Több egészség - kevesebb költség

Cégvezetőként nem csak az eszközök, az emberek amortizációjára is figyelmet kell fordítania. Az egészséges munkaerő nem csak jobban termel, de kevesebbe is kerül a cégének.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Nézzen végig a cégében dolgozókon. Egészségesnek tűnnek? Sportolnak eleget? Még inkább: kapnak a cégtől elegendő támogatást ahhoz, hogy egészségesen éljenek?

Sok cégvezető távol tartja magát és a vállalatot az egészségprogramoktól, hogy megkímélje magát a kiadásoktól. Azzal azonban nem számolnak, mennyibe is kerül a dolgozók gyenge egészségi állapota: az ebből származó indirekt kiadások/bevételkiesések egy sport- vagy wellnessprogram többszörösére is rúghatnak. Arról már nem is beszélve, hány nagyszerű dolgozót veszít el idő előtt egy cég az egészségügyi problémák miatt. A két kiadási tételt összerakva már valószínűleg akkora összeg jön ki, ami komoly nyomást jelent, hogy a cége részt vegyen egy hatásos programban.

Mivel rengetegszer elhangzik, mennyivel olcsóbb a megelőzés az utólagos kezelésnél, sőt programok/versenyek is alakulnak a sportos cégek között, itt az ideje, hogy Ön is elkezdje az egészséges életmódot promotálni a dolgozói között. Ha azonban az üres frázisok önmagukban nem hatják meg, álljon itt néhány szám is: Az Aflac WorkForces Report (AWR) tavalyi felmérése szerint az Egyesült Államokban a betegség miatti hiányzások száma 28, a céges egészségügyi kiadások 26 százalékkal csökkentek azoknál a vállalatoknál, ahol létezett valamiféle egészséges életmódot támogató program. A tengerentúlon a programban részt vevő dolgozók aránya 61 százalék volt.

Kép:PP archív

Mindenkinek árt
A legfrissebb felmérések szerint az európai vállalatok évente eurómilliárdokat vesztenek a munkavégzésből kiesettek miatt, akiknek távolmaradása a nem megfelelő munkakörülményekkel legalábbis összefüggésbe hozható. Hat fejlett európai országban ez a kieső összeg meghaladja az évi 42 milliárd eurót.
A mozgásszervi problémák nem csak az életminőséget befolyásolják negatívan, de a kereső- és munkaképtelenség okai között a második helyen állnak a betegségtípusok között. 60%-ban vezetnek korai nyugdíjazáshoz, illetve táppénzre kerüléshez. A munkaképtelenség leggyakoribb oka pedig egyszerűen a derékfájás.
Európai Uniós szinten a tagállamok átlagosan évente a GDP-jük 4%-át, Magyarországon kb. 880 milliárd forintot fordít a munkáltatók és az állam a munkabalesetek és a foglalkozási megbetegedések következményeinek kompenzációjára. Az európai statisztikákat figyelembe véve kijelenthető, hogy ennek az összegnek a fele, vagyis Magyarországra vetítve mintegy 440 milliárd forint, azaz kb. egy 4-es metró árával azonos nagyságrendű érték, a munkahelyi stressz nem megfelelő kezelése miatt vész el.
Ha úgy döntött, Ön is kipróbálná egy hasonló program hatását a cégén, adunk néhány ötletet, hogyan teheti azt minél sikeresebbé.
  • Legyen a program közérthető. Olyan területekre igyekezzen fókuszálni, amelyek érintik a dolgozók mindennapjait, az egészséges táplálkozás, munkahely és csapat körül forognak. Szervezzen közös futásokat, hívjon masszőrt a házhoz a stressz csökkentése érdekében, kínáljon nekik néhanapján egészséges ételeket.
  • Vonjon be minél több dolgozót. A részvételt jutalmazza, ne a szándékot: ne fitnesszbérletet adjon béren túli támogatásként, hanem sportfelszerelésre költhető kupont azoknak, akik eljönnek a cég által szervezett eseményekre. A Gallup egy felmérése szerint az elkötelezett dolgozók 21 százalékkal nagyobb lelkesedéssel vesznek részt a cég wellness-programjain, mint azok, akik a hátuk közepére kívánják a céget. Próbálja meg őket is bevonni a sportba és a cég életébe, hogy többet sportoljanak, legyenek egészségesebbek - ezzel még a céges morált is pozitívan tudja majd befolyásolni.
  • Helyezze előtérbe a táplálkozást. Szervezzen előadásokat táplálkozási tanácsadók segítségével, szervezzen munka utánra egészséges szakácsiskolát. Igyekezzen aktívan is támogatni az egészséges táplálkozást - kínáljon körbe néha gyümölcsöket a kollégák közt vagy tegye elérhetővé őket az iroda néhány pontján.
  • Folyamatosan hirdesse az egészséges életmódot. Ahelyett, hogy néha megemlítené itt-ott az épp aktuális egészségeséletmód-programot, hirdesse aktívan a dolgozók körében a céges eseményeken, nagyobb meetingeken. Helyezzen el szórólapokat a hirdetőtáblákon, küldjön körbe havonta hírlevelet.
  • Nem csak a test a fontos. Hirdesse a pénzügyi egészséget is a dolgozói között, hiszen az anyagiak miatt való aggódás jelentősen visszaveti a koncentrálóképességet, az aktivitást, a hatékonyságot. Tanítsa meg őket, hogyan tudnak okosan költeni, megtakarítani, befektetni. Ajánljon hosszú távú megtakarítási programokat, ha a cég büdzséjébe belefér, támogassa is meg ezeket.
Végső soron minden program sikere a dolgozók részvételén múlik. Ha azonban sikerül megnyerni őket egy sokoldalú, szórakoztató és mind egészségügyileg, mind pénzügyileg előremutató programhoz, a dolgozói olyan magasságokba repítik majd a cég mutatóit, amelyről álmodni sem mert.

A cikk az alábbi írás alapján készült

Véleményvezér

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.
Mellár Tamás otthagyja a református egyházat

Mellár Tamás otthagyja a református egyházat 

Balog Zoltán személye sok református számára elfogadhatatlan.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo