hirdetés

5 költséghatékony értékesítés ösztönző tipp

Egyebek közt azért is nehéz elindítani egy vállalkozást, mert miután kifejlesztünk egy terméket, a beruházás elviszi a pénzt a marketingtől és ez jelentősen megnehezíti az értékesítést. Így az ördögi kör be is zárult. De van néhány jól bevált költséghatékony tipp, amivel növelhetjük eladásainkat.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép:FreeDigitalPhotos.net/moomsabuy

1. Figyeljük a konkurenciát!

Rendszeres időközönként készítsünk versenytárs-elemzést, avagy írjuk össze, kik és milyen hasonló termékkel vannak ugyanazon a piacon, mint mi. Nézzük végig, hogyan hirdetik magukat, határozzuk meg, kiknek szólnak pontosan. Vegyük a fáradtságot és hasonlítsuk össze a saját termékünkkel. Írjuk össze a versenyelőnyeinket és a hátrányainkat is! Válasszunk ki legalább egy olyan versenyhátránynak számító tulajdonságot, amin a lehető legrövidebb időn belül változtatni tudunk és változtassunk! (Ugyanakkor, ha lehetőségünk van kommunikálni, akkor koncentráljunk arra, amiben egyértelműen kiemelkedünk a többiekhez képest!)

2. Kérdezzük a vevőinket!

Készítsünk kérdőívet, amelyben választ kérünk vevőinktől a következő kérdésekre: Miért vásárol nálunk? Mit hiányol a kínálatunkból és mi az, amivel kifejezetten elégedett? A feladat tehát adott: megtalálni a választ a kérdésre, miért minket választanak megrendelőink és miért mellettünk tegyék le voksukat potenciális vevőink, ne pedig a konkurenseinknél. Fontos, hogy konkrét előnyöket keressünk! Felejtsük el a minőség vagy a gyors szavakat! Használjuk inkább inkább a 24 órán belül, a minőség helyett az „egyedülálló 2-szeres védelem” kifejezéseket! A szavakon rengeteg múlik. Szakértőnk segítségével például 15 módszert is mutatunk, ahogy vonzóbbnak tűnhetnek az áraink - anélkül, hogy bármit is változtatnánk rajtuk.

Pozicionálási trükkök
Sokkal könnyebb, ha már a legelején pontosan pozicionáljuk ajánlatunkat. Erre két módszert ajánl Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő: vagy azt tisztázzuk magunkban, hogy mi nem vagyunk – vagyis a versenytársaktól eltérő tulajdonságokra koncentrálunk -, vagy a „megjavítjuk elromlott x-ét” típusú kommunikációt választjuk. Utóbbi azonnal szembehelyez minket a piacon tevékenykedő „kóklerekkel”, és instant szakértői státust ad. A vevőszerző marketing további 9 pontját itt találja.
3. Fejlesszünk folyamatosan!

A versenytárselemzésből készül összegzés és a kérdőívünkre kapott válaszok segítségével próbáljuk meg minél tökéletesebbre csiszolni a terméket. Akár minden  alkalommal – negyedévente - újíthatunk a meglévő kínálaton, ha más nem, akkor a csomagoláson, kiszerelésen. Bármit is teszünk, ami a termék előnyére válik,a jó eséllyel látszani fog a megrendeléseken.

4. Jutalmazzuk a visszatérő megrendelőket!

Elég egy apró gesztus: lehet árengedmény, ajándék, de akár egy törzsvásárlói kártya. A lényeg, hogy érezze, megbecsüljük őt, vásárlása fontos számunkra. Ne próbáljunk meg rásózni minden termékünket, ami a kínálatunkban szerepel, mert ezzel akár el is űzhetjük. Egy jó felépített értékesítési lánccal viszont magunkhoz láncolhatjuk hosszabb időre is.(A tökéletes termékpaletta titkáról itt beszélnek szakértőink.)

 5. Csináljunk tesztvásárlásokat!

Üljünk be a „vevőnk székébe” és próbáljuk ki, mi megvennénk-e a saját termékünket. (Ez a legjobb tesz a weboldalunk esetében is.) Próbáljunk meg kívülállóként nézni a termékre és kérjük meg a kollégánkat, győzzön meg arról, hogy ezt a terméket érdemes megvennünk. Igyekezzünk magunkhoz őszinték és objektívek lenni, majd kérjük meg barátainkat, ismerőseinket, hogy adjanak le tesztrendelést. A legtöbb információt  a termékünkről, szolgáltatásunkról ezekből a tesztvásárlásokból kaphatjuk.

 

hirdetés

Véleményvezér

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo