Apple cikkek


Letaszították az Apple-t, ez most a legnépszerűbb okostelefon márka

Letaszították az Apple-t, ez most a legnépszerűbb okostelefon márka  

A Samsung dél-koreai cég lett a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben.
Bajban az Apple

Bajban az Apple 

Erőfölénnyel való visszaélés miatt indított pert azt Apple ellen az amerikai kormány és tucatnyi szövetségi állam.
A legnagyobb cégek értéke elérte az egy billió dolláros álomhatárt

A legnagyobb cégek értéke elérte az egy billió dolláros álomhatárt 

A cégek erősorrendje a világban.
Újra száguld Mark Zuckerberg cége, amely a Facebookot is üzemelteti

Újra száguld Mark Zuckerberg cége, amely a Facebookot is üzemelteti 

A Tesla cége mélyrepülésben, kikerülhet a legjobb hetesből.
Az amerikai márkák tarolnak a világversenyben

Az amerikai márkák tarolnak a világversenyben 

Nagyon elhúzott az Apple.
Elképesztő szárnyalás, egyetlen év alatt 74 százalékkal nőtt az Apple márkaértéke

Elképesztő szárnyalás, egyetlen év alatt 74 százalékkal nőtt az Apple márkaértéke 

Az Apple a legértékesebb márka a világon a Brand Finance szerint.
Apple és Huawei telefontulajdonosok figyelem, csalót fogtak

Apple és Huawei telefontulajdonosok figyelem, csalót fogtak 

Garmadával találtak hamis telefontartozékokat.
Már nem az Apple a legértékesebb technológiai márka

Már nem az Apple a legértékesebb technológiai márka 

Az Amazon végzett az élen.
Valamire készül az Apple

Valamire készül az Apple  

Az Apple amerikai vállalat jelentősen növeli termékinek gyártását Indiában - közölte az indiai kereskedelmi és ipari miniszter.
Már nem az Apple a világ legértékesebb márkája

Már nem az Apple a világ legértékesebb márkája 

Az Amazon a legértékesebb márka a világon a Brand Finance szerint.

Okosabb támadások fenyegetik a képzetlen munkavállalókat 

Az idei évben is számos kibertámadás és e-mailes átverés vár mind a vállalatokra, mind pedig a lakossági internetezőkre.

Dráma, a McDonald's kiesett a top 10-ből 

10 éve verhetetlen az Apple.

Nyugati szankciók ide, vagy oda, az Apple új okostelefonja kell az oroszoknak 

Az orosz miniszterelnök-helyettes szerint a szankciók ellenére is kapható lesz az Apple legújabb okostelefonja Oroszországban.

Oroszország célkeresztjébe került az Apple 

Az orosz versenyhatóság a trösztellenes törvények megsértésével vádolja az Apple-t, és bírság kivetését helyezte kilátásba az amerikai technológiai konszern ellen.

Uniós jogot sérthetett az Apple 

Az Európai Bizottság több hónapos előzetes vizsgálat alapján azzal vádolja az amerikai információtechnológiai óriáscéget, hogy visszaélt erőfölényével az iOS-eszközökön használt mobiltárcák piacán.

Az okostelefonok királya, vagy csak egy király okostelefon? 

Ha marketinges aggyal gondolkozik valaki, akkor valószínűleg az összes eladásra váró okostelefont a legjobbnak fogja feltüntetni. Függetlenül attól, hogy vannak-e nála jobbak a piacon. Viszont mi lenne ha megnéznénk egy olyan készüléket, aminél még lehet, hogy helyénvaló is lenne ez az állítás?

Az okostelefon piac kiheverte a pandémiát, a Samsung vezet 

A két évvel ezelőtti nagy visszaesés után tavaly nőttek az okostelefon értékesítések világszerte az amerikai Gartner piackutató cég jelentése szerint. Az öt piacvezető cég tovább növelte piaci részesedését az összes többi piaci szereplő kárára.

Bojár Gábor: Egy sikeres vállalkozó tanítással tud a legtöbbet visszaadni a társadalomnak 

Ha lehet magyar sikersztoriról beszélni, a Graphisoft története kétségtelenül az. Bojár Gábor egy mikro Szilícium-völgyet teremtett az óbudai gázgyár területén. A milliárdos IT-vállalkozó szeretné, ha jó vállalkozói környezet alakulna ki Magyarországon, miközben a haveri kapitalizmus káros hatásaitól megszabadulnánk. Mesélt lapunknak pályája első időszakáról is, arról, hogy számára mit jelenet a siker, és mit engedhet meg magának egy főnök.

Akadályozza a szabad versenyt az Apple? Megszólalt az EU 

Az Európai Bizottság állasfoglalása szerint az Apple amerikai informatikai óriáscég visszaélt piaci helyzetével, ami torzítja a versenyt a zenei szolgáltatások piacán - közölte Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős biztos.

Fényes az alma - ritka jó negyedévet zárt az Apple 

Rekordbevétellel zárta a tavalyi utolsó negyedévét az Apple Inc.

Ezek most a legértékesebb márkák a világon 

Az Apple verhetetlen.

Az Apple újabb dobása - mire készülnek? 

Az év végén látott napvilágot a hír, miszerint az Apple komolyan gondolja, hogy autógyártásba kezd. Most újabb információk jelentek meg.

Bagóért megvehette volna, de inkább elhajtotta a Teslát az Apple 

A héten olyan pletyka látott napvilágot, hogy az Apple elektromos autók gyártását tervezi. Ennek apropóján megszólalt Elon Musk, a Tesla alapító-vezére, aki elmondta, hogy néhány éve megkereste Tim Cookot, hogy szálljanak be az autógyártóba, de az Apple főnöke nem vette komolyan az ajánlatot.

Ezek a legnépszerűbb Apple termékek! 

Tudtad, hogy a csúcskategóriás Apple termékek márkaneve Steve Jobs gyümölcsdiétájára vezethető vissza? Pedig így van. Bár sokan Newton legendás almájára gondolhatnának, de a világcég márkájának elnevezésének története sokkal egyszerűbb és hétköznapibb alapokon nyugszik. Történt ugyanis, hogy Steve Jobs egy almaültetvényről tartott hazafelé, méghozzá aktuális gyümölcs diétájával kapcsolatban. Ekkor született az ötlet, hogy valami barátságos és vicces név gyanánt tökéletes lenne az Apple.

Az Apple-t is elérte a koronavírus 

Árbevétel-figyelmeztetést adott ki a vállalat.

Dollármilliomos lehet, ha feltör egy Apple-gépet 

Az Apple marketingjében mindig nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy a termékeiben elhelyezett adatok biztonságban vannak. A konszern most még többet, akár egy millió dollárt is fizet annak, aki biztonsági hibát fedez fel okostelefonjai vagy számítógépei szoftverében.

Valamit nagyon elnézett az Apple 

Nehéz idők járnak az Apple-re. A múlt év végén és 2019 elején a cég részvényeinek ára jelentősen zuhant annak tükrében, hogy visszaesnek az iPhone-ok eladásai. Az utóbbi mögött pedig a vásárlói várakozások téves felismerése áll.

Lendületben a Google, az Apple kapaszkodhat 

Hardver-offenzíva az Apple ellen: A Google új, Pixel 3a mobilja a legjobb ár-érték arányt kínálja a piacon, miközben az óriáscég tovább halad a mesterséges intelligencia alkalmazásában, fejleszti „okos otthon” rendszereit.

Újabb bajok vannak az Apple körül 

Miután az Apple bevezette alkalmazását, amellyel mobiljain korlátozni lehet a tartalmakat és a használati időt, tudatosan megfojtja a hasonló, bevált külső alkalmazásokat, pedig azok hatékonyabbak.

Az Intel a vesztese az Apple-Qualcomm megegyezésnek 

Két éve tartó viták után az Apple és a Qualcomm peren kívül megegyezett. Az alku mindkét cégnek előnyös, míg a harmadik, az Intel, vesztesnek számít.

Tisztul az Apple 

Egyre több beszállítója alkalmaz „tiszta”, a környezetet nem károsító energiát termékei, köztük a csipek előállításához, jelentette be az Apple.

A nagy átverésshow: így cseréld az iPhone-odat 

Két Amerikában tanuló kínai diák egyszerű trükkel 900 000 dollárral rövidítette meg az Apple-t: hamisított iPhone-okat cseréltettek ki valódira.

Nagy csinnadratta, kevés újdonság az Apple-nél 

Jóllehet már közel egymilliárd iPhonet használnak a világon, érezhetően esik az Apple egyre drágább mobiltelefonjainak forgalma. Az óriáscég most hír- és film-streaming, illetve játékszolgáltatással, valamint saját hitelkártyával tör be új piacokra – amelyeken már elég sokan tülekednek.

Sztárokkal és sorozatokkal erősít az Apple 

Március 25-én jelenti be új streaming szolgáltatásait az Apple. A mobilok és számítógépek csökkenő forgalma tükrében az óriáscég a szórakoztató iparban keres új utakat és bevételeket.

A Spotify belemarkolt a tortába, az Apple a morzsákat szedegeti 

Éleződik a verseny a streaming szolgáltatások piacán: a Spotify most az Európai Uniónál tett panaszt az Apple miatt, mert az 30 százalékot kér, ha az ő készüléke révén köt üzletet a versenytárs.

Amikor egy Apple-fan találkozik a Microsoft-laptoppal 

Szokatlan videóval jelentkezik Szántó Péter vlogja, a marketing szakember ugyanis egy laptop tesztelésére adta a fejét. A csavar a történetben, hogy Peti Apple-fan, és ez volt az első találkozása egy Microsoft-laptoppal.

Visszaütnek az Apple horror árai, de a cég nem enged 

Az Apple legtöbb termékének ára 2018-ban is emelkedett, 7-60 százalék közötti arányban. Ennek következtében visszaestek az eladások. Jogosan vitte-e fel árait az Apple?

Egy pici csavar hiányzott a gépezetből 

Az Apple javarészt Kína korszerű üzemeinek, jól képzett munkaerejének, infrastruktúrájának köszönheti sikerét. Trump elnök felhívására sem viszik ugyan haza a termelést, de a kínai bizonytalanságok miatt az indiai és a vietnami lehetőségeket vizsgálják.

Ki sem találnád, mely termékek felelősek a globális légszennyezés harmadáért! 

Az autók, mosógépek és elektromos eszközök legyártása és meghajtása felelős a globális üvegházgáz-kibocsátás 30 százalékáért. Mert ezen eszközök előállításához sokféle ércet kell kitermelni a földből.

Az Apple-vezér fizetésén nem látszik a visszaesés 

Tim Cooknak az Apple vezetőjének legutóbbi éves fizetése 15.7 mió. dollár volt, 20 százalékkal több, mint az előző esztendőben.

A nagyok csak nézik, ahogy a kínaiak lenyomják őket 

Abban, hogy az elmúlt időszakban visszaestek mind az Apple, mind a Samsung mobileladásai, az egyre erősebb kínai versenytársaknak van fő szerepe.

Megérzik az óriások, hogy ritkábban cserélünk telefont 

Az Apple után a Samsung nyeresége is számottevően csökkent. Elemzők szerint a két óriáscég eladásainak visszaesése erősíti a gondokat, hogy a világgazdaság visszaesésétől kell tartani.

Megzuhant az Apple a karácsonyi visszaesés miatt 

A vártnál kisebb volt az Apple termékeinek karácsonyi forgalma, főleg, mert a reméltnél kevesebb iPhone-t tudtak eladni. A hírre csökkent is a cég részvényeinek árfolyama.

Tíz meghökkentő előrejelzés 2019-re 

Lehet, hogy az előttünk álló év lesz az, amikor Németországban beköszönt a recesszió, az Apple tőkét juttat a Teslának, Trump kirúgja a Fed elnökét, és az Egyesült Királyságban a Munkáspárt elsöprő győzelmet aratva Jeremy Corbynt a miniszterelnöki székbe ülteti, a GBPUSD-t pedig az 1.00 szintre süllyeszti.

Naponta milliókat veszítenek a pereskedéssel az elektronikai óriások 

Naponta milliós károkat okoz a Qualcommal folyó szabadalmi vita mind az Apple-nek, mind Kínának, állítja az Apple.

Már csak Amerikában előzi az Apple a Spotify-t 

Nagy a verseny a két nagy zene-streaming vállalkozás között. A Spotify világméretekben elhúzott az Apple Music előtt, míg az Egyesült Államokban minimálisan az utóbbi vezet.

Saját találmányaiktól óvják gyerekeiket a Szilícium-völgy kutatói 

A Szilícium-völgy sok vezető embere is korlátozza gyermekei mobil- és tv-használatát: szakemberek szerint egyre veszélyesebb a fiatalok képernyő-függése.

Visszaelőzte a Microsoft az Amazont 

Októberre visszaszerezte második helyét a Microsoft a legértékesebb amerikai cégek listáján, megelőzve az Amazont. A lista élén továbbra is az Apple áll.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Lakhatás Budapesten kevesebb, mint havi 100 ezerből?

Lakhatás Budapesten kevesebb, mint havi 100 ezerből? 

 Bár az albérletpiaci főszezon rajtjára még két hónapot várni kell, a piac már most megmozdult.

Pénzszerzés

Drámaian visszaesett a lakásépítések száma Magyarországon

Drámaian visszaesett a lakásépítések száma Magyarországon  

Magyarországon 2010 előtt még évi 30-40 ezer lakás épült, tavaly kevesebb mint 19 ezer.

Klímablog

Karácsony Gergely tett egy ígéretet

Karácsony Gergely tett egy ígéretet  

A következő ciklusban 18 milliárd forintból többszáz négyzetméteres zöldterület jön létre - jelentette be a főpolgármester.

Infokom

Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós

Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós 

A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo