Hatékonyabb, olcsóbb, és még nyerhet is vele

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a környezetvédelem pluszkiadást jelent. A zöldebb iroda viszont elsősorban éppen takarékosságra tanít. A jó példákat díjazzák is - az ön irodája is versenyezhet!

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

 


Kép:PP archív

Az iroda zöldítése olyan kézzelfogható folyamat, amely gyakorlatias, de látványos lépésekből áll, minden irodai munkatársat érint, és erős csapatépítő jellege is van. A KÖVET Egyesület Zöld Iroda Programja keretében hatodik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt, amelynek célja a környezet- és emberbarát irodai működés népszerűsítése, az irodai dolgozók környezeti szempontú tudatformálása, a KÖVET által összeállított szempontrendszernek való legnagyobb mértékű megfelelés, valamint az induló irodák közötti tapasztalatcsere és teljesítményük összemérése. A szervezetek a verseny keretében az irodai környezetvédelem számos területén javíthatják környezeti teljesítményüket.

Almát a körtével, avagy hogyan lehet összehasonlítani egy ipari parkban működő vállalat legújabb, négyszintes, megújuló energiát is felhasználó irodaházát egy belvárosi bérházban található 10 fős irodával? A versenyre jelentkezés során megkülönböztetik a szervezeteket szektor szerint (forprofit, illetve nonprofit/intézmény), valamint méretük alapján (irodai munkatársi létszám). Ezzel kívánják biztosítani a programban való egyenlő részvételi lehetőségét minden iroda számára.

Ki vehet részt a versenyben?
A versenyben való részvételt minden olyan vállalatnak, hivatalnak, intézménynek, iskolának, civil szervezetnek ajánljuk, ahol irodai munka folyik. Indulhatnak a már környezetbarát módon üzemeltetett irodák és azok is, akik a közeljövőben térnek át irodájuk zöldebb működtetésére. Azok a cégek is indulhatnak, akik korábban már részt vettek a megmérettetésen, sőt a korábbi díjazottak előtt is nyitva áll a lehetőség.
Újdonság, hogy a versenyhez kapcsolódó Irodai Ökolábnyom-kalkulátorral számszerűsíthetőek az iroda környezeti hatásai, valamint, hogy a hazai díjazottak továbbjutnak a 2013-as Európai Zöld Iroda Versenyre.

A jelentkezési határidő 2012. szeptember 14., minden további információ a verseny honlapján elérhető.

Az értékelés során a KÖVET Egyesület Zöld Iroda-szakértői helyszíni audit keretében is megvizsgálják a zöldülő irodák teljesítményét és eredményeit, majd nyilvános szempontrendszer alapján független szakmai zsűri választja ki a győzteseket. Az értékelés során is figyelembe veszik a különböző kategóriákat (szektor, létszám) és ez alapján a legnagyobb változást elérő irodák a 2013 Legtöbbet Zöldült Irodája, míg az összességében legjobban teljesítők a 2013 Legzöldebb Irodája díjat kapják. A program során nem garantálják, hogy valamennyi jelentkezési kategóriában kiosztják mindkét díjat. Az irodai környezetvédelem egyes területein kiemelkedően teljesítő irodák különdíjat kaphatnak a zsűri és a Zöld Iroda-szakértők értékelése alapján.

Miért érdemes versenyezni?
• Keretet ad a munkahelyi zöld törekvéseknek, első lépés lehet a fenntarthatóság útján.
• Belevághatnak kezdők és a környezetvédelem területén jártasak is.
• Extra motivációt ad a más irodákkal való megmérettetés, miközben rengeteg zöld ötletet szerezhetsz a többi versenyzőtől.
• A versenyzők szakmai támogatás kapnak a KÖVET Egyesület Zöld Iroda-szakértőitől.
• Csökkenthető az iroda működésének környezeti terhelése és pénzügyi megtakarítások is elérhetőek a program során.
• A verseny keretei között megvalósulhatnak a munkatársi fenntarthatósági képzések és zöld programok.
• A legjobbak Zöld Iroda Díjat nyerhetnek, amellyel jelentős hírnevet szereznek, és a munkatársak elkötelezettsége is növekszik.
• A versenyző irodák zöld fejlesztései esettanulmány formájában bekerülnek a Zöld Iroda Katalógus 2013 című kiadványba, valamint felkerülnek a www.zoldiroda.hu oldal jó gyakorlatok adatbázisába is.
• Plakát is készül az irodák zöld törekvéseiről, amelyet a 2013-as Zöld Iroda Kiállításon állítanak ki.

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo