hirdetés

Az Amazon sarkában liheg az Apple

Az Apple piaci értéke az elmúlt negyedévben kevés híján elérte már az ezer milliárd dollárt, ami a tőzsdei cégek közül eddig csak az Amazonnak sikerült. iPhone-ból ugyan kevesebbet adtak el, de drágábban, így nőtt a profit.
hirdetés

Július utolsó napján a kaliforniai óriáscégnek „csak“ jó 1 százalék, azaz kereken 15 mrd. dollár hiányzott ahhoz, hogy elérje az ezer milliárdot. A negyedév az előrejelzéseknél is jobban sikerült: az eladások 17 százalékkal nőttek, a nyereség harmadával, 11.5 milliárdra emelkedett.

fotó: flickr/Lucius Kwok

A cég részvényeinek jelentés értékű visszavásárlása az elmúlt 12 hónapban 40 százalékkal emelte azok értékét. Az Apple növekedése  már a hetedik negyedévben folyamatos és olyan gyors, mint utoljára 2017 elején volt. iPhone-ból  ebben a negyedben 41.3 mlliió fogyott a világban.

100 milliós büntetésbe futott bele az Apple Magyarországon
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 100 millió forintra büntette az Apple-t egy az iOS-ben bevezetett módosítása miatt. Az úgynevezett wifi-asszisztens ugyanis automatikusan aktívvá vált a telepítéssel, illetve frissítéssel – írja a Bitport.
Ez ugyan csak 1 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában, de mivel a vásárlók átlag 20 százalékkal. többet fizettek a készülékekért, mint tavaly, a forgalom ennyivel nőtt.

A negyedik negyedévre 60-70 mrd. dollár körüli forgalmat vár az Apple .- ez is magasabb, mint a korábbi előjelzések. A sikerben fontos szerepe van a szolgáltatásoknak: az Apple Music-nak az USA-ban már több előfizetője van, mint a Spotifynak és gyorsan terjed az Apple Pay, amelyet hamarosan Németországban is bevezetnek.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo