Twitter cikkek

hirdetés

Már sms-ben is átvernek a csalók - ez a módszerük

Már sms-ben is átvernek a csalók - ez a módszerük

Egyre kifinomuktabb módszerekkel fosztják ki áldozataikat a csalók.
Elon Musk elmondta, mit gondol a Twitterről

Elon Musk elmondta, mit gondol a Twitterről

A Twitter nem megy csődbe egyhamar, nagyjából jó irányba is halad.
Vagyona felét elveszítette a világ leggazdagabb embere, horrorösszeget

Vagyona felét elveszítette a világ leggazdagabb embere, horrorösszeget

Musk több mint 100 milliárd dollárt veszített az idén.
Musk beválotta ígéretét, kirúgta a Twitter dolgozóinak felét

Musk beválotta ígéretét, kirúgta a Twitter dolgozóinak felét

A Twitter mikroblog platform elbocsátotta alkalmazottainak felét - derül ki a cég biztonsági és integritásért felelős vezetője, Yoel Roth a tweetjéből.
hirdetés
Rengeteg embert készül lapátra tenni Elon Musk

Rengeteg embert készül lapátra tenni Elon Musk

A Twitter hétezer alkalmazottja több mint felének elbocsátását tervezi Elon Musk a Bloomberg hírügynökség belső vállalati forrásokra hivatkozó jelentése szerint.
Komoly figyelmeztetést kapott Elon Musk

Komoly figyelmeztetést kapott Elon Musk

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos pénteken közétett Twitter-üzenetében figyelmeztette Elon Musk amerikai nagyvállalkozót.
Szabad a madárka: Elon Musk máris kirúgásokba kezdett

Szabad a madárka: Elon Musk máris kirúgásokba kezdett

 Elon Musk csütörtök éjjel átvette a Twitter irányítását.
Fordulat a Twitter és Elon Musk háborújában, felrobbant a közösségi média árfolyama

Fordulat a Twitter és Elon Musk háborújában, felrobbant a közösségi média árfolyama

Elon Musk mégis fizetne a Twitternek - 44 milliárd dollár a tét.
Elon Musk meggondolta magát

Elon Musk meggondolta magát

A technológiai milliárdos visszavonta a Twitter megvásárlására tett 44 milliárd dolláros ajánlatát, arra hivatkozva, hogy a vállalat nem nyújtott elegendő információt a hamis fiókokról - derül ki az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott bejelentéséből.
hirdetés

Elon Musk nem totojázik, megreformálja új szerzeményét, a Twittert

Mindössze két nappal azután, hogy Elon Musk megvásárolta a Twittert bejelentette, lehetővé kell tenni a felhasználóknak, hogy titkosíthassák személyes üzeneteiket.

Az első negyedéves magyar államháztartási hiány többszöröséért veszi meg Elon Musk a Twittert

Elfogadta a Twitter mikroblog-szolgáltató vezetősége Elon Musk amerikai üzletember körülbelül 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát, így a világ egyik leggazdagabb emberének kezébe kerül az egyik legbefolyásosabb közösségi médiaplatform - számolt be az amerikai sajtó.

Elon Musk meggondolta magát

Mégis kimarad a Twitter igazgatótanácsából.

Repül a madárka: a vártnál jobb eredményt közölt az óriáscég

A vártnál jobban alakult a Twitter második negyedéve, a mikroblog-szolgáltatást nyújtó közösségi portál profitja és nyeresége is felülmúlta a szakértők által vártat.

Rossz napja volt a hírességeknek: lecsaptak a pofátlan bitcoin-csalók

Kevéssé hihető, ám mégis sokakat átejtő üzenetek tűntek fel több közszereplő Twitter-oldalán.

Nem csak Trumpnak lehet jó eszköz a Twitter

Elérni a megfelelő embereket, a megfelelő pillanatban, a megfelelő hozzáállással: ez a hirdetők egyik legnagyobb kihívása minden szektorban. Egy friss felmérés szerint a Twitter képes összekötni a brandeket a legbefolyásosabb közönséggel éppen akkor, amikor azok a legbefogadóbbak, így a hirdetők is pontosabban célozhatnak.

Az influencerek az új politikusok

Megérkezett az új politikus-generáció: a YouTube-influencerek. A brazíliai helyhatósági és szövetségi választáson néhány huszonéves influencernek sikerült arra használnia internetes népszerűségét, hogy mandátumot szerezzenek. A helyi választásokon óriási mennyiségű szavazatokat kaptak. Mozgalmukat, az MBL-t és kampányaikat a YouTube-csatornáik reklámbevételéből finanszírozták. Itt a képviseleti demokrácia és a független kampányfinanszírozás új korszaka. Brazíliában megtörtént. A többi országban is ez lesz.

Hackergyanú miatt zárolták Elon Musk Twitterét

A Twitter ideiglenesen zárolta Elon Musk fiókját, a Tesla-vezető elmondása szerint azért, mert úgy tűnt, valaki feltörte a fiókját.

A Twitter-alapító újabb dobása

Jack Dorsey, a Szilícium-völgy új hőse arról nevezetes, hogy ő alapította a Twittert. Kevesen tudják, hogy ennél sokkal fontosabb újítás is fűződik a nevéhez: a Square nevű szolgáltatás, amellyel mobil, tablet segítségével mindenhol fizetni lehet az USA-ban.

Ezek a legviccesebb hashtagek a Twitteren

Ha valami érdekesség történik a világon, az emberek a közösségi médiában azonnal be akarnak számolni róla. Nem véletlen, hogy lassan már minden tevékenységre, vagy érzésre találunk egy hashtaget, természetesen a humor az egyik legnépszerűbb téma!

Rengeteg szemetet kerülgetünk a közösségi oldalakon is

Értve ez alatt a reklámcélú, de mindenképpen kéretlen üzeneteket, az álhíreket vagy a sima hülyeségeket. Ötödrészük viszont a helyzet javulását tapasztalja – írja a Bitport.

Több millió álhírfiókot töröltek

2017 utolsó negyedévében az álhírek elleni küzdelem jegyében több millió, álhíreket vagy más problémás tartalmat terjesztő fiókot függesztette fel - derült ki a The Associated Press hírügynökség birtokába jutott adatokból.

5 jele annak, hogy robottal beszél

A közösségimédia-felületeket egyre nagyobb számban árasztják el a robotok, azaz automatizált fiókok. Ezek a programok általában valós felhasználókat utánoznak, céljuk pedig gyakran politikai: sokak szerint például a Twitteren és más oldalakon az orosz szolgálatok botjai is kampányoltak a Brexit mellett, vagy promotálják, esetleg rágalmazzák az Egyesült Államok elnökválasztásának résztvevőit.

A közösségi média nagyágyúi vonakodnak a fogyasztóvédelemtől

A közösségi médiát üzemeltető vállalatoknak is be kell tartaniuk az uniós fogyasztóvédelmi szabályokat. Ennek érdekében a Facebook, a Twitter és a Google+ részben módosította szolgáltatási feltételeit.

Ki birtokolja valójában az online személyazonosságunkat?

Ki birtokolja a Facebook-, Google-, Instagram- és Twitter-profiljainkat és a hozzájuk tartozó személyazonosságunkat: a szolgáltató vagy mi? Kinek a feladata ezek védelme? Hogyan lehet megvédeni a fiókokat és a bennük tárolt adatokat? Ezeket az egyre inkább égető kérdéseket járják körül a NetIQ szakértői.

A Twitter átáll a 280 karakterre

A Twitter szeptemberben indította el azt a tesztelési folyamatot, melyben egyes felhasználók számára megnövelte 140-es karakterkorlátot. Tette ezt azért, hogy a tweetelők még könnyebben kifejezhessék magukat világszerte, továbbra is megtartva a gyorsaságot és tömörséget, vagyis azokat a tulajdonságokat, amitől a Twitter, Twitter. Az összes adat elemzése után a Twitter úgy döntött, hogy a karakter korlátot hivatalosan is felemeli 280 karakterre és kiterjeszti az összes olyan nyelvre, ahol erre szükség lehet.

Az utolsó nap a Twitternél

Aki csütörtökön, európai idő szerint az esti órákban el akarta olvasni Donald Trump amerikai elnök legújabb twitter-üzeneteit, az a honlapon a következő üzenetet látta: “ez az oldal nem létezik...”

Megduplázhatjuk Twitter-üzeneteinket

Kétszeresére nőhet a twitterek terjedelme, és ezentúl sem kívánják korlátozni Trump amerikai elnök kirohanásait a rövid üzenetek világában. Kísérleti jelleggel, véletlenszerűen kiválasztott twitterezők csoportjai ezentúl az eddig 140 leütés kétszeresét, 280 betűhelyet tartalmazó üzeneteket küldhetnek – jelentette be a portál.

Farkas Zsolt: így válassz hashtaget, hogy mindenki téged nézzen

A hashtag olyan, mint egy összekötő kapocs. A közösségi médián posztolt tartalmainkat egy kalap alá fogja és megjeleníti hasonló tematikus tartalmakkal egy hírfolyamban. Ha okosan hashtagelünk, széles körben lesz látható a közlendőnk.

Na de hol vannak a fiatalok?

Tele volt minden portál megint egy kutatással, ami arról szól, hogy a Facebook bajban van, mert elveszti a tinédzsereket. Az eMarketeer mutatta ki, hogy a 18–24 évesek között már most is többen használják Amerikában a Snapchatet, mint a Facebookot, és a tendenciák alapján ez a következő években csak erősödni fog. A Közösségi kalandozások cikkében többek között erről lesz szó, de aki figyel, a teljes piacról is pontosabb képet kap. 

Az elmúlt év negyvenezer legsikeresebb social-média tartalma

A LinkedIn készített egy közösségi média marketing tartalom-kutatást, amelyben megvizsgálta az elmúlt év 40.000 legsikeresebb tartalmának sajátosságait. Wow! Mikor megláttam, hogy az eredményeket közzétették, remegő ujjaim megcsúsztak néhányszor a billentyűzeten, mialatt átnavigáltam magam az e-mailből a cikkre — és most csak picit túloztam.

Óriási a digitális lemaradók aránya a magyar társadalomban

A fejlett országok netező polgárai körében is nagy az aránya azoknak, akik nem használják a közösségi médiát. A törzsközönség a jól kereső fiatalok. A magyar lakosság 33%-a az internethez sem fér hozzá, de állítólag ez már jövőre másképp lesz.

Sokan bezárhatnák a boltot, ha holnap megszűnne a Facebook

Téves az az elképzelés, mely szerint az online közösségi terek csak kapcsolat –és márkaépítésre jók. Már most komoly szerepet kapnak ezek az oldalak az értékesítésben is, és a jövőben ez egyre inkább így lesz. Ezt támasztják alá a már ma is szembetűnő trendek, és az RG Stúdió Kft. friss kutatása is.

Többmilliós bukta egy tweet miatt

Sok szó esik arról, hogy a közösségi média egyre nagyobb hatással van a cégek életre. Ezt nagyon is direkt módon bizonyította a Tesla friss esete: a cég 580 millió dolláros veszteséget köszönhet egy tweetnek.

Az állásába kerülhet egy rossz vicc a neten

Egy dühös beszólás vagy egy rossz poén a Twitteren könnyen az ember állásába kerülhet. Vannak bizonyos tabuk. Íme néhány példa olyan elbocsátásokról, melyet felkapott a média.

Pusztító hibák a közösségi médiában

Habár a közösségi oldalak a fogyasztók elérésének egyik legolcsóbb és leghatékonyabb eszközei, van egy nagy veszélyük: a hibáknak itt katasztrofális következménye lehet, akár egy egész cég belebukhat a felhasználók haragjába. Mutatunk néhány emlékezetes hibát, amelyek elkerülhetőek lettek volna.

Ami igazán fontos, azt nem tesszük közzé

A közösségi médiahasználat több mint hatvan százaléka „fű alatt” zajlik, azaz nem kerül nyilvánosságra.Pedig a téma marketing szempontból is releváns: itt történik az utazási és karriertémák megosztásainak 80 százaléka.

Rágyúr a kisvállalkozásokra a Twitter

Kifejezetten a kisebb vállalkozásokat célozza első körben a közösségi oldal reklámozási rendszerének mostani fejlesztése. Az eddig meglehetősen rugalmatlan szisztémát egy jobban paraméterezhető váltja fel. A változás egyszerre jelent esélyt és rizikót is a Twitternek.

Üljük meg a Twitter hullámot?

Tegnap lépett tőzsdére a Twitter, és a tavalyi Facebook indulással szemben kiválóan sikerült a rajt. Vagyis külföldön száguld ez a közösségi oldal. Érdemes itthon is belekezdeni?

A Twitteren nincs stratégia?

Nem létezik általánosságban alkalmazható Twitter-stratégia a hírek terjesztésére, és a mikroblog-szolgáltatás felhasználásának hatékonysága is erősen eltérő lehet - erre a megállapításra jutott az Arizonai Egyetem kutatója, aki azt vizsgálta, vajon felgyorsítja-e az információk közzétételének és szétterítésének folyamatát az ismeretségi hálózat igénybevétele.

Munka helyett: a kollégák napközben profiljukat frissítik...

A Twitter a Facebook és az ezekhez hasonló közösségi portálokra fecsérelt munkaidő évi 14 milliárd font (4700 milliárd forint) veszteséget okoz a brit gazdaságnak - derül ki egy friss felmérésből.

Facebookon és Twitteren népszerűsítené magát az EU

Az új online kommunikációs lehetőségekről volt szó az EP kulturális szakbizottságának 2010. április 27-i ülésén, ahol megvitatták a dán Morten Løkkegaard témával foglalkozó jelentését. A közösségi oldalakon történő intenzívebb uniós kommunikáción túl a képviselők több uniós hírt látnának szívesen a tagállami médiában, és növelnék a Brüsszelbe akkreditált újságírók számát.

Közösségi portálon könnyebb állást találni?

Miközben a munkanélküliség világszerte egyre jobban elharapódzik, addig egyre több munkaajánlattal találkozhatunk a rendkívül népszerű közösségi honlapon, a Twitteren.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Új otthonbiztosítás lett fogyasztóbarát

Új otthonbiztosítás lett fogyasztóbarát

Megkapta a fogyasztóbarát minősítést a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) a K&H Biztosító Zrt. otthonbiztosítása.

Pénzszerzés

Hol tartanak az óriási veszteség után a nyugdíjpénztárak?

Hol tartanak az óriási veszteség után a nyugdíjpénztárak?

A tavalyi gigantikus veszteség csaknem harmadát ledolgozták a nyugdíjpénztárak az első negyedév végére, azóta pedig még tovább javult a helyzet.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo