Költséghatékonyság cikkek

hirdetés

Százezreket spórolhat a működésén egy cég, ha betartja ezeket a tanácsokat

Százezreket spórolhat a működésén egy cég, ha betartja ezeket a tanácsokat 

Míg korábban egyértelműen az innováció egyik meghatározó lépése volt, ha egy cég az informatikai rendszerét felhőalapúra helyezte.
Nem jó taktika lemaradni a digitális evolúcióban

Nem jó taktika lemaradni a digitális evolúcióban 

GDP bővülésben előzzük Európát, de ha a digitális evolúcióban lemaradunk, a gazdasági bővülés is visszaeshet. A vállalatoknak, de az állami szférának is nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie a digitális átállásra.
Min bukhat el az ügyfélszolgálat megtérülése?

Min bukhat el az ügyfélszolgálat megtérülése? 

Az, hogy miképp lehet az ügyfélszolgálatok működését költséghatékonnyá tenni, sok vállalat számára mind a mai napig kihívást jelent. Az Arenim Technologies Kft. szakértői most öt olyan tényezőt gyűjtöttek össze, amelyek eldönthetik, hogy megéri-e az adott vállalatnak call centerre költeni.
6 lépés a nyereség növelése felé

6 lépés a nyereség növelése felé 

Sok kisvállalkozás számára gond, hogy hiába a rengeteg munka, a nyereség mégis elmarad a várttól. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy javuljon a helyzet, sőt, még a céget is vonzóbbá tehetjük.
Miért jó a digitális? Biztonságos és olcsó

Miért jó a digitális? Biztonságos és olcsó 

A hazai vállalkozások többsége követi a digitális trendeket, és törekszenek is a legújabb ilyen jellegű szolgáltatások igénybevételére, amennyiben az eredményesebbé teszi a cég működését. Az elektronikus szolgáltatásoknál legfontosabb előnyként a biztonságot, valamint a költséghatékonyságot és a kényelmet jelölték meg a cégek.
hirdetés
A túlterheltségen is segít a költség-haszon elemzés

A túlterheltségen is segít a költség-haszon elemzés 

A legtöbb vállalkozó folyamatosan túlterhelt, ráadásul a sok „nemszeretem” feladat között könnyű úgy elveszni, hogy végül még arra is csak összecsapva legyen időnk, ami igazán fontos nekünk. Ebben a káoszban pedig a haszon is kétséges.
Miért nem az árbevétel a legfontosabb szám?

Miért nem az árbevétel a legfontosabb szám? 

A cégek jelentős része a legfontosabb adatként hangoztatja, ismételgeti, lobogtatja az előző évi árbevételi adatokat, mintha ez lenne az, ami a leginkább mutatja, milyen sikeresek is vagyunk. Ez azonban tévhit. Szakértőnk elmondja, miért!
Nem kell a garázsban tárolnunk a cég iratait

Nem kell a garázsban tárolnunk a cég iratait 

Sok cégnek okoz fejfájást, hogy hol tárolja azokat a dokumentumait, vagy tárgyait, amelyekre a normál üzletmenetben nem, vagy csak ritkán van szüksége. Egy teljes raktár kibérlése túl nagy költség, az irodában pedig csak a helyet foglalja. Ezért egyre népszerűbb már hazánkban is a sajátraktár.
Szeretjük a fenntarthatóságot, de pazarolunk

Szeretjük a fenntarthatóságot, de pazarolunk 

A magyarok 98 százaléka aktívan érdeklődik a fenntartható és költséghatékony otthoni megoldások iránt, 22 százalékukat viszont elsősorban a megtakarítási szándék vezérli. Számos magyar háztartásra jellemző azonban a pazarlás.
5 költséghatékony értékesítés ösztönző tipp

5 költséghatékony értékesítés ösztönző tipp 

Egyebek közt azért is nehéz elindítani egy vállalkozást, mert miután kifejlesztünk egy terméket, a beruházás elviszi a pénzt a marketingtől és ez jelentősen megnehezíti az értékesítést. Így az ördögi kör be is zárult. De van néhány jól bevált költséghatékony tipp, amivel növelhetjük eladásainkat.
hirdetés

„Dolgozómegosztás” lenne a jövő? 

1:1. Manapság ez a megszokott felállás a munkavállaló és alkalmazó viszonyában, kivéve egyes kivételes szakmáknál. Pedig a „megosztott munkavállaló” hatékony és költségkímélő módszer lehetne rengeteg területen.

Bevált spórolási tippek, amire nem is gondolnánk 

Már ötlete sincs, hogy lehetne néhány forintot megtakarítani a cég működésén? Mutatunk néhány – olykor extrém – ötletet ihletadónak, a legnagyobbaktól.

Így spórolnak a legnagyobbak 

Egy kezdő vállalkozás nincs kitömve pénzzel - a feltörekvő vállalkozók kényszerűségből (is) találékonyak, ha némi megtakarításról van szó. De a legnagyobbaktól származó költségcsökkentő tippek bármelyik vállalkozónak jól jöhetnek!

5 tipp, hogyan növekedjen költségek nélkül 

A szűkös anyagi lehetőségek világában a hatékonyság és a kreativitás jelenti az eszközt, ha valaki meg akarja tartani pozícióját a piacon vagy növelni azt. Adunk néhány tippet, hogy lehet minimális anyagi ráfordítással növekedésre bírni a vállalkozást.

Egy jó terv aranyat ér! 

Egy jó termelési terv lehet a kulcsa annak, hogy az adott piaci keretek között a maximumot hozzuk ki a vállalkozásunk kapacitásaiból, márpedig hosszú távon akár ezen is állhat vagy bukhat a siker. Segítünk, mikre figyeljen, amikor a tervet írja.

Használja ki a dolgozóit maximálisan! 

Természetesen nem azt akarjuk ezzel sugallni, hogy dolgoztassa őket erejük utolsó morzsájáig. A legkevésbé sem. Inkább arra szeretnénk rávilágítani, hogyan optimalizája a cég hatékony működése érdekében az alkalmazottaiban rejlő rengeteg lehetőséget.

Hogyan mentsük meg az üzletünket?  

Rengeteg cég szűnt meg az utóbbi években Magyarországon és világszerte is, ám sok cégnél a válság csak előhozta a problémákat, amelyek évek óta lappangtak. Ha a vállalata bajban van, de szeretné megmenteni, adunk néhány tanácsot, hogyan tegye.

Költségcsökkentés ÉS hatékonyságnövelés? Nem lehetetlen! 

A válságban kényszerű költségcsökkentéseket a legtöbb menedzser és alkalmazott súlyos csapásként éli meg, a lépések nyomában rendszerint zuhanó morál és teljesítmény jár. Pedig ésszerű szervezéssel lehet javítani a hatékonyságon, akár csökkenő létszám mellett is.

Százezreket spórolhatnak a kkv-k a banki költségeiken 

A cég méretétől, forgalmától függően teljesen más bankszámlák jelenthetik a legjobb választást -elindult az első magyar vállalati bankszámla-kalkulátor.

Költség és haszon a világjobbításban 

A források korlátozottak, a világ problémái pedig számosak. Mire költenénk a világ jobbítása érdekében, ha lenne négy évünk és hetvenötmilliárd dollárunk? Björn Lomborg szerint a sorrendet annak alapján érdemes meghatározni, hogy mely tevékenységekkel lehet egységnyi ráfordítással a legnagyobb hasznot elérni.

Hazai szolgáltató központok lehetnek a nemzetközi trendek nyertesei 

A Deloitte hatodik alkalommal elkészült globális felmérése szerint egyre inkább jellemző, hogy a cégek a költséghatékonyság mellett más szempontokat is figyelembe vesznek a szolgáltató központok létrehozásakor, vagy az egyes folyamatok kiszervezésekor. A cég ezért arra számít, hogy a nemzetközi trendek nyertesei között a magyarországi SSC-k is ott lesznek majd.

Lassú kilábalás kezdődhet a biztosítási szektorban 

Lassú és hosszadalmas kilábalás kezdődhet a biztosítási szektorban, a kihívások ellenére azonban a társaságok profitja növekedésnek indulhat idén az eurózónában. A magyarországi biztosítók számára továbbra is a költséghatékonyság, a működési költségek racionalizálása lesz az egyik legnagyobb kihívás

Azért küzd, hogy csökkentse a működési költségeit? 

Hányszor tolnak vezetőként az ember orra elé egy újabb váratlan számlát, rajta számítástechnikai eszközöket tartalmazó tetemes összeggel, mondván: „Főnök! A Gizike számítógépe bekrepált, egy újat kellett gyorsan venni, hogy Gizike be tudja fejezni időben azt a jelentést, amit maga kért tőle ma négyre.” Ilyenkor általában mit teszünk, kénytelenek vagyunk kifizetni a számlát, viszont a belső hangunk ezt mondja: „Ez a fránya számítástechnika megint. Ki vagyunk szolgáltatva neki…” Ha Ön egy cég tulajdonosa, vagy annak az ügyvezetője, esetleg gazdasági vezetője, és aggasztják a növekvő működési költségek, akkor ez a cikk Önnek szól.

Fejtörést okoz az új piacok és a jó munkaerő fellelése 

A kis-és középvállalatok világszerte növekvő bevételeket, hatékonyabb működést, új termékek és szolgáltatások kifejlesztését szeretnék elérni a következő egy évben- áll az az Economist Intelligence Unit friss felmérésében.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny!

Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny! 

Október 16-ig jelentkezhetnek a technikumok és szakképző iskolák négyfős csapatai.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Pénzszerzés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.

Jogi kisokos

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők 

Kibertámadás érte a Nemzetközi Büntetőbíróság számítógépes rendszerét.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Társadalom

Ördögi kört lát Szijjártó Péter

Ördögi kört lát Szijjártó Péter 

Szijjártó: a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo