Apple cikkek

hirdetés

Valamire készül az Apple

Valamire készül az Apple

Az Apple amerikai vállalat jelentősen növeli termékinek gyártását Indiában - közölte az indiai kereskedelmi és ipari miniszter.
Már nem az Apple a világ legértékesebb márkája

Már nem az Apple a világ legértékesebb márkája

Az Amazon a legértékesebb márka a világon a Brand Finance szerint.
Okosabb támadások fenyegetik a képzetlen munkavállalókat

Okosabb támadások fenyegetik a képzetlen munkavállalókat

Az idei évben is számos kibertámadás és e-mailes átverés vár mind a vállalatokra, mind pedig a lakossági internetezőkre.
Dráma, a McDonald's kiesett a top 10-ből

Dráma, a McDonald's kiesett a top 10-ből

10 éve verhetetlen az Apple.
Nyugati szankciók ide, vagy oda, az Apple új okostelefonja kell az oroszoknak

Nyugati szankciók ide, vagy oda, az Apple új okostelefonja kell az oroszoknak

Az orosz miniszterelnök-helyettes szerint a szankciók ellenére is kapható lesz az Apple legújabb okostelefonja Oroszországban.
hirdetés
Oroszország célkeresztjébe került az Apple

Oroszország célkeresztjébe került az Apple

Az orosz versenyhatóság a trösztellenes törvények megsértésével vádolja az Apple-t, és bírság kivetését helyezte kilátásba az amerikai technológiai konszern ellen.
Uniós jogot sérthetett az Apple

Uniós jogot sérthetett az Apple

Az Európai Bizottság több hónapos előzetes vizsgálat alapján azzal vádolja az amerikai információtechnológiai óriáscéget, hogy visszaélt erőfölényével az iOS-eszközökön használt mobiltárcák piacán.
Az okostelefonok királya, vagy csak egy király okostelefon?

Az okostelefonok királya, vagy csak egy király okostelefon?

Ha marketinges aggyal gondolkozik valaki, akkor valószínűleg az összes eladásra váró okostelefont a legjobbnak fogja feltüntetni. Függetlenül attól, hogy vannak-e nála jobbak a piacon. Viszont mi lenne ha megnéznénk egy olyan készüléket, aminél még lehet, hogy helyénvaló is lenne ez az állítás?
Az okostelefon piac kiheverte a pandémiát, a Samsung vezet

Az okostelefon piac kiheverte a pandémiát, a Samsung vezet

A két évvel ezelőtti nagy visszaesés után tavaly nőttek az okostelefon értékesítések világszerte az amerikai Gartner piackutató cég jelentése szerint. Az öt piacvezető cég tovább növelte piaci részesedését az összes többi piaci szereplő kárára.
Bojár Gábor: Egy sikeres vállalkozó tanítással tud a legtöbbet visszaadni a társadalomnak

Bojár Gábor: Egy sikeres vállalkozó tanítással tud a legtöbbet visszaadni a társadalomnak

Ha lehet magyar sikersztoriról beszélni, a Graphisoft története kétségtelenül az. Bojár Gábor egy mikro Szilícium-völgyet teremtett az óbudai gázgyár területén. A milliárdos IT-vállalkozó szeretné, ha jó vállalkozói környezet alakulna ki Magyarországon, miközben a haveri kapitalizmus káros hatásaitól megszabadulnánk. Mesélt lapunknak pályája első időszakáról is, arról, hogy számára mit jelenet a siker, és mit engedhet meg magának egy főnök.
hirdetés

Akadályozza a szabad versenyt az Apple? Megszólalt az EU

Az Európai Bizottság állasfoglalása szerint az Apple amerikai informatikai óriáscég visszaélt piaci helyzetével, ami torzítja a versenyt a zenei szolgáltatások piacán - közölte Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős biztos.

Fényes az alma - ritka jó negyedévet zárt az Apple

Rekordbevétellel zárta a tavalyi utolsó negyedévét az Apple Inc.

Ezek most a legértékesebb márkák a világon

Az Apple verhetetlen.

Az Apple újabb dobása - mire készülnek?

Az év végén látott napvilágot a hír, miszerint az Apple komolyan gondolja, hogy autógyártásba kezd. Most újabb információk jelentek meg.

Bagóért megvehette volna, de inkább elhajtotta a Teslát az Apple

A héten olyan pletyka látott napvilágot, hogy az Apple elektromos autók gyártását tervezi. Ennek apropóján megszólalt Elon Musk, a Tesla alapító-vezére, aki elmondta, hogy néhány éve megkereste Tim Cookot, hogy szálljanak be az autógyártóba, de az Apple főnöke nem vette komolyan az ajánlatot.

Ezek a legnépszerűbb Apple termékek!

Tudtad, hogy a csúcskategóriás Apple termékek márkaneve Steve Jobs gyümölcsdiétájára vezethető vissza? Pedig így van. Bár sokan Newton legendás almájára gondolhatnának, de a világcég márkájának elnevezésének története sokkal egyszerűbb és hétköznapibb alapokon nyugszik. Történt ugyanis, hogy Steve Jobs egy almaültetvényről tartott hazafelé, méghozzá aktuális gyümölcs diétájával kapcsolatban. Ekkor született az ötlet, hogy valami barátságos és vicces név gyanánt tökéletes lenne az Apple.

Az Apple-t is elérte a koronavírus

Árbevétel-figyelmeztetést adott ki a vállalat.

Dollármilliomos lehet, ha feltör egy Apple-gépet

Az Apple marketingjében mindig nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy a termékeiben elhelyezett adatok biztonságban vannak. A konszern most még többet, akár egy millió dollárt is fizet annak, aki biztonsági hibát fedez fel okostelefonjai vagy számítógépei szoftverében.

Valamit nagyon elnézett az Apple

Nehéz idők járnak az Apple-re. A múlt év végén és 2019 elején a cég részvényeinek ára jelentősen zuhant annak tükrében, hogy visszaesnek az iPhone-ok eladásai. Az utóbbi mögött pedig a vásárlói várakozások téves felismerése áll.

Lendületben a Google, az Apple kapaszkodhat

Hardver-offenzíva az Apple ellen: A Google új, Pixel 3a mobilja a legjobb ár-érték arányt kínálja a piacon, miközben az óriáscég tovább halad a mesterséges intelligencia alkalmazásában, fejleszti „okos otthon” rendszereit.

Újabb bajok vannak az Apple körül

Miután az Apple bevezette alkalmazását, amellyel mobiljain korlátozni lehet a tartalmakat és a használati időt, tudatosan megfojtja a hasonló, bevált külső alkalmazásokat, pedig azok hatékonyabbak.

Az Intel a vesztese az Apple-Qualcomm megegyezésnek

Két éve tartó viták után az Apple és a Qualcomm peren kívül megegyezett. Az alku mindkét cégnek előnyös, míg a harmadik, az Intel, vesztesnek számít.

Tisztul az Apple

Egyre több beszállítója alkalmaz „tiszta”, a környezetet nem károsító energiát termékei, köztük a csipek előállításához, jelentette be az Apple.

A nagy átverésshow: így cseréld az iPhone-odat

Két Amerikában tanuló kínai diák egyszerű trükkel 900 000 dollárral rövidítette meg az Apple-t: hamisított iPhone-okat cseréltettek ki valódira.

Nagy csinnadratta, kevés újdonság az Apple-nél

Jóllehet már közel egymilliárd iPhonet használnak a világon, érezhetően esik az Apple egyre drágább mobiltelefonjainak forgalma. Az óriáscég most hír- és film-streaming, illetve játékszolgáltatással, valamint saját hitelkártyával tör be új piacokra – amelyeken már elég sokan tülekednek.

Sztárokkal és sorozatokkal erősít az Apple

Március 25-én jelenti be új streaming szolgáltatásait az Apple. A mobilok és számítógépek csökkenő forgalma tükrében az óriáscég a szórakoztató iparban keres új utakat és bevételeket.

A Spotify belemarkolt a tortába, az Apple a morzsákat szedegeti

Éleződik a verseny a streaming szolgáltatások piacán: a Spotify most az Európai Uniónál tett panaszt az Apple miatt, mert az 30 százalékot kér, ha az ő készüléke révén köt üzletet a versenytárs.

Amikor egy Apple-fan találkozik a Microsoft-laptoppal

Szokatlan videóval jelentkezik Szántó Péter vlogja, a marketing szakember ugyanis egy laptop tesztelésére adta a fejét. A csavar a történetben, hogy Peti Apple-fan, és ez volt az első találkozása egy Microsoft-laptoppal.

Visszaütnek az Apple horror árai, de a cég nem enged

Az Apple legtöbb termékének ára 2018-ban is emelkedett, 7-60 százalék közötti arányban. Ennek következtében visszaestek az eladások. Jogosan vitte-e fel árait az Apple?

Egy pici csavar hiányzott a gépezetből

Az Apple javarészt Kína korszerű üzemeinek, jól képzett munkaerejének, infrastruktúrájának köszönheti sikerét. Trump elnök felhívására sem viszik ugyan haza a termelést, de a kínai bizonytalanságok miatt az indiai és a vietnami lehetőségeket vizsgálják.

Ki sem találnád, mely termékek felelősek a globális légszennyezés harmadáért!

Az autók, mosógépek és elektromos eszközök legyártása és meghajtása felelős a globális üvegházgáz-kibocsátás 30 százalékáért. Mert ezen eszközök előállításához sokféle ércet kell kitermelni a földből.

Az Apple-vezér fizetésén nem látszik a visszaesés

Tim Cooknak az Apple vezetőjének legutóbbi éves fizetése 15.7 mió. dollár volt, 20 százalékkal több, mint az előző esztendőben.

A nagyok csak nézik, ahogy a kínaiak lenyomják őket

Abban, hogy az elmúlt időszakban visszaestek mind az Apple, mind a Samsung mobileladásai, az egyre erősebb kínai versenytársaknak van fő szerepe.

Megérzik az óriások, hogy ritkábban cserélünk telefont

Az Apple után a Samsung nyeresége is számottevően csökkent. Elemzők szerint a két óriáscég eladásainak visszaesése erősíti a gondokat, hogy a világgazdaság visszaesésétől kell tartani.

Megzuhant az Apple a karácsonyi visszaesés miatt

A vártnál kisebb volt az Apple termékeinek karácsonyi forgalma, főleg, mert a reméltnél kevesebb iPhone-t tudtak eladni. A hírre csökkent is a cég részvényeinek árfolyama.

Tíz meghökkentő előrejelzés 2019-re

Lehet, hogy az előttünk álló év lesz az, amikor Németországban beköszönt a recesszió, az Apple tőkét juttat a Teslának, Trump kirúgja a Fed elnökét, és az Egyesült Királyságban a Munkáspárt elsöprő győzelmet aratva Jeremy Corbynt a miniszterelnöki székbe ülteti, a GBPUSD-t pedig az 1.00 szintre süllyeszti.

Naponta milliókat veszítenek a pereskedéssel az elektronikai óriások

Naponta milliós károkat okoz a Qualcommal folyó szabadalmi vita mind az Apple-nek, mind Kínának, állítja az Apple.

Már csak Amerikában előzi az Apple a Spotify-t

Nagy a verseny a két nagy zene-streaming vállalkozás között. A Spotify világméretekben elhúzott az Apple Music előtt, míg az Egyesült Államokban minimálisan az utóbbi vezet.

Saját találmányaiktól óvják gyerekeiket a Szilícium-völgy kutatói

A Szilícium-völgy sok vezető embere is korlátozza gyermekei mobil- és tv-használatát: szakemberek szerint egyre veszélyesebb a fiatalok képernyő-függése.

Visszaelőzte a Microsoft az Amazont

Októberre visszaszerezte második helyét a Microsoft a legértékesebb amerikai cégek listáján, megelőzve az Amazont. A lista élén továbbra is az Apple áll.

Mikrochippel kémkedhetett a kínai titkosszolgálat amerikai techcégeknél

30 nagy tech-céget, köztük az Apple-t és az Amazont hackelték meg egy mákszem méretű chippel a Bloomberg riportja szerint. Az amerikai történelem legnagyobb ipari kémkedési ügyére derülhetett fény.

Nem az a fontos, honnan jön, hanem hogy mit hoz a szolgáltató

Margrethe Vestager, az EU versenyügyi biztosa 15 milliárdos adóbírságot szabott ki az Apple-re, több eljárást indított a Google ellen és most az Amazon ügyeiben vizsgálódik. Erről és munkája alapelveiről beszélt az NBC-nek adott interjúban, amelyből kivonatokat olvashatnak.

Az Apple-nek is élni kell valamiből

A legújabb, iPhone XS Max mobil csúcsmodelljének előállítási költsége 376 euró, miközben a készüléket 1.650 euró körüli áron hozták forgalomba.

Nagyobb a vásárlói hűség a körforgásos gazdaság márkáinál

Túl sok cuccunk van, nem akarunk már mindent megvenni. A vásárlásnál egyre fontosabb szempont a termék gyakorlati haszna, ökolábnyoma, valamint a visszagyűjtés, az újrafeldolgozás megszervezése. Ha ezt tudja kínálni egy brand, vevői körében nő a márkahűség.

Posztszovjet Szilícium-völggyé válik Ukrajna

Egyre több cég szervezi ki az IT-s feladatait Ukrajnába. Régóta vonzerőt jelent az olcsó munkaerő, de már nemcsak a digitális kulimunkát, hanem a kutatás-fejlesztést is ide viszik.

Jön az új iPhone, íme az újdonságok

A gyártók kora ősszel mutatják be új mobiljaikat – amelyek általában drágábbak. A Samsung 1.000 dolláros Galaxy Note9 típusa után ma az Apple mutatja be újdonságait, ugyancsak borsosabb árakon.

Steve Jobsnak bejött – érdemes kipróbálni

Az Apple egykori legendás vezére nem volt éppen átlagos fickó. Valószínűleg nem ő a mérce ha a cél, hogy minél többen kedveljenek minket, de nem kérdés, hogy számos területen van mit tanulni tőle. A Budapest LAB leírt néhány fontos tanácsot.

Sötét folt az Apple-zseni múltjában

Steve Jobs, az Apple alapítója és haláláig vezetője nem volt éppen erkölcsi példakép: ifjúkori kalandból született lányát csak bírósági kényszerre ismerte el magáénak és később sem segítette. A napokban adják ki a lány emlékiratát, amelyben minderről beszámol.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
hirdetés
Generációváltás: jeles!

Generációváltás: jeles!

Interjú Farkas Péterrel, a Nelson Flotta ügyvezető igazgatójával.

Költségkímélés

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Bár a kislakások még ezekben a nehéz hónapokban is kelendőnek bizonyulnak, az OTP Ingatlanpont szakértői szerint ebből még nem következik, hogy 2023 a garzonok éve lesz a lakáspiacon.

Adózás

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

 Tartósan milliós nagyságrendű veszteséges működése, és az áfabevallásban lejelentett, beszállítói adatok miatt rendeltek el ellenőrzést.

Cégblog

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

 Tartósan milliós nagyságrendű veszteséges működése, és az áfabevallásban lejelentett, beszállítói adatok miatt rendeltek el ellenőrzést.

Klímablog

Sokkal több mikroműanyag van a víz mélyebb rétegeiben, mint eddig gondolták

Sokkal több mikroműanyag van a víz mélyebb rétegeiben, mint eddig gondolták

A mélyebb rétegekben, azaz 6-10 méter mélységben nagyobb arányban vannak jelen az 1 mm-nél kisebb mikroműanyagok, mint a felszínen.

Gazdaság

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Bár a kislakások még ezekben a nehéz hónapokban is kelendőnek bizonyulnak, az OTP Ingatlanpont szakértői szerint ebből még nem következik, hogy 2023 a garzonok éve lesz a lakáspiacon.

Infokom

Kevesebb mobil és számítógép fogy

Kevesebb mobil és számítógép fogy

A személyi számítógépek, táblagépek és mobiltelefonok kiszállítása az idén várhatóan 4,4 százalékkal, 1,7 milliárdra csökken globálisan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo