hirdetés

Amíg nem dolgozik, addig sem árt

Donald Trump amerikai elnök napi munkaidejének 60 százalékát „magánidejének” tekinti. Ezekben az órákban lakásában ül, TV-t néz, twittereket küldözget – de órákat tölt azzal is, hogy szépítse magát.
hirdetés

Kiszivárgott a Fehér Házból az elnök 51 napi munkarendjének naplója. Azokból kitűnik, hogy a ház ura  a tavaly novemberi időközi választások óta összesen 77 órát fordított politikai, törvénykezési tárgyú megbeszélésekre, beleértve televíziós felvételeket is. A politikai jellegű tárgyalások idejét az elnök 45 percben korlátozta – de tarthatnak azok mindössze 15 percig is.

Ugyanakkor Trump ebben az időszakban munkaidejéből 297 órát tekintett „magánidejének.” Ami annál meglepőbb, mivel az elnöki ciklus felén túl Trump még mindig adós 150 személy kinevezésével a kormányapparátus vezető posztjaira: azok 60 százaléka két év után is betöltetlen az Igazságügyi-,  a Munkaügyi - és a Belügyminisztériumban.

fotó: flickr/Gage Skidmore

Hogy mit csinál az elnök „magánidejében”, mindenki számára világos lehet, aki ránéz: ápolja magát. Trump már korábban elmondta, hogy ezeket a feladatokat sajátkezűleg végzi el: maga mossa, hosszan, majd szárítja (egy órán át) a haját. Ezt követi a gondos fésülés-rögzítés, majd jön a festék: hajra és bőrre. Miután az arcbarnító krémek csak néhány óra után mutatnak hatást, ezért is kell a sok „magánidő”. Amihez aztán még egy órás ebédidő is járul.

Trump rossz adósként hiába házalt hitelért
Donald Trump amerikai elnök vállalkozásai a 90-es évek elején ismételten csődbe mentek. Az eladósodott Trump már nem kapott több hitelt a Wall Street pénzintézeteitől, ezért a Deutsche Bank finanszírozta – de amikor elnökjelölt lett, már hozzájuk sem fordulhatott.
Szerencse, hogy Donald Trump ennyi időt fordít külseje ápolására – annál kevesebb ideje marad, hogy ártson. Emellett szól a tanulságos gazdasági mérleg is: felmérték, hogyan alakult azon cégek árfolyama, amelyeket az elnök dicsért, és hogyan azoké, akiket csepült. Nos, az általa reklámozottak árfolyama 23 százalékot esett, a bíráltaké 6 százalékkal, az átlag duplájával nőtt. Célszerű lenne ezért az elnök „magánidejét” az egész napra kiterjeszteni.

(Forrás: The Washington Post)

 

 

 

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo