Képtelennek tartja a vádakat a Huawei főnöke

Technikailag nincs lehetőség arra, hogy gyártmányaikkal kémkedjenek, a vád mögött politikai ok rejlik, állítja a Huawei igazgatója. Richard Ju szerint cégük piacvezető lesz az 5G technológia elterjesztésében, és jövőre a mobilkészülékeknél maga mögött hagyja a Samsungot.

A német Die Welt készített interjút a vitatott kínai nagyvállalat vezetőjével annak tükrében, hogy az USA és Ausztrália kémkedés, szabotázs lehetőségének gyanújával megtiltotta a Huawei technológiájának alkalmazását, és más országoknak is vannak fenntartásai.

Kép: Pixabay

Idézetek Richard Ju válaszaiból:

– A vád képtelenség, ilyet nem engednénk meg, és technikailag nem is lehetséges. A vád elsősorban az amerikai kormánytól jön, és politikai háttere van. A következménye annyi, hogy mobiltelefonjainkat az USA-ban nem tudjuk értékesíteni, de az ügy a világpiac többi részére nem hat ki, részesedésünk gyorsan növekszik. Egyébként termékeink Android szoftvere amerikai cégtől, a Google-tól származik, és sok más amerikai céggel működünk együtt, köztük van a Microsoft és a Qualcomm. Az amerikai gazdaság profitál belőlünk. Ebben az iparágban senki nem tud mindent egyedül csinálni, elmaradhatatlan az együttműködés.

– Miközben törekszünk az együttműködésre, előkészítettük saját szoftverrendszerünket, így adott esetben fel vagyunk készülve. Egyébként a következő 5 évben az összehajtható mobilok jelentik majd a szabványt. Annak, hogy első példányaik, mint nálunk a Mate X, ilyen drágák, oka van: az alkatrészek, a képernyő, a csukló, igen költségesek. Idővel ezek a ma luxusnak számító mobilok is bekerülnek a középkategóriába, lemegy az áruk 1000 euró alá, később a 500 euró felé. Ez persze attól is függ, mennyire lesznek keresettek a készülékek – a tömegtermelést bármikor fel tudjuk futtatni. Az Apple idén biztos nem jön ki ilyen mobillal – még jövőre is nehéz lesz.

Bepereli a Trump-kormányt a Huawei
Új szakaszába lép az amerikai kormány és a Huawei harca: a kínai technológiai óriás pert indított a törvény ellen, amely tiltja termékeinek megvásárlását.
– A jövő mobiljaiban hosszabb lesz az akkuk üzemideje, és gyorsabban lesznek tölthetők. Fejlődni fognak a kamerák is – és sokfajta mesterséges intelligencia kerül majd be a készülékekbe. És dolgozunk a szemüvegeken, amelyeken át mobilunk képét 100 vagy akár 200 colos nagyításban látjuk majd – nagyobb lesz a kép, mint otthon az óriástelevíziónké... 

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo