hirdetés

Farkas Zsolt: így válassz hashtaget, hogy mindenki téged nézzen

A hashtag olyan, mint egy összekötő kapocs. A közösségi médián posztolt tartalmainkat egy kalap alá fogja és megjeleníti hasonló tematikus tartalmakkal egy hírfolyamban. Ha okosan hashtagelünk, széles körben lesz látható a közlendőnk.
hirdetés

A hashtag (úgy is mint #) viszonylag újkeletű médiatényező. De néhány év alatt elképesztő fontosságra tett szert. 2007-ben a San Diego-i erdőtüzek alkalmával használta először Chris Messina színész-rendező. Farkas Zsolt, a 7 Digits Growth Marketing Ügynökség munkatársa 11 tippet adott a kis- és középvállalkozások vezetőinek a hashtagelés tudományát a Piac & Profit által rendezett Social Media 2017 konferencián:

Farkas Zsolt, a 7Digits Growth Marketing ügynökség ügyvezetője - Kép: Völgyes Valéria

 1. A hashtag szavait angolul írjuk ki. Ne használjuk magyar kifejezéseket.
 2. Ne válasszunk nehezen kiejthető angol szavakat se, mert akkor "a szájmarketing ki van lőve".
 3. Legyen egyszerű, ötletes, könnyen megjegyezhető.
 4. Legyen speciális. Ha túl tág témakört választunk (pl. #picture), akkor olyan mezőnybe kerül a posztunk, ami hamar lemegy a képernyő aljára, mert másodpercenként rengetegen posztolnak ugyanazzal a hashtaggel.
 5. Egy poszthoz 9-10 hashtagnél többet nem érdemes hozzárendelni, "mert akkor nagyon spammynek fogtok tűnni. Azt a be nyomást keltitek, hogy nagyon akartok követőket," mondta Farkas Zsolt.
 6. Ha túl közhelyes hashtaget választasz, azzal csak annyit érsz el, hogy ázsiai botok fognak követni (pl. #followme, #like4like).
 7. Ne használj túl sok #-t egy-egy mondatban.
 8. Az algoritmusok nem tesznek különbséget aközött, hogy ha nagybetűvel vagy kisbetűvel írjuk a hashtagek szavait. Ezért érdemes nagybetűkkel kezdeni minden szót, mert így könnyen olvashatóbb (#IFeelBlessed, #LovingItAll, #PartyMonster).
 9. Az Instagramon ne a leírásba tedd a hashtaget, mert akkor az úgy fog megjelenni az összes többi poszt között, mint egy nagy szótömeg, ami több soros, tehát még kicsi is, alig olvasható. Tedd a kommmentbe, azt az Instagram elrejti, magától nem mutatja.
 10. A leírás után emojival zárd a szöveget. Ez jó elkülönítő eszköz.
 11. Akkor tudsz a legnagyobb közönségre szert tenni, ha valamilyen módon a posztodba foglalsz egy több millió követővel bíró híres embert (nyomós okkal), s ha az illető megosztja a tartalmad, akkor "bekerülsz a követőinek az explore oldalába".
Aki lépést akar tartani az Instagram és a Twitter, s önmarketingre és cégmarketingre akarja használni, az "folyamatosan benne éljen abban, amit csinál, folyton azon kell gondolkodnia, milyen szűrővel fényképezzen, mikor nézik meg a legtöbben", hangsúlyozta Farkas Zsolt. Vannak akik, ahhoz a trükkhöz folyamodnak, ha rövid időn belül nem arattak elég lájkolást vagy megosztást, hogy gyorsan leveszik a posztot, és másnap újra felteszik, mintha mi sem történt volna.
Hashtag kisokos – hol, hogyan?
A #, vagyis hashtag jelecske egyre több felületen, egyre több posztban jelenik meg mind a céges, mind a magán kommunikációban. Nem véletlenül. Mutatjuk, hol, hogyan használható.
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo