Hazai szolgáltató központok lehetnek a nemzetközi trendek nyertesei

A Deloitte hatodik alkalommal elkészült globális felmérése szerint egyre inkább jellemző, hogy a cégek a költséghatékonyság mellett más szempontokat is figyelembe vesznek a szolgáltató központok létrehozásakor, vagy az egyes folyamatok kiszervezésekor. A cég ezért arra számít, hogy a nemzetközi trendek nyertesei között a magyarországi SSC-k is ott lesznek majd.

„A felmérés eredményei szerint a vállalatok egyre inkább arra törekszenek, hogy egy adott szolgáltató központból több kontinenst is ki tudjanak szolgálni. A megfelelő helyszín kiválasztásának a módja is megváltozott az elmúlt években, aminek következtében egyre több ország merül fel egy ilyen leendő központ potenciális helyszínéül. Ennek a jelenségnek Latin-Amerika mellett Közép-Kelet-Európa a fő haszonélvezője. A felmérés szerint a régiónkban jelentős igény van szolgáltató központokra: a válaszadók több mint egyötöde Kelet-Európát nevezte meg mint komolyan megfontolandó helyszínt egy új központ létrehozásához. Az egyes országokat tekintve a legvonzóbb célpontok versenyében Magyarországot csupán Lengyelország előzi meg a régión belül” – mondta Tóth Vazul, a Deloitte Zrt. igazgatója.

Költséghatékony a magyar piac – Kép: SXC

A szakember arra számít, hogy a kedvező trendek folytatódnak, vagyis Magyarországnak igen komoly lehetőségei vannak ezen a területen. Hazánkban rendelkezésre áll a megfelelő képzettségű munkaerő és a központok hatékony működéséhez szükséges infrastruktúra is, ahogy ezt már több magyarországi szolgáltató központ példája is bizonyítja. Ezek a központok hosszabb időtávra rendezkedtek be az országban, és a közelmúltban sokuk hajtott végre nagyobb léptékű bővítést is, ami annak a jele, hogy elégedettek a Magyarországon rendelkezésre álló feltételekkel.

A felmérés megállapítja, hogy a központok létrehozásánál, kiválasztásánál a felmerülő munkaerő-költségek még mindig fontos szerepet játszanak (a válaszadók több mint fele fontosnak vagy nagyon fontosnak nevezte ezt a szempontot), de egyre növekvő érdeklődés mutatkozik a jobban képzett munkaerő iránt, vagyis a megfelelő szakemberek megléte egyre fontosabb döntési szemponttá válik. A vállalatok a magasabb színvonalú feladatok elvégzésére alkalmas munkaerőt keresik, ebben az összes válaszadó mintegy 80 százaléka értett egyet. A megelőző, vagyis két évvel ezelőtti felméréshez képest új jelenség, hogy a munkatársak megtartásának érdekében a szervezetek immár komolyabb lépéseket is hajlandóak tenni. A központok munkatársainak ezért már néhány év munkaviszony után különböző karrierprogramokon van lehetőségük részt venni.

Egyre komolyabb feladatokat látnak el az SSC-k

Mik azok a szolgáltató központok?
A szolgáltató központok (angol megnevezéssel Shared Service Center, azaz SSC) olyan helyi vagy regionális leányvállalatok által létrehozott kiszolgáló központok, amelyek egyes operatív folyamatok során (elsősorban pénzügyi, számviteli vagy informatikai tevékenységek) segítik a leányvállalatokat az anyavállalat által támasztott elvárások teljesítésében.
A felmérés szerint a költséghatékonyság továbbra is elsődleges szempont, ám egyre inkább a magasabb szolgáltatási minőség is döntő oknak számít amellett, hogy a vállalatok igénybe vegyenek szolgáltató központokat. A felmérés rámutat arra a globális jelenségre, hogy a trend az úgynevezett tudás alapú szolgáltató központok kialakítása felé mozdult el. Ennek lényege, hogy a központok kevésbé foglalkoznak kizárólag tranzakció alapú folyamatokkal, mint például a számlakezelés vagy a beszerzéshez kapcsolódó számlafizetési folyamatok. Ehelyett az SSC-k egyre inkább a stratégiai fontosságú területek és a hozzáadott értékkel bíró folyamatok működtetése terén jutnak szerephez, a felmérésben részt vevők több mint 80 százaléka legalábbis erre számít.

Tóth Vazul kiemelte:a felmérés szerint a hagyományos vállalati funkciók, mint például az adózási vagy jogi feladatok terén is egyre nagyobb szerep jut a szolgáltató központoknak, mivel egyre több cég ismeri fel, hogy ezeknek a korábban tabunak számító területeknek a kiszervezésével jelentős megtakarításokat érhetnek el, és egyúttal a kockázataikat is érdemben csökkenthetik.

Az SSC-k jelentős mennyiségű adatot és tranzakciót kezelnek, amiben további üzleti lehetőség rejlik. A központok ugyanis képesek a feldolgozott adatmennyiség segítségével összegzéseket, elemzéseket végezni, és különféle trendeket, mintákat és előrejelzéseket szolgáltatni, ami hasznos belső üzleti segítséget jelent az anyavállalataik számára. Az efféle adatbányászat és üzleti analitika magasabb hozzáadott értékkel bíró folyamat, és különösebb erőforrás-bővítést nem igényel, hiszen az adatok eleve rendelkezésre állnak. Érthető tehát, hogy az SSC-k ennek megfelelően minden országban keresik a szürkeállományt . Magyarország ebből a szempontból valóban kedvező terep tehát, mert nagy számban áll rendelkezésre magasan kvalifikált munkaerő.

Minden adott a sikerhez Magyarországon
A szolgáltató központoknak leginkább a támogatási rendszer, az adózási környezet és a képzett magyar erőforrások miatt érdemes megjelenniük, illetve bővíteni tevékenységüket Magyarországon. Emellett hazánkban a közép-európai és nyugati nyelveket beszélők elérhetősége és a meglévő szaktudás – a lassan csökkenő költségelőny mellett is – hosszú távú előnyt biztosít a vállalatoknak. Adottak a feltételek a szolgáltató központok sikeres működéséhez Magyarországon, a világszinten folyamatosan, évi akár tízmilliárd dollárral bővülő szektor így hazánkban is tovább növekedhet – mondta Pálszabó Tibor, a VI. Nemzetközi Szolgáltatóipari és Outsourcing Konferencián. Az Ernst & Young adópartnere hozzátette: töretlenül folytatódik az a trend, hogy a globális társaságok regionális vagy globális szolgáltató központokba szervezik ki tevékenységeik egy részét. Fontos, hogy Magyarország minél nagyobb szeletet hasítson ki magának ebből a tortából új központok létrejöttének, valamint a meglévők növekedésének elősegítésével.

Véleményvezér

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.
Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen

Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen 

Nyunyóka feltalálója megalázó vereséget szenvedett. Nem rágalmazás azt mondani róla, hogy visszaélt hivatali hatalmával.
Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo