Vegyen részt a kutatásban és nyerjen 3 millió forintos szervezetfejlesztési szolgáltatást!

A dolgozói elkötelezettség növelése, a működés optimalizálása a kkv-k számára is folyamatos kihívást jelent. Most egy olyan szervezetfejlesztési eszköz igénybevételére van lehetőségük, amely alapvetően csak nagy cégek számára elérhető.

Kép:PP archív

A humán kompetenciák mérésében és fejlesztésében világszinten vezető Profiles International kezdettől fogva elkötelezett abban, hogy két évtizedes, nemzetközi szervezetfejlesztési tapasztalatait ne csak a tőkeerős, profitorientált vállalatok kamatoztathassák. „Fontos, hogy utat és példát mutassunk a piacon azzal, hogy széles körben hozzáférhetővé tesszük innovatív megoldásainkat. Olyan kisvállalkozásokra vagy közintézmények számára is, melyeknek ugyanúgy nagy szükségük volna a dolgozói elkötelezettség növelésére és a működés optimalizálására, de forráshiánnyal küzdenek. Ezért hívtuk életre a Profiles Team Analízis Díjat 2012-ben” – mondta el Trizna Júlia, a Profiles International Hungary ügyvezetője, aki tavaly indította útjára azt a mintegy 3 millió forint értékű szervezetfejlesztési programot, amelyre bármely hazai cég vagy közintézmény pályázhatott. A legérdekesebb, legalaposabb, legfontosabb célokat felmutató szervezet valósíthatta meg terveit – díjtalanul.

Jó hír, hogy a programot a Profiles egy nemzetközi és hazai kutatás keretében ismét meghirdeti: 2013. február 28-ig mindössze néhány rövid kérdést kell megválaszolnia a jelentkező szervezeteknek, hogy elnyerhessék a 3 millió forintos szervezetfejlesztési szolgáltatáscsomagot.

Akiknek már sikerült

A múlt évben pályázók közül a szentendrei Nevelési Tanácsadó került ki győztesen, és valósíthatta meg a Profiles Team Analízis projektet. A komplex szervezeti diagnózisban ProfileXT™ kompetenciaelemzés, Profiles Team Analysis™ és vezetői gyakorlat elemzés szerepelt CheckPoint 360°™ felméréssel.

„A közszférában dolgozók saját élményei körébe nemigen tarozik bele az ilyesfajta visszajelzés személyiségükről, ami így már önmagában is komoly érték. A Profiles Team Analízis nagyon nagy hatással volt az egész csapatra. Nemcsak objektív képet kaptunk magunkról, a csapatunkban rejlő lehetőségekről, de eszközöket adott a munkahelyi stressz kezeléséhez, s hogy a munkatársaim és én hogyan vegyük fel a küzdelmet a szakmát sújtó kiégésveszély ellen, sőt hogyan előzzük meg azt. Vezetőként sok-sok útmutatást kaptam a munkatársak eredményes, egyéni irányításához, motiválásához, a hatékony, mindennapi kommunikációhoz, problémamegoldáshoz, a személyes konfliktusok kezeléséhez, pontos tájékoztatást a csapat erősségeiről és fejlesztendő területeiről. Olyan „térképet” a csapatomhoz, amely egy GPS-hez hasonlóan segíti minket könnyebben célba érni. Végre pontosan tudom, hogy kihez milyen vezetői stílust válasszak, amely hihetetlen mértékben segíti a mindennapi munkámat. Számomra csodálatra méltó ez a térkép, amely nemcsak a emberismeretemhez nyújt nagyfokú segítséget, még az időgazdálkodásomat is tudatossá és hatékonnyá teszi. A program óta számos vezetői problémámra, kérdésemre másként tekintek, és immár nemcsak a megérzéseimre és tapasztalataimra kell hagyatkoznom a dolgozóimmal kapcsolatos döntéseimnél – értékelte a program eredményeit Balasi Margit, a szentendrei Nevelési Tanácsadó vezetője.”

A pszichológusokból, logopédusokból és fejlesztő pedagógusokból álló 14 fős szentendrei csapat a projektindító előadást követően – első lépésként – a ProfileXT™ tudományos alapokra épülő, számos nemzetközi és hazai kutatással validált kérdőívét töltötte ki online, amely húsz különböző kompetencia mentén térképezi fel a teljes személyiséget és a különböző munkaköröket. Előnye, hogy az egyéni gondolkodásbeli képességek, érdeklődési körök és viselkedésbeli tulajdonságok számszerű mérésén túl a szervezetre és az adott munkakörre szabott kompetencia siker-modellel (optimummal) veti össze az egyéni értékeket, így téve lehetővé a munkaköri rátermettség százalékos meghatározását, a teljesítmény pontos előrejelzését és a karriertervezést.

A három munkakör, a logopédus, a pszichológus és fejlesztő pedagógus munkakörök optimumát munkakörelemző kérdőívek és a Profiles nemzetközi benchmark-adatbázisa segítségével dolgozták ki a Profiles tanácsadói, hogy az intézményvezető részletesen és világosan lássa azokat az egyéni eltéréseket, amelyek a napi munkavégzés során, a jobb teljesítmény érdekében figyelmet és tudatosságot igényelnek tőle és a csapattagoktól.

Hasznos tudás a vezetőnek

Az így nyert karaktertérkép a vezető kezében felbecsülhetetlen értékű, amely olyan kompetenciákon keresztül tárja fel az egymáshoz való illeszkedés pozitív, vagy éppen kihívást jelentő, konkrét sajátosságait, mint például a szabálykövetés, hozzáállás, önérvényesítés, önállóság, alkalmazkodás vagy az objektív értékítélet. A részletes diagnózisra alapozva ezután a tanácsadók feltárták azokat az összefüggéseket, amelyek a megfelelő motiváció és teljesítmény kibontakozását kompetenciaszinten nehezítik, és egyéni coaching során segítették a saját kapacitások és az (ön)motivációs kulcsok tudatosítását.

A ProfileXT™ kapacitás-felmérés kiegészítéseként – második körben – a Profiles Teljesítménymutató™ elemzésre került sor, amely a dolgozók énképét, munkastílusát és csapatmunka-készségét méri a teljesítmény, a munka minősége, a kezdeményezőkészség, a team-munka, a problémamegoldás, a stressz reakció és motivációs intenzitás szempontjából. Majd erre építve a tanácsadók elvégezték a csoport team analízis vizsgálatát, 12 kulcsterületen (pl. pontosság, eredményorientáltság, csoportszellem, minőségorientáltság) átvilágítva a csoportegyensúlyt, tevékenységszinten tudatosítva a vezető számára a konkrét szinergiákat és fejlesztendő területeket.

A diagnózis harmadik elemeként a vezetői gyakorlat vizsgálata következett a CheckPoint 360°™ felméréssel. A 14 fős csapat vezetője és munkatársai itt arról adott teljes körű visszajelzést, hogy hogyan látják, miként élik meg, és értékelik 18 különböző vezetői készségcsoportban (pl. kommunikáció, feladatvezérlés, mások fejlesztése, emberi kapcsolatok) a vezető támogató tevékenységét. A 70 kérdést tartalmazó CheckPoint  360°™ részletes, grafikus jelentése számszerűen tárta fel azt, hogy mi az, amit a vezető maximálisan megad munkatársainak, és mi az, amit kevésbé kapnak meg tőle, de szükségük lenne rá.

A komplex diagnózist vezetői feedback, több körös coaching, majd csoportvisszajelzés követte, biztosítva, hogy a feltárt teljesítménymenedzsment információk és javaslatok a vezető mindennapi tevékenységében is megjelenjenek, tudatos gyakorlattá válva. Az objektív, teljesítménybeli eredmények visszamérését 2013 nyár elején végzi el a Profiles, a Team Analízis program azonnali kedvező hatása viszont máris érezhető.

Véleményvezér

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.
Jó hír, mégsem pusztul el a világ

Jó hír, mégsem pusztul el a világ 

Sokan úgy gondolják, hogy addig létezik a világ, amíg vannak méhek.
Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen

Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen 

Hivatalos volt-e Orbán Viktor legutóbbi útja Amerikába?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo