hirdetés

Farkas Zsolt: így válassz hashtaget, hogy mindenki téged nézzen

A hashtag olyan, mint egy összekötő kapocs. A közösségi médián posztolt tartalmainkat egy kalap alá fogja és megjeleníti hasonló tematikus tartalmakkal egy hírfolyamban. Ha okosan hashtagelünk, széles körben lesz látható a közlendőnk.
hirdetés

A hashtag (úgy is mint #) viszonylag újkeletű médiatényező. De néhány év alatt elképesztő fontosságra tett szert. 2007-ben a San Diego-i erdőtüzek alkalmával használta először Chris Messina színész-rendező. Farkas Zsolt, a 7 Digits Growth Marketing Ügynökség munkatársa 11 tippet adott a kis- és középvállalkozások vezetőinek a hashtagelés tudományát a Piac & Profit által rendezett Social Media 2017 konferencián:

Farkas Zsolt, a 7Digits Growth Marketing ügynökség ügyvezetője - Kép: Völgyes Valéria

 1. A hashtag szavait angolul írjuk ki. Ne használjuk magyar kifejezéseket.
 2. Ne válasszunk nehezen kiejthető angol szavakat se, mert akkor "a szájmarketing ki van lőve".
 3. Legyen egyszerű, ötletes, könnyen megjegyezhető.
 4. Legyen speciális. Ha túl tág témakört választunk (pl. #picture), akkor olyan mezőnybe kerül a posztunk, ami hamar lemegy a képernyő aljára, mert másodpercenként rengetegen posztolnak ugyanazzal a hashtaggel.
 5. Egy poszthoz 9-10 hashtagnél többet nem érdemes hozzárendelni, "mert akkor nagyon spammynek fogtok tűnni. Azt a be nyomást keltitek, hogy nagyon akartok követőket," mondta Farkas Zsolt.
 6. Ha túl közhelyes hashtaget választasz, azzal csak annyit érsz el, hogy ázsiai botok fognak követni (pl. #followme, #like4like).
 7. Ne használj túl sok #-t egy-egy mondatban.
 8. Az algoritmusok nem tesznek különbséget aközött, hogy ha nagybetűvel vagy kisbetűvel írjuk a hashtagek szavait. Ezért érdemes nagybetűkkel kezdeni minden szót, mert így könnyen olvashatóbb (#IFeelBlessed, #LovingItAll, #PartyMonster).
 9. Az Instagramon ne a leírásba tedd a hashtaget, mert akkor az úgy fog megjelenni az összes többi poszt között, mint egy nagy szótömeg, ami több soros, tehát még kicsi is, alig olvasható. Tedd a kommmentbe, azt az Instagram elrejti, magától nem mutatja.
 10. A leírás után emojival zárd a szöveget. Ez jó elkülönítő eszköz.
 11. Akkor tudsz a legnagyobb közönségre szert tenni, ha valamilyen módon a posztodba foglalsz egy több millió követővel bíró híres embert (nyomós okkal), s ha az illető megosztja a tartalmad, akkor "bekerülsz a követőinek az explore oldalába".
Aki lépést akar tartani az Instagram és a Twitter, s önmarketingre és cégmarketingre akarja használni, az "folyamatosan benne éljen abban, amit csinál, folyton azon kell gondolkodnia, milyen szűrővel fényképezzen, mikor nézik meg a legtöbben", hangsúlyozta Farkas Zsolt. Vannak akik, ahhoz a trükkhöz folyamodnak, ha rövid időn belül nem arattak elég lájkolást vagy megosztást, hogy gyorsan leveszik a posztot, és másnap újra felteszik, mintha mi sem történt volna.
Hashtag kisokos – hol, hogyan?
A #, vagyis hashtag jelecske egyre több felületen, egyre több posztban jelenik meg mind a céges, mind a magán kommunikációban. Nem véletlenül. Mutatjuk, hol, hogyan használható.
hirdetés

Véleményvezér

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo