Zöld iroda cikkek

hirdetés

A zöld iroda már a tegnap, az emberbarát iroda a menő

A zöld iroda már a tegnap, az emberbarát iroda a menő 

Munkaerőhiány van. Nagy a verseny a cégek között a tehetséges munkatársakért. A pénzen kívül mivel lehet még elcsábítani a legjobb munkerőt? Egyre inkább a munkahely, az iroda színvonalával. 2014 óta már globális minősítési rendszere is van az irodai jólétnek: ez a Well Building. A Well-rendszerhez kapcsolódó innovációk határozzák meg az irodapiacot a következő évtizedben.
Többet ad a design, mint hinnénk

Többet ad a design, mint hinnénk 

A vállalatok sikeres működésének alapvető feltétele a hatékonyság és a versenyképesség megőrzése, növelése. Ennek ellenére sokan nem gondolnak bele, hogy a munkavállalók tevékenységét az adott munkahely pszichológiája és berendezése is befolyásolja. Az innovatív irodaszer márkaként ismert Leitz legutóbbi tanulmánya szerint a vállalatok egyre gyakrabban kérik ki környezetpszichológusok tanácsát és kérdeznek meg viselkedési közgazdászokat arról, hogyan hat az irodai design a hangulatra és a teljesítményre, illetve milyen szempontok alapján is kellene kialakítani azokat a tereket, ahol maga a munkavégzés történik.
Pénz nélkül is lehet ám zöldülni!

Pénz nélkül is lehet ám zöldülni! 

2017-ben 7 vállalat és 2 intézmény mutatta be fejlesztéseit az Ablakon Bedobott Pénz programban. A nyertes vállalati fenntarthatósági programok között komoly beruházás és ráfordítást nem igényő ötlet is van.
Ne csak a szomszéd legyen zöldebb!

Ne csak a szomszéd legyen zöldebb! 

A zöldülés jót tesz a környezetünknek, de az üzletünknek is, hiszen ha utánaszámolunk, a tartósabb eszközök használatának és az újra hasznosításnak köszönhetően pénzt takaríthatunk meg. Apró lépésekkel is sokat tehetünk, nem is gondolnánk, hogy milyen aprókkal és milyen sokat.
A menő iroda hozza a munkaerőt

A menő iroda hozza a munkaerőt 

A munkaerő-toborzásban és -megtartásban az iroda elhelyezkedése, belső kialakítása kulcsfontosságúvá vált, hiszen ha a munkavállaló jól érzi magát, az a munkaadónak is jó.
hirdetés
Most duplán megéri zöldíteni az irodát

Most duplán megéri zöldíteni az irodát 

A növények nem csak kellemesebbé teszik az irodai környezetet, de kutatások bizonyítják, hogy csökkentik a betegségeket és növelik a hatékonyságot is. Hát kell ennél szebb motivációs eszköz?
Nem bírunk élni nyomtatás nélkül

Nem bírunk élni nyomtatás nélkül 

Amikor dokumentumok olvasásáról, szerkesztéséről és megosztásáról van szó, az irodai alkalmazottak – a legfiatalabbaktól a legidősebbekig – még mindig jobban szeretik a nyomtatott változatokat használni az Epson kutatása szerint. Átlagosan napi 34 oldalt nyomtatunk, aminek a fele azonnal a szemétben végzi.
Búcsút vennének a papírmunkától a cégek

Búcsút vennének a papírmunkától a cégek 

A kis- és középvállalkozások több mint 80 százaléka elbúcsúzna a papírhasználattól főként a számlázás, a pénzügyi jelentések készítése, jogi formanyomtatványok és humánerő-nyilvántartások menedzselése terén – derült ki a Xerox friss kutatásából.
Tovább zöldülnek az irodák

Tovább zöldülnek az irodák 

Ma a budapesti modern irodaházak negyede rendelkezik a fenntarthatóságot értékelő minősítéssel, és a korábban épült ingatlanok között is egyre több alkalmaz új technológiákat.
Az Öné a legszebb iroda? Mutassa meg!

Az Öné a legszebb iroda? Mutassa meg! 

Az iroda.hu és az ingatlan.com szervezésében immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az ország legnépszerűbb ingatlanpiaci és belsőépítészeti versenye, Az Év Irodája verseny kilenc kategóriában. A nevezési határidő november 30., a győzteseket pedig 2017. február 2-án a VII. Díjátadó Gálán ismerhetjük meg a Várkert Bazárban.
hirdetés

Bevált spórolási trükkök kisvállalatoknak 

A legtöbb vállalkozás számára a költséghatékony működés – na jó, pontosabban fogalmazva a spórolás – a mindennapi döntések fontos része. Sok-sok tanácsot lehet kapni, hogy hogy lehet megfogni pár forintot. Mi most olyanokat mutatunk az Open Forum bejegyzése alapján, amelyeket konkrét vállalkozók már kipróbáltak és hasznosnak találtak.

Így lehet milliókat megtakarítani az irodában 

A klímaváltozást, a környezeti problémákat vajon csak a közlekedési szokások megváltozása, és az ipari területek növekedése okozzák? Vajon kisvállalkozóként tehetünk valamit a tudatos szemléletünkkel, hogy a folyamat lassuljon? A válasz az első kérdésre egyértelmű nem, a másodikra határozott igen.

Miképp lehet környezetbarát egy betű? 

A nyomtatás alapvetően meglehetősen környezetkárosító tevékenység. Áramot és papírt és tintát is használunk hozzá, a tonerek pedig különösen kellemetlen hulladékok. Sok mindent tehetünk, hogy csökkentsük a szükséges nyomtatás káros hatását, például most már öko-betűtípust is választhatunk.

Milyen az álomiroda? Biztos, hogy nem egyterű 

Nem egyterű irodában dolgozna szíve szerint a magyar dolgozók nagy többsége, pedig egyre szaporodik ezek száma. Hogy mi kell még az ideális irodához? Valami zöld, valami szabadság és sok parkoló.

5 tipp a hatékonyabb munkaterekért 

Mára szerencsére a legtöbb vállalkozó számára egyértelmű, hogy az iroda kialakítására és berendezésére nem csak azért kell figyelmet fordítani, mert esetleg ügyfeleket, partnereket látunk vendégül (bár persze ez sem mellékes szempont), de azért is, mert a jól tervezett munkatér látványos hatékonyabbá teheti a folyamatokat és embereket.

Csak papíron papírmentes irodák 

Nem a megtakarítás, nem a hatékonyság és nem is a környezetvédelem a legfontosabb vállalati szempontok a digitális irodával szemben. A szabályoknak való megfelelés mindennél fontosabb. Pedig az elektronikus iratkezelés tényleg zöldebb és ami még fontosabb: olcsóbb is.

Minden harmadik iroda zöld lesz az év végére 

A zöld minősítéssel rendelkező irodaterület nagysága 2014-ben is jelentős mértékben nőtt, így mára arányuk a teljes modern budapesti állományon belül több mint 23 százalék. Figyelembe véve a jelenleg is minősítés alatt álló területek nagyságát, az arány év végére eléri majd a 30 százalékot is.

Irodapiac: irány a külváros! 

Közel másfélszeresére nőtt a kereslet a budapesti irodapiacon az idei első kilenc hónapban, a legnagyobb mértékben a külső pesti kerületekben bővült a kiadott irodaterület. A külsőbb városrészek – így például az úgynevezett reptéri folyosó – népszerűbbé válása a belvárosi kínálat szűkülésének is köszönhető, valamint annak, hogy itt a legmagasabb minőséget kínáló irodaházak bérleti díja is igen kedvező.

Az energiaéhségünk felfűti az irodapiacot is 

Az átlagos első osztályú irodák bérleti díja negyedével (25,2%) emelkedett az „energiafüggő” városokban, ahol a gazdaság és így az ingatlanpiac jelentősen az energiahordozók (olaj és gáz) kitermelésétől és feldolgozásától függ. A drágulás messze megelőzi a fejlett piacokon tapasztalt 4,5 százalékos emelkedést.

Elkezdődött a „világítási szezon” az irodaházakban 

A hétvégi óraátállítással, az egy órával korábbi sötétedéssel elkezdődött az irodaházaknál a „világítási szezon”, ami a bérlőket is közvetlenül érinti, hiszen az irodákban az áramfogyasztás 18-23 százalékáért a világítás a felelős

Újra menő a nagy iroda 

Megduplázódott a tranzakciók száma, megháromszorozódott a kivett terület mérete. Most már viszont egyre nehezebb Budapesten 2000 négyzetméternél nagyobb összefüggő irodaterületet találni.

Olcsóbb és hatékonyabb is, ami zöldebb 

A zöld gondolkodásmód bármely vállalkozásban elültethető és követhető, mérettől függetlenül. A kisvállalatok éppúgy meg tudják tenni a magukét a környezet megóvásáért, mint a nagyobb társak. Nem is kell hozzá sok, csak egy kicsivel jobban át kell gondolni az IT-források használatát.

Zöldülnek az irodák a régióban 

Egy cég a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét azzal is tudja hangsúlyozni, hogy zöld tanúsítvánnyal rendelkező irodát választ. Úgy tűnik, a cégek számára is egyre vonzóbb ez a lehetőség.

Irodaválasztásnál is a gyomrunk vezet 

A bérlőknek csupán 6-8 százalékát érdekli például egy irodaház zöld minősítése vagy környezetbarát megvalósítása, és csaknem 90 százalékuk dönt a megszokott módon inkább a helyszín alapján, a válaszadók fele, pedig a bérleti díjat jelölte meg döntő tényezőként.

A megtakarítások bajnokait keresik 

Az Ön szervezeténél valósult meg az elmúlt 5 évben olyan környezetvédelmi intézkedés, amely egyben gazdasági hasznot is hozott? Csatlakozzon programunkhoz, mutassa be fejlesztését és nyerje el a 2014-es díjak egyikét!

Taroltak a magyar cégek a zöldiroda-versenyen 

Európa legzöldebb irodáit díjazták pénteken Brüsszelben az Irodai zöld innovációk konferencián. Négy kategóriában is magyarok nyertek. Az első Európai Zöld Iroda Versenyen hat ország 22 szervezete indult mikro, kis, közepes és nagy iroda, valamint civil és közintézmény kategóriában.

Jövőre zöld minősítésű lesz a fővárosi irodák egytizede 

A most folyó irodaépítések befejezésével a több mint 3 millió négyzetméteres budapesti irodaterület egytizede rendelkezik majd valamilyen zöld minősítéssel.

Nemcsak az irodák, a környezet is nyert 

Összesen 15 vállalat és intézmény irodája kapcsolódott be a KÖVET Egyesület által szervezett 2013-as Zöld Iroda Versenybe, amelynek célja az volt, hogy a szervezetek a rendelkezésükre álló hat hónap alatt környezet- és emberbarát szempontok szerint alakítsák át irodájuk működését, növeljék a munkatársak környezettudatosságát, példát mutassanak partnereiknek, beszállítóiknak. A győzteseknek dr. Biczó Imre, a Nemzeti Környezetügyi Intézet főigazgatója június 5-én, a Zöld Iroda Napon adta át a jól megérdemelt elismeréseket immár hagyományosan a Kinnarps Házban.

Lépjen be a zöld irodák világába! 

A KÖVET Egyesület június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon rendezi meg a Zöld Iroda Napot, ahol színes szakmai előadásokkal, Zöld Iroda Verseny díjátadóval, kerekasztal-beszélgetéssel, zöld tippekkel, esettanulmányokkal, valamint a hazai környezet- és emberbarát irodai működéshez kapcsolódó gyártó, forgalmazó és szolgáltató szervezetek egész napos seregszemléjével várják a látogatókat.

A cégeknek is jó a papírmentesség a környezet mellett 

Az elektronikus ügyintézés gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a mindennapi ügymenetet, mégis csak lassú léptekkel haladunk a papírmentes iroda felé. A Föld napja alkalmából szakemberek ennek különböző aspektusait taglalták.

Egyre több a zöld iroda 

A stabil hátterű, nagyobb bérlők érdeklődnek leginkább a zöld minősítésű irodák és kereskedelmi üzlethelyiségek iránt, de nem ez a legfontosabb szempont a döntésükben. Ha jó a lokáció és az ár, akkor viszont a zöld minősítés már előnyt jelenthet a piacon.

Vidéki egyetemekre gördül a Zöld Iroda Roadshow 

Öt állomásból álló roadshow indult útnak a környezetkímélő és emberközpontú irodai munkavégzés, a fenntartható új üzleti modellek és felelős vállalkozások bemutatására - mondta el a szervező Követ Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért nevű szervezet ügyvezetője.

Egyre több a zöld iroda 

Budapesten a zöld minősítéssel rendelkező irodaállomány - beleszámítva új épületekre elnyert és a már üzemelő épületre kiadott minősítéseket – 2013 elejére elérte a 262 000 m2-t, ami a teljes modern iroda állomány 8,2 százalékának felel meg.

Négy hónap alatt zöldülő irodák 

Az Európai Zöld Iroda Program (EGO) keretében hat ország irodái mérik össze teljesítményüket a KÖVET Egyesület koordinálásával. A hazai program keretében az elmúlt 15 évben 120 cégnél és intézménynél valósult meg az iroda működés környezet- és emberbarát szempontok szerinti átalakítása, két iroda pedig már a Zöld Iroda Minősítést is megszerezte.

Környezeti és anyagi szempontból is megéri a zöld nyomtatás 

A kkv-k erőteljesen támogatják a zöldebb nyomtatást, hiszen szeretnék erősíteni vállalatuk környezettudatosságát. Az alacsonyabb energiafogyasztás ugyanakkor a cégek pénzügyi helyzetére is kedvezően hat.

Nem „lila köd” zöldnek lenni! 

A világot kis lépésekben lehet megváltani, kezdjük tehát otthon! A zöldebb élet ráadásul elsősorban takarékosságra tanít, vagyis nemcsak a környezetnek tesz jót, hanem a pénztárcának is.

Zöld Iroda Verseny - péntekig még jelentkezhet! 

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a környezetvédelem pluszkiadást jelent. A zöldebb iroda viszont elsősorban éppen takarékosságra tanít. A jó példákat díjazzák is - az ön irodája is versenyezhet - még 5 nap van a jelentkezésre.

Még 9 napig nevezhet! 

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a környezetvédelem pluszkiadást jelent. A zöldebb iroda viszont elsősorban éppen takarékosságra tanít. A jó példákat díjazzák is - az ön irodája is versenyezhet - még 9 nap van a jelentkezésre.

Esik, de zöldül az irodapiac 

Budapesten 2009 óta jelentősen visszaesett az újonnan épített irodák száma, azonban az mindenképp pozitívan értékelhető, hogy az építés alatt álló, valamint a közeljövőben épülő projektek mindegyike valamelyik zöld minősítés megszerzését tűzte ki célul.

Hatékonyabb, olcsóbb, és még nyerhet is vele 

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a környezetvédelem pluszkiadást jelent. A zöldebb iroda viszont elsősorban éppen takarékosságra tanít. A jó példákat díjazzák is - az ön irodája is versenyezhet!

Jó tanácsok iroda bérléshez 

Melyek a fő szempontok a megfelelő iroda kiválasztásánál? Mire figyeljen a bérlő, milyen szempontokat mérlegeljen? A legfontosabb kérdésekre az iroda.hu szakemberei adtak választ. 

Mindent ki kell kapcsolnunk?  

A legolcsóbb energia a fel nem használt energia, ami amellett, hogy könnyít a cég anyagi terhein, a felelős, környezettudatos működés szempontjából is fontos. A vállalkozások energiahatékonyságában rejlő potenciál a teljes magyarországi energiamegtakarítási lehetőségek egyharmada.

Stratégiai kérdés a fenntarthatóság 

Az ingatlan szakemberek 83 százaléka gondolja úgy, hogy a fenntarthatóság a legfőbb prioritású stratégiai kérdés, mellyel az irodaingatlan szektor döntéshozói az elkövetkezendő tíz évben szembesülni fognak. A hazai szabályozási környezet egyelőre le van maradva.

Megvan az év irodája  

Idén második alkalommal adták át az iroda.hu ingatlanpiaci portál által alapított, „Az Év Irodája" díjakat. A 2012-es versenyben új kategóriaként a legzöldebbeket is díjazták. 

Christian Bale klímabarát filmfesztiválra megy 

A Berlinale, ez a jellemzően politikai felhangú és társadalomtudatos filmeket bemutató A-kategóriás filmfesztivál zöld energiákra vált. Németország második legnagyobb megújuló energiaszolgáltató vállalata, az ENTEGA segítségével csökkenti CO2-kibocsátását a rendezvény.

Amikor a jobb olcsóbb 

Bár az irodai munka környezetterhelése kevésbé szembetűnő, mint az ipari és a mezőgazdasági termelésé, tömegesen olyan tényezőt jelent, amelynek hatásaival foglalkozni kell. Annál is inkább, mert az iroda zöldebbé tétele sok esetben nemcsak a környezetnek, de a cég költségvetésének és az ott dolgozó alkalmazottaknak is jó.

Add el magad! 

Megjelent a Piac&Profit magazin novemberi száma, benne részletes összeállítással a kkv-k számára elérhető és eredményes marketing és kommunikáció lehetőségekről. A lapban Róna Péter beszél a magyar gazdaság "balesetveszélyes" helyzetéről, bemutatjuk, mit ér a zöld iroda, körüljárjuk a devizahitelezés jelenlegi helyzetét. V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár beszél a fejlesztésekről.

Többet ér, ha fenntartható? 

Legújabb elemzésében a CBRE bemutatta Fenntarthatósági Jegyzékét (Sustainability Checklist), mely egyértelmű alapot teremthet ahhoz, hogy az értékbecslők a fenntartható épületek tulajdonságait és innovációit az ingatlanok értékéhez viszonyíthassák.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny!

Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny! 

Október 16-ig jelentkezhetnek a technikumok és szakképző iskolák négyfős csapatai.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Pénzszerzés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.

Jogi kisokos

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők 

Kibertámadás érte a Nemzetközi Büntetőbíróság számítógépes rendszerét.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Gazdaság

Korlátozták az üzemanyagkivitelt, amitől árcsökkenését várnak az oroszok

Korlátozták az üzemanyagkivitelt, amitől árcsökkenését várnak az oroszok  

Az orosz kormány csütörtökön ideiglenes korlátozást vezetett be a benzin és a gázolaj exportjára a belföldi üzemanyagpiac stabilizálása érdekében.

Társadalom

Ördögi kört lát Szijjártó Péter

Ördögi kört lát Szijjártó Péter 

Szijjártó: a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo