hirdetés

Képtelennek tartja a vádakat a Huawei főnöke

Technikailag nincs lehetőség arra, hogy gyártmányaikkal kémkedjenek, a vád mögött politikai ok rejlik, állítja a Huawei igazgatója. Richard Ju szerint cégük piacvezető lesz az 5G technológia elterjesztésében, és jövőre a mobilkészülékeknél maga mögött hagyja a Samsungot.
hirdetés

A német Die Welt készített interjút a vitatott kínai nagyvállalat vezetőjével annak tükrében, hogy az USA és Ausztrália kémkedés, szabotázs lehetőségének gyanújával megtiltotta a Huawei technológiájának alkalmazását, és más országoknak is vannak fenntartásai.

Kép: Pixabay

Idézetek Richard Ju válaszaiból:

– A vád képtelenség, ilyet nem engednénk meg, és technikailag nem is lehetséges. A vád elsősorban az amerikai kormánytól jön, és politikai háttere van. A következménye annyi, hogy mobiltelefonjainkat az USA-ban nem tudjuk értékesíteni, de az ügy a világpiac többi részére nem hat ki, részesedésünk gyorsan növekszik. Egyébként termékeink Android szoftvere amerikai cégtől, a Google-tól származik, és sok más amerikai céggel működünk együtt, köztük van a Microsoft és a Qualcomm. Az amerikai gazdaság profitál belőlünk. Ebben az iparágban senki nem tud mindent egyedül csinálni, elmaradhatatlan az együttműködés.

– Miközben törekszünk az együttműködésre, előkészítettük saját szoftverrendszerünket, így adott esetben fel vagyunk készülve. Egyébként a következő 5 évben az összehajtható mobilok jelentik majd a szabványt. Annak, hogy első példányaik, mint nálunk a Mate X, ilyen drágák, oka van: az alkatrészek, a képernyő, a csukló, igen költségesek. Idővel ezek a ma luxusnak számító mobilok is bekerülnek a középkategóriába, lemegy az áruk 1000 euró alá, később a 500 euró felé. Ez persze attól is függ, mennyire lesznek keresettek a készülékek – a tömegtermelést bármikor fel tudjuk futtatni. Az Apple idén biztos nem jön ki ilyen mobillal – még jövőre is nehéz lesz.

Bepereli a Trump-kormányt a Huawei
Új szakaszába lép az amerikai kormány és a Huawei harca: a kínai technológiai óriás pert indított a törvény ellen, amely tiltja termékeinek megvásárlását.
– A jövő mobiljaiban hosszabb lesz az akkuk üzemideje, és gyorsabban lesznek tölthetők. Fejlődni fognak a kamerák is – és sokfajta mesterséges intelligencia kerül majd be a készülékekbe. És dolgozunk a szemüvegeken, amelyeken át mobilunk képét 100 vagy akár 200 colos nagyításban látjuk majd – nagyobb lesz a kép, mint otthon az óriástelevíziónké... 
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo