Hogyan mentsük meg az üzletünket?

Rengeteg cég szűnt meg az utóbbi években Magyarországon és világszerte is, ám sok cégnél a válság csak előhozta a problémákat, amelyek évek óta lappangtak. Ha a vállalata bajban van, de szeretné megmenteni, adunk néhány tanácsot, hogyan tegye.

Fotó: SXC

Még soha nem szűnt meg annyi cég Magyarországon egy hónap alatt, mint 2013 októberében. Bár néhány hónapra visszaesett a cégmegszűnések száma, októberben a cégbíróságok 4131 céget töröltek, ezzel a megszűnések száma elérte a tavalyi egész éves mennyiséget, és minden bizonnyal éves rekordot dönt. Egyre több cég szűnik meg felszámolás eredményeként, a régebben indult felszámolási eljárások rekordmennyiségben zárulnak le napjainkban.

Bár a megszűnő cégek között nagy számban vannak olyanok, amelyek jelentős tartozást halmoztak fel az adóhatóság és a partnerek felé és eltűnésükkel csak tisztul a cégvilág, minden bizonnyal jelentős számban akadtak olyan kis családi vállalkozások is, akik nem bírták a kihívásokkal teli környezetet. Hogy minél kevesebb követőjük legyen a még talpon álló cégek közül, adunk néhány tanácsot, hogy lehet megmenteni egy haldokló vállalatot.

Hogy miért dől be egy cég, rengeteg okra vezethető vissza. Általában a három leggyakoribb tényező a nehéz gazdasági helyzet, a beszűkült forráslehetőségek és a változó piaci környezethez való alkalmazkodás hiánya szokott lenni. Ezeken kívül persze számos egyéb faktor is közrejátszhat abban, hogy egy cég a tönk szélére kerül, mint például a menedzsment rossz döntései, a pénzügyi folyamatok kontrollálatlansága, az emelkedő költségek vagy a nem megfelelő üzleti modell.

A legtöbb cég reakciója a nehézségekre a leépítés (jobb esetben fizetéscsökkentés) és a költségcsökkentés. Ami alapból valóban helyes eljárás, azonban nem lehet csak befelé tekinteni, ha pénzügyi, működési nehézségek lépnek fel. A piac ugyanis még mindig tele van lehetőségekkel, amikre vétek nem lecsapni, pusztán csak azért, mert túlzottan a saját nehézségeinkre és azok gyors megoldására koncentrálunk.

Ráadásul könnyű ráfogni a nehéz környezetre a problémát, de egy cég rengeteg különféle okból kerülhet bajba. Nem feltétlenül csak külső tényezők miatt, lehet, hogy a saját működési elvei miatt. Lehet egy cégnek a legmodernebb felszerelése, a dolgozói pedig a lehető legképzettebbek, ha nincs megfelelő szolgáltatás, marketing és reklám, ami eladná a vállalatot, nagyon hamar ki is fog vonulni a piacról. Egy jó vezető előre látja ezeket a nehézségeket és felkészül rájuk, sőt lehetőség szerint rendelkezik nem csak A-, hanem B-, esetleg C-tervvel is.

- Stratégia. Amikor hirtelen elfogynak a vevők és a pénzügüyi források, könnyű úgy érezni, minden elveszett, a megfelelő - lehetőleg előre kidolgozott - stratégiával és felkészült menedzsmenttel azonban egész mély gödrökből is ki lehet mászni. Ahhoz azonban, hogy a stratégia működhessen, meg kell határozni, pontosan honnan is jött a cég és hol tart most. Csak így lehet pontos és működőképes egy felemelkedéshez szükséges stratégia. Ha őszintén képes volt meghatározni a pozícióját, készítsen egy 100 napos tervet, amellyel stabilizálni tudja a cége működését. (Sok cégnél ezen a ponton derül ki, valójában fogalmuk sincs a pénzügyi helyzetükről, nem tudják, hol nyer és hol veszít pénzt a vállalkozás. A pontos havi elszámolás

Hogyan kerülje el a végzetes költségcsökkentést?
Ha nehezen megy az üzlet. a költségcsökkentés élet vagy halál kérdése lehet. Az ész nélküli vágások azonban végül saját maguk ölhetik meg a vállalkozást. Csökkentsen, ha muszáj, de ésszel!
- Átszervezés. Ezekben a helyzetekben szinte mindig szükség van valakire, aki megváltoztatja a belső ellenőrzés menetét. Az is lehet, szükség lesz új munkatársakra vagy legalábbis valakire a cégből, aki foglalkozik az eddig figyelmen kívül hagyott területekkel.

- Pénzügyi átstrukturálás. Mindemellett természetesen az egyik legfontosabb feladat a pénzügyi eszközök helyrebillentése. Mindehhez azonban szükség van arra, hogy a cég vezetője tisztában legyen a valós helyzetével, tudja, miért kell rajta változtatni és megbízzon az új stratégiában. Sőt, nem csak az új stratégiában, hanem azokban is, akik mögötte állnak, legyen az a pénzügyi igazgató, külső tanácsadó, ügyfél vagy a pénzintézet kapcsolattartója.

- Őszinteség. A pénzügyi nehézségek forrásának meghatározása elengedhetetlen azok leküzdéséhez. Ugyanakkor szembe kell néznünk azzal, mit árul el a probléma a vállalkozásunkról és hogyan változtathatnánk rajta? Hogyan keletkezhetett a kifizetlen számlák és adósságok tömkelege: Nem megfelelő hitelmenedzsment? Nem megfelelő piacon való jelenlét? Netán gyenge a termék vagy szolgáltatás minősége? Ha ezekre a kérdésekre megvan a válasz, jöhet a megvalósítás.

- Megoldások. Megfelelő kutakodás után általában kiderül egy cégről, hogy már a baj kialakulása előtt jóval kapott intő jeleket, legfeljebb a cégvezetők nem foglalkoztak velük a súlyuknak megfelelően. Romló nyereségesség, csökkenő cash flow - mind irányjelzők a romló fizetőképesség zsákutcájában. Ha megtaláltuk a számszerű problémákat, választ kell adnunk arra is, hogyan fordítjuk meg a folyamatot. Ha külső finanszírozóhoz fordulunk segítségért, nem csak az fogja érdekelni, mely mutatók állnak jól vagy rosszul, főleg arra lesz kíváncsi, van-e a menedzsmentnek ötlete a cég megmentésére.

- Idő. Ebből általában kevés van a cégekben, pedig igenis hagyni kell időt, hogy a megfelelő válaszok alapján kidolgozott terv segítségével megforduljon a cég hajója, hogy felpörögjön magasabb fokozatba, megfeleljen a pénzügyi elvárásoknak és ledolgozza a pénzüigy hátrányt, amibe került.

Természetesen minél korábban ismeri fel egy cég, hogy rossz irányba halad, annál több ideje marad a megfelelő reakcióra és annál nagyobb eséllyel fog megmenekülni. Azonban megfelelő hozzáállással és fegyelemmel szinte bármely cég megmenthető, amelyik még nem végérvényesen döglött, így bármilyen letargikusnak is néz ki a helyzet, érdemes belevágni. Sokkal inkább, mint várni, hogy mikor kell végérvényesen lehúzni a rolót.

Véleményvezér

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.
Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen

Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen 

Nyunyóka feltalálója megalázó vereséget szenvedett. Nem rágalmazás azt mondani róla, hogy visszaélt hivatali hatalmával.
Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo