Eladás cikkek

hirdetés

Több tucat benzinkutat adott el a Mol

Több tucat benzinkutat adott el a Mol 

Lezárult a 39 szlovéniai töltőállomás eladása.
Kisebb haszonnal, de több járművet adott el a Volkswagen

Kisebb haszonnal, de több járművet adott el a Volkswagen 

A Volkswagen negyedéves működési eredménye csökkent, bevétele nőtt.
Túl nagy falat volt a Metro a cseh milliárdosnak

Túl nagy falat volt a Metro a cseh milliárdosnak 

Daniel Kretinsky, a cseh milliárdos kudarcot vallott kísérletével, hogy megszerezze a Metro konszern többségi tulajdonát.
Tíz éve nem vettek ennyi lakást, az árak még tovább emelkednek

Tíz éve nem vettek ennyi lakást, az árak még tovább emelkednek 

Masszív lakáspiacról árulkodnak a legfrissebb adatok, mind az áremelkedés, mind a forgalomnövekedést tekintve – áll az ingatlan.com elemzésében, amely a saját és a legfrissebb hivatalos adatokat vizsgálta.
Putyinnál jobb reklámarcot el sem lehet képzelni

Putyinnál jobb reklámarcot el sem lehet képzelni 

Oroszország tavaly átvette a második helyet a világ legnagyobb fegyverkereskedőinek listáján. Közel 38 Mrd. dollár értékben adott el fegyverzetet, túlnyomórészt ázsiai és afrikai országoknak.
hirdetés
Minden cégnek komoly fejtörés a digitális átalakulás

Minden cégnek komoly fejtörés a digitális átalakulás 

A cégek döntő többsége 2021-ig eladná valamelyik üzletágát – állapítja meg a világszerte több mint 900 vállalati felsővezető megkérdezésével készült EY-felmérés. A fokozódó értékesítési kedv oka, hogy a szervezeteknek egyre nagyobb terhet jelent megfelelni a digitális elvárásoknak, és eszerint átalakítani üzleti modelljeiket.
A kkv eladásánál döntő az érzelmi szál

A kkv eladásánál döntő az érzelmi szál 

A vállalkozás eladása eddig a magyar kkv-k csupán 5%-ánál merült fel. Pedig a cégértékesítés akár a kkv-szektorban egyre inkább jellemző utódlási nehézségek esetén is jó alternatíva lehet.
Ha nincs semmi új, nem váltogatjuk a mobilunkat

Ha nincs semmi új, nem váltogatjuk a mobilunkat 

Az elmúlt öt évben több, mint 7 milliárd mobil-telefon készült a világon – csaknem annyi, mint a Föld lakossága. Tavaly viszont már öt százalékkal kevesebb készüléket adtak el, mint 2017-ben, ami kihat az egész világgazdaságra.
Adóznom kell, ha az interneten adom el használt cuccaimat?

Adóznom kell, ha az interneten adom el használt cuccaimat? 

Sokan az ünnepi időszakot használják ki arra, hogy eladják megunt, kinőtt, rég vagy soha nem használt ruháikat, játékaikat, bútoraikat és egyéb tárgyaikat, hiszen karácsony előtt az így befolyó pénz jól jöhet. Fontos tudni, hogy mindennek akár adózási vonzata is lehet.
Padlót fogtak az autóeladások az új rendszerben

Padlót fogtak az autóeladások az új rendszerben 

Az új, a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást mérő rendszer bevezetése nagy zavarokhoz vezetett az európai autópiacokon: szeptemberben csaknem negyedével kevesebb kocsit adtak el, mint a múlt év hasonló időszakában.
hirdetés

Még mindig pörög a piac, pár hónap alatt gazdát cserélnek a lakások 

Átlagosan akár másfél-két hónappal rövidebb idő alatt lehet eladni az ingatlanokat most Magyarországon, mint 2013-ban, így egy panellakás átlagosan 2, míg egy társasházi téglalakás akár 3 hónap alatt is elkelhet – derül ki egy friss elemzésből.

Egy hétre leáll az Opel 

Októberben hét napra leáll az Opel rüsselsheimi központi gyára és immár másodszer lassítják le a gyártósort, mert nem jól alakulnak az eladások.

Social Media 2018: közösséget építünk 

A Piac & Profit Social Media 2018 című konferenciáján az online marketingszakma elismert szakemberei adtak képet arról, hol tart ez a terület, és milyen új eszközök, megoldások állnak rendelkezésünkre az irdatlanul gyors fejlődésben.

Befektetésre a kis lakás a nyerő 

Az ingatlanszakértő szerint legfeljebb 40 négyzetméteres és legalább másfél-két lakószobás ingatlant érdemes vásárolni, és nagyon fontos a jó hely. Hogy mi számít jó helynek, azt úgy lehet eldönteni, hogy milyen vevőkörnek szeretnénk majd továbbértékesíteni a lakást, vagy mire szeretnénk használni azt.

Már megint az autós lobbi győzött 

Az autóipar erősen befolyásolta a kormány döntését arról, hogy milyen alapon és mekkora összegekkel támogatja az elektromos autók elterjedését – állapította meg a német Szövetségi Számvevőszék. Nézete szerint ebből a pénzből inkább töltőállomásokat kellene építeni.

A saját lakásunkat is tekintsük befektetésnek 

A szakértő szerint a lakosság nagyobbik része rosszul bánik egyetlen fontos vagyontárgyával, a lakásával, vagy házával. Pedig ahhoz, hogy gondos gazdák legyünk, kicsit befektetőként, de mindenképp okosan kell hozzáállnunk a témához. 

Az Amazon sarkában liheg az Apple 

Az Apple piaci értéke az elmúlt negyedévben kevés híján elérte már az ezer milliárd dollárt, ami a tőzsdei cégek közül eddig csak az Amazonnak sikerült. iPhone-ból ugyan kevesebbet adtak el, de drágábban, így nőtt a profit.

Kétszer meggondolják a nemzetközi láncok, fejlesszenek-e Magyarországon 

A kiskereskedelmi forgalom értékben 2,1 százalékkal nő az Európai Unió 28 tagállamában. Míg azonban reálértékben növekedés várható például Franciaországban, Spanyolországban és Magyarországon, addig az alacsony növekedési rátát felmutató országokban a helyzet kevésbé kedvező az enyhén növekvő infláció miatt – állapítja meg a GfK ingyenesen letölthető elemzésében az európai kiskereskedelemről.

Moby Dick Kína felé veszi az irányt 

A Starbucks új, európai jellegű kávéház-kultúrát teremtett az Egyesült Államokban – olyannyira, hogy immár fejére nőttek a vetélytársak. A kiút: eladás a Nestlének, és terjeszkedés Kínában.

Ami jó a környezetnek, az nem jó az üzletnek 

Az autógyártók késleltetik hatékonyabb típusaik kibocsátását, hogy eladhassák a levegőt erősebben szennyezőbb kocsikat, mielőtt még 2019-ben érvénybe lépnek a szigorúbb környezetvédelmi normák, mutatott rá egy civil szervezet.

Azt lehet eladni, amit az emberek nélkülözhetetlennek tartanak 

Hogyan reagál egy globális élelmiszeripari vállalat a világgazdaság korszakos átalakulására? Erről nyilatkozott, sok vállalkozónak megszívlelendő tanácsokat adva Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója.

A XIII. kerületben nem lesznek olcsóbbak a lakások 

A jelenleg rendelkezésre álló adatokból az Otthon Centrum becslést készített az idei évre várható adásvételekről. A fővárosban 35 ezer lakóingatlan-adásvételre számítanak, azon belül a legtöbb tranzakcióra a XIII., XI. és XIV. kerületekben. Az agglomeráció járásai közül a Szigetszentmiklósiban pörög majd leginkább a piac, a vidéki megyei jogú városok közül pedig Debrecenben, Szegeden és Pécsett.

Európában nagyon nem fogy a pc 

2017-ben tovább zsugorodott a világban a személyi számítógépek piaca. Az amerikai Gartner piackutató felmérése szerint immár a 13. negyedévben érvényesül a csökkenő trend, mind kevesebb asztali gépet és laptopot adnak el.

Kevesebb új autó fogyott Európában 

Szeptemberben két százalékkal csökkent a forgalomba állított új személygépkocsik száma az európai autópiacon az egy évvel korábbihoz viszonyítva, különösen Németországban és Nagy-Britanniában volt nagy a visszaesés.

Eladható-e az ingatlan, ha szocpol vagy CSOK terheli? 

Az állami támogatással vásárolt vagy épített ingatlanokra az állam javára szóló jelzálogjogot, annak biztosítására pedig elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznek be. Munkahelyváltás, egészségi állapotban bekövetkező változás, vagy a házaspár válása egyaránt felvethetik az ingatlan értékesítését. A das. jogszerviz sorra veszi, milyen lehetőségei vannak a tulajdonosnak, ha ilyen ingatlantól kíván megválni?

Még mindig veszik a panelt 

Az elmúlt 2 évben gyorsabban keltek el a lakások és a családi házak mint az idén, de nyár végére belehúzott a piac, Az ingatlan.com adatai szerint országos átlagban az idén közel négy hónap kell egy lakóingatlan eladásához, de nagy különbségek vannak a különböző régiók és lakástípusok között. Budapesten átlagosan 76 nap kell egy eladáshoz, míg a községekben ez 228 nap. A leggyorsabban a panelek találnak gazdára.

Budapest lemaradt, a megyék szárnyaltak 

Budapesten csökkent a lakáspiac forgalma, a főváros azonban nem mutat egységes képet. Az Otthon Centrum felmérése szerint nagyobb visszaesés tapasztalható a belvárosban, ugyanakkor a külső pesti kerületek többségében és Budán a II. kerület külső részén 5-10, a XII. kerületben 20 százalékkal több adásvétel volt tavaly, mint az előző évben.

Ősszel jön a valóban új iphone? 

“Vannak bizonyos dolgok, amelyekről később, az év folyamán többet tudunk majd mondani” - fogalmazott sejtelmesen Tim Cook, az Apple főnöke a napokban a sajtó előtt. A cég vezetője elégedetten nyilatkozott, hiszen az Apple második negyedévben elért eredményei felülmúlták a várakozásokat.

5 dolog, amit érdemes tudni a jótállásról 

Érdemes tisztában lenni a jótállás - más szóval garancia - legfontosabb jellemzőivel, így többek között azzal, hogy mikor áll fenn jótállási kötelezettség, mi a különbség a jótállás és a szavatosság között, és így tovább. Szakértőnk segít!

5 dolog, ami minden üzletnek segít 

Dolgozzunk sokat és dübörög az üzlet és növekszik a vállalkozás, vallják sokan, és milyen igazuk van. De a sok munka önmagában nem elegendő a sikerhez. Következik néhány aprónak tűnő ötlet, amelyekkel növelhető az eladás. Nem nagy dolgok, de ügyesen használva sokat hozzátehetnek a jó üzlethez.

Tényleg kitalálhatjuk a vevők gondolatát 

A sikeres eladás feltétele, hogy olyasmit kínáljunk a potenciális vevőknek, amit tényleg akarnak. De honnan tudjuk, hogy mit akarnak? Szakértőnk segít!

Eladna? Ezt ne mondja soha!  

A sikeres értékesítés olykor néhány mondaton, vagy szón is múlhat. Egy gondosan felépített eladási folyamatot is tönkre tehetünk, ha meggondolatlanul kommunikálunk. Lássunk hat olyan mondatot, amit örökre el kell felejtenünk a sikeres értékesítéshez.

Az értékesítés közel áll a randizáshoz 

Az értékesítő hódítani akar. És miért ne használhatna ehhez olyan eszközöket, amelyek az élet más területein már nagyon is beváltak? Ehhez adott tanácsokat szakértőnk a Piac&Profit KKV-Akadémiáján.

Bevétel és jövedelem - mikor hogy adózik? 

Mennyi adót kell fizetni, ha magánemberként adunk el valamit? És mikor mentesülhetünk? Az RSM DTM szakértője összeszedte a lényeget ingó és ingatlan vagyon értékesítése kapcsán.

Hallgatni arany! 

A beszédkészség egy üzletember, vagy cégvezető egyik legfontosabb kompetenciája. A képesség, hogy megragadja a hallgatósága figyelmét nélkülözhetetlen az üzleti életben. Sokkal kevesebb hangsúlyt kap azonban a hallgatás művészete, pedig éppolyan fontos, mint a szónoki fordulatok és a jó előadásmód.

Eladni, tudat alatt 

A labilis gazdasági viszonyok közepette minden vállalkozás pengeélen táncol, és kiszolgáltatott helyzetben van, talpon maradásuk pedig még inkább az eladások függvénye. Ilyen időszakban a cégvezetőknek elengedhetetlen megtalálniuk azokat az eszközöket, melyekkel magukhoz vonzhatják és vásárlásra ösztönözhetik vevőiket. 

Honnan legyen tőke a végtörlesztéshez? 

A jelzálogalapú devizakölcsönök rögzített árfolyamon való visszafizetésének lehetőségéről a kellő mennyiségű tőkével nem rendelkezők sem feltétlenül maradnak le.

A válság segíti a budapesti lakóparkokat 

A globális pénzügyi válságnak vannak nyertesei is. Ilyenek például azok a lakóparkok, amelyek már elkészültek, vagy hamarosan átadnak. Ezekben a válság ellenére jóval többen érdeklődnek a lakások iránt. A (majdnem) kész lakásokra azért van most nagyobb kereslet, mert a lakást keresők is félnek attól, hogy a hitelválság kapcsán a még csak tervezőasztalon létező ingatlanok építkezése esetleg csúszhat. Így pontosan nem lehet tudni, hogy azokba mikor is lehet beköltözni.

Egységben az erő: összefognak az autóértékesítők 

A gépjármű kereskedelmi és finanszírozási piac összhangjának megteremtése a célja a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, a Magyar Lízingszövetség és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége által létrehozott munkacsoportnak.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny!

Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny! 

Október 16-ig jelentkezhetnek a technikumok és szakképző iskolák négyfős csapatai.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Pénzszerzés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.

Jogi kisokos

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők 

Kibertámadás érte a Nemzetközi Büntetőbíróság számítógépes rendszerét.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Társadalom

Ördögi kört lát Szijjártó Péter

Ördögi kört lát Szijjártó Péter 

Szijjártó: a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo