Iphone cikkek


Megdönthetetlen világrekordot állított fel egy mára letűnt mobiltelefon márka

Megdönthetetlen világrekordot állított fel egy mára letűnt mobiltelefon márka 

Az iPhone és a Samsung a két nagy rivális az okostelefonok piacán.
Jobban jár, ha új készülék helyett felújított prémium okostelefont vesz

Jobban jár, ha új készülék helyett felújított prémium okostelefont vesz 

Átrendeződik a mobilpiac: új készülékek helyett a prémium felújított telefonokat keresik a vásárlók.
Valamire készül az Apple

Valamire készül az Apple  

Az Apple amerikai vállalat jelentősen növeli termékinek gyártását Indiában - közölte az indiai kereskedelmi és ipari miniszter.
Valamit nagyon elnézett az Apple

Valamit nagyon elnézett az Apple 

Nehéz idők járnak az Apple-re. A múlt év végén és 2019 elején a cég részvényeinek ára jelentősen zuhant annak tükrében, hogy visszaesnek az iPhone-ok eladásai. Az utóbbi mögött pedig a vásárlói várakozások téves felismerése áll.
A nagy átverésshow: így cseréld az iPhone-odat

A nagy átverésshow: így cseréld az iPhone-odat 

Két Amerikában tanuló kínai diák egyszerű trükkel 900 000 dollárral rövidítette meg az Apple-t: hamisított iPhone-okat cseréltettek ki valódira.
Utazási cégekhez juthatnak el adataink, tudtunkon kívül

Utazási cégekhez juthatnak el adataink, tudtunkon kívül 

Egy sor világcég használja iPhone-ok népszerű alkalmazásait arra, hogy adatokat szerezzen ügyfeleiről, anélkül, hogy azok tudnának erről.
Ki sem találnád, mely termékek felelősek a globális légszennyezés harmadáért!

Ki sem találnád, mely termékek felelősek a globális légszennyezés harmadáért! 

Az autók, mosógépek és elektromos eszközök legyártása és meghajtása felelős a globális üvegházgáz-kibocsátás 30 százalékáért. Mert ezen eszközök előállításához sokféle ércet kell kitermelni a földből.
Az Apple-vezér fizetésén nem látszik a visszaesés

Az Apple-vezér fizetésén nem látszik a visszaesés 

Tim Cooknak az Apple vezetőjének legutóbbi éves fizetése 15.7 mió. dollár volt, 20 százalékkal több, mint az előző esztendőben.
Megzuhant az Apple a karácsonyi visszaesés miatt

Megzuhant az Apple a karácsonyi visszaesés miatt 

A vártnál kisebb volt az Apple termékeinek karácsonyi forgalma, főleg, mert a reméltnél kevesebb iPhone-t tudtak eladni. A hírre csökkent is a cég részvényeinek árfolyama.
Naponta milliókat veszítenek a pereskedéssel az elektronikai óriások

Naponta milliókat veszítenek a pereskedéssel az elektronikai óriások 

Naponta milliós károkat okoz a Qualcommal folyó szabadalmi vita mind az Apple-nek, mind Kínának, állítja az Apple.

Az Apple-nek is élni kell valamiből 

A legújabb, iPhone XS Max mobil csúcsmodelljének előállítási költsége 376 euró, miközben a készüléket 1.650 euró körüli áron hozták forgalomba.

Ennyit kell dolgozni az új iPhone-ért 

Szeptember 12-én az Apple Inc. piacra dobta legújabb készülékét, mely egyúttal a legdrágább okostelefonja is. Ez nem más, mint az iPhone XS Max. A Picodi adatelemző csapata górcső alá vette, hogy hány napot kell egy átlagos magyarnak dolgoznia ahhoz, hogy megvehesse az új iPhone-t.

Jön az új iPhone, íme az újdonságok 

A gyártók kora ősszel mutatják be új mobiljaikat – amelyek általában drágábbak. A Samsung 1.000 dolláros Galaxy Note9 típusa után ma az Apple mutatja be újdonságait, ugyancsak borsosabb árakon.

Az Amazon sarkában liheg az Apple 

Az Apple piaci értéke az elmúlt negyedévben kevés híján elérte már az ezer milliárd dollárt, ami a tőzsdei cégek közül eddig csak az Amazonnak sikerült. iPhone-ból ugyan kevesebbet adtak el, de drágábban, így nőtt a profit.

Így tömik a zsebüket az óriások beszállítói 

Az Amazon és az iPhone tajvani szállítója, a Foxcomm, törvényes előírásokat megsértve dolgoztatja munkavállalóit. A leleplezést követően a cég változást ígért.

A vártnál kevésbé mennek az új iPhone-ok 

Az iPhone csúcsmodelljei nem mennek úgy, amint várták, így árcsökkenés is lehetséges – legalábbis a jövendő új és a régi készülékeknél.

Visszatáncolt az Apple a tiltakozások után 

A tiltakozások után visszatáncolt az Apple: a jövőben az iPhone tulajdonosa maga döntheti majd el, lelassítja-e  az akku kímélése érdekében mobilja teljesítményét, ezt nem kényszerítik rá.

A gyilkos ujjlenyomatával megnyithatták volna az iPhone-t 

A gyilkosnak, aki napokban 26 embert lőtt agyon egy texasi templomban, iPhone-ja volt. A rendőrség kérését, hogy oldják fel a készülék titkosítását, az Apple eddig nem teljesítette.

Egymást fenyegetik és perelik a nagyágyúk 

A kaliforniai székhelyű Qualcomm, a világ vezető chipgyártója beperelte egyik fő ügyfelét, az Apple-t, és azzal fenyegette meg, hogy eltiltatja az iPhone kínai gyártását és forgalmazását.

A Google is a csúcsot rohamozza 

Röviddel a legújabb iPhone megjelenése után a Google újabb lépéseket tesz a nagy vetélytársaival folyó versenyben: októberben mutatják be a világcég idei okostelefonjait. A Pixel 2 és a Pixel 2 XL a csúcskategóriában indul, egyikük (ismét) a HTC technológiáján alapul – miután a Google részben megvette a pénzügyi gondokba került tajvani céget.

Szeptember végén jön Magyarországra az új iPhone 

Minden magyarországi mobilszolgáltató szeptember 29-én kezdi az iPhone 8 és 8 plus értékesítését. Arra a felvetésre, hogy mekkora érdeklődésre számítanak, nem tudtak még választ adni, de az Apple legújabb termékeire szeptember 22-től minden szolgáltató előrendelést vesz fel.

Luxus telefon luxus áron - az új iPhone 

Szeptember 12-én az Apple Parkban, a világcégnek a kaliforniai Cupertinoban most felépült, űrhajóra emlékeztető óriási székházában mutatják be a gyártó legújabb okostelefonját. Az óriási, négy emeletes, kerek, munkahelyként is például szolgálni kívánó épületet Norman Foster, a világhírű építész tervezte és ápolt erdőség veszi körül. A milliárdos költséggel épült székház igen drága volt – és „stílusosan” az eddigi legdrágább iPhone-t itt jelentik be.

Ősszel jön a valóban új iphone? 

“Vannak bizonyos dolgok, amelyekről később, az év folyamán többet tudunk majd mondani” - fogalmazott sejtelmesen Tim Cook, az Apple főnöke a napokban a sajtó előtt. A cég vezetője elégedetten nyilatkozott, hiszen az Apple második negyedévben elért eredményei felülmúlták a várakozásokat.

Bemutat Trumpnak az Apple: ökokötvényekkel zöldül 

Ez a második alkalom, hogy az Apple zöld kötvényt bocsát ki környezetkímélő átalakítások finanszírozására. 2016-ban 81 milliárd dollárnyi ilyen kötvényt adtak ki a vállalatok világszerte, ami duplája a 2015-ös összegnek. A kormányok is rákaptak erre a megoldásra.

Jobb az Android, mégis az iOS a népszerűbb 

Teljesítmény tekintetében továbbra is az androidos készülékek a legjobbak – derült ki a Blancco negyedéves felméréséből. Az okostelefonok felhasználói leggyakrabban a készülék túlmelegedése és a GPS rossz működése miatt elégedetlenek.

Ilyen drágák lennének kedvenc termékeink, ha nem Kínában gyártanák 

Olcsó árak a fogyasztónak ázsiai outsourcing nélkül? Ha nem a távol-keletre helyezték volna ki az iPhone, a szolárpanelek, a sportcipők gyártását, jóval magasabb árat fizetnénk értük. Pedig Trump azzal kampányolt, hogy visszahozza a termékgyártást Amerikába.

Spórolást jelent a szuperzöld székház az Apple szerint 

Az Apple 850 millió dollárt szán a beruházásra, amellyel a cég új cupertinói székházát ellátó napelempark készül. A világ legzöldebb épületének szánják a tervezői.

Az iPhone az igazi aranybánya! 

Az iPhone aranytartalma 300-szor nagyobb, mint az átlagos aranybánya kőzeteké – állítja Ken Beyer, a használt elektronikai eszközök újrahasznosításával foglalkozó Cloud Blue vezérigazgatója.

Sziget már iPhone-on és Androidon is  

Ingyenesen letölthetőek a Sziget hivatalos iPhone és Android alkalmazásai. Mostantól ingyenesen letölthetőek az appok az iPhone vagy Android telefonodra - mindenki megtervezheti saját fesztiválját.

Asszisztens a zsebben 

Az egyre inkább elterjedt okostelefonok képességeinek csak egészen kis szeletét használják ki a vállalkozások. Pedig a cég működésének hatékonyságát nagyban növelhetné a szinte minden munkatárs zsebében ott lapuló eszköz.

Vigyázzon! Iphone-ja, Ipad-je adatai veszélyben! 

Az Apple mobiltelefonjait, táblagépeit és internetezésre alkalmas médialejátszóit érintő biztonsági problémákra figyelmeztettek a német kormány szakértői. A Szövetségi Információtechnikai Biztonsági Hivatal (BSI) szerint az amerikai informatikai vállalat népszerű iPhone, iPad és iPod touch készülékei két olyan súlyos biztonsági rést tartalmaznak, amelyekre egyelőre még nem készült hibajavítás.

Akár 200 ezer magyarnál is iPhone vagy Blackberry csörög... 

Robbanás előtt áll az érintőképernyős mobiltelefonok piaca Magyarországon, a mobilozók közel 40 százaléka saját bevallása szerint érintőkijelzős telefont választ majd a következő készülékének, ha teheti - derült ki az Ipsos közvéleménykutató online felméréséből.

Tanuljon ingyen Iphone-ra programozni! 

A Kulcs-Soft Nyrt. 2009. novembertől 20.-tól új tevékenységet indít, az országban elsőként iPhone programozókat képez.. Mivel egyre népszerűbbek az okostelefonokra írt alkalmazások, és ez a tendencia csak emelkedni fog, a Kulcs-Soft fontosnak érzi, hogy egyre több ilyen fejlesztő legyen Magyarországon.

Magyar termékkel erősít az Iphone 

Hazánkban is egyre nagyobb teret hódít az Apple érintőképernyős telefonja, az Iphone. A telefon sikeréhez minden bizonnyal hozzájárul az Apple egyedi szoftver boltja, az Apple-Store is, ahová a világ minden tájáról érkezhetnek programok, ugyanis bárki jelentkezhet fejlesztőnek, ha befizeti a 99 dolláros jelentkezési díjat.

Az iPhone a lapokat, a tulaj pedig a milliót számolja 

Figyelmeztették a Las Vegas-i kaszinókat a hatóságok egy iPhone alkalmazás veszélyeire, ami a leosztott kártyák számlálásával segíti nyerni a Blackjack játékosokat.

Veszélyben az iPhone vásárlók 

Alig jelent meg a legújabb iPhone, máris megjelent egy, a körülötte támadt lelkesedést kihasználó manipuláció, ami egyből a bankszámlánkat támadja meg.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Lakhatás Budapesten kevesebb, mint havi 100 ezerből?

Lakhatás Budapesten kevesebb, mint havi 100 ezerből? 

 Bár az albérletpiaci főszezon rajtjára még két hónapot várni kell, a piac már most megmozdult.

Pénzszerzés

Drámaian visszaesett a lakásépítések száma Magyarországon

Drámaian visszaesett a lakásépítések száma Magyarországon  

Magyarországon 2010 előtt még évi 30-40 ezer lakás épült, tavaly kevesebb mint 19 ezer.

Klímablog

Karácsony Gergely tett egy ígéretet

Karácsony Gergely tett egy ígéretet  

A következő ciklusban 18 milliárd forintból többszáz négyzetméteres zöldterület jön létre - jelentette be a főpolgármester.

Gazdaság

Jó áron szabadulna meg ingatlanától? Adja el a kínaiaknak

Jó áron szabadulna meg ingatlanától? Adja el a kínaiaknak  

Az Otthon Centrum adatai szerint a legtöbbet a kínaiak költik, akik a magyar átlag majdnem másfélszereséért vásárolnak.

Infokom

Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós

Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós 

A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo