HR nélkül lemarad!

Ha jól működik, észre sem veszi, olyan simán megy minden. De ha a cégnél nincs hozzáértő gazdája a területnek, nap mint nap áll a bál, folyamatosak a problémák. Ez pedig nem csak a munkahelyi légkört rombolja. Gyengül a hatékonyság, csökken az eredményesség, és a vezetők értékes idejüket és energiájukat ilyen problémák megoldásával töltik. Ez pedig nagyon sokba kerül!

Kép: PP-archív

Most induló cikksorozatunkban sűrítve és érthetően világítunk rá az okokra. Ha Ön, tisztelt kkv-vezető azt gondolja, bölcs tanácsokat akarunk adni, téved. Annál sokkal többet adunk: partnerei leszünk a közös gondolkodásban, hogy megoldja a nehézségeit, így pénzt, időt és energiát spóroljon.

A fejlett országokban már régóta egyértelmű, hogy a HR stratégiailag rendkívül fontos terület, jelentősen hozzájárul a cég üzleti sikerének megteremtéséhez, fenntartásához, a versenyképesség növeléséhez. Mégpedig úgy, hogy megszünteti és elsimítja azokat a munkatársakat érintő bajokat, amelyek hátráltatják a jó döntéseket, a zökkenőmentes munkát.

A HR-es ideális esetben a felsővezetőkkel szorosan együttműködve végzi tevékenységét, koordinálja a szervezeti működést, a szervezetfejlesztést, valamint vezeti és végrehajtja a változásmenedzsment-programokat. A legfontosabb területek, amelyekre fókuszál: az üzleti növekedés segítése, a jól teljesítő, sikeres szervezet kialakítása és fejlesztése, a megfelelő munkatársak megtalálása, motiválása, fejlesztése és megtartása. Ezt a munkát végző szakembernek nyilvánvaló, hogy pedagógusnak, pszichológusnak és szociológusnak kell lennie egy személyben, de értenie kell a munkajoghoz, a közgazdaságtanhoz, ráadásul kiváló vezetői készségekkel kell rendelkeznie.

Többnyire nem is velük van a gond idehaza, hanem azzal a rossz cégvezetői szemlélettel, amely úgy tekint a HR területre, hogy – mivel az nem termel pénzt a cégnek – nem igazán fontos, és úgy kezeli a HR vezetőt, mint akinek csupán adminisztratív feladatai vannak, lekezelően néz rá, mint egy reinkarnálódott munkaügyisre. Amikor a cégvezető úgy gondolja, hogy csak a szakmai szempontokra kell odafigyelni, és elutasít mindenféle „lelkizést”, persze hogy nem is aknázza ki a HR munkában rejlő lehetőségeket.

Azzal takarítanák meg a legtöbbet, azzal növelnék a bevételeiket, ha kihasználnák a humánerőforrás-gazdálkodás nyújtotta lehetőségeket is. Manapság még koncentráltabban, mint korábban, éppen azért, mert válság van.
A honi kkv-k esetében bizony elterjedt szemlélet, hogy jól elvannak HR nélkül is. Annyira hiányzik nekik az efféle, mint púp a hátukra, az adminisztratív feladatokat rábízzák egy asszisztensre, ezzel aztán jól el is vannak. Ha valaki felhívja a figyelmüket, hogy ez mégsem valami korszerű hozzáállás, széttárják a karjukat: válság van, spórolni kell, mit csináljanak! Pedig éppen azzal takarítanák meg a legtöbbet, azzal növelnék a bevételeiket, ha kihasználnák a humánerőforrás-gazdálkodás nyújtotta lehetőségeket is. Manapság még koncentráltabban, mint korábban, éppen azért, mert válság van.

Az elkövetkező hónapokban szeretnénk a rossz hazai beidegződés ellen szót emelni, a jó gyakorlat előnyeit bemutatni. Írásainkkal a HR azon területeire fókuszálunk, amelyekkel a kis-, és közepes vállalkozásoknak is érdemes foglalkozniuk. Kitérünk a munkakörök kialakítására, a vezetői elvárások megfogalmazásának fontosságára, a kiválasztás és toborzás témakörére, a külső és belső kommunikációra, a teljesítmény növelésére és mérésére, a karriertervezésre, a motiválásra és a hatékony konfliktuskezelésre is. Szóval a HR teljes területére és arra, hogy hogyan hoz pénzt a „konyhára” a HR ahelyett, hogy pénzt költene. Rámutatunk, hogy az etikus üzleti magatartás és HR hogyan függ össze. De érintünk sok más érdekes témát is. Megmutatjuk, hogy mit ne tegyen, és mit tegyen a vezető, ha azt szeretné, hogy a munkatársakkal kapcsolatos ügyek rendben menjenek, mert ezzel a cége sokkal jobban működve hozhatja a szakmai és üzleti elvárásokat. Higgye el, ha nem törődik ezekkel a HR területekkel, akkor lemarad ebben a kemény világban!

Babos Éva ügyvezető Contact Points Kft. A Piac és Profit HR szakértője

Véleményvezér

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.
Jó hír, mégsem pusztul el a világ

Jó hír, mégsem pusztul el a világ 

Sokan úgy gondolják, hogy addig létezik a világ, amíg vannak méhek.
Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen

Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen 

Hivatalos volt-e Orbán Viktor legutóbbi útja Amerikába?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo