hirdetés

Növekvő árbevételt értek el a cégek a pandémia után

A vállalkozások többsége (71 százalék) növelte árbevételét a pandémia után, áll a Pipedrive 2021/2022-es felmérésében, amely a vállalkozások értékesítési és bevételi trendjeit vizsgálta világszerte.
hirdetés

A Pipedrive, amely globálisan a kisvállalkozások első számú intelligens bevételnövelő CRM platformja, a felmérése során 1114 értékesítési és marketingszakembert, valamint cégtulajdonost kérdezett meg - nyilatkozta Csősz András a Sales and WorkFlow Lab-tól.

Erős vezetés a kulcs (Fotó: Depositphotos)

A 2020-as kihívások ellenére a vállalkozók többségénél (több mint 70 százalék) a világjárványt követően nőtt az árbevétel. A bevételek erőteljes növekedése ellenére azonban az említett vállalatok értékesítési szakembereinek csupán 64 százalék jelezte, hogy elérte személyes értékesítési céljait. Amikor megkérdezték őket arról, hogy miért, akkor elsősorban a csökkentett költségvetésre (43 százalék) és a csökkenő létszámú munkaerőre (43 százalék) hivatkoztak.

"A kisvállalkozások jelentik globális gazdaságunk alapját. A gazdasági bizonytalanság és volatilitás elkerülhetetlenül bekövetkezik - ami a legfontosabb, hogy a megfelelő infrastruktúra bevezetésével sikerre vigyék vállalkozásaikat. Hosszú távon ez kifizetődő lesz!” - mondta Dominic Allon, a Pipedrive vezérigazgatója.  “A technológia képes segíteni a kisvállalkozókat abban, hogy értékes információkhoz jussanak, így szükség esetén csökkenteni tudják a költségeket. Ez nem csak a piaci versenyelőny megszerzésében jelenthet nagy előrelépést, de egyúttal enyhítheti a szervezeteken belüli belső nyomást is, ami különösen fontos a gazdaságilag nehéz időkben.”
A felmérés eredményei között az adatok rámutatnak a kulcsfontosságú területekre. Ilyen például az automatizálás bevezetése, az értékesítés és a marketing közötti integráció, a vezetés szerepe a kisvállalkozások sikerében, valamint a távmunka termelékenysége.

A legfontosabb tanulságok:

Erős növekedés minden területen

A tavalyi év kihívásai ellenére a válaszadók 71 százalék mondta, hogy vállalata 2021-ben nagyobb mértékben növekedett, mint 2020-ban, míg 73 százalékuk szerint vállalata elérte, vagy meghaladta bevételi céljait.

Az új technológia bevezetése segíti a növekedést és a dolgozói elégedettséget

Azok a válaszadók, akik új technológiát vezettek be és automatizálták értékesítési és marketingfeladataikat, 16 százalékkal nagyobb valószínűséggel érték el értékesítési céljaikat. Emellett 22 százalékkal nagyobb valószínűséggel voltak elégedettek a rendelkezésükre bocsátott eszközökkel.

Az erős vezetés a siker kulcsa

A válaszadók közel 40 százalék, akik tavaly nem érték el értékesítési céljukat (és soha vagy ritkán nem érték el rendszeres értékesítési kvótájukat), úgy vélte, hogy vállalatuk vezetése és irányítása fejlesztésre szorul.

Az értékesítés és a marketing integrációja növeli a bevételt

A jól integrált értékesítéssel és marketinggel rendelkező vállalatok 26 százalékkal nagyobb valószínűséggel mondták, hogy bevételeik meghaladták az előrejelzéseket. Valószínűbb volt az is, hogy tisztában voltak stratégiájukkal, küldetésükkel és céljaikkal.

A marketing célú befektetés eredményeket hoz

A válaszadók több mint háromnegyede (78 százalék) arról számolt be, hogy 2021-ben a marketingbefektetésük átlagosan, jól vagy nagyon jól megtérült. Eközben azok a vállalatok, amelyek többet költöttek marketingre, nagyobb bevételnövekedést tapasztaltak.

A távmunka hozzájárul a jobb termelékenységhez

A válaszadók kétharmada szerint a távmunka pozitív hatással volt a munkaéletére, míg a válaszadók fele (46 százalék) azt mondta, hogy produktívabbá tette őket, szemben a 12 százalék-kal, akik szerint kevésbé produktívak voltak.

 

hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo