5 tipp, hogyan növekedjen költségek nélkül

A szűkös anyagi lehetőségek világában a hatékonyság és a kreativitás jelenti az eszközt, ha valaki meg akarja tartani pozícióját a piacon vagy növelni azt. Adunk néhány tippet, hogy lehet minimális anyagi ráfordítással növekedésre bírni a vállalkozást.

Kép:FreeDigitalPhotos.net/pakorn

Az üzleti életben manapság az egyik legfontosabb elvárás, hogy a kevesebből legyen több. Folyamatos a nyomás, hogy növekedjen a teljesítmény, fennmaradjon a fejlődés, javuljanak a számok. A legnagyobb multiktól kezdve a független kis cégekig a hatékonyságnövelés mindenhol kiemelt fontosságot kapott. Adunk öt tippet, hogyan ösztönözheti fejlődésre a cégét anélkül, hogy további kiadásokba kéne vernie magát:

1. Automatizáljunk!

Rengeteg eszköz, szoftver áll rendelkezésre - akár ingyenesen is -, hogy az eddig manuálisan végzett feladatokat automatizáljunk. Ha jelen van közösségi oldalakon, keressen szoftvereket, melyekkel sorba állíthatja és időzítheti posztjait, ráadásul még azt is meghatározhatja, mely oldalakra kerüljön fel mindez.

A hírlevelek és e-mail marketing területén is nagyon lendíthetnek a szoftverek - már egész olcsón hozzájuthat olyan, kis vállalatok számára írt ügyfélkapcsolati rendszerhez, mely hatékonyságában a legnagyobb webáruházakéval mérhető. Ezen kívül igény szerint találhat a számlázást és a könyvelést automatizáló programokat is, vagy akár egy böngészőből irányítható vállalatirányítási rendszert.De egy vállalatirányítási rendszer hihetetlen sokat segíthet még akár az időgazdálkodásban is.

2. Hirdessünk arányos költségű csatornákon!

Akár hiszi, akár nem, az e-mail még mindig a legköltséghatékonyabb és legjobban méretre igazítható hirdetési forma. A közösségi oldalakon való hirdetés is fillérekből megúszható az elején, mégis látható eredményeket képes produkálni a vevőforgalomban. Persze a követői kör kiépítése időbe és energiába kerül, utána viszont kitermeli a maga hasznát. És igény szerint bármikor bővíthető, ha már beindult az üzlet.

Ezzel szemben a direkt marketing, a telefonos "zaklatás" és az egyéb hagyományos módszerek költsége korántsem arányosak az eredményekkel - különösen kicsiben. Ahelyett, hogy a pénzt szórná ki az ablakon a hagyományos hirdetési és "vevőfogási" praktikák terén, koncentrálja energiáit inkább arra, ami a leghatékonyabb az Ön cége számára.

3. Támaszkodjunk a szóbeszédre a vevőkör bővítéséhez!

Az ajánlás a legegyszerűbb módja annak, hogy elkezdjen növekedni az üzlete. Megkérni a vevőket, hogy ajánlják a céget másoknak is valóban annyira kézenfekvő megoldás, hogy mindenkinek bűn lenne kihagyni. Építhetünk egyszerű vásárlásösztönző vagy kedvezményrendszert, hogy meghozza a vásárlók kedvét cége ajánlgatására. Nem olyan idegen dolog ez, rengeteg nagy márka és nagy kereskedő sikerrel alkalmazza. A legnagyszerűbb persze, ha olyan a termékünk ami a megosztást, az új ügyfél bevonzását magában hordozza. Furán hangzik? Pedig a közösségi oldalak, fájlmegosztók, lokáció alapú programok mind így működnek.

4. Legyünk hatékony menedzserek!

A saját időnk beosztása természetesen létszükséglet, ha a cég hatékony működtetéséről van szó. Ahhoz azonban, hogy az egész vállalkozás hatékony legyen, a saját hatékonyságunkat át kell ragasztani az egész cégre. Szoktassuk rá az alkalmazottakat, hogy e-mailben kommunikáljanak telefonálás helyett: az e-mail kereshető, egyből le van dokumentálva, mindig rendelkezésre áll és nem szakítja meg a munkafolyamatot, ha éppen megfeszített koncentrálással dolgozunk valamin.

Hét lecke, ami sosem veszti érvényét
A technológia rettentően megváltoztatta a világot az utóbbi néhány évtizedben, úgy tűnik, az üzlet szabályait teljesen felforgatta a fejlődés. Mégis vannak alapvető szabályok, amelyek évezredek óta biztosak, bárhogy is változzon az világ körülöttünk.
Tervezzük meg előre a hetet, osszuk be a meetingeket és tudassuk a csapattal is előre mindezt: így felkészülhetnek rájuk időben. Használjunk cégen belül felhő alapú megoldásokat, mint a Google Docs, a Dropbox vagy az Asana - ezekkel sokkal könnyebb kooperatív munkát végezni. Ráadásul ha minden fájl a felhőben van, bárhonnan hozzájuk is férhetünk.

5. Ne próbáljunk tökéletesek lenni!

A tökéletesség rengeteg időbe és/vagy pénzbe kerül, ami egy kis vállalkozásnak nem áll rendelkezésére. Próbáljuk meg kicsiben létrehozni az itt felsorolt ötleteket, nézzük meg, hogyan működik, csiszolgassuk az eredmények függvényében. Ami működik, abba fektessünk többet. A közösségi oldalakon követőket szerezni például időigényes dolog. De ez természetesen nem azt jelenti, hogy fel kéne adni, mielőtt elkezdenénk, inkább, hogy használjuk fel tanulásra, javításra a kezdeti időt, amíg viszonylag kevesen követik a céget. Nem kell aggódni, ha elsőre nem lesz minden tökéletes - az idő múlásával folyamatosan javíthatunk a minőségen. Ne feledje, mi áll a Facebook főhadiszállásának falán: "Jobb a befejezett megoldás, mint a tökéletes."

A bejegyzés az alábbi cikk alapján készült

Véleményvezér

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.
A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester

A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester 

Bízzuk nyugodtan kecskére a káposztát, ez a magyar jogállamiság legújabb mérföldköve.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo