hirdetés

Valamit nagyon elnézett az Apple

Nehéz idők járnak az Apple-re. A múlt év végén és 2019 elején a cég részvényeinek ára jelentősen zuhant annak tükrében, hogy visszaesnek az iPhone-ok eladásai. Az utóbbi mögött pedig a vásárlói várakozások téves felismerése áll.
hirdetés

A fejlemények mögött ott vannak a kínai gazdaság nehézségei, az élesedő verseny a Samsung és a Google mobiljaival, de a fő tényező: Tim Cook és a konszern más vezetői tévesen mérték fel a vásárlói magatartást.

Kép: Pixabay

A fogyasztók, különösen az iPhone-okat vásárlók, érzékenyek a státuszra. Mindig a legújabb, a legnagyobb és legvékonyabb modellt akarják, hogy irigyeljék őket barátaik. Az Apple azonban legutóbbi modelljeinél felvitte ugyan az árakat, de nem szolgált újító dizájnnal. A legfrissebb mobilokat alig lehet megkülönböztetni elődjeiktől – ezért a vásárlók nem haraptak rá azokra úgy, ahogyan azt a cég várta.

A korábbi években az iPhone-eladások jelentették a fő tényezőt a bevételeknél. A tabletek is gyors

Lendületben a Google, az Apple kapaszkodhat
Hardver-offenzíva az Apple ellen: A Google új, Pixel 3a mobilja a legjobb ár-érték arányt kínálja a piacon, miközben az óriáscég továbbhalad a mesterséges intelligencia alkalmazásában, fejleszti „okos otthon” rendszereit.
sikert hoztak, de az eladások gyorsan visszaestek, amikor az óriás mobilok feleslegessé tették azokat. Az Apple Watch sikert hozott ugyan a maga piacán, de áttörést nem – hiszen az nem sokkal nyújt többet, mint a mindenkinél meglévő mobil. Az asztali gépek és a csúcslaptopok ugyan mennek, de az ezekből származó bevétel aprópénz az iPhone-eladásokhoz képest.

Az előbbiek tükrében az Apple csak a mobileladások erőltetésével tudja növelni bevételeit. Ezt elérhette volna úgy, hogy olcsóbb típusokat hoz ki, de Tim Cook ezt ellenezte: úgy gondolta, ezzel aláásnák a drágább készülékek eladásait. Így azt az utat választották, hogy több legyen a haszon egy készüléken, így jöttek sorban a „prémium” modellek. Igaz: emberek milliói készek nagy pénzt kiadni a legújabbra, bár tele a piac kitűnő, de jóval olcsóbb készülékekkel. Van azonban egy lélektani határ: ezer dollár körül és afelett.

(Forrás: Medium)

hirdetés

Véleményvezér

A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo