Kávé cikkek


Mellétrafáltak a kávérajongók

Mellétrafáltak a kávérajongók 

A klímaváltozás miatt hatalmas veszélyben érezték magukat a kávéfogyasztók, ehhez képest mélyponton a termék tőzsdei árfolyama.
A magyar kávépiacon terjeszkedik a Coca-Cola

A magyar kávépiacon terjeszkedik a Coca-Cola  

Növelné magyarországi kávépiaci részesedését a Coca-Cola HBC, amely új kávémárka, a Caffé Vergnano forgalmazásába kezdett.
Nem minden kávé, ami annak látszik - új szabály jön

Nem minden kávé, ami annak látszik - új szabály jön 

Júniustól kizárólag azt a terméket lehet kávénak nevezni Szerbiában, amely kizárólag kávészemekből készült, és nem tartalmaz semmilyen más anyagot.
Leszedik a boltok polcairól a Tchibo Family kávét

Leszedik a boltok polcairól a Tchibo Family kávét 

Egyelőre csak az Aldi jelezte, hogy gond van a termékkel, a visszahívás más üzleteket is érint.
Kiderült, mennyit költenek kávézásra a magyarok

Kiderült, mennyit költenek kávézásra a magyarok 

Egy most közölt felmérés arra is rámutatott, a kávét fogyasztók márkahűek.
Hogy készül a legfinomabb kávé?

Hogy készül a legfinomabb kávé? 

Aki szereti a kávét, és rendszeresen is fogyasztja, az bizonyára már maga is megtapasztalta, hogy teljesen más íze van egy otthoni gépben lefőzött kávénak, mint amit egy vendéglátóhelyen iszik. Akárcsak az éttermi finomságokat, az ízletes kávét is sokan szeretnék “leutánozni” otthon, azonban hiába az igyekezet, a végeredmény legtöbbször elmarad a várttól. De mi lehet a kávéházi kávék titka?
Kérdőjelek a kávépiacon: a koronavírus-járvány és a klímaváltozás negatív hatásai

Kérdőjelek a kávépiacon: a koronavírus-járvány és a klímaváltozás negatív hatásai 

A kávépiacot túltermelés jellemzi, miközben egyre többen hagynak fel a kávétermesztéssel. A klímaváltozás és a koronavírus-járvány tovább súlyosbította az ágazat problémáit, miközben a termelők helyzetét a nagy kereskedőcégek dominanciája egyébként is megnehezíti. Bár biztató ötletek és kezdeményezések akadnak, gyakorlati megoldás egyelőre nem látszik.
Baj van - elfogyhat a kávé a világban?

Baj van - elfogyhat a kávé a világban? 

A Nemzetközi Kávészervezet azzal számol, hogy a kávékereslet felülmúlja majd a kínálatot a 2019/2020-as idényben.
Olaszországban nem csak pörkölik, de termesztik is a kávét

Olaszországban nem csak pörkölik, de termesztik is a kávét 

A globális klímaváltozás miatt 2050-re a kávétermesztésre alkalmas helyek a trópusi területeken a jelenlegi felére csökkenhetnek, ezért Kaliforniában, Ausztráliában és Szaúd-Arábiában, de még Olaszországban is, mely országok amúgy kívül esnek a hagyományos kávétermesztési övezeten, próbálkoznak már a kávébab meghonosításával.
Kihalás szélén a kávé vadon élő fajtái

Kihalás szélén a kávé vadon élő fajtái 

A kávé vadon élő fajtáinak 60 százalékát a kipusztulás szélére sodródott. Több mint száz fajta nő vadon a természetben. Ráadásul a növény magjai sem igazán bírják a tárolást, így nincs esély egy vészkészlet elraktározására, ha kipusztulna a vadon élő fajták nagy része.

Lefőtt a kávé? Gondban a termelők 

A zsugorodó nemzetközi terményárak miatt enyhülnek a világ legszegényebb országainak élelmiszerimport kiadásai, ám eközben az amerikai dollár erősödése „komoly veszélyt” jelenthet, figyelmeztet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

A Starbucks beépíti a szívószálat a kávés poharakba: ez lesz az új módi? 

A poharak fedelén megemelte a nyílást a Starbucks, így közvetlenül onnan lehet felhörpinteni az itókákat. Véget vet az eldobható szívószálak kultúrájának a világcég. Vajon követi-e példáját a meki és a többi globális hálózat?

Megértik a fogyasztók, hogy mi a fenntartható termék? 

Minden marketinges tudja, hogy a vásárlók egyszerű üzeneteket akarnak, főleg, hogy egy túl zajos, túlinformált világban élnek. De az igazán fenntartható termékek és eljárások megértetése nem egyszerű dolog. A fenntarthatóság ritkán egyszerű képlet, hiszen összetett termelési folyamatokat, környezeti hatásokat és összefüggéseket feltételez.

Ilyen módszerekkel csökkentheted a műanyagszennyezésed 2. rész 

A plasztik évszázadokig nem bomlik le, de az időjárás viszontagságainak köszönhetően hamar széttöredezik és szennyező anyaggá válik. A halak megeszik, így bekerül a táplálékláncba. De a csapvízben is kimutatható.

Vacsorázni sem megyünk oda, ahol rossz a kávé 

Az étterembe járó vendégek négyötödénél már egyértelmű elvárás a jó minőségű kávé, ami a vendégek étteremválasztását is befolyásolhatja. Gyovai Györgyi, a Nespresso hazai ügyvezetője szerint épp ezért fontos, hogy vendéglátóként milyen kávét és élményt adunk a vendégeknek, miközben a munkavállalók megtartására is törekszünk.

Mosolyogjuk ki magunkból a stresszt 

Vélhetően majdnem mindenki került már olyan helyzetbe, hogy egyszerre többfelől került nyomás alá. A helyzet nem könnyű, de az entrepreneur.com tanácsait elolvasva egyszerű, célratörő stressz-menedzsmenttel el tudjuk oszlatni az akut feszültségeket, sőt ha igyekszünk, krónikus görcsöktől is meg tudunk szabadulni.

A siker titka: egy amerikai Kínában 

Az amerikai kávékonszern, a Starbucks immár hasít Kínában. Eddig 600 üzlete van Sanghajban – csaknem kétszer annyi, mint New Yorkban. Példátlan sikereit kemény kudarcok után érte el. Meg kellett tanulnia, hogyan lehet sikeres külföldi vállalat a világ legnépesebb országában.

Alapvető élelmiszernövények pusztulhatnak ki 10-20 éven belül 

Eddig ismeretlen betegségek, aszály, túlzott meleg nehezíti számos növényfaj termesztését. Sok kedvenc még a mi életünkben eltűnhet. Olyan növények jövőbeli léte került veszélybe az élelmiszerellátási láncban, mint a narancs, a szőlő, a kávébab, a mogyoró, a banán vagy a méz.

Van, amiből a kevés és a sok is egészségtelen 

Mit kapcsol be elsőként egy fejlesztő, amikor beér az irodába? A kávéfőzőt. Ez az elcsépelt vicc valójában teljesen igaz, és nem csak a fejlesztőkre vonatkozik. Az első kávé után pedig igen gyakran jön egy második, és mire észbe kapunk, vacsoraidő van, és mindössze pár csésze kávé tartja bennünk a lelket.

Van más megoldás az ötödik kávé helyett, hogy felélénküljön 

Ha egyre nagyobb a kávésbögre az asztalunkon, érdemes egy kicsit elgondolkodnunk. A szakemberek szerint a túlzott kávéfogyasztás nem megoldás, sőt egészségkárosító is lehet. De van megoldás a kávé mellett, és azon túl is, hogy túléljük azokat a napokat, amikor legszívesebben csak aludnánk, akár az íróasztalra dőlve.

Megnyílt a lejárt szavatosságú élelmiszerek áruháza 

Lejárt szavatosságú, de fogyasztható élelmiszereket kínáló üzletet nyitottak Angliában. Mindenki annyit fizet, amennyit tud, szabott árak nincsenek. A siker óriási, a projektnek pedig még a neve is jó: The Real Junk Food Project, vagyis valódi junk food.

A klímaváltozás áldozatává válhat a kávé 

Hamarosan minden reggel a klímaváltozással szembesülve kelhetünk - szó szerint. Ha így megy tovább, néhány évtized múlva elérhetetlen luxuscikk lesz a kávé, a század végére pedig teljesen eltűnhet.

Ennél jobb reggeli nincs a világon 

A legtöbb ember számára a tökéletes reggeli kávéból és péksüteményből áll. Ezen az innovátorok sem változtattak. De miért ne lehetne a kettő egyben?

Újabb kávészünet? A cégnek is jó! 

Még a legelhivatottabb munkavállalónak is szüksége van napközben némi szünetre - egyébként ennek lehetőségét törvény is garantálja mindenki számára - a legtöbb főnök mégis rossz szemmel néz a kávézgatókra. Lehet, hogy rosszul teszi?

Elfogyhat a kávé – és ez a legkisebb baj 

A fogyasztók hamarosan érezni fogják, hogy az éghajlatváltozás kíméletlen hatásai nem csak az időjárásban mutatkoznak meg, hanem a szupermarketek polcain is az egyes termékek (mint például a kávé vagy a narancs) elérhetőségének és árának megváltozásában is - mondja a WWF jelentése. Egyes termelő országok számár drámai következményekkel jár majd a változás.

Egy lelkes kisvállalkozó kalandjai, szakértői magyarázatokkal 

Fotóriporterből gasztroblogger, abból pedig kávézótulajdonos – szép ívű vállalkozói karrier. Egy vendéglátóhely engedélyeztetése nem tartozik a legegyszerűbb procedúrák közé. Szakértő és a tapasztalt vállalkozó segít egy jó példa bemutatásával!

Fizeti a főiskolai tandíjat alkalmazottainak a Starbucks 

A Starbucks elnök-vezérigazgatója, Howard D. Schultz ingyenes online tanulási lehetőséget kínál alkalmazottainak, hogy főiskolai diplomát szerezhessenek. Nem kér cserébe hűségidőt a vállalati munkaviszonyra. A kritikusok szerint ezt kihasználhatja a konkurencia, mely elcsábíthatja a friss diplomás munkaerőt.

Hogyan lesz kapzsiság a méltányosságból? 

A kávék eladásait akár 13 százalékkal is növelheti a fair trade címke, ezért egyre többen szeretnék látni a termékükön. Az elnyerését övező szabályok amerikai lazítását sok kritika érte.

A kávézacc és a sütimorzsa is hasznosulhat 

A világ legnagyobb kávézólánca újrahasznosítja a kávézacc-maradékot és hamarosan a sütemény-morzsákat is. Kulisszatitkok egy világmárka boszorkánykonyhájából.

Kávé nélkül nincs üzlet! 

Magyarországon kávéval kínálni a vendéget magától értetődő, hétköznapi gesztus. A sikeres tárgyalás érdekében azonban nem mindegy, milyen kávéval kínáljuk üzletfeleinket. Ezt támasztja alá a Nespresso és Lyreco megbízásából a TÁRKI (Társadalomkutatási Intézet) által frissen végzett kutatás is.

Van megtakarítása? Két jó lehetőséget ajánlunk! 

Bár még a lakosság nagy része a hitelrészletek visszafizetésével van elfoglalva, sokaknak továbbra is vannak megtakarításaik. Nekik az arany és a kávé adta pénzügyi lehetőségekre hívjuk fel a figyelmet.

Ágytól a kávéig: a napi rutin 

Négyből hárman minden napjukat ugyanúgy kezdik - derült ki a napindító szokásokat megvizsgáló Reggeli Rutin Térképből. A NESCAFÉ® Dolce Gusto felmérésében résztvevők több mint felének az első útja az ágyból egyenesen a kávégéphez vezet. Az első feketét szeretjük komótosan kevergetni: akár egyedül, akár a család többi tagjával együtt kortyoljuk, rászánjuk az időt és megadjuk a módját.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Pénzszerzés

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot!

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot! 

Itt az év vége, így most kell résen lenniük azoknak, akik szeretnének élni a nyugdíj- és egészségpénztári tagság után igénybe vehető 20 százalékos személyijövedelemadó-visszatérítés lehetőségével.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Cégblog

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők 

A napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Klímablog

Ebben is beelőztek a románok

Ebben is beelőztek a románok  

Elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Gazdaság

Indul a téli razzia

Indul a téli razzia  

A csaknem egyhónapos mustra célkitűzése a téli ünnepi időszak legnépszerűbb termékeinek és vendéglátóhelyeinek ellenőrzése.

Társadalom

Elszabadultak a politikusok

Elszabadultak a politikusok 

Új dimenzióba került a világ. Az eddigi helyi összecsapásokon túl immár három nagy ország áll valóságos háborúban. Kettő közülük atomnagyhatalom. Az egyik Európát is megfenyegette atomcsapásokkal. Mi történt, mi változott, ami olyan mértékben felturbózta a hadviselést, hogy bár a fegyvergyárak csúcsüzemben termelnek, mégis egyes frontokon lőszerhiány van.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo