kkummer cikkei


kkummer cikkei

Kinek kell itt bankfiók?

Kinek kell itt bankfiók? 

Ahogy terjednek az okostelefonok és a szélessávú internet, a bankfiók nélküli pénzügyi szolgáltatók egyre népszerűbbek lesznek. Leáldozóban a hagyományos bankolás?
Váratlanul pénz kéne? Van megoldás

Váratlanul pénz kéne? Van megoldás 

Saját vállalkozásba fogni, a maga urának lenni egyre több ember álma. Csakhogy a kezdésnél nem elég az akarat. Rettenetes munkabírás és kötélidegek is kellenek a sikerhez. Na és tőke.
Ne féljen a kérdésektől!

Ne féljen a kérdésektől! 

Képzelje el, mi történne, ha egyik nap a beosztottja odaállítana Önhöz, hogy kitalált egy módszert, amivel hatékonyabban lehetne dolgozni vagy megszüntetni egy felesleges tevékenységet! Támogatná az ötlet megvalósítását, vagy lehurrogná a dolgozóját, féltve az állását és a tekintélyét? Válaszoljon őszintén!
Hatékonyabb szeretne lenni? Álljon le a munkával!

Hatékonyabb szeretne lenni? Álljon le a munkával! 

Rengeteg ember kerül akarata ellenére a mókuskerékbe, amiből nem tud szabadulni. Rengeteg feladata van és mindnek készen kellene lennie tegnapra? Mást sem tesz, csak rohan, oltja a tüzet, pipálja ki a feladatokat a soha véget nem érő listán? Ha így érzi, lassítson és szervezze át az életét.
Az eredményes tárgyalás hat titka

Az eredményes tárgyalás hat titka 

Minden ember szinte napi rendszerességgel folytat tárgyalásokat, akkor is, ha a zöldségesnél alkudozik, akkor is, ha sok millió eurós üzletet köt. Rengeteg embernek ennek ellenére fogalma sincs, hogyan is kéne úgy tárgyalnia, hogy kielégítő eredményre jusson. Nekik adunk néhány jótanácsot.
A szerénység mint vezetői erény

A szerénység mint vezetői erény 

A globalizálódó piac méretei és komplexitása miatt ma már senki nem képes egymaga válaszokat adni. Éppen ezért a jó értelemben vett alázatnak egyre több szerepe van a munkahelyi kapcsolatokban: elvégezni a saját munkát, aztán átadni a helyet másnak, hogy ő is beletehesse a maga tudását - ez a készség egyre fontosabb a jól működő cégek számára.
Négy dolog, ami biztos zsákutcába viszi az üzletet

Négy dolog, ami biztos zsákutcába viszi az üzletet  

A kezdő vállalkozások rengeteg hullámhegyet és -völgyet élnek át, ez teljesen természetes. Hibákat véteni emberi dolog, és a cégfejlődés része. A hibákból rengeteget lehet tanulni, az így születő új megoldások pedig segítenek elkerülni, hogy újra belelépjünk ugyanabba a gödörbe.
Öt fontos kérdés az IT kiszervezéséről

Öt fontos kérdés az IT kiszervezéséről 

Bár sok cégvezető berzenkedik az IT-területek kiszervezésétől, ezzel a gyakorlattal rengeteget lehet spórolni, ráadásul a cég hozzáférhet a legújabb technológiákhoz is.
Ezt ne mondja soha egy befektetőnek

Ezt ne mondja soha egy befektetőnek 

A Jeremie programoknak és a rengeteg különféle támogatásnak köszönhetően könnyű azt hinni, hogy manapság akinek van egy jó ötlete, csak hátra kell dőlnie és várni, hogy a pénz az ölébe hulljon.
10 hiba, amit sose kövessen el

10 hiba, amit sose kövessen el 

Új üzletbe kezdeni sosem egyszerű. A semmiből felépíteni egy vállalatot önmagában is kihívás, hát még olyan valakiknek, akiknek semmi, vagy csak nagyon kis tapasztalata van az üzleti életben. Bár minden eset más, vannak tipikus hibák, amelyekből minden iparágban érdemes tanulni.

Tíz tipp, hogy mindig legyen pénze a kasszában 

A cash flow felügyelete és tervezése méltatlanul elhanyagolt feladat a kis- és középvállalkozások körében, pedig a szigorú kontroll a cég túlélését jelentheti szorult helyzetben.

Több egészség - kevesebb költség 

Cégvezetőként nem csak az eszközök, az emberek amortizációjára is figyelmet kell fordítania. Az egészséges munkaerő nem csak jobban termel, de kevesebbe is kerül a cégének.

Egymás hátát vakarni - ez a siker titka 

Kínában évekig tartó kitartó munkára is szükség lehet, mire aláírás kerül egy szerződésre. Aki viszont jó partnernek bizonyul a kínai üzletfelek szemében, hosszú időre megtalálhatja a piacát.

11 dolog, ami nem hagyja majd aludni! 

Saját vállalkozást indítani izgalmas és ijesztő egyszerre. Folyamatosan kihívásokkal kell küzdenie, gyakran kell a saját korlátait átugrani. Ne csodálkozzon, ha nem tud nyugodtan aludni éjszaka.

Tíz kérdés, amit fel kell tennie a könyvelőjének! 

A könyvelés, különösen egy kisvállalkozás esetében nem bonyolult dolog, akár házilag is megoldható. Ugyanakkor kihagyni egy profi könyvelő szolgáltatásait végzetes hibának is bizonyulhat.

Vége a röghöz kötésnek! 

Minden eddiginél vonzóbb lehet a tartós befektetési számla, hiszen megszűnt a befektetők röghöz kötése, vagyis idén január elsejétől átvihetők lettek a számlák egyik pénzintézettől a másikhoz. A váltás költségei minimálisak, a nyitással pedig élesedhet a verseny a szolgáltatók között.

Hamarabb pénzükhöz jutnak a kkv-k 

Jelentősen lecsökkent a vevői számlák kifizetésének határideje az elmúlt évekhez képest az 500 hazai mikro-, kis- és középvállalkozás megkérdezésén alapuló negyedéves K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredménye szerint. „A vevők jelenleg átlagosan 28 napos fizetési határidővel szembesítik a vállalkozásokat, ami 4 nappal kevesebb az előző negyedévhez képest. Ilyen alacsony teljesítési határidőre legutóbb a válság előtti időszakban, 2007-ben volt példa.

Hogyan spóroljunk adatot? 

Az internet szakadatlan fejlődése máris elért arra a pontra, hogy lemodellezze az emberiség fejlődését, legalábbis abban az értelemben, hogy az erőforrások tekintetében hamarosan eléri a határait. Az adatmennyiség exponenciális növekedésével nem tudnak lépést tartani a gyártók, így néhány éven belül a felhő alapú tárolók árainak robbanásszerű növekedésére számíthatunk.

Felhős a jövő 

A felhő alapú számítástechnika ugyan csak nemrég robbant be a köztudatba, sokak számára azonban máris nélkülözhetetlen eszköz a mindennapokban. De hiába az újdonság ereje, a 21. században minden elképesztő sebességgel fejlődik. Érdemes máris feltenni a kérdést, milyen is lesz majd a nem túl távoli jövő felhője?

Nem szégyen, szükséglet a követeléskezelés 

A magyar gazdaság fojtogató rákfenéje a körbetartozás. Követeléskezeléssel ugyan csökkenthetők a potenciális veszélyforrások és az általuk okozott veszteségek, de sok cég még mindig szégyell – vagy különféle kifogások álcája mögé bújva nem akar – követeléskezelőhöz fordulni.

Az egyetlen járható út 

Egy felmérés szerint nagyon csekély azok aránya, akik szerint az állami nyugdíj- és egészségügyi rendszer harminc év múlva is képes lesz ellátni a feladatát. Ennek ellenére Magyarországon az öngondoskodás gyerekcipőben jár: keveset rakunk félre, rövid időre.

Csak profiknak 

Világszinten is igen jelentős bővülés várható a szolgáltató központok piacán, a szektor globális fejlődéséből pedig egyértelműen profitál majd Magyarország és a hazai kis- és középvállalkozások is. Akár beszállítóként, akár a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfélként nyerhetnek a növekedésből.

Optimisták lettünk decemberre 

Az online pénztárgépek egy része szinte biztos nem nem indul el január másodikától, a cukornál sem lesz fordított áfa, és a rezsicsökkentések hatása is kérdőjeles, mégis optimisták mind az elemzők, mind a magyar vállalkozók a jövő évet tekintve.

Csúcs volt a november 

A borászok lelkendeztek az idei szőlőtermés láttán, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a HITA történetének legnagyobb magyar beruházását hozta össze, a Piac és Profit pedig megrendezte a IV. Magyar Fenntarthatósági Csúcsot.

Dőlt a pénz októberben  

Októberben a vállalkozások számára újra meghirdették a Magyar Nemzeti Bank nagy sikerű növekedési hitelprogramját. Közben Brüsszel pénzcsapjai is újra kinyíltak: a pályázatok körüli korábbi szabálytalanságok miatt leállított utalások újra megindultak.

Új irányt vesz az öngondoskodás? 

Az egyre alacsonyabb bankbetéti kamatok és a kormányzat korántsem elegáns lépései az állampapírok, illetve az állampapírokba is fektető befektetési alapok felé fordíthatják a lakossági befektetőket. A kényszerű pénzmozgatással eljöhet végre a lakossági megtakarítások régen várt diverzifikálódása.

Szép új világ köszöntött be szeptemberben  

Szeptemberben meglepően jól teljesített a magyar gazdaság, a rengeteg jogszabályi változás azonban minden bizonnyal jobban lekötötte a lakosság figyelmét, mint a száraz statisztikai adatok. Az élet szinte minden területén új szabályokat vezettek be.

Rizikós a biztosításon spórolni 

Két év alatt mintegy 20 százalékkal csökkent a biztosítás díja egy átlagos kkv számára. Ennek ellenére a hazai vállalkozások még mindig alulbiztosítottak, részint a tudatosság hiánya, részint a pénzügyi vonzatok miatt.

Karácsonykor is megy a trükközés 

A karácsonyi vásárlást egyre többen kezdik az interneten. Idén a vásárlók kétharmada 30.000 Ft alatt fog költeni. A legtöbben a neten néznek utána egy-egy termék tulajdonságainak és árainak. A nők több ajándékot vesznek, lassabban és megfontoltabban.

Hogyan mentsük meg az üzletünket?  

Rengeteg cég szűnt meg az utóbbi években Magyarországon és világszerte is, ám sok cégnél a válság csak előhozta a problémákat, amelyek évek óta lappangtak. Ha a vállalata bajban van, de szeretné megmenteni, adunk néhány tanácsot, hogyan tegye.

Rába: kezdődik a "verseny" a beszállítóvá válásért 

Még az idén megkezdődik és 2014-ig tart a Rába-Volvo programba jelentkezett 350 cég közül a legmegfelelőbbek auditálása. Amelyik társaság átmegy a szűrőn, az ajánlatot adhat a közös buszgyártásba való beszállításra - közölte a Rába Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kgfb: nem mindenki kap postán értesítést! 

Az első öt nap adatai szerint a szerződések közel kétharmadát eddig három biztosítónál: az Allianznál, a Postánál és a Groupamánál kötötték. Az idei évben a kgfb-t saját biztosítójuknál felmondó és újrakötő autósok aránya 34 százalék.

Uniós források: januártól jön a dömping! 

Szűk három hónap maradt hátra a 2007-2013-as uniós költségvetési periódusból, ennyi idő alatt kéne a még rendelkezésre álló pénzeket pályázati úton szétosztani. Januártól pályázati dömping jöhet.

Miért mennénk messze? 

Az 550.000 négyzetkilométeres Balkán mindig is a nagyhatalmak érdeklődésének középpontjában állt, elég csak a görögökre, rómaiakra vagy épp az Ottomán Birodalomra gondolni. Most Magyarország vállalkozásainak fókuszába kéne kerülnie, hiszen (Ukrajnával együtt) rengeteg lehetőséget tartogat.

Örököltem egy vállalatot, és most? 

A rendszerváltáskor alapított cégek életében ezekben az években következik be az első generációváltás. Ám átvenni a szülői üzletet korántsem egyszerű feladat, a többség bele is bukik. Persze van néhány kardinális pont, amit szem előtt tartva könnyebben átvészelhető az átmeneti időszak.

Ennyibe kerül majd az online pénztárgép üzemeltetése 

Bár már csak két hét van hátra az online pénztárgépekre való átállás végső határidejéig, arról egyelőre semmit nem lehetett tudni, a szolgáltatók mennyiért kínálják majd az adatkommunikációhoz szükséges csomagot a vállalkozóknak. A Magyar Telekom most előállt egy csomaggal.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Pénzszerzés

13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók órabére

13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók órabére 

Az idei második negyedévben 2104 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo