Trump cikkek

hirdetés

Trumpnak rossz napja volt – összefogtak ellene

Trumpnak rossz napja volt – összefogtak ellene

Beperelné az amerikai elnököt több tagállam és nagyváros egy nemrég hozott rendelet miatt.
Grönland nem Trumpnak jutott először eszébe

Grönland nem Trumpnak jutott először eszébe

Az amerikaiak megvették Alaszkát, később a dánok Virgin-szigeteit. Csak Grönland nem sikerült – de építettek ott máig radioaktívan szennyező támaszpontokat a jég alá.
Trump fenyeget: Németországból Lengyelországba helyezik át az amerikai csapatokat

Trump fenyeget: Németországból Lengyelországba helyezik át az amerikai csapatokat

Németországban több, mint 50.000 amerikai katona állomásozik de hamarosan jóval kevesebben lehetnek. Donald Trump elnök Lengyelországba helyezne át alakulatokat, mert Varsó – szemben a németekkel – teljesíti a NATO elvárásait.
Már az autógyártóknak is sok, amit Trump megengedne

Már az autógyártóknak is sok, amit Trump megengedne

Nagy amerikai autógyártók Kalifornia állammal összefogva szigorúbb üzemanyag-fogyasztási normákban állapodtak meg, mint amilyeneket Donald Trump engedélyezne.
Dúsgazdag háziasszonyból ENSZ-nagykövet lett Trump támogatója

Dúsgazdag háziasszonyból ENSZ-nagykövet lett Trump támogatója

A külpolitikában teljesen járatlan, dúsgazdag asszonyt nevezett ki országa ENSZ-nagykövetének Donald Trump amerikai elnök. Demokratapárti bírálói szerint annak semmi esélye nem lesz arra, hogy sikerrel vegye fel a versenyt az orosz nagykövettel a világszervezetben, de lehet, hogy éppen ez Trump célja, aki maga szeret külpolitikát csinálni.
hirdetés
Billió dolláros hiányt hozott a Trumponomics – Paul Krugman szerint

Billió dolláros hiányt hozott a Trumponomics – Paul Krugman szerint

A tény, hogy az amerikai jegybank csökkentette az alapkamatot, más szóval azt jelenti, hogy a Trumponomics kudarcot vallott. Trump elnök lázas erőfeszítései pedig, hogy még nagyobb csökkentésre kényszerítse a FED-et, ugyanennek a közvetett beismerése, írja a The New York Timesban a Nobel-díjas közgazdász, Paul Krugman.
Trump szintet lépett a Huawei ellen

Trump szintet lépett a Huawei ellen

Donald Trump amerikai elnök törvényerejű rendeletben tiltotta meg országa távközlési cégeinek olyan külföldi technika alkalmazását, amely veszélyezteti a nemzetbiztonságot. A lépés a gyakorlatban elsősorban a Huawei termékeinek használatát teszi lehetetlenné.
Tovább durvul Trump vámháborúja

Tovább durvul Trump vámháborúja

Miután közel látszott a megegyezés, új csúcshoz érkezett az amerikai–kínai vámháború. Donald Trump elnök már azzal is fenyegetett, hogy megállapodás híján amerikai cégek kivonulnak Kínából.
Már a kereskedelmi kamara is nemet mond a fosszilis erőművekre

Már a kereskedelmi kamara is nemet mond a fosszilis erőművekre

Ugyan nemrég botrányosan távozott a Környezetvédelmi Hivatal éléről az olajlobbi zsebében lévő Scott Pruitt, máris a széntüzelésű áramtermelés mellett lobbizik. A matek már világos: a széntüzelésű erőműveknél olcsóbb elektromos államot kínáló alternatívát jelentenek a földgázüzemű és a megújuló energiás erőművek.
Trump perli legnagyobb német hitelezőjét

Trump perli legnagyobb német hitelezőjét

Donald Trump amerikai elnök és családja perli a Deutsche Bankot, mert az számukra veszélyes pénzügyi adatokat adott ki a washingtoni törvényhozásnak.
hirdetés

A Világbank új vezetője sem favorizálja a széntüzelésű erőműveket

Trump visszahozná az élvonalba a széntüzelésű erőműveket, fittyet hányva arra, hogy már nem gazdaságos a működtetésük az olcsóbb alternatívák, mint például a földgázüzemű erőművek és a napenergia mellett. A Világbank Trump által jelölt új vezetője azonban nem nyúl hozzá a bank azon politikájához, hogy kivonul a széntüzelésű erőművek finanszírozásából.

Újabb adok-kapok az amerikai vámháborúban

Az EU 11 milliárd eurós büntetővámokkal fenyegeti az Egyesült Államokat, Trump elnök az európai autókra kivetett további vámokkal jöhet az éleződő kereskedelmi háborúban.

Élelmiszerek is a vámháború áldozatai lehetnek

Továbbéleződik a kereskedelmi háború az Egyesült Államok és az EU között: Washington az Airbus állami támogatása miatt 11 milliárd dollár értékben kíván vámot kivetni uniós exporttermékekre.

Trump nem dúlhatja tovább az alaszkai partvidéket

Az alaszkai szövetségi bíró jogsértőnek nyilvánította Donald Trump amerikai elnök rendeletét, amely megengedte volna az olaj- és földgázforrások kiaknázását a Jeges-tengeren és az Atlanti óceán északi részén.

Amíg nem dolgozik, addig sem árt

Donald Trump amerikai elnök napi munkaidejének 60 százalékát „magánidejének” tekinti. Ezekben az órákban lakásában ül, TV-t néz, twittereket küldözget – de órákat tölt azzal is, hogy szépítse magát.

Képtelennek tartja a vádakat a Huawei főnöke

Technikailag nincs lehetőség arra, hogy gyártmányaikkal kémkedjenek, a vád mögött politikai ok rejlik, állítja a Huawei igazgatója. Richard Ju szerint cégük piacvezető lesz az 5G technológia elterjesztésében, és jövőre a mobilkészülékeknél maga mögött hagyja a Samsungot.

Bepereli a Trump-kormányt a Huawei

Új szakaszába lép az amerikai kormány és a Huawei harca: a kínai technológiai óriás pert indított a törvény ellen, amely tiltja termékeinek megvásárlását.

A szakma felszisszent: Trump jó embere kerül a Világbank élére

Donald Trump az egykori kampány-tanácsadóját és a Világbank heves bírálóját jelölte az utóbbi intézmény élére. David Malpass, a Pénzügyminisztérium államtitkára sem a szakma, sem a Világbank munkatársainak bizalmát nem bírja.

Trump rossz adósként hiába házalt hitelért

Donald Trump amerikai elnök vállalkozásai a 90-es évek elején ismételten csődbe mentek. Az eladósodott Trump már nem kapott több hitelt a Wall Street pénzintézeteitől, ezért a Deutsche Bank finanszírozta – de amikor elnökjelölt lett, már hozzájuk sem fordulhatott. 

Melyik ujjamat harapjam? Európa továbbra is kereskedne Iránnal

Németország, Nagy-Britannia és Franciaország klíring-intézményt hozott létre, hogy európai cégek az amerikai tilalom ellenére kereskedhessenek Iránnal. Washington ellen-rendszabályokkal fenyeget.

Ítéletidő: ezért hidegebb a tél az USA-ban, mint a Déli-Sarkon

Január 20 után olyan hideghullám áramlott az USA középnyugati részébe, amire évek óta nem volt példa. A zordabb amerikai telek összefüggésben lehetnek az Északi-sark felmelegedésével. Európába is ezért érkezett hideg levegő. Az idióta Donald Trump persze arra használta az alkalmat, hogy a Twitteren figurázza ki a globális felmelegedés tudományát.

Egy pici csavar hiányzott a gépezetből

Az Apple javarészt Kína korszerű üzemeinek, jól képzett munkaerejének, infrastruktúrájának köszönheti sikerét. Trump elnök felhívására sem viszik ugyan haza a termelést, de a kínai bizonytalanságok miatt az indiai és a vietnami lehetőségeket vizsgálják.

Egyre jobban rádől a fal Trumpra

Az Egyesült Államok 800.000 közalkalmazottja a héten visszatér a kényszerszabadságról, akik dolgoztak 35 nap után az elmaradt fizetést is megkapják. Trump elnök veresége ellenére a költségvetés újabb blokádjával, sőt, a határfal önkényes megépítésével fenyeget, ha a törvényhozás nem szavazza meg a falat.

Nagyvonalú ajánlat közszolgáknak

A szállodások New York-i szövetsége felajánlotta a fizetés nélkül maradt közalkalmazottaknak: ha fontos okból a városba kell utazniuk, ingyen megszállhatnak a hotelekben.

Ez is Trump lelkén szárad

Több nagy amerikai reptéren lelassult az utasforgalom, miután az állami költségvetést befagyasztották, és egyre több biztonsági alkalmazott fizetés hiányában távol marad a munkától.

Magáncégekhez "szervezik ki" a NASA Hold-programját

A NASA, az amerikai Űrkutatási Hivatal a következő 10 évben 2.6 mrd. dollárt szán a magániparnak az űrrepülés fejlesztésére. Irány ismét a Hold.

Befuccsolhat az önfejű, erőszakos kormányzás

Ha indokolt, készen lesznek majd eljárást indítani Donald Trump elnök elmozdítására. Ezt jelentette ki az Egyesült Államok képviselőházának új, demokratapárti elnöke, miután az ellenzéki párt átvette a testület vezetését.

Trump a Teslának is keresztbe tehet

A Tesla, az amerikai villanyautó sokáig termelési nehézségekkel küzdött – majd az év végére több ezer kocsija maradt eladatlanul. Ugyanakkor elveszti egyik fő vonzerejét, az állami ár-támogatást.

Ennyivel lenne drágább az iPhone, ha Kínában gyártanák

Negyven százalékkal lennének drágábbak az iPhone-ok, ha nem Kínában, hanem az Egyesült Államokban gyártanák azokat. Ezt is hozhatja az amerikai-kínai kereskedelmi háború.

A klímaváltozás felér egy tőzsdekrachhal

Az előző, 2014-ben kiadott jelentés segített Obamának abban, hogy megindokolhassa, miért lépteti életbe klímapolitikája ékkövét, a Tiszta Energia Törvényt, mely a teherautók és a gyárkémények emisszióját csökkenteni volt hivatott. A mostani jelentés akár muníció lehet a zöldeknek azokban a perekben, melyekben megtámadták Trump Obama zöld törvényeit hatástalanító, deregulációs intézkedéseit.

A vámháború átmenetileg szünetel

Az Egyesült Államok és Kína megállapodtak abban, hogy - legalábbis egyelőre - felfüggesztik a vámháborút. Ez volt az egyetlen érdemi eredménye a G-20 országok hétvégi csúcstalálkozójának Buenos Airesben.

Trump nem hiszi el, hogy a GDP tizedét elviszi a klímaváltozás

"Nem hiszem el!" Ez volt a sommás véleménye az 1656 oldalas Nemzeti Klíma Jelentésben foglalt kivetítésekről, melyben szakemberek világosan kijelentették, hogy ha a kormány nem cselekszik, a klímaváltozás óriási károkat okoz az állampolgároknak és a gazdaság egészének. A tanulmányban több megállapítás mintha kifejezetten úgy lenne megfogalmazva, hogy egyértelműen kifejezze: Trump eddigi ritka hadoválásai a témában valótlanságok. Al Gore beszólt a kormánynak.

Trump nem ezt ígérte: egymás után zárják be a GM gyárait

Donald Trump amerikai elnök a hazai autóipar fellendülését ígérte, ám a General Motors most hét üzemét zárja be, és 15 000 embert küld el.

Vége az egypárti uralomnak Amerikában

A keddi amerikai választásokon az ellenzéki Demokrata Párt megszerezte a többséget a képviselőházban, de a remélt, Trump-ellenes „cunami” elmaradt.

Amerika tovább nyomja a szén-dioxidot a levegőbe

Trump amerikai elnök, miután kitaláltnak minősítette a klímaváltozást, egy sor további intézkedéssel súlyosan továbbnöveli az üveghatást, a Föld felmelegedését okozó gázok kibocsátását.

Nem adja fel a hekkerekhez köthető orosz portál

Televíziós csatornák mellett az orosz kormány most az amerikaiak számára Moszkvában szerkesztett internetes portállal próbálja befolyásolni az Egyesült Államok közvéleményét.

Trump Európát fenyegeti Irán miatt

Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója „szörnyű következményekkel” fenyegette meg az EU országait, ha kereskednek Iránnal.

Az olajárról szólhat Trump következő háborúja

Az Irán elleni amerikai szankciók felverték az olaj árát, most az elnök az OPEC-et akarja rávenni, hogy a termelés növelésével vigyék lejjebb az olajárakat. Erre az olajtermelő országok nem hajlandók, de az árfolyam csökkenéséért az USA is tehet, ha hajlandó feláldozni a saját vésztartaléka egy részét.

Gazdasági hidegháborúhoz vezethet Kína és az USA vetélkedése

Az Egyesült Államok és Kína közötti vámháború csak egy része a két ország vetélkedésének, többek között azért, ki legyen a vezető a technológiában, véli a Google volt elnöke, aki szerint kettéválik az „amerikai” és a kínai internet.

Trump a vegyipari lobbi szövetségese

Korábban a patkánykísérletek eredményein múlt a vegyszerek engedélyezése, Obama alatt kaptak nagyobb súlyt a kemikáliák emberi egészségre gyakorolt hatásáról szóló vizsgálatok. Ezeket szorítja most vissza Trump csapata. A vegyipari óriáscégek agresszíven lobbiztak ezért a változtatásért Washingtonban.

Idén eljöhet az igazság pillanata

Trendfordulóhoz érkezett az elmúlt időszak árfolyamemelkedési hulláma, egyre nyomasztóbb a fejlődő piacokkal szembeni bizalmatlanság, Donald Trump kereskedelmi háborújának valamelyik lépése pedig könnyen lehet az utolsó csepp a pohárban.

A befektetők vesszőfutása: mikor lesz vége?

Miközben a világ a két gazdasági óriáshatalom, Amerika és Kína csatározására figyel, a feltörekvő részvénypiacok komoly visszaeséstől szenvednek. Ez azonban nem tart örökké – a K&H Alapkezelő lát némi reményt.

A gyenge forint mellett menekülőút a devizabefektetés

Az amerikai kereskedelmi korlátozásokra Kína a devizája gyengítésével reagál, az euró pedig a táguló kamatolló és az olaszok problémái miatt gyengült a dollárral szemben. A dollár bő egyéves csúcson az euróval szemben, a szeptemberi kamatemelés pedig szinte borítékolható. A befektetők mindebből leginkább devizabefektetésekkel profitálhatnak a tartósan gyenge forint miatt – tanácsolja a K&H Alapkezelő.

Európai Valutaalapot hoznának létre a németek

Európának az Egyesült Államoktól független fizetési csatornákat kellene létrehoznia és Európai Valutaalapot felállítania, javasolta Heiko Maas, német külügyminiszter.

Megbánhatja a sörfőző, hogy Trumpot az egekig dícsérte

„Amerikában készül immár a világ legjobb söre.” Az erősen vitatható állítást egy bostoni sörfőző tette, Trump politikáját dicsérve. Az elnök melletti fellépésének hírére városában bojkottot hirdettek söre ellen.

Trump megindítja az új csillagháborút

2020-ig nyolc milliárd dollárból felállítják az amerikai haderők Űrparancsnokságát, hogy felkészüljenek a műholdak elleni orosz és kínai támadások elhárítására.

Moszkva ihatja meg a levét Trump keménykedésének

Oroszországot újabb amerikai szankciók fenyegetik, amelyek megbéníthatják a kereskedelmet és kitilthatják az Aeroflot járatait. A rubel árfolyama két éves mélypontjára zuhant, egy dollárért immár 66 rubelt kell adni.

Trump eltörli Obama zöld törvényét: perelik a kormányt a tagállamok

Az Obama-adminisztráció az üzemanyaghatékonyságra vonatkozó előírásokkal kívánta csökkenteni a közlekedés emisszióját. Ezt törölné el Trump és a tagállamoknak azt is megtiltaná, hogy a szövetségi kormányénál szigorúbb légszennyezésellenes törvényeket léptessenek hatályba. Ezt a módosítást támadná meg 19 tagállam.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Új otthonbiztosítás lett fogyasztóbarát

Új otthonbiztosítás lett fogyasztóbarát

Megkapta a fogyasztóbarát minősítést a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) a K&H Biztosító Zrt. otthonbiztosítása.

Pénzszerzés

Hol tartanak az óriási veszteség után a nyugdíjpénztárak?

Hol tartanak az óriási veszteség után a nyugdíjpénztárak?

A tavalyi gigantikus veszteség csaknem harmadát ledolgozták a nyugdíjpénztárak az első negyedév végére, azóta pedig még tovább javult a helyzet.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Gazdaság

Jobb lett a hangulat a német járműipari cégeknél

Jobb lett a hangulat a német járműipari cégeknél

A korábbinál kedvezőbbnek értékelték májusban aktuális üzleti helyzetüket a német járműipari vállalatok a müncheni ifo gazdaságkutató intézet legfrissebb felmérésében.

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo