Bevétel cikkek


Mindenkit meglepett a Magyar Telekom

Mindenkit meglepett a Magyar Telekom 

Magyar Telekom: a vártnál jobban nőtt a profit és a bevétel.
Növekvő árbevételt értek el a cégek a pandémia után

Növekvő árbevételt értek el a cégek a pandémia után 

A vállalkozások többsége (71 százalék) növelte árbevételét a pandémia után, áll a Pipedrive 2021/2022-es felmérésében, amely a vállalkozások értékesítési és bevételi trendjeit vizsgálta világszerte.
Viharos időkben is állják a sarat a biztosítók

Viharos időkben is állják a sarat a biztosítók 

A biztosítók díjbevétele 2021-ben több mint 10 százalékkal nőtt, és ezzel meghaladta az 1300 milliárd forintot.
Ilyen még nem volt: rekordmagas árbevétel-növekedéssel számolnak a hazai cégek

Ilyen még nem volt: rekordmagas árbevétel-növekedéssel számolnak a hazai cégek 

A K&H bizalmi index kutatás 17 éves történetének legmagasabb pénzügyi várakozása szerint átlagosan 11 százalékkal több árbevétellel és 6 százalékkal nagyobb profittal terveznek az előttünk álló egy évre a vállalkozások.
A kkv-k többsége profitra számít és fejlesztene

A kkv-k többsége profitra számít és fejlesztene 

A kkv-k többsége növekedésre számít mind az árbevétel, mind a profit tekintetében – derült ki a Budapest Bank kutatásából. Beruházást a megkérdezett vállalatvezetők közel harmada tervez idén, átlagosan 45 millió forint értékben.
Stabil profitra számítanak a kkv-k

Stabil profitra számítanak a kkv-k 

A korábbiakhoz képest szerényebb, 7,5 százalékos árbevétel-növekedéssel, ugyanakkor stabil, 4,5 százalékos profitnövekedéssel terveznek a hazai cégek a következő egy évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatásából.
Beletartozik-e a KATA-s bevételbe a közösségi termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás?

Beletartozik-e a KATA-s bevételbe a közösségi termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás? 

A KATA-törvény alapján bevételnek minősül a közösségen belüli partnerrel folytatott ügylet ellenértéke is. Fontos részletek a Reggeli egypercesben.
A tudatlanságunkból kaszálnak vagyonokat a celebek

A tudatlanságunkból kaszálnak vagyonokat a celebek 

Dollár-tízezreket keresnek illegális reklámmal a közösségi portálokon jelentkező „véleményvezérek”, de már van, ahol nyomukban vannak a hatóságok.
A Spotify belemarkolt a tortába, az Apple a morzsákat szedegeti

A Spotify belemarkolt a tortába, az Apple a morzsákat szedegeti 

Éleződik a verseny a streaming szolgáltatások piacán: a Spotify most az Európai Uniónál tett panaszt az Apple miatt, mert az 30 százalékot kér, ha az ő készüléke révén köt üzletet a versenytárs.
A külföldi piactól várják a fellendülést a nagyvállalatok

A külföldi piactól várják a fellendülést a nagyvállalatok 

Az előző negyedévi mélyponthoz képest jelentősen javultak a hazai vállalatok következő egy évre vonatkozó árbevétel- és eredményvárakozásai, de még ezzel együtt is szerény bővülést várnak a cégek idén – jelzi a K&H nagyvállalati növekedési index.

A helyfoglalási és csomagtrükkök húzzák a bevételt 

A légitársaságok bevételeinek 27 százaléka, 1,6 Mrd. euró származott 2017-ben a jegyeladáson túli díjakból. A helyfoglalási, poggyász és egyéb díjak egyre nagyobb szerepet játszanak a repülési üzletben.

Szerényebb profitra számítanak a kkv-k 

Stabil 8%-os árbevétel-növekedéssel, de a korábbiakhoz képest kissé szerényebb, 4%-os profitnövekedéssel terveznek a cégek idén – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

Hogyan számolható el a rezsi bérbeadáskor? 

Hogyan számolható el a rezsi bérbeadáskor? Mi minősül bevételnek? Megtudhatjuk a Reggeli egyperces összeállításból.

A pénzügyminiszter szerint minden rendben 

Tavaly decemberben az államháztartás 397,3 milliárd forintos többlettel zárt, így az éves pénzforgalmi hiány 1445,1 milliárd forint lett - jelentette be sajtótájékoztatóján Varga Mihály pénzügyminiszter. A pénzforgalmi hiánycél egyébként 1361 milliárd forint volt a tavaly évre.

Mi lesz az áfával, ha nincs bevétel? 

Mi történik a levonásba helyezett áfával, ha a vállalkozás nem realizál bevételt? Módosul-e a levonási lehetőség, ha a cég bevétel nélkül megszűnik?

Így kaszálnak még többet a sportcelebek 

Folyik a világ legjobb teniszezőinek nagy versenye, a New York-i US Open. A sztár részvevők (egyébként multimilliomosok) ezalatt a legjobb szállodákban laknak – ingyen, reklámért.

Így kerülheted el a kezdeti pénzzavart 

Induló vállalkozások esetében akár egy kisebb cash-flow gond is a bukást jelentheti. Ahhoz, hogy a legnagyobb bajt elkerüld, leginkább egy kis odafigyelésre van szükség. A Budapest LAB összeszedte, mire kell figyelni.

Útban van, ezért odébb viszik a várost 

Milliárdos költségekkel három kilométerrel távolabbra telepítik a lappföldi Kiruna városát, hogy tovább bányászhassák az alatta fekvő vasércet. Megtérül-e valaha a beruházás – nem tudni.

A nagy cégeknek buli igazán az itthoni filmforgatás 

Nem csak a külföldi megaprodukcióknak éri meg Magyarországon dolgozni, de a hazai film-, videó- és televízió műsorgyártó vállalkozások összárbevételének növekedése is töretlen 2013 óta – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

Az Amazon sarkában liheg az Apple 

Az Apple piaci értéke az elmúlt negyedévben kevés híján elérte már az ezer milliárd dollárt, ami a tőzsdei cégek közül eddig csak az Amazonnak sikerült. iPhone-ból ugyan kevesebbet adtak el, de drágábban, így nőtt a profit.

A botrányok ellenére óriásit kaszált a Volkswagen 

A wolfsburgi székhelyű cég közlése szerint a június végéig tartó hat hónapban 5,5 millió járművet értékesített, ami 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A júniusi eladás 4,1 százalékkal, 958 600-ra emelkedett.

Miből lesz pénzük a jövő nyugdíjasainak? 

Az állami nyugdíj szinte kizárólagos szerepe a most nyugdíjba vonulók körében ma még megkérdőjelezhetetlen. De vajon hogyan képzeli el nyugdíjas éveit a fiatalabb korosztály, miből lesz pénzük a jövő nyugdíjasainak? Többek között erre kereste a választ a Groupama Biztosító megbízásából készült felmérés.

Euró milliárdokkal kevesebb adó jön be a digitális vállalkozásoktól 

Az Európai Bizottság új adózási szabályokra tett javaslatot annak érdekében, hogy a digitális vállalkozások is teljesítsék az adókötelezettségek méltányosan rájuk eső részét. A tagállamok jelenleg évente körülbelül 5 milliárd euró bevételtől esnek el a digitális gazdaság szereplőinek adózása miatt. 

Zombikkal ijesztget az Uber-sofőr 

A Kínában is elterjedt Uber sajátos problémával küzd: adott esetben a taxit rendelő ijesztő arcú vezető képét látja a visszaigazolásban. Rémületében lemondja a rendelést, de ezért fizetnie kell, a pénzt a „rém” teszi el...

Magas profitra számítanak idén a kkv-k 

Magasak idén a kkv-k elvárásai, átlagosan 5 százalékos profitnövekedésre számítanak – derült ki a K&H kutatásából, különösen a nagyobb cégek optimisták.

A benzinkút sehol sem rossz üzlet, de a gazdagoknál kicsit még jobb 

Egy nagy nyugat-európai benzinkút csak az üzemanyag-eladáson évi 200.000 eurót kereshet. Norvégiában és Svájcban a legmagasabb a töltőállomások haszonkulcsa, Német- és Franciaországban átlagos, a legalacsonyabb Nagy-Britanniában.

Ennyi adót még nem fizettek a világon 

Az Apple 38 milliárd dollár adót fizet be az amerikai költségvetésbe, hogy hazahozhassa külföldi pénzeit. Ilyen tételű adót még nem fizettek a világon - igaz, a cég így több, mint 250 milliárdját legalizálhatja, kedvezményes adókulccsal.

Budapest vonzóbb, mint valaha 

A kereskedelmi szálláshelyek teljesítményének további jelentős javulását mutatják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma közzétett novemberi adatai. 2017 novemberéig a turisták annyi éjszakát töltöttek el Magyarországon, mint 2016-ban egész évben. Az év tizenegyedik hónapjában 6,5 százalékkal nőtt a vendégforgalom az előző év azonos időszakához képest, a kereskedelmi szálláshelyek pedig közel 15 százalékkal magasabb szállásdíjbevételt realizálhattak. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerint a kiváló eredményekhez hozzájárul, hogy Magyarország biztonságos ország, emiatt is rendkívül népszerű úti cél. Az elmúlt évek jelentős állami és önkormányzati beruházásainak köszönhetően Magyarország és Budapest vonzóbb, mint valaha.

Alibaba lenyomta az Amazont 

Az elmúlt negyedévben az Alibaba 3.6 Mrd. dollár bevételt termelt  - az óriás kínai internet-áruháznak mintegy 500 millió vásárlója van a világban. A fenti bevétel 61 százalékkal magasabb, mint az elmúlt év hasonló időszakában, miközben a nagy vetélytárs, az Amazon bevételei ebben a negyedben “csak” 34 százalékkal emelkedtek.

Reszketnek a bankok a fintech-világtól 

Az EU irányelve szerint 2018 júliusától hozzáférhetnének majd bankszámlánkhoz más pénzügyi szolgáltatók is, ha azokat erre felhatalmaztuk. A versenyt támogató változás ellen, amely a pénzügyi startupoknak is új lehetőségeket adna, hevesen tiltakoznak a bankok – a maguk szempontjából érthetően.

Kis cég, nagy profit 

Jelentősen megugrottak a hazai kkv-k pénzügyi várakozásai – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból. Átlagosan 8,5 százalékos árbevétel- és 5,1 százalékos profitnövekedésre számítanak a következő egy évben, ami 2006 óta a legmagasabb előrevetített várakozás. Pénzügyeik jövőbeni alakulását tekintve a mikrovállalkozások a legoptimistábbak, árbevétel- és profitvárakozásuk egyaránt a duplájára nőtt.

Változás nélkül nincs növekedés 

A magyar pénzügyi vezetők saját cégük pénzügyi kilátásait illetően a legpesszimistábbnak számítanak a régióban, ennek ellenére a bevételek és a működési nyereségráta tekintetében a közép-európai országokhoz hasonló növekedést várnak 2016-ban. Ehhez kiemelkedő prioritásként kezelik üzleti modelljük újragondolását vagy átstrukturálását.

Ne féljünk a kuponoktól!  

A közösségi vásárlás – korábbi népszerű nevén a kuponos vásárlás – a magyar vevőket is meghódította az elmúlt években. A cégek egy része viszont fél tőle, hiszen a hírek szerint akár „fel is hígíthatja” a vásárlóközönséget a kuponozás. Pedig, ha tudjuk mire jó, hasznos platform lehet, különösen a kkv-k számára.

Van egy vállalkozásom: mennyit keressek? 

Ha túl sokat veszünk ki a vállalkozás jövedelméből, akkor lehet, hogy a működésre, növekedésre nem marad pénz, ha túl keveset, akkor a motivációnk csökken. Adunk néhány tippet, hogy határozza meg egy induló vállalkozás vezetője saját keresetét.

3+1 kérdés, amit vállalkozóként fel kell tennünk magunknak 

Akár kézműves tevékenységgel, akár informatikával foglalkozó cégben gondolkodunk, van legalább 3 kérdés, amire már a legelején gondolni kell. A válaszok módja különböző, de a végeredmény dönti el, hogy érdemes-e egy nappal is tovább menni vagy nem - mondja a MegoldásMost szakértője.

Jól ment a dm szekere 

Ismét sikeres üzleti évet tudhat maga mögött a dm drogerie markt. Az eredményekről a cég vezetése sajtótájékoztató keretében számolt be ma délelőtt az MTA Kodály-termében. A tájékoztatót Wolfgang Strasser, a dm Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

Kinek a zsebéből jön a pénz? 

Egy vállalkozás - még a legjobb ötlettel induló is sokszor bukik. Mondhatjuk, hogy ha a bukás nem is, de a botlás mindenképpen természetes eleme a vállalkozói létnek. Jobb tehát felkészülni rá. Szakértőnk tipikus hibákat szedett össze, hogy ezeken mások kárán tanulhassunk.

A forint gyengíti, a mobil internet erősíti a Pannont 

A Pannon növelte mobil internetből származó árbevételét és folytatta 3G mobil szélessávú beruházásait, miközben teljes árbevétele csökkenést mutatott 2009 első negyedévében.

Százmilliárdokat hagytak hazánkban a külföldiek 

Kedvezően alakultak Magyarország számára a beutazó turizmusból származó bevételek, illetve a turizmus devizaegyenlege 2008 negyedik negyedévében és az év egészét tekintve egyaránt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank által 2009. március 31-én közzétett fizetési mérleg adatokból.

Sokat kért az Apeh az örökségünkből 

Illetékekből október végéig 129,3 milliárd forint folyt be, ebből közel 15 milliárd csak októberben. Öröklési illetékből 6,7 milliárdot kasszírozott az APEH - derül ki a hivatal honlapján közzétett statisztikából.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Fontos, mégis gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

Fontos, mégis gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést  

A napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről.

Pénzszerzés

Külföldi piacra lépne a cége? Itt a lehetőség

Külföldi piacra lépne a cége? Itt a lehetőség  

 A Nemzeti Innovációs Ügynökség április 26-án induló XPAND programja a külföldi piacszerzésben segíti az innovatív magyar vállalkozásokat.

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.

Gazdaság

Mit hoz a jövő? Így vásárolhatunk autót

Mit hoz a jövő? Így vásárolhatunk autót  

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben.

Infokom

Új EU-s irányelv miatt fájhat a magyar cégek feje

Új EU-s irányelv miatt fájhat a magyar cégek feje  

Az új uniós kibervédelmi irányelv, a NIS2 számos szervezet számára támaszt új követelményeket több különféle területen.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo