hirdetés

Trump rossz adósként hiába házalt hitelért

Donald Trump amerikai elnök vállalkozásai a 90-es évek elején ismételten csődbe mentek. Az eladósodott Trump már nem kapott több hitelt a Wall Street pénzintézeteitől, ezért a Deutsche Bank finanszírozta – de amikor elnökjelölt lett, már hozzájuk sem fordulhatott. 

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

2016 elején Trump vagyonából tízmilliókat fordított elnökválasztási kampányára. Így, amikor cége egy skóciai golfpályát akart meghvásárolni és felújítani, hitelre volt szüksége. Régi partneréhez a Deutsche Bankhoz fordult, amely korábban 2.5 mrd. dollárig terjedően finanszírozta ingatlan-beruházásait.

fotó: flickr/Gage Skidmore

Trump korábban azt követően kereste meg az egyik legnagyobb német pénzintézetet, hogy csődjei miatt, rossz adósként, amerikai bankoktól már nem kapott hitelt.
Meglepetésére azonban 2016-ban a Deutsche Bank vezetői is visszautasították. Egyrészt féltették a bank hírnevét, miután Trump erősen vitatható kijelentéseket tett kampányában, másrészt féltették a pénzüket: ha nem fizeti vissza a hitelt, amire már volt nála példa, aligha perelhetik az Egyesült Államok elnökét és nem foglalhatják le ingatlanjait.
A gazdaság összedől, a piacok meg csak nézik
Az amerikai küldöttség nélkül kezdődött meg a davosi Világgazdasági Fórum – egy amerikai nagyberuházó súlyos figyelmeztetéseivel. Seth Klarman szerint a befektetők nem törődnek Trump elnök twitteres kifakadásaival, és azzal, hogyan szorult vissza az Egyesült Államok szerepe az elmúlt évben a világban.
Az elnök vállalatbirodalmának szóvivője cáfolta, hogy Trump hitelből vette volna a skóciai golf-pályát – de nem cáfolta a hitelkérelmet a Deutsche Banknál. Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának demokrata párti elnöke közölte: vizsgálatot indítanak az ügyben, miután a Deutsch Bank korábban pénzmosási lehetőségeket biztosított orosz ügyfeleinek.

(Forrás: The New York Times)

hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo