sem veszi, olyan simán megy minden. De ha a cégnél nincs hozzáértő gazdája a területnek, nap mint nap áll a bál, folyamatosak a problémák. Ez pedig nem csak a munkahelyi légkört rombolja. Gyengül a hatékonyság, csökken az eredményesség, és a vezetők értékes idejüket és energiájukat ilyen problémák megoldásával töltik. Ez pedig nagyon sokba kerül!

Tovább olvasom »