Lendületben a Google, az Apple kapaszkodhat

2019. május 10. péntek - 15:07 / piacesprofit.hu
  •    

Hardver-offenzíva az Apple ellen: A Google új, Pixel 3a mobilja a legjobb ár-érték arányt kínálja a piacon, miközben az óriáscég tovább halad a mesterséges intelligencia alkalmazásában, fejleszti „okos otthon” rendszereit.

Egyértelmű a törekvés, hogy a Google a hardverben is mellékszereplőből egyenrangú félként jelenjen meg a nagy vetélytárssal szemben. Top-kategóriás mobilt eddig is kínáltak, a Pixel 3 XL-t, vagy ezer euróért, de azt alig vették. Most viszont megjelent a Pixel 3a, kerek 400 euróért, (500-ért még nagyobb képernyővel), kiváló felszereléssel és azzal az előnnyel, hogy mindig elsőnek kapja meg az Android-rendszer fejlesztéseit.

digitaltrends.com

digitaltrends.com

Így komoly vetélytársa lehet, mind minőségben, de különösen árban, a korábbi iPhone-oknak. A Google AI-alkalmazásai lehetővé teszik például az éjjel is jó minőségben való fényképezést, illetve az AI-asszisztens használatát. Az egyebek mellett optimalizálja az akku igénybevételét, a Google Map a mobilon kiterjesztett valóság-képekkel is szolgál.

Árával a Pixel 3a a legjobb ár-érték arányt nyújtja, miközben (ellentétben más, a közép-kategóriába tartozó mobillal) belátható időn belül rendre meg fogja kapni az Android-frissítéseket.

Miért fontosabb az okostelefonunk, mint a randizás?
Ne is áltassuk magunkat, totális okostelefon-függőségben élünk. Egyre fontosabb és nélkülözhetetlenebb számunkra az, hogy állandó összeköttetésben legyünk a világgal a telefonunkon keresztül. Enélkül olyan, mintha megszűnne az életünk, nem tudunk mit kezdeni magunkkal. Lassan elfelejtünk offline létezni, derült ki egy új, nyolc országra kiterjedő felmérésből.

A Google egyúttal az „okos otthon” alkalmazásoknál is lendületbe jön. Forgalomba kerül a „Nest Hub Max”, képernyő és hangszóró a Google Assistant segítségével működtethető kombinációja. A beépített kamera nem csak a videotelefonálást szolgálja, hanem arc-, illetve hangfelismerő rendszerével meg tudja különböztetni a személyeket. Az Asszisztens egyúttal sokkal gyorsabban is működik majd.

(Forrás: Die Welt)